گلکسی S21 FE در برابر شیائومی ۱۱T پرو؛ نبرد پرچم‌داران اقتصادی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲۴ دقیقه
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو

در این مطلب به مقایسه دو گوشی پرچم‌دار مقرون به صرفه یعنی گلکسی S21 فن ادیشن و شیائومی ۱۱T پرو می‌پردازیم تا ببینیم کدام یک ارزش خرید بیشتری دارد.

شیائومی در حال حاضر از لحاظ تولید گوشی‌های هوشمند، چند پله‌ای پایین‌تر از سامسونگ قرار دارد اما این بدان معنا نیست که از لحاظ کیفیت ساخت هم پایین‌تر از شرکت کره‌ای است. اتفاقا طی چند سال اخیری که شیائومی به عنوان یکی از بهترین تولیدکننده‌ی گوشی‌های هوشمند توانست خود را به کاربران بشناساند، بسیاری‌ها به خاطر کیفیت ساخت بالای محصولاتش است که به آن علاقه‌مند هستند.

البته یک مورد دیگر هم وجود دارد و آن، قیمت پایینی است که شرکت چینی برای گوشی‌های خود در نظر می‌گیرد. معمولا گوشی‌های شیائومی در رده‌ی پرچم‌داران مقرون به صرفه، قیمت مناسب‌تری از میان‌رده‌های قدرتمند سامسونگ دارند و همین موضوع هم سبب شده بسیاری از کاربران، نماینده‌های ساخت این شرکت را به سامسونگ و میان‌رده‌هایش ترجیح دهند.

سامسونگ اما با علم بر این موضوع تصمیم گرفت بخش پرچم‌داران اقتصادی خود را با معرفی سری فن ادیشن سر و سامان ببخشد. در حال حاضر دو نماینده از این سری در بازار در دسترس قرار دارد که یکی از آن‌ها گلکسی S20 فن ادیشن و دیگری S21 فن ادیشن  هستند. این گوشی‌ها در کنار مشخصات سخت‌افزاری و قابلیت‌هایی تقریبا مشابه پرچم‌داران سری خود، قیمت بسیار مناسبی هم دارند و به همین خاطر توانسته‌اند از زمان عرضه تاکنون فروش نسبتا بالایی داشته باشند.

به عنوان بهترین گوشی‌های پرچم‌دار اقتصادی، در این مطلب تصمیم گرفتیم شیائومی ۱۱T پرو را در مقابل گلکسی S21 فن ادیشن قرار دهیم تا ببینیم کدام یک از این دو شرکت چینی و کره‌ای در زمینه‌ی تولید چنین محصولاتی عملکرد موفق‌تری داشته‌اند. توجه داشته باشید که نماینده‌ی شیائومی ساخت خود این شرکت است و نه ردمی یا پوکو. بنابراین قیمت آن اندکی بالاست و شاید در برخی از فروشگاه‌ها حتی از گلکسی S21 فن ادیشن هم اندکی بالاتر باشد.

قبل از اینکه به مقایسه‌ی دقیق این دو گوشی بپردازیم، بهتر است نگاهی داشته باشیم به تفاوت‌ها و شباهت‌های دو محصول به صورت کلی تا ببینیم باید انتظار چه چیزی را از آن‌ها داشته باشیم.

  • گلکسی S21 فن ادیشن اندکی کوچک‌تر، سبک‌تر و باریک‌تر از شیائومی ۱۱T پرو است.
  • گلکسی S21 فن ادیشن در برابر نفوذ آب و گرد و غبار استاندارد بالاتری دارد.
  • هر دو گوشی نمایشگری با وضوح و رفرش‌ریت یکسان دارد و از برچسب محافظ صفحه‌ی گوریلاگلس ویکتوس بهره می‌برند.
  • گلکسی S21 فن ادیشن با یک نسخه اندروید جدیدتر راهی بازار شد.
  • هر دو گوشی تراشه‌ی مشابهی دارند.
  • دوربین گلکسی S21 فن ادیشن از لرزشگیر اپتیکال بهره می‌برد.
  • گلکسی S21 فن ادیشن یک دوربین تله‌فوتوی واقعی دارد (در مقایسه با دوربین تله‌ماکروی شیائومی ۱۱T پرو).
  • شیائومی ۱۱T پرو امکان فیلم‌برداری در وضوح ۸K را دارد.
  • باتری شیائومی ۱۱T بزرگ‌تر و شارژر آن فوق‌العاده سریع‌تر است.

حال وقت آن رسیده که به صورت دقیق به بررسی تفاوت‌های بین این دو گوشی بپردازیم تا ببینیم در نهایت کدام یک می‌تواند این رقابت حساس و نزدیک را برنده شود.

مقایسه‌ی گلکسی S21 فن ادیشن با شیائومی ۱۱T پرو

جعبه‌گشایی

گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11t پرو

شیائومی ۱۱T پرو به عنوان پرچم‌دار اقتصادی شیائومی، حداقل چیزی که باید درون جعبه‌ی یک گوشی قابل قبول و ارزشمند وجود داشته باشد را دارد. در بین شرکت‌هایی که این روزها شارژر و هندزفری و قاب سیلیکونی را از جعبه‌ی گوشی‌های خود حذف می‌کنند تا با کسب سود بیشتر، برای محیط زیست آرزوی سلامتی داشته باشند، شیائومی تصمیم گرفت قاب سیلیکونی و شارژر را از جعبه‌ی گوشی‌های خود حذف نکند. حداقل ۱۱T پرو که اینطور است و هم شارژر ۱۲۰ واتی بسیار سریع را با خود به همراه دارد و هم یک قاب سیلیکونی ساده.

گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11t پرو

در طرف مقابل سامسونگ گلکسی S21 فن ادیشن را فقط به همراه یک کابل USB-C به USB-C درون جعبه قرار داد تا کاربر بعد از پرداخت چندصد دلار برای خرید گوشی، حدودا ۱۰۰ دلار دیگر برای برچسب محافظ صفحه، قاب محافظ باکیفیت، هندزفری و آداپتور شارژر هزینه کند. سامسونگ از سال گذشته تاکنون این سیاست را در پیش گرفته و امسال حتی میان‌رده‌های خود را نیز بدون شارژر رونمایی کرده است.


طراحی و نمایشگر

نام گوشی گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی ۱۱T پرو
ابعاد و وزن ۷٫۹ × ۷۴٫۵ × ۱۵۵٫۷ میلی‌متر – ۱۷۷ گرم ۸٫۸ × ۷۶٫۹ × ۱۶۴٫۱ میلی‌متر – ۲۰۴ گرم
اندازه‌ی نمایشگر ۶٫۴ اینچ ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل ۶٫۶۷ اینچ ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
قابلیت‌های نمایشگر پنل تخت Dynamic AMOLED 2X با رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز – نسبت نمایشگر به بدنه ۸۹٫۶٪ – چگالی ۴۰۱ پیکسل بر هر اینچ – پشتیبانی از +HDR10 پنل تخت AMOLED با رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز – نسبت نمایشگر به بدنه ۸۵٫۱٪ – چگالی ۳۹۵ پیکسل بر هر اینچ – پشتیبانی از دالبی ویژن و +HDR10
جنس بدنه پنل جلو از جنس شیشه با محافظ گوریلاگلس ویکتوس، پشت از جنس پلاستیک و فریم از جنس آلومینیوم پنل جلو از جنس شیشه با محافظ گوریلاگلس ویکتوس، فریم از جنس آلومینیوم
استاندارد مقاومتی IP68 با مقاومت در برابر نفوذ آب در عمق ۱٫۵ متری به مدت ۳۰ دقیقه IP53 با مقاومت کم در برابر ورود گرد و غبار و همچنین مقاوم در برابر نفوذ قطرات آب نظیر باران

طراحی

در بخش طراحی، قبل از اینکه به بررسی مجزای هر گوشی بپردازیم باید بگوییم نماینده‌ی شیائومی بزرگ‌تر، ضخیم‌تر، بلندتر، عریض‌تر و به شکل محسوسی سنگین‌تر است.

گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11t پرو

به صورت کلی شیائومی ۱۱T پرو بیشتر شبیه به یک پرچم‌دار است تا گلکسی S21 فن ادیشن. شیائومی برای پنل پشت و جلوی این محصول از شیشه‌ی گوریلاگلس ویکتوس استفاده کرده تا بدین ترتیب عملکرد این گوشی در زمینه‌ی مقاومت بسیار عالی باشد. نمایشگر ۱۱T پرو تخت است و شباهت بسیار زیادی به سایر نماینده‌های سری ۱۱ شیائومی دارد. البته خود فریم از پشت اندکی انحنا دارد تا بدین ترتیب در دست نگه داشتن گوشی خیلی سخت نباشد.

گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11t پرو

پنل پشتی شیائومی ۱۱T پرو طرح بسیار جالبی دارد و وقتی آن را در دست می‌گیرید، اینطور به نظر می‌رسد که پنل آن از آلومینیوم برش‌خرده ساخته شده در حالی که جنس آن از شیشه است. البته این طراحی خاص را فقط در رنگ خاکستری تیره‌ی محصول شاهد خواهید بود. فریم این گوشی اما آلومینیومی است و انحنای نسبتا کمی دارد تا گوشی بسیار خوش‌دست‌تر به نظر برسد. از آن‌جایی هم که غلظت رنگ فریم بالاست، خطوط آنتن هم روی آن مشاهده نمی‌شود و گوشی در بخش فریم کاملا یک‌دست است.

گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11t پرو

روی بخش سمت راست فریم کلید کنترل صدا و پاور دیده می‌شود اما در بخش سمت چپ چیزی قرار دارند و فریم کاملا یکدست است. در بخش بالایی بلندگو و میکروفون را شاهد هستیم. در کنار بلندگو هم نام شرکت هارمن کاردن که یکی از شرکت‌های معروف در زمینه‌ی صوتی است دیده می‌شود و به این معناست که وظیفه‌ی تنظیم صدای این گوشی را همین شرکت بر عهده داشته است. در بخش پایینی هم بلندگوی دیگر، درگاه شارژ USB-C، یک میکروفون دیگر و درگاه سیم‌کارت مشاهده می‌شود.

در نهایت هم می‌رسیم به استاندارد مقاومتی این گوشی که IP53 ثبت شده است. این یعنی اصلا نباید آن را در معرض نفوذ آب یا گرد و غبار شدید قرار دهید. البته شاید عملکرد آن در مقابل ورود گرد و غبار خوب باشد اما برای نفوذ آب خیر چون IP53 یعنی زمانی که قطرات آب اتفاقی روی گوشی بریزد، به داخل آن نفوذ نخواهد کرد.

اما می‌رسیم به گلکسی S21 فن ادیشن، محصولی که سامسونگ در ساخت آن تصمیم گرفت از فلز، شیشه و پلاستیک استفاده کند؛ فلز آلومینیوم برای فریم، شیشه برای پنل جلو و پلاستیک هم برای پنل پشت تا بدین ترتیب گوشی هم سبک‌تر باشد و هم در برابر ضربه‌های احتمالی، مقاوم‌تر. چون پلاستیک معمولا مقاومت بیشتری از شیشه در مقابل ضربه دارد. همچنین بسیاری از کاربران از خیر زیبایی پنل شیشه‌ای گذشته و پلاستیکی را به دلایل مختلف ترجیح می‌دهند.

گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11t پرو

فریم گوشی بسیار باریک و در قسمت بالا-چپ پنل پشتی آن تعبیه شده است. در واقع باید گفت ضخیم‌ترین بخش گوشی همین قسمت است. اما برخلاف طراحی سری گلکسی S21 و S22 سامسونگ تصمیم گرفت فریم را با ماژول ادغام نکند. بنابراین اگرچه شاید در نگاه اول اینطور به نظر برسد که فریم با ماژول دوربین ادغام شده اما در حقیقت اینطور نیست. پنل پشتی گوشی انحنای بسیار کمی دارد به گونه‌ای که شاید متوجه آن نشوید اما همین میزان روی خوش‌دست‌تر شدن گوشی و عدم وارد شدن فشار به کف دست تأثیر بسیار زیادی دارد. برخلاف نماینده‌ی شیائومی، خطوط آنتن روی فریم گلکسی S21 فن ادیشن به وضوح مشخص است.

گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11t پرو

سامسونگ برای محافظت از پنل جلوی نماینده‌ی خود از شیشه‌ی گوریلاگلس ویکتوس استفاده کرد که مقاومت بسیار خوبی در برابر ضربه و خط و خش دارد. بنابراین در این زمینه فرق خاصی بین دو گوشی وجود ندارد. البته باید به این نکته هم اشاره داشته باشیم که ماژول دوربین تعبیه شده روی پنل این گوشی چسبیده به فریم است در حالی که در شیائومی ۱۱T پرو، ماژول به صورت یک قطعه‌ی مجزا روی پنل تعبیه شده و در نزدیکی فریم قرار دارد. حال اینکه کدام گوشی طراحی زیباتری دارد، سلیقه‌ای است و به شما بستگی دارد.

روی فریم سمت راست گلکسی هم مثل رقیب کلید کنترل صدا و پاور تعبیه شده و در سمت چپ هیچ چیزی دیده نمی‌شود. در بخش بالایی محصول یک میکروفون و خط آنتن و در بخش پایینی هم بلندگو، پورت شارژ USB-C، میکروفون و درگاه سیم‌کارت مشاهده می‌شود. در دو طرف این قطعات هم خطوط آنتن قرار دارند.

از لحاظ مقاومتی هم گلکسی S21‌ فن ادیشن دست بالاتر را دارد و به بالاترین استاندارد در این زمینه یعنی IP68 مجهز شده است. این یعنی گوشی در مقابل نفوذ گرد و غبار و آب کاملا مقاوم است. البته در هر صورت اگر گوشی در اثر ورود آب یا گرد و غبار به داخل خراب شود، گارانتی شامل آن نخواهد شد. بنابراین پیشنهاد می‌شود فکر امتحان مقاومت گوشی را از سر خود بیرون کنید. لازم به ذکر است روی پنل جلوی هر دو گوشی، حفره‌ی کوچکی برای تعبیه‌ی دوربین سلفی در نظر گرفته شده است.

از لحاظ رنگ‌بندی هم همانطور که مشاهده می‌کنید نماینده‌ی سامسونگ در چهار رنگ ساده‌ی سفید، زیتونی، بنفش و مشکی در دسترس قرار می‌گیرد اما شیائومی ۱۱T پرو در یک رنگ ساده‌ی سفید، یک رنگ طرح‌دار زیبای آبی و یک رنگ خاکستری تیره با پنل پشتی هاشوری به فروش می‌رسد.

نمایشگر

از لحاظ کیفیت نمایشگر هم دو گوشی شرایط کاملا برابری دارند. البته اگرچه اندازه‌ی نمایشگر گلکسی S21 فن ادیشن حدودا ۰.۳ اینچ کوچک‌تر است اما وضوح تصویر، چگالی، نسبت تصویر، نوع پنل، استانداردهای پشتیبانی شده و مواردی از این دست تا حد زیادی با یکدیگر برابر هستند. برای مثال وضوح تصویر هر دو گوشی +FHD و میزان رفرش‌ریت آن‌ها هم ۱۲۰ هرتز است. هر دو محصول از استاندارد +HDR10 هم پشتیبانی می‌کنند

گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11t پرو

شیائومی

یک برتری که شیائومی ۱۱T پرو به نسبت رقیب دارد، پشتیبانی نمایشگر آن از استاندارد دالبی ویژن است که شرکت چینی آن را برای گوشی‌های گران‌قیمت خود استفاده می‌کرد. رفرش‌ریت گوشی هم وقتی روی ۱۲۰ هرتز قرار می‌گیرد، متناسب با محتوای به نمایش درآمده بین ۶۰، ۹۰ و ۱۲۰ هرتز سوییچ می‌کند تا از مصرف باتری کاسته شود. در طرف مقابل گلکسی S21 فن ادیشن وقتی رو ی۱۲۰ هرتز قرار می‌گیرد، فرقی نمی‌کند محتوا چه باشد، نمایشگر خود را روی همین میزان قفل می‌کند تا باتری با سرعت بسیار بالایی تخلیه شود. میزان روشنایی حداکثر هم در شیائومی ۱۱T پرو و گلکسی S21‌ فن ادیشن به ترتیب ۸۳۷ و ۷۹۲ نیت است تا برتری به شکل نامحسوسی از این حیث برای نماینده‌ی شرکت چینی باشد. در طرف مقابل گلکسی S21 فن ادیشن کمینه‌ی روشنایی ۱٫۸ نیت دارد در حالی که این میزان برای رقیب به ۲٬۴ می‌رسد. هر دو گوشی به نسبت یکدیگر برتری دارند اما یکی در بیشینه‌ی روشنایی و دیگری در کمینه‌ی روشنایی.

گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11t پرو

سامسونگ

به صورت کلی در استفاده‌ی روزمره، هیچ تفاوتی بین دو نمایشگر حس نخواهید کرد چون در اصلی‌ترین حالت‌ها، با یکدیگر برابر هستند و تفاوت خاصی ندارند که بخواهد تعیین‌کننده باشد. بنابراین از این بابت هر گوشی را که انتخاب کنید نگرانی خاصی نخواهید داشت.


باتری و شارژر

نام گوشی گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی ۱۱T پرو
ظرفیت باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپر ساعت ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت
شارژر ۲۵ واتی ۱۲۰ واتی
شارژر درون جعبه ندارد دارد
میزان شارژدهی
نام گوشی گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی ۱۱T پرو
پخش ویدیو ۱۶ ساعت ساعت و ۳۳ دقیقه ۱۴ ساعت و ۲۷ دقیقه
وب‌گردی ۱۰ ساعت و ۲۵ دقیقه ۱۲ ساعت و ۴۶ دقیقه
تماس صوتی ۳۱ ساعت و ۱۳ دقیقه ۲۲ ساعت و ۳۱ دقیقه
سرعت شارژ
۵۰ درصد ۳۰ دقیقه کمتر از ۱۰ دقیقه
شارژ کامل ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه ۲۱ دقیقه

با توجه به آنچه که در بخش نمایشگر گفته شد و همچنین با توجه به مشخصات روی کاغذ، اینطور انتظار می‌رود که شیائومی ۱۱T پرو گوشی برتر در این زمینه باشد. اما در کمال تعجب می‌بینیم که اینطور نیست. طبق بررسی‌های صورت گرفته توسط وب‌سایت GSMArena، شیائومی ۱۱T پرو فقط در وب‌گردی توانست رقیب را با اختلاف زیادی پش سر بگذارد. در سایر بخش‌ها نظیر مکالمه و پخش ویدیو، این نماینده‌ی سامسونگ است که دست بالا را دارد. البته نباید فراموش کرد که وقتی شارژ دو گوشی به پایان برسد، این شیائومی ۱۱T پرو است که در ظرف مدت ۲۰ دقیقه بار دیگر می‌تواند یک روز کامل شما را همراهی کند در حالی که برای اینکه S21‌فن ادیشن بتواند تا این میزان شما را همراهی کند، ۷۵ دقیقه زمان نیاز است. بنابراین به صورت کلی، برتری ازآن نماینده‌ی شیائومی است.

در رابطه با سرعت بالای شارژر ۱۱T پرو هم باید بگوییم این گوشی حین شارژ خیلی گرم نمی‌شود چرا که شیائومی باتری آن را به دو سلول تقسیم کرد تا مشکلی از این بابت وجود نداشته باشد. در نتیجه خود شارژر شاید گرم شود اما گوشی نه. در طرف مقابل حین شارژ گلکسی S21 فن ادیشن با شارژر سریع ۲۵ واتی هم نباید خیلی با مشکلی از بابت داغ شدن مواجه شوید. البته باید به این نکته اشاره داشته باشیم که شارژ گوشی با شارژر ۱۲۰ واتی قطعا روی طول عمر مفید آن تأثیر منفی خواهند گذاشت اما طبق ادعای شیائومی، تا زمانی که قصد خرید یک گوشی جدید را نداشته باشید (حدودا ۲ یا ۳ سال) این باتری بدون مشکل می‌تواند شما را همراهی کند.


سیستم‌عامل، رابط کاربری و سخت‌افزار

نام گوشی گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی ۱۱T پرو
سیستم‌عامل اندروید ۱۲ اندروید ۱۱
رابط کاربری One UI 4 MIUI 12.5
میزان پشتیبانی نرم‌افزاری / امنیتی سه‌سال / چهار سال سه‌سال / چهار سال
پردازنده اسنپدراگون ۸۸۸ – با لیتوگرافی ۵ نانومتری – یک هسته از نوع Cortex-X1 با فرکانس ۲٫۸۴ گیگاهرتز، سه هسته از نوع Cortex-A78 با فرکانس ۲٫۴۲ گیگاهرتز و چهار هسته از نوع Cortex-A55 با فرکانس ۱٫۹ گیگاهرتز – گرافیک آدرنو ۶۶۰ اسنپدراگون ۸۸۸ – با لیتوگرافی ۵ نانومتری – یک هسته از نوع Cortex-X1 با فرکانس ۲٫۸۴ گیگاهرتز، سه هسته از نوع Cortex-A78 با فرکانس ۲٫۴۲ گیگاهرتز و چهار هسته از نوع Cortex-A55 با فرکانس ۱٫۹ گیگاهرتز – گرافیک آدرنو ۶۶۰
حافظه‌ی داخلی / رم ۶/۱۲۸، ۱۲۸/۸، ۸/۲۵۶ گیگابایت ۸/۱۲۸، ۸/۲۵۶، ۱۲/۲۵۶ گیگابایت
پشتیبانی از کارت حافظه‌ی جانبی ندارد ندارد

در اینجا چون هر دو گوشی از تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۸۸ به عنوان قلب تپنده بهره می‌برند، قطعا تفاوتی بین آن‌ها حس نخواهد شد. کاربر می‌تواند در انجام کارهای روزانه گرفته تا اجرای بازی‌های سنگین و اپلیکشین‌های قدرتمند، بدون هیچ مشکلی با هر دو گوشی نیاز خود را برطرف کند. البته شیائومی ۱۱T پرو در قدرتمندترین مدل خود به لطف بهره‌مندی از ترکیب حافظه‌ی رم و حافظه‌ی داخلی ۱۲/۲۵۶ گیگابایت، دست بالاتر را دارد چرا که رقیب در قدرتمندترین مدل خود از ترکیب ۸/۲۵۶ گیگابایت برخوردار است. ۴ گیگابایت حافظه‌ی رم بیشتر قطعا به این محصول در انجام کارهای مربوط به مولتی تسکینگ کمک خواهد کرد و باعث می‌شود نماینده‌ی شرکت چینی عملکرد سریع‌تر و روان‌تری از این حیث داشته باشد.

هر دو گوشی در زیر فشار سنگین هم داغ کردند و این کاملا هم طبیعی بود. در تمام گوشی‌هایی که اسنپدراگون ۸۸۸ به عنوان قلب تپنده در آن‌ها ایفای نقش کرده شاهد داغ شدن زیر فشار سنگین بودیم و این دو گوشی نیز از قاعده مستثنی نیستند. امتیازی که گلکسی S21 فن ادیشن در تست پایداری پردازنده و گرافیک کسب کرد به ترتیب ۶۸ و ۶۳٪ بود که یک عدد تقریبا معمول برای گوشی‌های مجهز به اسنپدراگون ۸۸۸ به حساب می‌آید. البته به خاطر داشته باشید در انجام کارهای سنگین روزانه نظیر بازی کردن هم گلکسی S21 فن ادیشن آنقدری داغ نمی‌شود که دستتان بسوزد. بنابراین جای نگرانی نیست. این کاهش عملکرد به خاطر داغی بیش از حد فقط به خاطر تست‌های سنگینی است که در شرایط عادی روی گوشی امتحان نمی‌شوند. دقیقا همین وضعیت را در شیائومی ۱۱T پرو هم شاهد بودیم.

از لحاظ نرم‌افزار اما نماینده‌ی سامسونگ وضعیت بهترین دارد. چند سالی بود که شیائومی اصلا سیاست مشخصی در زمینه‌ی آپدیت گوشی‌هایش نداشت. شرکت چینی یک سری از گوشی‌هایش را به مدت دو سال، یک سری دیگر را یک‌سال و برخی از مدل‌ها را بیش از دو سال آپدیت می‌کرد. اما به مرور زمان و با جدی شدن مسأله‌ی آپدیت نرم‌افزاری بین شرکت‌های تولیدکننده‌ی گوشی‌های اندرویدی و همچنین سیاست استثنائی که سامسونگ در این زمینه در پیش گرفت، شیائومی هم مجبور شد اندکی روی این وضعیت خود کار کند. این شرکت در حال حاضر از پرچم‌داران خود به مدت سه‌سال از لحاظ نرم‌افزاری و چهار سال هم از لحاظ امنیتی پشتیبانی می‌کند. این یعنی ۱۱T پرو که با اندروید ۱۱ راهی بازار شد با دریافت اندروید ۱۴ به کار خود پایان خواهد داد اما یک سال بعد از آن هم از لحاظ امنیتی پشتیبانی می‌شود.

اما گلکسی S21 فن ادیشن به لطف تصمیم جدیدی که سامسونگ پس از معرفی سری گلکسی S22 در پیش گرفت، تا چهار سال واجد شرایط دریافت آپدیت اندروید و تا پنج سال هم آپدیت امنیتی است. بنابراین این گوشی که با یک نسخه اندروید بیشتر به نسبت رقیب راهی بازار شد، دو سری بیشتر هم آپدیت می‌شود و با دریافت اندروید ۱۶ و یک سال آپدیت امنیتی بعد از آن، بازنشسته خواهد شد.

رابط کاربری گوشی شیائومی MIUI 12.5 است که احتمالا اکنون باید به نسخه‌ی ۱۳ به‌روزرسانی شده باشد. این رابط از قابلیت‌های بسیار خوبی بهره می‌برد که از جمله این موارد می‌توان به نمایشگر همیشه روشن با تم‌های زیبا و گوناگون، سوپر والپیپر (تصاویر زمینه‌ی متحرک)، منوی برنامه با قابلیت دسته‌بندی خودکار اپلیکیشن‌ها در دسته‌های مختلف، تقسیم پنل اعلانات و تنظیمات سریع به دو بخش (سوایپ از بالا-راست به پایین و چپ به پایین، پنل متفاوتی را باز می‌کند)، اسپلیت اسکرین، پنجره‌های شناور، قابلیت‌های حریم خصوصی و بسیاری موارد خوب دیگر اشاره کرد که تصاویر مربوط به هر یک را می‌توانید در زیر مشاهده کنید. لازم به ذکر است این رابط بسیار بهینه، پرسرعت و زیباست و با رابط چند سال قبل شیائومی کاملا تفاوت دارد. حتی دیگر خبری از تبلیغات آزاردهنده هم نیست. بنابراین اگر چند سال قبل از گوشی‌های شیائومی استفاده می‌کردید و رابط آن را قبول نداشتید، آن ذهنیت را کنار بگذارید چون اکنون با یکی از بهترین رابط‌های اندروید طرف هستیم.

گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو

نمایشگر همیشه روشن و تنظیمات مربوط به آن‌ها

بخش نمایشگر همیشه روشن و تنطیمات مربوط به آن‌ها
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو

تنظیمات اثرانگشت و تشخیص چهره

گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو

صفحه‌ی هوم

سوپر والپیپر

منوی برنامه‌ها

پنل اعلانات و تنظیمات سریع

مولتی تسکینگ

تم‌ها

دارک مد

گلکسی S21 فن ادیشن اما از رابط One UI 4 بهره می‌برد که مبتنی بر اندروید ۱۲ است و کیفیت فوق‌العاده بالایی دارد. از لحاظ بهینه بودن شاید رابط شیائومی شرایط بهتری داشته باشد اما از لحاظ قابلیت‌های نرم‌افزاری، نه فقط MIUI بلکه هیچ رابط دیگری حتی نزدیک به One UI هم نیستند. در بررسی‌های مختلفی که از گوشی‌های سامسونگ می‌شده، بارها به این موضوع اشاره کردم و باز هم می‌کنم که رابط این شرکت آنقدر غنی است که گاهی اوقات اصلا وقت نمی‌کنید بین گزینه‌های مختلف آن گشت و گذار کنید.

سرعت بالا، امکانات فراوان، امکان شخصی‌سازی بالا خصوصا با اضافه شدن بخشی جدید تحت عنوان Color Palette که در یکپارچه‌سازی رنگ تصاویر نقشی اساسی ایفا می‌کند، امکان اتصال به کامپیوتر از طریق اپلیکیشن Link to Windows و نمایش اعلانات و حتی برقراری تماس از طریق کامپیوتر، سامسونگ دکس برای اتصال گوشی به صفحه‌ی بزرگ‌تر، Object Eraser به عنوان یک اپلیکیشن فوق‌العاده کاربردی برای حذف اشیا ناخواسته از تصاویر، زیبایی و مواردی از این دست، از قابلیت‌های One UI 4 به حساب می‌آیند. البته لگ‌های گاه و بیگاه به سراغ‌تان خواهد آمد اما آنقدر جدی نیستند که شما را آزار دهند. در زیر می‌توانید تصویری از بخش‌های مختلف رابط گوشی سامسونگ را مشاهده کنید.

بخش لاک‌اسکرین

گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو

تصویری کلی از منوهای مختلف رابط One UI 4

گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو

بخش Color Palettes

گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو

بخش تماس

گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو

بخش دکس و Link to Windows

بخش مربوط به Object Eraser


دوربین

نام گوشی گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی ۱۱T پرو
دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1٫۸ – سنسور ۱/۱٫۷۶ اینچی و اندازه‌ی پیکسل ۱.۸ میکرومتر – دارای لرزشگیر اپتیکال ۱۰۸ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1٫۸ – سنسور ۱/۱٫۵۲ اینچی و اندازه‌ی پیکسل ۰.۷ میکرومتر
دوربین دوم فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2٫۲ و زاویه‌ی دید ۱۲۳ درجه‌ای، پشتیبانی از حالت شب فوق عریض ۸ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2٫۲ و زاویه‌ی دید ۱۲۰ درجه‌ای، پشتیبانی از حالت شب
دوربین سوم تله‌فوتو ۸ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2٫۴ و زوم ۳ برابری اپتیکال تله‌فوتو ماکرو ۵ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2٫۴
کیفیت فیلم‌برداری ۴K با سرعت ۳۰/۶۰ فریم بر ثانیه، ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰/۶۰/۲۴۰ فریم بر ثانیه، ۷۲۰P با سرعت ۹۶۰ فریم بر ثانیه ۸K با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه، ۴K با سرعت ۳۰/۶۰ فریم بر ثانیه، ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰/۶۰/۱۲۰/۲۴۰/۹۶۰ فریم بر ثانیه
قابلیت‌ها پشتیبانی تمام سنسورها از حالت شب، پشتیبانی دوربین اصلی و فوق عریض از حالت Pro Mode، پشتیبانی تمام سنسورها از لرزشگیر اپتیکال-الکترونیکی در تمام حالت‌های فیلم‌برداری Dual video (فیلم‌برداری همزمان دوربین اصلی و سلفی)، Movie Effects، حالت شب برای سنسور اصلی و فوق عریض و همچنین در حالت زوم ۲ برابری، Audio Zoom
دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2٫۲ ۱۶ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2٫۵
کیفیت فیلم‌برداری ۴K با سرعت ۳۰/۶۰ فریم بر ثانیه، ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰/۶۰ فریم بر ثانیه ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰/۶۰ فریم بر ثانیه

می‌رسیم به مهم‌ترین بخش مقایسه یعنی دوربین. جایی که روی کاغذ هر دو گوشی شانس این را دارند که در مجموع، محصول برتر باشند. رابط کاربری هر دو گوشی کاملا عالی طراحی شده و به دور از هرگونه پیچیدگی است. شما می‌توانید تصاویر مربوط به رابط دوربین هر دو گوشی را در زیر مشاهده کنید. (ابتدا شیائومی و سپس سامسونگ).

گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو
گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11T پرو

دوربین‌هایی که روی گلکسی S21 فن ادیشن قرار گرفته‌اند، دقیقا مشابه همان دوربین‌هایی هستند که شرکت کره‌ای برای سری گلکسی S20، گلکسی S20 فن ادیشن و گلکسی S21 در نظر گرفت. البته به نسبت پرچم‌داران سری S20 و S21، این‌بار مثل S20 فن ادیشن شاهد یک دوربین تله‌فوتوی واقعی با زوم ۳ برابری اپتیکال هستیم. البته اگر نسخه‌ی اگزینوس این محصول را تهیه کنید،، سنسور بکار رفته در دوربین اصلی ساخت خود سامسونگ و از نوع S5K2LD خواهد بود. نسخه‌های مجهز به تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۸۸ هم از سنسور IMX555 استفاده می‌کند. در هر دو مدل شاهد لرزشگیر اپتیکال، فناوری دوال پیکسل و … هستیم. دوربین فوق عریض هم یا از سنسور Hynix Hi1336 و یا IMX258 سونی بهره می‌برد که در هر دو حالت تمام مشخصات آن با یکدیگر برابر است. دوربین تله‌فوتو اما در تمامی مدل‌ها از نوع Hynix Hi847 است؛ درست مثل S20 فن ادیشن.

گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11t پرو

نماینده‌ی شیائومی هم از سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی ساخت سامسونگ یعنی ISOCELL HM2 بهره می‌برد که کیفیت بسیار خوبی دارد و از فناوری ترکیب پیکسلی ۹ به ۱ بهره می‌برد. در نتیجه رزولوشن پیش‌فرض، ۱۲ مگاپیکسل است. متأسفانه در این گوشی خبری از لرزشگیر اپتیکال نیست و کاربر نمی‌تواند از تمام پتانسیل دوربین خود به نحو احسنت استفاده کند. دوربین فوق عریض این گوشی ساخت سونی است و از سنسور IMX355 به این منظور استفاده شده است. دوربین تله‌ماکرو هم بار دیگر توسط سامسونگ ساخته شده (S5K5E9) و می‌تواند روی تصاویر از فاصله‌ی ۳ تا ۷ سانتی‌متری فوکوس کند.

گلکسی S21 فن ادیشن شیائومی 11t پرو

در نهایت هم می‌رسیم به دوربین سلفی که برای نماینده‌ی شرکت چینی، OmniVision OV16A1 سنسور ۱۶ مگاپیکسلی آن را تشکیل می‌دهد و برای کهکشانی کره‌ای نیز IMX616 سونی با اندازه‌ی ۳۲ مگاپیکسل. حال باید دید در عمل چه تفاوتی بین دو محصول وجود دارد. مثل همیشه در این بخش مقایسه‌ی خاصی نمی‌کنیم و انتخاب برنده را به شما و سلیقه‌ی خودتان واگذار می‌کنیم. (توجه داشته باشید تصاویر در یک زمان مشابه ثبت نشده‌اند اما سوژه‌ها کاملا یکی هستند).

حالا می‌پردازیم به بررسی تصاویر ثبت شده توسط هر دو گوشی در شرایط نوری مختلف و همچنین نمونه‌ی فیلم‌برداری آن‌ها تا ببینیم کدام یک عملکرد بهتری دارد.

دوربین اصلی

دوربین فوق عریض

زوم

پرتره

دوربین سلفی

در فیلم‌برداری هم عملکرد هر دو گوشی واقعا عالی بود. به‌خصوص گلکسی شیائومی ۱۱T پرو که به لطف بهره‌مندی از سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی و امکان فیلم‌برداری ۸K، نتایج شگفت‌انگیزی را ثبت کرد. عملکرد لرزشگیر اپتیکال گلکسی S2 فن ادیشن هم بسیار عالی است و می‌تواند تمام لرزش‌های ناشی از راه‌رفتن را هم خنثی کند. در زیر می‌توانید عملکرد دو گوشی را در فیلم‌برداری در شرایط مختلف یا یکدیگر مقایسه کنید. لازم به ذکر است شیائومی ۱۱T پرو از قابلیت Audio Zoom هم بهره می‌برد که با کمک آن و سه میکروفون قدرتمندی که دارد، می‌تواند هنگام فیلم‌برداری، روی صدای یک سوژه تمرکز کرده و آن را واضح‌تر به گوش شما برساند. شما می‌توانید نمونه ویدیوهای ثبت شده توسط این دو گوشی را در زیر مشاهده کنید.

شیائومی ۱۱T پرو در وضوح ۸K و ۳۰ فریم بر ثانیه

گلکسی S21 فن ادیشن در وضوح ۴K و ۳۰ فریم بر ثانیه

شیائومی ۱۱T پرو در وضوح ۴K و ۳۰ فریم بر ثانیه

گلکسی S21 فن ادیشن در وضوح ۴K و ۳۰ فریم بر ثانیه، در نور کم

شیائومی ۱۱T پرو در وضوح ۴K و ۳۰ فریم بر ثانیه، در نور کم

گلکسی S21 فن ادیشن، فوق عریض در وضوح ۴K و ۳۰ فریم بر ثانیه

شیائومی ۱۱T پرو، فوق عریض در وضوح ۱۰۸۰P و ۳۰ فریم بر ثانیه

گلکسی S21 فن ادیشن، فوق عریض در وضوح ۴K و ۳۰ فریم بر ثانیه در نور کم

گلکسی S21 فن ادیشن، تله‌فوتو در وضوح ۴K و ۳۰ فریم بر ثانیه

شیائومی ۱۱T پرو، زوم ۲ برابری در وضوح ۴K و ۳۰ فریم بر ثانیه

گلکسی S21 فن ادیش، تله‌فوتو در وضوح ۴K و ۳۰ فریم بر ثانیه، در نور کم

بلندگو

هیچ یک از این دو گوشی از جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون برخوردار نیستند اما از بلندگوهای استریوی قدرتمندی بهره می‌برند که شفافیت بسیار بالایی دارد. البته نماینده‌ی شرکت کره‌ای صدای ۳۲ بیت و ۳۸۴ کیلوهرتز را به گوش شما می‌رساند در حالی که این میزان برای نماینده‌ی شرکت چینی به ۲۴ بیت و ۱۹۲ کیلوهرتز می‌رسد. روز کاغذ به نظر می‌رسد برتری با پرچم‌دار اقتصادی سامسونگ باشد. با این حال به فایل‌های صوتی زیر گوش دهید تا متوجه‌ی تفاوت بین آن‌ها شوید. (اولی گلکسی S21 فن ادیشن و دومی شیائومی ۱۱T پرو).

هر دو گوشی از سوی وب‌سایت GSMArena امتیاز نسبتا خوب را کسب کردند و تقریبا با یکدیگر برابر هستند. اما با این حال وضعیت شیائومی به شکل نامحسوسی از رقیب بهتر بود (۲۶٫۳- در مقابل ۲۶٫۹- عدد کمتر نشانه‌ی عملکرد بهتر است). به صورت کلی توصیه می‌شود قابلیت دالبی اتموس را در صورت پشتیبانی روشن کنید چرا که باعث بهبود کیفیت صوتی می‌شود اما در افزایش میزان صدا تأثیری ندارد.

نتیجه‌گیری؛ گلکسی S21 فن ادیشن یا شیائومی ۱۱T پرو؟

انتخاب بین گلکسی S21 فن ادیشن و شیائومی ۱۱T پرو واقعا کار سختی است. هر دو عملکرد بسیار خوبی در زمینه‌های مختلف از خود به نمایش گذاشتند و قطعا می‌توانند با در نظر گرفتن مشخصات فنی خوبی که دارند، تمام نیازهای شما را برطرف کنند. به شخصه فکر می‌کنم اگر قرار باشد کسی بین این دو گوشی یکی را انتخاب کند در درجه‌ی اول به خاطر دوربین و در درجه‌ی دوم هم به خاطر برند آن است. در بخش دوربین تفاوت بسیار زیادی را بین دو محصول شاهد بودیم و تصمیم گرفتیم قضاوت را به شما بسپاریم تا ببینید کدام یک نیاز شما را بیشتر برطرف می‌کند. از طرفی برند هم بسیار مهم است. برای مثال سامسونگ شاید برای شما بیشتر محبوبیت داشته باشد تا شیائومی یا برعکس. البته به این موضوع هم دقت داشته باشید که شیائومی ۱۱T پرو با یک نسخه اندروید قدیمی‌تر و یک سال پشتیبانی کمتر به نسبت رقیب به فروش می‌رسد که این هم می‌تواند عامل مهمی قبل از خرید باشد.

نقاط قوت گلکسی S21 فن ادیشن

  • رنگ‌بندی متنوع، کیفیت ساخت بالا، استاندارد ضد آب IP68 و پوشش محافظ گوریلاگلس ویکتوس
  • نمایشگر AMOLED باکیفیت با رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز
  • کیفیت صدای عالی
  • کیفیت بالای تصاویر و ویدیوها در نور روز و شب
  • بهره‌مندی از رابطی سریع، بهینه و غنی از قابلیت
  • پشتیبانی نرم‌افزاری چهار ساله و امنیتی پنج ساله
  • تراشه‌ی قدرتمند اسنپدراگون ۸۸۸ با عملکرد عالی در انجام کارهای مختلف
  • دوربین‌های باکیفیت به‌خصوص دوربین اصلی با پشتیبانی از لرزشگیر اپتیکال
  • پشتیبانی تمام دوربین‌ها از حالت شب
  • فیلم‌برداری ۴K با تمام دوربین‌ها

نقاط ضعف گلکسی S21 فن ادیشن

  • عدم بهره‌مندی از شارژر درون جعبه
  • عدم بهره‌مندی از رفرش‌ریت تطبیق‌پذیر
  • عدم بهره‌مندی از جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون و کارت حافظه‌ی جانبی

نقاط قوت شیائومی ۱۱T پرو

  • طراحی زیبا و چشم‌نواز و کیفیت ساخت عالی با  پوشش محافظ گوریلاگلس ویکتوس
  • نمایشگر OLED باکیفیت با پشتیبانی از دالبی ویژن و رفرش‌ریت تطبیق‌پذیر ۱۲۰ هرتز
  • شارژر فوق سریع
  • بلندگوهای استریو با شدت و کیفیت مطلوب
  • وجود هندزفری و قاب درون جعبه
  • تراشه‌ی قدرتمند اسنپدراگون ۸۸۸ با عملکرد عالی در انجام کارهای مختلف
  • کیفیت رضایت‌بخش دوربین‌ها در نور روز و شب
  • فیلم‌برداری باکیفیت
  • رابط کاربری سریع با پشتیبانی سه‌ساله از سوی شرکت

نقاط ضعف شیائومی ۱۱T پرو

  • عدم بهره‌مندی از استاندارد ضد آب IP68 یا IP67
  • طول عمر باتری متوسط
  • عدم بهره‌مندی از لرزشگیر اپتیکال و لنز تله‌فوتوی واقعی
  • عدم بهره‌مندی از جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون و کارت حافظه‌ی جانبی
  • پردازش تصویر در نور روز مشکل دارد
  • دوربین سلفی عملکرد رضایت‌بخشی ندارد
خرید گلکسی S21 فن ادیشن خرید شیائومی ۱۱T پرو


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۵ دیدگاه
  1. Heidari

    لطفاً یه راهنمایی به من بدهید
    خیلی برام مهمه
    من همیشه سامسونگ داشتم الان ۱۱ t pro دارم
    محل ذخیره فایل های اندروید و اپلیکیشن ها رو به اون راحتی که توی فایل منیجر سامسونگ که حتی به کش ها هم دسترسی داشتم پیدا نمیکنم تو شیائومی
    پیشاپیش ممنون

  2. دانیال

    دم چینی های دوست داشتنی گرم که به فکر جیب مشتری هم هستن..کیفیت بهتری هم ارائه میدن.

  3. Ashkan

    دیجی جان از تو بأیید بود ((نقاط قوت سامسونگ کیفیت ساخت بالا؟!!)) پشت گوشی پلاستیکی و به شدت بی کیفیته با این قیمت !! هر دو گوشی خوب هستن بیشتر به سلیقه انتخاب برند بستگی داره .ولی در کل اگر کسی دوربین پشت کمی بهتر .شارژ بی سیم .ضد آب بودن .دوربین سلفی بهتر .خوش دستی براش مهمه سامسونگ برداره .
    اگر سخت افزار بهتر برای بازی .شارژر ۱۲۰ وات و سرعت شارژ فوق سریع .کیفیت ساخت بالا .اسپیکرهای هارمن کاردن فوق الاده باکیفیت .طراحی بهتر و شبهه پرچمدار((سلیقه‌ای)) شیاومی برداره

  4. علی پارسی

    من سام میخرم

  5. مهتاب

    من اس ۲۱ اف ای خریدم خیلی خوبه 😍

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X