مروری بر تلاشهای شیائومی در زمینهی باتری گوشی و شارژ سریع
شارژ باتری یکی از معدود بخشهای باقی مانده در دنیای گوشیهای هوشمند است که فناوریهای اختصاصی میتوانند در آن پیشرفت کنند. در حال حاضر بیشتر شرکتها چیپستها، نمایشگرها و دوربینها را از شرکتهای یکسانی خریداری میکنند اما در زمینهی باتری گوشی و تکنولوژی شارژ سریع، فناوریهای انحصاری همچنان حرف اول را میزنند.
با وجود اینکه در زمینهی شارژ سریع تکنولوژیهای عمومی مانند USB Power Delivery وجود دارد، اما فناوریهای انحصاری میتوانند سرعت شارژ بسیار بیشتری را به ارمغان بیاورند. در این مطلب به طور مشخص به تلاشهای شیائومی در زمینهی باتری گوشی و شارژ سریع میپردازیم.
برخی کاربران میگویند که در ازای افزایش ضخامت بدنهی گوشی، خواستار افزایش ظرفیت باتری هستند؛ اما شیائومی و دیگر شرکتها علاقهای به این خواسته نشان نمیدهند. در جدول زیر میتوانید نمودار مربوط به ضخامت گوشیهای شیائومی و ظرفیت باتری آنها را مشاهده کنید. همانطور که میبینید ضخامت این گوشیها بعد از کاهش و افزایش در حدود ۹ میلیمتر قرار گرفتهاند. این در حالی است که میانگین ظرفیت باتری در کل روند صعودی داشته است که به لطف پیشرفت تکنولوژی امکانپذیر شده است.
شیائومی در سال ۲۰۱۳ برای اولین بار قابلیت شارژ سریع ۱۸ واتی را برای گوشی Mi 3 ارائه کرد. شارژ سریع این گوشی مبتنی بر فناوری Quick Charge 2.0 بود و در کل شیائومی برای بسیاری از گوشیهای خود از این فناوری استفاده کرده است. اما در نهایت Quick Charge نتوانست انتظارات مدیران این شرکت را برآورده کند و به همین خاطر شیائومی به بهرهگیری از فناوریهای انحصاری روی آورد. در ادامه میتوانید نمودار مربوط به میانگین و حداکثر سرعت شارژ گوشیهای شیائومی را ببینید.
در رابطه با ظرفیت باتری هم باید بگوییم که شرکتها باید محدودیتهای زیادی را در نظر بگیرند. شیائومی چند سال قبل گوشیهای غولپیکر سری Mi Max را راهی بازار میکرد. نسل دوم این سری از نمایشگر ۶.۴۴ اینچی و باتری ۵۳۰۰ میلیآمپر ساعتی بهره میبرد. سومین نسل هم با نمایشگر ۶.۹ اینچی و باتری ۵۵۰۰ میلیآمپر ساعتی عرضه شد. اما این گوشیها در بین محصولات شیائومی رکورد بهرهگیری از بزرگترین باتری را در اختیار ندارند. این رکورد در اختیار گوشیهایی مانند پوکو M3 است که با باتریهای ۶۰۰۰ میلیآمپر ساعتی عرضه شدند و شیائومی هنوز از این ظرفیت فراتر نرفته است.
در رابطه با شارژ بیسیم هم باید بگوییم که گوشی Mi Mix 2S عرضه شده در سال ۲۰۱۸ اولین گوشی شیائومی با قابلیت شارژ بیسیم محسوب میشود که از سرعت شارژ ۷.۵ وات پشتیبانی میکند. در همان سال Mi Mix 3 با سرعت شارژ بیسیم ۱۰ وات عرضه شد. در حال حاضر هم ۶۷ وات سریعترین سرعت شارژ بیسیم بین گوشیهای این شرکت به حساب میآید.
همانطور که میبینید شیائومی توجه چندانی به سرعت شارژ بیسیم نشان نمیدهد و بیشتر توجه خود را به شارژ سیمی معطوف کرده است. به عنوان مثال یک گوشی مانند 11i HyperCharge به لطف شارژ ۱۲۰ واتی در عرض فقط ۱۶ دقیقه میتواند به طور کامل شارژ شود.
اما فناوری شارژ سریع تا چه زمانی میتواند پیشرفت کند؟ با توجه به امکانات پورت USB-C، همچنان جای پیشرفت زیادی وجود دارد. سال گذشته شیائومی از فناوری شارژ ۲۰۰ واتی رونمایی کرد و باید به شارژر بیسیم ۸۰ واتی شیائومی هم اشاره کنیم. بنابراین فناوری شارژ سریع هنوز به آخر خط نرسیده و کماکان با پیشرفت در این زمینه روبرو خواهیم شد.
منبع: GSM Arena