شارژر ۱۲۰ واتی چقدر سلامت باتری پرچمدار بعدی شیائومی را به خطر میاندازد؟
شیائومی هنوز در تعداد انگشتشماری از پرچمداران خود از شارژر ۱۲۰ واتی استفاده کرده است اما بالاخره امروز اعلام کرد تأثیر آن روی طول عمر باتری چگونه خواهد بود.
شیائومی و به طور کلی شرکتهای چینی تولیدکنندهی گوشیهای هوشمند از لحاظ سرعت شارژر میتوان گفت بینظیر هستند و هیچ نقطه ضعفی ندارند. شاید باتری که این شرکتها برای گوشیهای خود در نظر میگیرند خیلی پرظرفیت نباشد اما هیچوقت برای شارژر کم نگذاشتند.
برای نمونه میتوان به شیائومی اشاره کرد که در حال حاضر محصولی با شارژر ۱۰۰ و حتی ۱۲۰ واتی در بازار دارد. شارژرهایی که در مدت کمتر از ۳۰ دقیقه قادر به شارژ گوشی هستند. اما معمولا گفته میشود اگر گوشی را با شارژر فوق سریع شارژ کنید، طول عمر باتری آن بعد از مدتی کاهش پیدا میکند. به همین خاطر شاید برخیها توصیه کنند فقط در صورت لزوم از فناوری شارژ سریع استفاده کنید.
بعد از اینکه شیائومی از گوشی می ۱۰ اولترا با شارژر ۱۲۰ واتی رونمایی کرد، این شارژر فوق سریع نگرانیهایی را برای کاربران بهوجود آورده مبنی بر اینکه ممکن است طول عمر باتری را کاهش دهد؛ اما شیائومی با اطمینان کامل این قول را داده که بعد از ۸۰۰ چرخه شارژ، همچنان ۹۰ درصد از سلامت باتری باقی خواهد ماند که این خیلی خوب بود. اما حالا نظر شیائومی تغییر کرده است.
شرکت چینی قرار است طی همین هفته از گوشیهای سری ۱۱T رونمایی کند و در حال حاضر هم تأیید شده است که برای مدل پرو از این سری، از شارژر ۱۲۰ واتی شیائومی استفاده خواهد شد. اما همین شرکت که سال گذشته مدعی شده بود بدون نگرانی میتوانید از این شارژر برای شارژ گوشی خود استفاده کنید میگوید ممکن است در طول زمان، سلامت باتری گوشیاتان کاهش پیدا کند اما اینبار نه ۱۰ درصد، بلکه ۲۰ درصد.
دنیل دسجارلیس، مدیر ارتباطات شیائومی در گفتوگویی با وبسایت The Verge گفت که کاربران بعد از ۸۰۰ چرخهی شارژ کامل با سرعت ۱۲۰ وات، باید انتظار داشته باشند حدود ۲۰ درصد از سلامت باتری گوشیشان کاهش پیدا کند و به ۸۰ درصد برسد. یعنی حدود دو سال بعد از استفاده از این شارژ برای شارژ گوشی، کاربر باید به فکر خرید یک باتری جدید باشد.
دنیل معتقد است مدت زمان حدود دو سال برای کاهش ۲۰ درصد سلامت باتری اصلا چیز خاصی نیست و این یک کاهش عمر استاندارد محسوب میشود و تمام فناوریهای شارژ سریع هم در طول این مدت میتوانند تا این اندازه تأثیر منفی روی روند سلامت باتری بگذارند. یعنی اگر بخواهیم صحبتهای دنیل را در نظر بگیریم، در واقع باید بگوییم این شارژر ۱۲۰ واتی اصلا تأثیر خاصی در روند کاهش عمر باتری نمیگذارد.
البته او در صحبتهای بعدی خود اندکی از موضع خود کوتاه آمد و گفت که بهتر است در طول شب از این شارژر برای شارژ گوشی استفاده نشود و در عوض کاربر گوشی را با شارژری با سرعت پایین شارژ کند. اما از طرفی گفت که تاثیر سرعت شارژر بر کاهش سلامت باتری بین دو شارژر ۱۲۰ واتی و شارژری با سرعت کمتر بسیار نامحسوس است.
این اولین باری نیست که شیائومی به دفاع از شارژر ۱۲۰ واتی خود میپردازد. همانطور که در بالا هم اشاره شد، سال گذشته شرکت اعلام کرد بعد از ۸۰۰ چرخهی شارژ، ۹۰ درصد سلامت باتری همچنان حفظ خواهد شد. اما اکنون این آمار به ۸۰ درصد بعد از این میزان رسیده است. به صورت کلی شارژرهایی با سرعت بیشتر از ۱۰۰ وات معمولا تأثیر مشابهی روی سلامت باتری دارند.
اگر جزء آن دسته از کاربرانی هستید که سرعت شارژر برایتان بسیار اهمیت دارد، باید بدانید کاهش ۲۰ درصدی سلامت باتری بعد از گذشت ۲ سال طبیعی است و ارزشش را دارد. اما اگر به دنبال این هستید که گوشی همچنان ۸۵ تا ۹۰ درصد از سلامت باتری خود را حفظ کند، سعی کنید بیشتر از باتری گوشی خود مراقبت کنید و با شارژرهایی با سرعت پایین آن را شارژ کنید. مثلا اوپو بعد از رونمایی از شارژر ۶۵ واتی سیمی خود مدعی شد بعد از ۸۰۰ بار چرخهی شارژ کامل، گوشی همچنان ۹۱ درصد از ظرفیت خود را حفظ خواهد کرد و این عالی است.
اوپو در گفتوگویی با وبسایت GSMArena اعلام کرده بود که شارژر ۶۵ واتی آن بعد از ۱۵۰۰ چرخهی شارژ کامل یعنی چیزی حدود ۴ سال، تنها ۲۰ درصد از سلامت باتری را کاهش میدهد. این در حالی است که سامسونگ در سال ۲۰۱۷ وز مانی که شارژر سریع ۱۵ واتی آن رونمایی شد ادعا کرد بعد از گذشت ۲ سال، ۵ درصد از سلامت باتری کاسته میشود. از طرفی اپل مدعی شد بعد از ۵۰۰ چرخهی شارژ کامل با شارژر ۲۰ واتیاش، تنها ۸۰ درصد از ظرفیت باتری باقی خواهد ماند؛ یعنی چیزی حدود ۱ سال. در واقع به نظر میرسد یک شرکت ادعای اشتباهی را مطرح میکند. یعنی بعید است شارژر ۱۲۰ واتی شیائومی بعد از دو سال تنها روی ۲۰ درصد سلامت باتری تأثیر منفی داشته باشد.
نظر شما در این رابطه چیست؟ فکر میکنید ادعایی که شیائومی در این رابطه مطرح کرده است صحت ندارد و در عمل چیز دیگری را شاهد خواهیم بود؟ چون طبیعتا اپل نمیتواند با انتشار اطلاعات نادرست، کیفیت قطعات خود را زیر سؤال ببرد؛ بنابراین هرچه که هست به نظر میرسد یکی از این شرکتها آمار و ارقام کذبی را در اختیار کاربران قرار دادهاند.
منبع: Android Authority
من شیاىومی ۱۱ تی پرو دارم سه سال تمام کار کرذه نه داغ میکنه نه مشکلی با شارژ کردنش دارم
با وجود نگاه منفی عموم ( و خودم ) به محصولات چینی ، واقعا از این گوشی راضی ام
نکته ای که هست ورژن های یک مدل گوشی تماما کارکردشون خوب نیست
معمولا رده ی بالاتر رم و حافظه و … اون چیزیه که انتظار دارید
در مورد ۱۱تی پرو
رم ۱۲ حافظه ۲۵۶ نه داغ میکنه نه هیچ مشکلی داره
موفق باشید
چرته من ۱۱tپرو دارم درسته زود شارژ میشه ولی رو ۷۰ درصد که میرسه باهاش میشه لباس اتو کنی بعد از یکسال استفاده هم وقتی با ۱۲۰وات شارژش میکنم بیشتر از ۹۰درصد شارژ نمیشه
به نظر من با اینکه منطقی نیست اما شیائومی داره درست میگه
من گلکسی اس ۱۰ دارم باتریشو تو ۳ساله باتریشو تو پر قو نگه داشتم دهنم سرویس شد از این همه مراقبت و اذیت شدن
الانم فکر کنم از باتریش ۶۰٪ بیشتر باقی نمونده، واقعا دیگه حالم بهم خورد از سامسونگ بزور شارژ میشه چند ساعته هم خالی میشه ، از گلکسی اس ۱ داشتم تا اس ۱۰ ولی دیگه باید کوچ کنم به یک برند چینی احتمالا
سلام، به نظر من شائومی خبر درست نمیده، ۱۲۰ وات واقعا خیلیه، بعدش مشکلات دیگه ایم ممکنه به وجود بیاره، مثلا شارژ کامل میکنی بعد۵دقیقه میشه ۱۰ درصد، شارزر نهایتش ۶۰ وات بسه
خدا خیرت بده که شرکت شیائومی رو روشن کردی که دیگه اشتباه نکنه🙏🥴
کیی گفته من استفاده میکنم راحت یه روزو میبره با استفاده معمولی اگه بزاری رو
حالت اولترا سیو راحت دو روز میبره
نه دوست گرامی من ۱۲t pro دارم و بعد از ۱۰۰ درصد شدن کلی طول میکشه تا حتی ۹۹ درصد بشه. در کل با ۲۸ دقیقه شارژ پر میشه البته از حالت سرعت نهاییش استفاده نمیکنم و بعد از ۳۰ تا ۳۸ ساعت با استفاده نرمال بدون گیم شارژ میده و به جرات بهترین مدت زمان شارژ بین گوشی هام رو تا الان داشته. با ۱۲۰ وات معمولیش اصلا گرم هم نمیشه ولی رو ۱۲۰ سریعش چرا کمی گرم میشه که فکر کنم نرماله.