نقد و بررسی گوشی شیائومی ۱۴T؛ ارزشمندترین پرچم‌دار اقتصادی بازار

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۶ دقیقه

شیائومی همواره به عرضه گوشی‌هایی با قیمت مناسب و مشخصات فنی عالی شهرت داشته است. اگرچه در گذشته برخی افراد معتقد بودند که گوشی شیائومی دوام و کیفیت مطلوبی ندارند، اما اکنون این تصور تغییر کرده و محصولات شیائومی از نظر کیفیت ساخت، دوام، سرعت، قدرت، دوربین، باتری و شارژ در سطح بالایی قرار دارند. یکی از جدیدترین گوشی‌های این شرکت، شیائومی ۱۴T، یک پرچم‌دار اقتصادی است که با قیمت مناسب و مشخصات فنی عالی خود توانسته توجه کاربران زیادی را جلب کند. حال، بسیاری این سوال را مطرح می‌کنند که آیا ۱۴T در برابر رقبایی مانند گلکسی S23 FE یا حتی S24 FE، که در بازه‌های قیمتی مشابهی قرار دارند، ارزش خرید بیشتری دارد یا خیر. پرسشی که با بررسی گوشی شیائومی ۱۴T می‌توانیم به پاسخ آن برسیم.

نکات مثبت
  • طراحی بسیار زیبا
  • کیفیت ساخت مثال‌زدنی با استاندارد IP68
  • نمایشگر بسیار باکیفیت با عمق رنگ ۱۲ بیتی
  • رفرش‌ریت ۱۴۴ هرتزی و پشتیبانی از دالبی ویژن
  • عملکرد عالی دوربین در عکاسی و فیلمبرداری
  • بهره‌مندی از دوربین تله‌فوتو مجزا
  • سرعت شارژر عالی در این محدوده قیمتی
  • وجود شارژر ۶۷ واتی درون بسته‌بندی
  • عملکرد بسیار خوب پردازنده در انجام کارهای سنگین
  • سرعت بالای حافظه داخلی UFS 4.0
  • امکانات نرم‌افزاری فراوان و پشتیبانی نرم‌افزاری ۴ ساله
نکات منفی
  • عملکرد نه چندان خوب دوربین سلفی
  • طول عمر باتری می‌توانست بهتر باشد
  • پنل در اکثر برنامه‌ها و رابط کاربری سیستم به رفرش‌ریت ۱۴۴ هرتز دست پیدا نمی‌کند
گوشی موبایل شیائومی مدل 14T دو سیم کارت ظرفیت 512 گیگابایت و رم 12 گیگابایت

بررسی گوشی شیائومی ۱۴T؛ جدول مشخصات فنی


نام گوشی شیائومی ۱۴T
تاریخ رونمایی و عرضه ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۴ – ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۴
ابعاد و وزن ۱۶۰.۵ × ۷۵.۱ × ۷.۸ میلی‌متر – ۱۹۳ گرم
کیفیت ساخت – استاندارد مقاومتی فریم پلاستیکی – پنل پشتی از جنس شیشه Panda X – دارای استاندارد IP68، مقاومت در عمق ۲ متری آب تا ۳۰ دقیقه
ابعاد و وضوح نمایشگر ۶.۶۷ اینچی با وضوح ۱۲۲۰ × ۲۷۱۲ پیکسل
رفرش‌ریت و سایر فناوری‌های صفحه AMOLED با رفرش‌ریت ۱۴۴ هرتزی و چگالی ۴۴۶ پیکسل بر هر اینچ – پوشش شیشه‌ای مقاوم در برابر سقوط و خط و خش – بیشینه‌ی روشنایی ۴۰۰۰ نیت – نسبت نمایشگر به بدنه ۸۹.۱٪ – دارای پوشش گوریلا گلس ۵
سیستم‌عامل و رابط کاربری اندروید ۱۴ / HyperOS – چهار سال آپدیت نرم‌افزاری و امنیتی
پردازنده و گرافیک مدیاتک دایمنسیتی ۸۳۰۰ اولترا – پردازنده گرافیکی Mali G615-MC6
مشخصات پردازنده ۴ نانومتری – ۸ هسته‌ای با ۱ هسته از نوع Cortex-A715 با فرکانس ۳.۳۵ گیگاهرتز، ۳ هسته از همان نوع با فرکانس ۳.۲ گیگاهرتز و ۱ هسته از نوع Cortex-A510 با فرکانس ۲.۲ گیگاهرتز
ترکیب رم و حافظه‌ی داخلی ۲۵۶/۱۲، ۵۱۲/۱۲، ۱۶/۵۱۲ گیگابایت – حافظه داخلی از نوع UFS 4.0
دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.7، لنز ۲۳ میلی‌متری با اندازه‌ی ۱/۱.۵۶ اینچ، پیکسل‌های ۱.۰ میکرومتری، فوکوس خودکار تشخیص فاز و لرزشگیر اپتیکال
دوربین دوم ۵۰ مگاپیکسلی تله‌فوتو با زوم ۲ برابری اپتیکال
دوربین سوم ۱۲ مگاپیکسلی فوق عریض
کیفیت فیلم‌برداری ۴K@24/30/60 و ۱۰۸۰p@30/60/120/240/960
دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی
کیفیت فیلم‌برداری ۴K@30 و ۱۰۸۰P@30/60 با پشتیبانی از +HDR10
جک ۳.۵ میلی‌متری / بلندگوی استریو ندارد
دارد – هیبریدی
باتری و شارژر ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی / ۶۷ وات – شارژ از طریق USB Type-C 2.0
شارژر درون جعبه ندارد
حسگر اثر انگشت زیر صفحه
رنگ‌بندی خاکستری تیتانیومی، آبی تیتانیومی، مشکی تیتانیومی، سبز لیمویی

بررسی گوشی ۱۴ تی شیائومی؛ محتویات درون بسته‌بندی


اگرچه شیائومی در برخی بازارها، مانند اروپا، سیاست سامسونگ و اپل را در پیش گرفته و گوشی‌های خود را بدون شارژر عرضه می‌کند، خوشبختانه بسته‌بندی گوشی‌هایی که در ایران و از طریق سایت دیجی‌کالا به فروش می‌رسند، کامل است.

بررسی محتویات درون بسته‌بندی گوشی ۱۴ تی شیائومی

این بسته‌بندی شیائومی ۱۴T شامل قاب سیلیکونی محافظ، کابل شارژ و یک شارژر سریع ۶۷ واتی است که کاربران را از خرید هرگونه لوازم جانبی اضافی در ابتدای استفاده از گوشی بی‌نیاز می‌کند.


بررسی گوشی شیائومی ۱۴T؛ طراحی و کیفیت ساخت


طراحی و رنگ‌بندی

شیائومی ۱۴T تغییر چشمگیری نسبت به مدل براق و منحنی ۱۳T داشته است. امسال، این گوشی با طراحی کاملاً تخت و ظاهری ساده و در عین حال بسیار زیبا به بازار آمده است. البته اگر همچنان به نسخه چرمی سازگار با محیط زیست علاقه دارید، شیائومی گزینه Lemon Green را هم برای این گوشی در نظر گرفته که از اجزای واقعی لیمو در ساخت آن استفاده کرده است.

بررسی طراحی و کیفیت ساخت گوشی شیائومی 14T

بقیه گزینه‌های رنگی این گوشی شامل رنگ‌های متالیک مدرنی است که در سری آیفون ۱۵ پرو هم شاهد استفاده از آن‌ها بوده‌ایم. از جمله این رنگ‌ها می‌توان به خاکستری تیتانیومی، آبی تیتانیومی و مشکی تیتانیومی اشاره کرد. در تمام این رنگ‌ها پنل پشتی نسبتا مات بوده و اثر انگشت زیادی را به خود جذب نمی‌کند.

نسخه‌های تیتانیومی شیائومی ۱۴T (سه رنگ مشکی، آبی و خاکستری) دارای صفحه نمایش تخت از جنس گوریلا گلس ۵ در جلو، فریمی تخت از پلاستیک (بر اساس ساختار آلومینیوم ریخته‌گری شده) و پنل پشتی تخت شیشه‌ای از جنس Panda-X هستند.

پنل پشتی شیائومی 14T در رنگ آبی و نقره‌ای

رنگ فریم و پنل پشتی گوشی در تمام رنگ‌بندی‌های شیائومی ۱۴ تی هماهنگ بوده و مات است. نسخه Lemon Green هم اگرچه چرمی است اما مثل مدل‌های تیتانیومی، فریمی همرنگ با بدنه دارد (سبز-زرد). شاید اثر انگشت زیادی روی بدنه جذب نشود اما نمی‌توانیم تضمین کنیم گوشی درون دست‌تان قرص و محکم بشیند. بنابراین حتما از یک قاب محافظ خوب در کنار آن استفاده کنید.

رنگ مشکی Xiaomi 14T

ماژول دوربین این گوشی که امسال به شکل مربعی کامل و با چهار حلقه متقارن است، بسیار زیبا و ساده به نظر می‌رسد. اگرچه ممکن است اینطور به نظر نرسد، اما این ماژول در واقع از گوریلا گلس ۵ بوده و مقاومت خوبی در برابر خط و خش و ضربه دارد.

کیفیت ساخت

شیائومی ۱۴T دارای استاندارد IP68 برای مقاومت در برابر گرد و غبار و آب است و خوشحالیم که این ویژگی از سری ۱۳T تغییر نکرده. با این استاندارد، گوشی می‌تواند به مدت ۳۰ دقیقه در عمق ۲ متری آب در برابر نفوذ آن به داخل جلوگیری کند. به عبارتی ساده‌تر، شیائومی ۱۴ تی کاملا ضد آب است.

کیفیت ساخت شیائومی ۱۴ تی

فریم، پنل پشتی و نمایشگر

تمامی بخش جلویی شیائومی ۱۴T را نمایشگری OLED با ابعاد ۶.۶۷ اینچ اشغال کرده است. این نمایشگر دارای حفره‌ای کوچک برای دوربین سلفی بوده و با گوریلا گلس ۵ محافظت می‌شود. این گوشی دارای حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر است که سریع و دقیق عمل می‌کند.

حسگر اثر انگشت

این حسگر با انیمیشن‌ها و لرزش‌های جذابی همراه است که نسبت به مدل قبلی بهبودیافته به نظر می‌رسد. اما بخواهیم روراست باشیم، هر دوی آن‌ها اپتیکال بوده و عملکردشان مشابه است.

فریم بالایی گوشی شیائومی 14T

شیائومی ۱۴T سیستم بلندگوی هیبریدی استریو با پشتیبانی از Dolby Atmos دارد. یک بلندگوی اختصاصی در پایین گوشی کنار درگاه USB-C قرار دارد و بلندگوی دیگر بالای نمایشگر است که خروجی دوم آن رو به بالا است. سایر اجزای فریم‌ها را هم می‌توانید در تصاویر مشاهده کنید.

فریم پایینی Xiaomi 14T

همان‌طور که قبلاً اشاره شد، پشت این گوشی کاملاً تخت است اما برجستگی مربعی دوربین یکنواختی آن را بهم می‌زند. درون این ماژول مربعی شکل، چهار دایره را شاهد هستیم که سه‌تای آن را لنزهای دوربین و یکی را فلش LED اشغال کرده است. هر چهار حلقه هم نسبتا بزرگ و کاملا یکسان هستند.

کلید پاور و کنترل صدای گوشی Xiaomi 14T

خوش‌دستی

با ابعاد ۱۶۰.۵ × ۷۵.۱ × ۷.۸ میلی‌متر و وزن ۱۹۳ گرم، شیائومی ۱۴T نه خیلی سبک است و نه آنقدرها سنگین که خسته‌تان کند. ضخامت نسبتا کمی داشته و اندازه کلی آن هم خیلی بزرگ نیست. در واقع می‌توان آن را یکی از خوش‌دست‌ترین گوشی‌های ۶.۶۷ اینچی بازار در نظر گرفت. اما ممکن است در صورت استفاده طولانی مدت بدون قاب محافظ، کمی فریم‌های تخت آن به کف دست شما فشار وارد کنند. اما اگر از قاب محافظ استفاده کنید، کاملا این مشکل برطرف خواهد شد.

پنل نمایشگر شیائومی ۱۴ تی

شیائومی ۱۴T یک گوشی هوشمند با ظاهر و کیفیت ساخت پریمیوم است. در دست گرفتن آن حس خوبی دارد ولی به اندازه‌ای چسبندگی ندارد که استفاده از آن بدون قاب هم ایمن باشد. در واقع نمی‌توان چسبندگی آن در دست را نقطه قوتش در نظر گرفت. اما چون خیلی هم سر نمی‌خورد، یاد کردن از آن به عنوان نقطه ضعف هم منصفانه نیست.


بررسی گوشی ۱۴T شیائومی؛ نمایشگر


شیائومی ۱۴T که در دسته‌ی گوشی‌های شبه‌پرچم‌دار قرار دارد، عملکرد خوبی در زمینه نمایش رنگ‌ها و تعامل لمسی ارائه می‌دهد. نمایش رنگ‌ها، که یکی از مهم‌ترین نقاط قوت این دستگاه به حساب می‌آید، در محیط‌های نوری مختلف دقیق و چشم‌نواز بود. تعاملات لمسی بسیار روان و با حداقل تأخیر انجام می‌شود که تجربه کاربری لذت‌بخشی را به همراه دارد. همچنین، صفحه‌نمایش بدون لرزش است که استفاده طولانی‌مدت از آن برای چشم اصلا ناخوشایند نخواهد بود.

بررسی نمایشگر گوشی ۱۴T شیائومی

با این حال، آزمایش‌ها نشان دادند که شیائومی ۱۴T در پخش ویدیوهای HDR10 به‌ویژه در زمینه روشنایی و جزئیات، عملکرد مطلوبی ندارد و تجربه‌ای کم‌عمق‌تر را ارائه می‌دهد. علاوه بر این، روشنایی صفحه‌نمایش کمی ناهماهنگ است و در زیر نور مستقیم خورشید نیز عملکرد ضعیفی دارد و فاقد روشنایی و جزئیات کافی برای خوانایی مطلوب است.

خوانایی زیر نور خورشید و شرایط نوری مختلف ۱۳۵ از ۱۶۴
دقت در نمایش رنگ‌ها ۱۵۷ از ۱۶۵
کیفیت پخش ویدیو ۱۳۷ از ۱۶۵
کیفیت لمس، دقت و نرمی تعامل با صفحه ۱۴۷ از ۱۶۴
نقاط قوت صفحه
  • نمایش دقیق رنگ‌ها در اکثر شرایط نوری
  • تعامل نرم و سریع با کمترین تأخیر با صفحه
  • نمایشگر بدون سوسو زدن
نقاط ضعف صفحه
  • روشنایی و جزئیات کم هنگام تماشای محتوای HDR10
  • میزان روشنایی ناپایدار در طول صفحه
  • عدم بهره‌مندی از روشنایی و جزئیات کافی زیر نور مستقیم خورشید

مقایسه نمایشگر شیائومی ۱۴ تی با گوشی‌های هم‌رده

در زیر می‌توانید مقایسه نمایشگر شیائومی ۱۴ تی با نمایشگر گوشی‌های میان‌رده سامسونگ و ردمی را مشاهده کنید. بدین ترتیب به شکل بهتری می‌توانید نقاط قوت و ضعف پنل این گوشی را متوجه شوید.

مقایسه نمایشگر شیائومی ۱۴ تی با گوشی‌های هم‌رده

از چپ به راست؛ شیائومی ۱۴T، گلکسی A55 و ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس

مقایسه نمایشگر شیائومی ۱۴ تی با گوشی‌های همرده

از چپ به راست؛ شیائومی ۱۴T، گلکسی A55 و ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس

میزان روشنایی گوشی شیائومی 14T در شرایط نوری مختلف

میزان روشنایی در شرایط نوری مختلف – سمت چپ، فضای داخل خانه – سمت راست، فضای خارج از خانه

میزان کنتراست گوشی Xiaomi 14T

میزان کنتراست تصویر در شرایط نوری مختلف – سمت چپ، فضای داخل خانه – سمت راست، فضای خارج از خانه

میزان افت فریم گوشی شیائومی 14T در نمایش ویدیوهای SDR (بالا) و HDR (پایین)

میزان افت فریم در نمایش ویدیوهای SDR (بالا) و HDR (پایین)

در این گراف به خوبی می‌توانید ببینید که نمایشگر شیائومی ۱۴T چقدر در اجرای ویدیوهای HDR با افت فریم روبرو می‌شود. در حالی که گلکسی A55 خیلی کم و ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس هم به میزان متوسط این مشکل را دارند.

کیفیت پخش ویدیو در نور کم در گوشی شیائومی ۱۴ تی

سمت چپ‌بالا، شیائومی ۱۴T – سمت راست‌بالا، گلکسی A55 و تصویر پایینی، ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس – پخش ویدیو در نور کم

روشنایی و جزئیات ناکافی هنگام پخش ویدیوهای HDR10 یکی از ضعف‌های اصلی نمایشگر شیائومی ۱۴ تی به حساب می‌آید که در تصویر بالا به وضوح می‌توان آن را مشاهده کرد.


نقد و بررسی گوشی ۱۴ تی شیائومی؛ باتری و شارژر و اسپیکر


باتری شیائومی ۱۴ تی

شیائومی ۱۴T از همان باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی مدل قبلی خود استفاده می‌کند. این گوشی در آزمون‌های باتری به امتیاز ۱۱:۳۲ ساعت دست یافت که کمی کمتر از مدل قبلی است و دلیل اصلی آن عملکرد ضعیف‌تر در بخش تماس‌ها بود. بررسی گوشی شیائومی ۱۴T در سناریوهای مختلف نشان می‌دهد که عملکرد آن در وب‌گردی نسبت به سال گذشته ۱۰% بهتر است، اما امتیاز پخش ویدیو کمی کاهش یافته است.

شارژر 67 واتی شیائومی 14T

در مجموع، عمر باتری شیائومی ۱۴T در مقایسه با رقبا چندان چشمگیر نیست و در بیشتر موارد نسبت به گوشی‌های هم‌رده خود، به‌ویژه غیر شیائومی، عملکرد ضعیف‌تری دارد. شاید به سختی بتوانید تا یک روز کامل با آن کار کنید و اگر خوش‌شانس باشید، در روز مجبور نخواهید شد دوبار آن را به شارژر متصل کنید.

نام گوشی شیائومی ۱۴ تی
مکالمه ۲۵:۱۶ ساعت
پخش ویدیو ۱۳:۰۱ ساعت
وب‌گردی ۱۱:۰۳ ساعت
بازی ۷:۰۰ ساعت

شارژر شیائومی ۱۴ تی

شیائومی ۱۴T از شارژ سریع ۶۷ واتی پشتیبانی می‌کند. شارژری که خوشبختانه درون بسته‌بندی قرار دارد و یک کابل هم به همراهش هست تا برای شارژ دستگاه در همان ابتدای استفاده با مشکل مواجه نشوید. این گوشی با برخی از شارژرهای Power Delivery 3.0 نیز سازگار است. این یعنی می‌توانید آن را با استفاده از شارژرهای شخص ثالث هم با سرعت خوبی شارژ کنید.

نام گوشی شیائومی ۱۴ تی
سرعت شارژر ۶۷ واتی
میزان شارژ پس از ۱۵ دقیقه ٪۴۲
میزان شارژ پس از ۳۰ دقیقه ٪۷۲
مدت زمان مورد نیاز برای شارژ کامل ۴۹ دقیقه

همانطور که می‌بینید، بررسی گوشی شیائومی ۱۴T نشان داده که یک چرخه شارژ کامل آن از ۰% تا ۱۰۰% حدود ۴۹ دقیقه طول می‌کشد که در مقایسه با رقبا زمان خوبی محسوب می‌شود. اما همچنان در همین محدوده قیمتی و حتی شاید کمتر، شارژهای سریع‌تری نیز در بازار وجود دارند. با این حال نمی‌توان خیلی سخت‌گیر بود چون این گوشی در مقایسه با اصلی‌ترین رقبای خود یعنی گلکسی S23 FE و S24 FE از این حیث خیلی بهتر است.

اسپیکر شیائومی ۱۴ تی

شیائومی ۱۴ تی صدایی با وضوح بالا در فرکانس‌های بالا و صدایی کمی تیز دارد که در  نتیجه این موضوع، شما صدای خواننده و جزئیات دیگر را خیلی واضح خواهید شنید. این ویژگی باعث می‌شود که شیائومی ۱۴ تی برای پخش موسیقی‌های با تاکید بر صدای خواننده مناسب‌تر باشد.

اما اگر به دنبال بیس بسیار قدرتمند و غنی هستید و می‌خواهید موسیقی‌هایی با ضرب‌آهنگ شدیدتر را با کیفیت عالی گوش کنید، خیلی با این گوشی احساس رضایت کامل نخواهید داشت.


دوربین گوشی شیائومی ۱۴T


در بررسی دوربین گوشی شیائومی ۱۴T توسط Dxomark، دریافتیم که این گوشی عملکرد کلی قدرتمندی در عکاسی و فیلم‌برداری ارائه داده و تجربه کاربری رضایت‌بخشی را فراهم می‌کند. در حالت عکاسی، ویژگی‌هایی همچون رنگ‌های طبیعی، عمق میدان گسترده، تعادل رنگ سفید پایدار در نور روشن و جزئیات دقیق، از جمله نقاط قوت این گوشی بودند. با این حال، برخی ضعف‌ها نیز وجود داشت. از جمله بی‌ثباتی در نوردهی، وجود سایه‌های رنگی در نور کم، ظاهر غیرطبیعی افکت بوکه در حالت پرتره و تفاوت تصویر پیش‌نمایش نمایشگر با نتیجه نهایی، به‌ویژه در محدوده دینامیکی.

دوربین گوشی شیائومی 14T

در حالت فیلم‌برداری، دوربین شیائومی ۱۴T جزئیات بالایی را ثبت کرد و تعادل رنگ سفید مطلوبی داشت. همچنین، سیستم لرزشگیر اپتیکال قدرتمند و مؤثر این گوشی هم باعث ثبت ویدیوهای روان شد. با این حال، ضعف‌هایی نیز مثل عکاسی وجود داشت. از جمله مشکلات انسجام صحنه در شرایط مختلف، نویز قابل توجه در نور کم و بازتولید غیرواقعی رنگ پوست. به صورت کلی امتیازی که Dxomark بعد از بررسی دوربین گوشی شیائومی ۱۴T به آن داد، در مقایسه با بهترین‌های بازار (خاکستری) نظیر شیائومی ۱۴T پرو (صورتی)، شیائومی ۱۴ (زرد) به شرح زیر است؛ (متوسط امتیاز پرچم‌داران مشکی است که در تمام شرایط، شیائومی ۱۴T بالاتر از متوسط امتیازها بود.)

بررسی دوربین گوشی شیائومی 14T

امتیاز شیائومی ۱۴T در بررسی دوربین در مقایسه با بهترین‌های بازار

نقاط قوت و ضعف دوربین گوشی شیائومی ۱۴ تی

همچنین به تفکیک بخش‌های مختلف، امتیاز شیائومی ۱۴ تی در بخش دوربین به شرح زیر است؛ این امتیازات نشان می‌دهد عکاسی و فیلمبرداری با نماینده شیائومی کار لذت‌بخشی است. اگر انتظارت خود را کمی پایین بیاورید، لذت‌بخش‌تر هم خواهد بود.=

نام گوشی شیائومی ۱۴ تی
عکاسی ۱۳۰
بوکه ۵۵
پیش‌نمایش ۶۸
زوم ۱۴۰
ویدیو ۱۳۳
نور کم ۹۷
پرتره و تصاویر گروهی ۱۲۲
عکاسی و فیلمبرداری داخل خانه ۱۳۹
عکاسی و فیلمبرداری در محیط بیرون ۱۵۲
امتیاز کلی ۱۳۴

نقاط قوت و ضعف شیائومی ۱۴T هم به گفته وب‌سایت Dxomark در بررسی دوربین به شرح زیر است؛

شیائومی ۱۴T

نکات مثبت
  • رنگ‌های طبیعی و نمایش دقیق و طبیعی پوست در نور روز
  • عمق میدان وسیع
  • تعادل رنگ سفید خوب در نور روز
  • جزییات خوب در عکس‌ها و ویدیوها در نور روز و داخل منزل
  • جزییات خوب در عکس‌های زوم از فواصل نزدیک
  • لرزشگیر قدرتمند و کارآمد
نکات منفی
  • ناپایداری نوردهی
  • رنگ‌های غیرطبیعی در نور کم
  • جلوه‌های ناهنجار در حالت بوکه
  • عدم تطابق دامنه دینامیکی در پیش‌نمایش تصویر با تصویر نهایی
  • جلوه‌های مصنوعی در ویدیو
  • نویز زیاد در ویدیوهای نور کم
  • عدم دقت در نمایش تناژ پوست در ویدیوها

با این وضعیت، شیائومی ۱۴ تی را می‌توان یک گوشی خوب و رضایت‌بخش برای عکاسی و فیلمبرداری به حساب آورد.


بررسی گوشی شیائومی ۱۴T؛ نرم‌افزار و سخت‌افزار


سخت‌افزار

گوشی شیائومی ۱۴T از تراشه مدیاتک دایمنسیتی ۸۳۰۰ اولترا بهره می‌برد که نسخه‌ای ارتقایافته نسبت به مدل ۸۲۰۰ Ultra موجود در شیائومی ۱۳T است. این تراشه دارای پردازنده‌ای هشت هسته‌ای با هسته‌های جدید و قدرتمندتر است. این هشت هسته سرعت بسیار بالایی در انجام کارهای سنگین از خود به نمایش می‌گذارند و قادرند سنگین‌ترین پردازش‌ها را هم با سرعت خوبی انجام دهند.

بررسی نرم‌افزار و سخت‌افزار گوشی شیائومی 14T

در بخش پردازش گرافیکی نیز، تراشه Mali-G615-MC6 جای Mali-G610-MC5 را گرفته که قدرت بیشتری را برای اجرای بازی‌ها و اپلیکیشن‌های گرافیکی سنگین فراهم می‌کند. حافظه‌های این دستگاه شامل LPDDR5X برای رم و UFS 4.0 برای ذخیره‌سازی هستند. هر دوی این فناوری‌ها جدیدترین در نوع خود بوده و سرعت خیره‌کننده‌ای را در اجرای اپ‌ها و بازی‌ها، گشت و گذار در بین منوهای مختلف گوشی، انجام چند کار به صورت همزمان و… فراهم می‌کنند.

نام گوشی شیائومی ۱۴T
گیک‌بنچ ۶ تک هسته‌ای ۱۴۰۲
گیک‌بنچ ۶ چند هسته‌ای ۴۳۳۳
AnTuTu ۱۳۳۴۴۸۱
۳DMark (offscreen) Wild Life (1440p) ۱۰۷۹۱
۳DMark (offscreen) Wild Life Extreme (2160p) ۲۹۴۲

بررسی گوشی شیائومی ۱۴T در بنچمارک‌ها نشان می‌دهد که این گوشی به شیائومی ۱۳T Pro نزدیک و امتیازات آن با گوشی‌هایی که به عنوان قاتل پرچمدار شناخته می‌شوند، قابل مقایسه است. این یعنی شما می‌توانید به راحتی با آن به انجام بازی‌های سنگین پرداخته و حتی برخی از آن‌ها را با بالاترین تنظیمات گرافیکی تجربه کنید و لذت ببرید.

پایداری عملکرد

تراشه دایمنسیتی ۸۳۰۰ اولترا در گوشی شیائومی ۱۴T از پایداری خوبی برخوردار است. در آزمایش‌ها، پایداری CPU به ۶۶ درصد و پایداری پردازنده گرافیکی هم به ۶۹ درصد از حداکثر عملکرد خود رسید. نکته مثبت دیگر این است که در طول این تست‌های استرس، گوشی هرگز بی‌اندازه داغ نشد، که نشان‌دهنده مدیریت حرارتی مناسب است.

نام گوشی شیائومی ۱۴T
پایداری پردازشی بعد از ۱۰ دقیقه نخست عمدتا بین ۶۵ تا ۷۵
پایداری گرافیکی افت شدید بعد از یک دور و در نهایت کاهش ۳۰٪ از توان و حفظ آن در طول تست
کاهش ظرفیت باتری از ۷۹٪ به ۶۹٪
دما بین ۲۶ تا ۴۵ درجه
فریم‌ریت بین ۲۹ تا ۸۰

پیشرفت عملکرد سخت‌افزاری شیائومی ۱۴T نسبت به مدل ۱۳T چندان چشمگیر نیست. فقط شاهد ارتقای نسل پردازنده بودیم. بنابراین، اگر در حال حاضر شیائومی ۱۳T دارید، ممکن است ارتقا به این مدل چندان منطقی نباشد. اما اگر از گوشی‌های قدیمی‌تر استفاده می‌کنید، بدیهی است که این مدل می‌تواند تجربه‌ی بسیار لذت‌بخش‌تری را برای شما فراهم کند.

نرم‌افزار

رابط کاربری HyperOS در گوشی شیائومی ۱۴T شباهت‌های زیادی با MIUI قدیمی دارد و کاربران قدیمی گوشی‌های شیائومی به راحتی می‌توانند با آن ارتباط برقرار کنند. تغییراتی جزئی در طراحی این رابط کاربری دیده می‌شود، مانند طراحی مسطح‌تر، گوشه‌های گردتر برای بسیاری از المان‌ها، و تغییرات در ظاهر مرکز کنترل.

رابط کاربری HyperOS در گوشی Xiaomi 14T

این گوشی از امکانات هوش مصنوعی مختلفی پشتیبانی می‌کند. از جمله این امکانات می‌توان به AI Image (شامل پرتره‌های هوش مصنوعی و ابزار پاک‌کن جادویی Pro)، AI Notes و AI Film و AI Subtitles که هنوز در نسخه بتا قرار دارد، اشاره کرد. Google Gemini نیز یکی از ابزارهای قابل‌توجه این دستگاه است که امکان مکالمه، ارائه ایده‌ها، پیشنهاد کتاب یا نقاشی، و حتی ایجاد تصاویر را فراهم می‌کند. علاوه بر این، قابلیت‌های دیگری مانند Google Lens و ویژگی Circle to Search نیز به زودی از طریق به‌روزرسانی در دسترس خواهند بود. امکانات هوش مصنوعی زیر هم در هر دو دستگاه یکسان است.

امکانات هوش مصنوعی گوشی Xiaomi 14T

  • AI Image: شامل AI Portraits و AI Magic Erase Pro برای ویرایش حرفه‌ای تصاویر.
  • AI Interpreter: ترجمه مکالمات به زبان‌های مختلف.
  • AI Notes: سازماندهی و خلاصه‌سازی خودکار یادداشت‌ها.
  • AI Film و AI Subtitles: زیرنویس‌دار کردن هوشمند ویدیوها.
  • Google Gemini: دستیار هوش مصنوعی برای مکالمه و ارائه پیشنهادات آشپزی و ایجاد تصاویر از داده‌های متنی.
  • Circle to Search: کشیدن دایره دور یک شیء برای یافتن اطلاعات مهم در گوگل.

در بخش نرم‌افزار باید به این نکته اشاره کنیم کن گوشی شیائومی ۱۴T تا ۴ سال آپدیت نرم‌افزاری ۵ سال امنیتی دریافت می‌کند.


نقد و بررسی گوشی شیائومی ۱۴T؛ سخن پایانی


اگر به دنبال یک گوشی با قیمت مناسب هستید که در بازه ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان بهترین انتخاب ممکن باشد، این مدل می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد. بسته‌بندی آن شامل محتویات مورد نیاز است، نمایشگری باکیفیت دارد و جدیدترین نسخه اندروید را با چهار سال بروزرسانی ارائه می‌دهد. همچنین، کیفیت ساخت گوشی عالی است و در کنار پردازنده و پردازشگر گرافیکی، رم و حافظه داخلی آن عملکردی فوق‌العاده سریع و بی‌نظیر ارائه می‌دهد. هیچ گونه هنگ یا لگ هم در حین کار با شیائومی ۱۴ تی مشاهده نخواهید کرد. ناگفته نماند دوربین‌های قدرتمندی هم برای ثبت تصاویر با کیفیت بالا در اختیار خواهید داشت.

با این حال، شاید پس از خواندن این توضیحات برایتان سوال پیش بیاید که نقطه ضعف این گوشی در این رنج قیمت چیست؟ باید بگوییم که ضعف‌هایی وجود دارد، مثل نرسیدن به رفرش‌ریت ۱۴۴ هرتز در منوهای سیستم و اکثر اپ‌ها، باتری نه چندان قدرتمند، عملکرد نه چندان خوب نمایشگر در شرایط نوری مختلف و… اما هیچ کدام از آن‌ها به اندازه‌ای بزرگ نیستند که بتوانند بر نقاط قوت آن تاثیرگذار باشند. با در نظر گرفتن قیمت و رقابت‌های موجود در این بازه، هیچ نقطه ضعفی به اندازه‌ای مهم نیست که بخواهیم روی آن مانور دهیم.

گوشی موبایل شیائومی مدل 14T دو سیم کارت ظرفیت 512 گیگابایت و رم 12 گیگابایت

منبع: Dxomark ,GSMArena

سوالات متداول درباره گوشی شیائومی ۱۴T
آیا شیائومی ۱۴T جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون دارد؟
خیر. این گوشی فاقد جک هدفون است.
آیا شیائومی ۱۴ تی داغ می‌کند؟
شیائومی ۱۴T داغ می‌کند اما نه آنقدر که باعث شود دستتان بسوزد.
آیا شیائومی ۱۴ تی برای گیم مناسب است؟
قطعا بله. این گوشی به لطف سخت‌افزار قدرتمندش برای اجرای هر بازی مناسب است.
آیا شیائومی ۱۴ تی ضد آب است؟
بله. این گوشی به لطف استاندارد IP68 کاملا ضد آب است.
شیائومی ۱۴T چند سال آپدیت دریافت می‌کند؟
۴ سال آپدیت نرم‌افزاری و ۵ سال آپدیت امنیتی.
آیا شیائومی ۱۴T با شارژر سریع عرضه می‌شود؟
بله. این گوشی به همراه خود یک شارژر ۶۷ واتی سریع دارد.
راهنمای خرید گوشی موبایل


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما