۵ ویژگی که دوست داریم در شیائومی ۱۲ اولترا ببینیم
سال گذشته شیائومی از گوشی می ۱۱ اولترا رونمایی کرد که مورد توجه زیادی قرار گرفت. با توجه به اینکه شیائومی ۱۲ پرو نتوانسته سروصدای زیادی راه بیندازد، کاربران زیادی چشمانتظار معرفی شیائومی ۱۲ اولترا هستند تا ببینند جدیدترین پرچمدار تمامعیار شیائومی نسبت به رقبا چه حرفی برای گفتن دارد. در همین راستا در ادامه به ۵ ویژگی مورد انتظار از این گوشی میپردازیم.
۱. بهبود دوربینها
با وجود اینکه دوربینهای استفاده شده برای می ۱۱ اولترا جزو بهترینهای بازار هستند، اما در نهایت همیشه جای بهبود وجود دارد. برای یادآوری باید بگوییم که دوربین اصلی می ۱۱ اولترا مبتنی بر سنسور غولپیکر GN2 ساخت سامسونگ است که در محیطهای کمنور عملکرد بسیار خوبی دارد. از سوی دیگر باید به دوربین پریسکوپی با زوم ۵ برابری اشاره کنیم که به لطف پردازش تصویر پیشرفته، میتواند زوم ۲۰ برابری را هم با کیفیت فوقالعادهای ارائه کند. بنابراین شیائومی باید روی این نقاط قوت بیش از پیش تمرکز کند.
البته از سوی دیگر، نباید ضعف دوربین اولترا واید و دوربین سلفی را از قلم بیندازیم. در نتیجه شیائومی ۱۲ اولترا باید این مشکلات را برطرف کند تا در زمینهی دوربین هیچ مشکل مهمی نداشته باشد. بر اساس شایعات مطرح شده، شیائومی برای این گوشی سنسور ۵۰ مگاپیکسلی ساخت سونی را در نظر گرفته که بزرگتر از سنسور استفاده شده برای می ۱۱ اولترا است. اگر این موضوع صحت داشته باشد، پس یک دوربین عالی قرار است بهتر از گذشته شود. در همین شایعات آمده که ظاهرا شیائومی دست به دوربینهای زوم و اولترا واید نزده و این یعنی در این زمینه نباید انتظار عملی شدن تغییرات زیادی را داشته باشیم.
با این حال، امیدواریم شیائومی مشکلات مربوط به میدان دید دوربین اولترا واید را در گوشی جدید حل کند. دوربینهای اولترا واید باید حد مشخصی را برای رعایت میزان عریض بودن میدان دید رعایت کنند زیرا وقتی میدان دید از یک حد بزرگتر میشود، اعوجاج تصویر هم به طور قابل توجهی افزایش پیدا میکند. از طرف دیگر دوربین سلفی یک گوشی پرچمدار باید بتواند در شرایط مختلف سلفیهای جذابی را ثبت کند که امیدواریم این مشخصه برای شیائومی ۱۲ اولترا عملی شود.
۲. کاربردیتر شدن نمایشگر ثانویه یا کنار گذاشتن آن
اگر شیائومی قصد دارد برای گوشی ۱۲ اولترا بار دیگر از نمایشگر ثانویه استفاده کند، باید رویکرد کاربردیتری برای آن در نظر بگیرد. همانطور که احتمالا میدانید، در کنار دوربینهای می ۱۱ اولترا یک نمایشگر ۱.۱ اینچی قرار دارد که برای کارهایی مانند پیشنمایش سلفی، نشان دادن ساعت و عمر باتری و مشاهدهی نام تماسگیرنده میتواند مورد استفاده قرار بگیرد. اگرچه تمام این قابلیتها مفید هستند، اما هیچکدام اهمیت زیادی ندارند.
از طرف دیگر نباید مشکلات زیاد این مشخصه را از قلم بیندازیم. به عنوان مثال در ابتدا با استفاده از این نمایشگر نمیتوانستید ویدیو ضبط کنید که بعد از اعتراضهای صورت گرفته، شیائومی به کاربران اجازه داد که از این نمایشگر فقط برای ضبط ویدیوهای ۱۵ ثانیهای استفاده کنند که همچنان محدودیت مهمی به حساب میآید. در ضمن باید به روشنایی و کیفیت پایین این نمایشگر هم اشاره کنیم که همین موضوع جذابیت آن را کاهش داده است. در نهایت به دلیل اندازهی بسیار کوچک این نمایشگر، عملا کار چندانی نمیتوان با آن انجام داد. با این حال مثلا شیائومی میتواند قابلیتهایی مانند ضربه زدن بر روی آن برای فراخواندن گوگل اسیستنت و نمایش قدمهای طی شده را ارائه کند.
اما در کل باید بگوییم که بسیاری از کاربران از این مشخصه استفاده نمیکنند و در نتیجه شیائومی بهتر است این ویژگی را کنار بگذارد و در عوض به مشخصههای دیگر این گوشی توجه نشان بدهد.
۳. کنترل حرارت تراشه
در زمینهی تراشهی استفاده شده برای شیائومی ۱۲ اولترا برخی منابع به بهرهگیری از اسنپدراگون ۸ نسل ۱ اشاره کردهاند و برخی دیگر از منابع میگویند که شیائومی برای این گوشی پرچمدار مدل پلاس تراشهی موردنظر را در نظر گرفته است. همانطور که احتمالا میدانید، حرارت بیش از حد اسنپدراگون ۸ نسل ۱ با انتقاد شرکتها و کاربران روبرو شده است. می ۱۱ اولترا هم هنگام اجرای بازیهای سنگین و دیگر کارهای اینچنینی به شدت داغ میشود. در همین زمینه میتوانیم به داغ شدن قابل توجه بدنهی گوشیهای سری شیائومی ۱۲ اشاره کنیم.
این یعنی شیائومی در زمینهی مدیریت حرارت تراشهی موجود در گوشیهای خود ضعفهایی دارد. اگرچه بسیاری از کاربران از کاهش توان تراشه برای خنک نگه داشتن بدنه و افزایش عمر باتری دل خوشی ندارند، اما شیائومی در نهایت در این زمینه باید تعادل ایجاد کند. اگر هم شایعات مربوط به بهرهگیری اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پلاس به واقعیت تبدیل شوند، پس به احتمال زیاد شیائومی ۱۲ اولترا در زمینهی داغ شدن بدنه وضعیت بسیار بهتری نسبت به نسل قبلی خواهد داشت.
۴. استفاده از بدنهی خوشدستتر
گوشیهایی که از پسوند اولترا بهره میبرند از همهنظر از بهترین ویژگیهای موجود استفاده میکنند و همین رویکرد منجر به سنگینی بیش از حد بدنه میشود. به عنوان مثال گوشیهایی مانند گلکسی S22 اولترا و آیفون ۱۳ پرو مکس هم بدنههای بسیار سنگینی دارند.
البته ما به هیچ عنوان پیشنهاد کوچک کردن بدنهی شیائومی ۱۲ اولترا را مطرح نمیکنیم زیرا بالاخره سنسور دوربین و باتری غولپیکر باید در جایی قرار بگیرند. اما از طرف دیگر شیائومی میتواند برجستگی ماژول دوربین را تا حدی کاهش دهد، لبههای بدنه را خمیدهتر کند و در کل سنگینی بدنه را تا حد زیادی در مرکز آن قرار دهد. به عنوان مثال اوپو فایند X5 پرو فقط چند میلیمتر کوچکتر از می ۱۱ اولترا است ولی در کل از بدنهی بسیار خوشدستتر و بهتری بهره میبرد.
۵. کنار زدن نامهای بزرگ
شیائومی به عنوان شرکتی که گوشیهای جذابی را با قیمت مناسبی راهی بازار میکند شناخته شده است. در این میان شیائومی معمولا گوشیهای پرچمدار خود را با قیمت بسیار بالایی راهی بازار اروپا میکند. به عنوان مثال می ۱۱ اولترا با قیمت ۹۵۰ دلار راهی بازار هند شد که به دلیل اختلاف چند صد دلاری نسبت به گلکسی S21 اولترا، گزینهای به شدت جذاب برای کاربران ساکن هند بود. اما از طرف دیگر، همین گوشی با قیمت ۱۱۹۹ یورو راهی بازار اروپا شد که این یعنی از نظر قیمت تفاوتی با بهترین مدلهای سامسونگ و اپل ندارد.
اگرچه این گوشی از ویژگیهای بسیار جذابی بهره میبرد، اما واقعیت این است که اپل و سامسونگ از نظر قدرت برند حرف بیشتری برای گفتن دارند و به همین خاطر عموم کاربران زمانی که میخواهند پول زیادی را برای خرید گوشی هزینه کنند، از بین گوشیهای این دو شرکت گزینهی موردنظر خود را پیدا میکنند. شیائومی اگرچه یکی از مهمترین شرکتهای بازار موبایل محسوب میشود، اما هنوز در کشورهای غربی قدرت اپل و سامسونگ را ندارد.
در این مطلب به طور مختصر به ۵ ویژگی که دوست داریم در گوشی ۱۲ اولترا ببینیم، پرداختیم. به نظر شما این گوشی باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ما و دیگران در میان بگذارید.
منبع: Android Authority
شرکت هایی که الان خیلی باتجربه هستند همه با پرچمدار ها کار خودشون رو شروع کردن مثل اپل و سامسونگ که اپل با ایفون شروع کرد و سامسونگ هم با اس ۱ بنابراین فکر نکنم شیاومی بتونه اعتماد مردم به پرچمدارهاشو جذب کنه