بهترین بازیهای مستقل ایکسباکس گیمپس؛ استودیوهای کوچک، خلاقیتهای بزرگ
اگر شما با سرویس گیمپس (Game Pass) مایکروسافت آشنا باشید، میدانید که یکی از بهترین پلتفرمها برای عناوین ایندی (Indie) است. این سرویس با فضای خوبی که در اختیار این سازندگان قرار میدهد باعث میشوند تا عناوین آنها نیز محبوب شوند. اگر هم دقت کنید در لیست بازیهای گیمپس تعداد زیادی عنوان ایندی وجود دارد. قطعاً همه عناوین موجود در گیمپس خوب نیستند و در این میان تعدادی بازی وجود دارند که کیفیت زیادی ندارند.
در ابتدا باید بگوییم که بازی ایندی چیست. بازی ایندی به این معنا است که یک استودیوی بزرگ آن را نساخته و تعداد سازندگان آن نیز بسیار کم است. در اصل ایندی تنها به شرایط سازنده وابسته است. به همین دلیل عناوین ایندی در سبکهای زیادی وجود دارند. دنیای بازیهای این سبک نیز بسیار گسترده است. به حدی که در هر فروشگاه اینترنتی شما یک بخش جدا را میبینید که به سبک ایندی اختصاص داده شده است. بهترین پلتفرم ایندی قطعاً کامپیوتر است. با اینحال مایکروسافت تلاش کرده تا سرویس گیمپس را پذیرای عناوین ایندی کند. با اینکار بستر بهتری در اختیار سازندگان این عناوین قرار خواهد گرفت.
حال اگر شما طرفدار سبک ایندی هستید و از اشتراک گیمپس هم استفاده میکنید، این متن مخصوص شماست. در اینجا ما تلاش کردیم تا بهترین بازیهای ایندی گیمپس را به شما نشان دهیم. پس با ما همراه باشید.
۱۴. استاردو ولی (Stardew Valley)
سبک: شبیهساز کشاورزی
سازنده: کانسرند ایپ (Concerned Ape)
زمان مورد نیاز برای اتمام: حدود ۶۰ ساعت
حجم بازی: نزدیک به ۱ گیگابایت
برای کنسول نسل ۹ بهینه شده است: خیر
استاردو ولی به حدی بزرگ شده، که دیگر سخت است آن را یک عنوان ایندی خطاب کنیم. با اینحال این بازی در ابتدا توسط تعداد کمی از افراد ساخته و بودجه بسیار کمی نیز داشته است. در اصل این بازی باعث میشود تا شما برای مدت کوتاهی از هیاهوی شهری دور شده و با آرامش بازی کنید. چیزی که باعث شد استاردو ولی موفق عمل کند، گیمپلی آن بود. شما در این بازی باید زمین کشاورزی خود را مدیریت میکردید. نکته اینجاست که ارتباط با مردم نیز به شدت اهمیت دارد.
حتی قسمت جالب ماجرا این است که در استاردو ولی شما میتوانید با دشمنان مبارزه کرده و حالت اکشن و نقش آفرینی نیز دارد. بازی در کل بسیار طولانی است و قسمت هیجان انگیز ماجرا این است که محتوای بسیار زیادی دارد. به همین دلیل تا ساعتها شما را مشغول خواهد کرد.
۱۳. سوپر لیمینال (Superliminal)
سبک: اول شخص پازل
سازنده: پیلو کستل (Pillow Castle)
زمان مورد نیاز برای اتمام: ۳ ساعت
حجم بازی: نزدیک به ۱۱ گیگابایت
برای کنسول نسل ۹ بهینه شده است: خیر
یکی از نکات مثبت سبک ایندی این است که شما عناوین بسیار خلاقانهای را در آن پیدا خواهید کرد. سوپرلیمینال یکی از مثالهای خوب از این مورد است. این بازی قطعاً به شما حس یک عنوان ایندی را میدهد. سازندگان سوپرلیمینال ایدههای تکراری را کنار گذاشته و یک بازی کاملاً جدید را خلق کردهاند. در این بازی شما با تغییر دادن دیدگاهتان پازلها را حل میکنید. به این معنا که باید در اتاق جابجا شده و سعی کنید پازل را با یافتن آن حل کنید.
به طول کلی توضیح بازی بسیار دشوار بوده و باید حتماً آن را تجربه کنید. به طور کلی به این بازی بیتوجهی زیادی شده است. به همین دلیل سوپرلیمینال چندان شناخته شده نیست. بازی کوتاه است. به همین دلیل اگر زمانش را دارید از تجربه آن دریغ نکنید.
۱۲. اوتر وایلدز (Outer Wilds)
سبک: ماجراجویی و علمی تخیلی
سازنده: موبیوس دیجیتال
زمان مورد نیاز برای اتمام: حدود ۱۶ ساعت
حجم بازی: نزدیک به ۴ گیگابایت
برای کنسول نسل ۹ بهینه شده است: خیر
اوتر وایلدز یکی از بهترین بازیهای حلقه زمانی (Time Loop) است. این بازی چندان اکشن نیست و بیشتر فکری است. کرکتر شما به طور ناگهانی وارد یک چرخه زمانی شده و باید از آن خارج شود. در انتهای هر چرخه منظومه شمسی از بین میرود و همه چیز از اول شروع میشود. نکته جالب اینجاست که برخلاف توضیح داستان این بازی، اوتر وایلدز چندان اکشن نیست. در این بازی عنصر اکتشاف اهمیت بیشتری دارد.
شما نباید در این عنوان عجله کنید. در اصل باید کاملاً وقت خود را گذشته و تلاش کنید تا رازهای این دنیا را کشف کنید. پیشرفت در اوتر وایلدز بر اساس کرکتر شما نیست. بلکه بر این اساس است که شما تا چه مقدار جزئیات این دنیا را پیدا کردهاید و از آن اطلاع دارید.
۱۱. امانگ آس (Among Us)
سبک: ارتباط اجتماعی
سازنده: اینر سلاث (Inner Sloth)
زمان مورد نیاز برای اتمام: نامشخص
حجم بازی: نزدیک به ۱ گیگابایت
برای کنسول نسل ۹ بهینه شده است: خیر
کمتر کسی وجود دارد که نامی از امانگ آس نشنیده باشد. این بازی در سال ۲۰۱۸ عرضه شد. با اینحال اوج محبوبیت آن در سال ۲۰۲۰ بود که به طور ناگهانی در کل دنیا مشهور شد. امانگ آس یکی از بهترین تجربههای اجتماعی را در اختیار شما قرار میدهد. به همین دلیل تا الان هم محبوبیت خود را حفظ کرده است. در ابتدا امانگ آس تنها برای موبایل و کامپیوتر وجود داشت. تا اینکه در سال گذشته اعلام شد که برای کنسولهای مایکروسافت هم عرضه خواهد شد.
حضور آن در گیمپس باعث شد تا افراد زیادی امانگ آس را تجربه کنند. همینطور اینکه تجربه آن روی یک صفحه بزرگ بسیار لذت بخش است. تجربه امانگ آس در کنار دوستان بسیار جالب است. همینطور اینکه طراحی بازی نیز جالب است و به همین دلیل توانست توجه افراد زیادی را به خود جلب کند.
۱۰. آراگامی ۲ (Aragami 2)
سبک: اکشن و ماجراجویی
سازنده: لینس ورکس (Lince Works)
زمان مورد نیاز برای اتمام: حدود ۳۰ ساعت
حجم بازی: نزدیک به ۹ گیگابایت
برای کنسول نسل ۹ بهینه شده است: بله
اگر طرفدار سبک نینجا هستید، آراگامی ۲ برای شما است. شما در نقش یک نینجای نامیرا بوده و باید تلاش کنید تا از مردم شهر خود دفاع کنید. مکانیسم اصلی بازی مبارزه بی سر و صدا (Stealth) است. به همین دلیل شما باید بسیار دقیق عمل کنید. از طرفی در این میان تعدادی مبارزه کلاسیک هم وجود داشته تا شما از آراگامی ۲ خسته نشوید.
یکی از نکات مثبت این بازی قابلت کوآپ (Co-Op) است. شما میتوانید این عنوان را با یکی از دوستان خود تجربه کرده و اکشن را با یکدیگر به اشتراک بگذارید. حس اینکه دو نفره یک حرکت تیمی زیبا زده و دشمنان را به راحتی از بین ببرید، بسیار لذت بخش است. سیستم مبارزه بازی هم بسیار خوب طراحی شده است. به این صورت که بازی چندان دشوار نبوده و از طرفی خیلی هم آسان نیست. حد میانه به خوبی در آراگامی رعایت شده است.
۹. فرار هنری (The Artful Escape)
سبک: ماجراجویی و پلتفرمر
سازنده: بتهوون و دایناسور (Beethoven and Dinosaur)
زمان مورد نیاز برای اتمام: حدود ۳ ساعت
حجم بازی: نزدیک به ۶ گیگابایت
برای کنسول نسل ۹ بهینه شده است: بله
این بازی بیش از هر عنوان دیگری حالت ایندی به خود دارد. داستان بازی در مورد فرنسیس وندتی (Francis Vendetti) است. او به دنبال این است که در گیتارزدن به مهارت کامل برسد. به همین دلیل یک سفر را آغاز میکند تا به هدف خود برسد. فرنسیس باید تلاش کند تا مسیر خود را پیدا کند. از طرفی باید از سیر سایه عموی خواننده خود نیز خارج شود.
یکی از عناصر اصلی فرار هنری موسیقی است. به همین دلیل شرکت سازنده نیز تلاش کرده تا به بهترین نحو از آن استفاده کند. شما باید این بازی را تجربه کنید تا به طور کامل متوجه آن بشوید. برخی از افراد فرار هنری را یک اثر هنری میدانند. با توجه به تناسب بسیار خوبی که در این بازی وجود دارد، قطعاً لیاقت این لقب را دارد.
۸. آنچه از ادیث فینچ باقی مانده است (What Remains of Edith Finch)
سبک: اکتشافی و اول شخص
سازنده: جاینت اسپارو (Giant Sparrow)
زمان مورد نیاز برای اتمام: حدود ۲ ساعت
حجم بازی: نزدیک به ۳ گیگابایت
برای کنسول نسل ۹ بهینه شده است: خیر
شاید بتوان بازی آنچه از ادیث فینچ باقی مانده است را یک شبیهساز راه رفتن دانست. در اصل دو فاکتور در این بازی بسیار مهم هستند. اول داستان بسیار خوب آن و دوم تأثیری که روی بازیکن میگذارد. شما در نقش ادیث فینچ بازی خواهید کرد. او در یک دنیای بسیار عجیب قدم گذاشته و باید اسرار آن را کشف کند. ادیث در حال نوشتن یک سری اطلاعات از خانواده خود است. اینکه هرکدام چه نقشی در زندگی او داشته و چه کسانی بودند.
افراد خاندان ادیث توسط یک طلسم از بین رفتهاند. قسمت جالب ماجرا این است که روند مرگ هرکدام از این افراد به شکل خاصی در گیمپلی بازی نمایان است. به همین دلیل شما به طور کامل آن را احساس خواهید کرد. زمانی که ادیث در خانه اجداد خود قدم میگذارد شما حس عجیبی را درک خواهید کرد. اگر شما سرویس گیمپس را دارید، باید آنچه از ادیث فینچ باقی مانده است را تجربه کنید.
۷. تاریکترین سیاهچال (Darkest Dungeon)
سبک: نقش آفرینی و روگ لایک
سازنده: رذ هوک استودیو (Red Hook Studios)
زمان مورد نیاز برای اتمام: حدود ۷۰ ساعت
حجم بازی: نزدیک به ۲ گیگابایت
برای کنسول نسل ۹ بهینه شده است: خیر
تاریکترین سیاهچال یکی از عناوین بسیار جالب سرویس گیمپس است. شما در این بازی یک داستان عاشقانه را دنبال خواهید کرد که دارای عناصر نقش آفرینی و روگ لایک است. از طرفی از لحاظ بصری این بازی به شدت زیبا است. البته این بازی به شدت دشوار است. به همین دلیل تصور نکنید که قرار است با یک بازی راحت روبرو شوید.
کرکترهای داخل بازی میتوانند از چیزی بترسند یا حتی فوبیا بگیرند. حتی امکان دارد به دیوانگی برسند. به همین دلیل شما باید بسیار مراقب آنها باشید تا از بین نروند. برای پیشرفت در بازی شما نیاز به هرکدام دارید. پس تلاش کنید تا تناسب را بین ریسک کردن و پیشرفتن رعایت کنید تا شخصیتهای اصلی بازی نمیرند.
۶. سابناتیکا (Subnautica)
سبک: جهان باز و دوام آوری
سازنده: Unknown Worlds Entertainment
زمان مورد نیاز برای اتمام: حدود ۳۰ ساعت
حجم بازی: نزدیک به ۸ گیگابایت
برای کنسول نسل ۹ بهینه شده است: خیر
در میان عناوین ایندی سبک دوام آوری به شدت پرطرفدار است. با اینحال سابناتیکا یک دیدگاه کاملاً جدید را در این سبک ارائه میدهد. بازی به طور کلی در سیارهای جریان دارد که کاملاً توسط اقیانوس پوشیده شده است. به همین دلیل اکثر مواقع شما زیر آب هستید. حال شما باید حواستان به غذا و موارد دیگر باشد. مخصوصاً سطح اکسیژن شما بسیار اهمیت دارد.
برخلاف عناوین دیگر که شما روی زمین قلعه میسازید، در سابناتیکا شما باید یک مقر در زیر زمین بسازید. حتی ماشینهای شما نیز برای حرکت در زیر زمین ساخته شده است. هدف اصلی شما این است که در دنیای بازی گشته و اسرار آن را کشف کنید. در عین حال باید بسیار مراقب وضعیت حیاتی خود باشید که همین مورد بازی را بسیار جذاب میکند.
۵. آندرتیل (Undertale)
سبک: نقش آفرینی و ماجراجویی
سازنده: توبی فاکس (Toby Fox)
زمان مورد نیاز برای اتمام: حدود ۸ ساعت
حجم بازی: نزدیک به ۰.۵ گیگابایت
برای کنسول نسل ۹ بهینه شده است: خیر
کمتر کسی هست که نام آندرتیل را نشنیده باشد. این بازی یکی از بهترین عناوین نقش آفرینی بوده و طرفداران بسیار زیادی دارد. اگر شما ظاهر بازی را ببینید متوجه خواهید شد که این عنوان بسیار ساده ساخته شده است. با اینحال داستان بازی بسیار غنی بوده و جزئیات بسیار زیادی دارد. از طرفی موسیقی آندرتیل نیز بسیار زیبا طراحی شده است.
یکی از نکات جالب بازی بامزه بودن آن است. به همین علت آندرتیل را از جدیت کاملاً خارج میکند. همینطور اینکه عنصر دوستی نیز در آندرتیل بسیار اهمیت دارد. به طور کلی چیزی که توجه شما را در آندرتیل جلب خواهد کرد داستان زیبای آن است. مگرنه گیمپلی بازی بسیار ابتدایی بوده و مبارزات نیز چندان دشوار نیستند. شما با تجربه آندرتیل گویی یکی از عناوین قدیمی را تجربه خواهید کرد.
۴. دیپ راک گلکتیک (Deep Rock Galactic)
سبک: اول شخص شوتر و کوآپ
سازنده: گوست شیپ گیمز (Ghost Ship Games)
زمان مورد نیاز برای اتمام: زیاد
حجم بازی: نزدیک به ۲ گیگابایت
برای کنسول نسل ۹ بهینه شده است: خیر
یکی دیگر از عناوین بسیار عجیب دیپ راک گلکتیک است. شما در این بازی در نقش تعدادی دورف (Dwarf) هستید که باید در فضا به مبارزه بپردازید. نکته مثبت این بازی وجود حالت کوآپ است. همین باعث خواهد شد تا تجربه دیپ راک گلکتیک چندین برابر بهتر شود. طراحی بازی بسیار ساده است ولی با توجه به تجربه خاصی که در اختیار شما قرار میدهد بسیار لذت بخش است.
هر کدام از بازیکنان میتوانند یک کرکتر خاص را انتخاب کرده و در بازی به پیش بروند. دیپ راک گلکتیک انتها ندارد. به همین دلیل حالتی رکورد گونه داشته و شما باید در سیاهچال موجود در بازی به پیش بروید. یکی از نکات جالب آن طراحی عجیب بازی است. به دلیل اینکه کسی انتظار ندارد که دورفها در فضا باشند ولی در دنیای ایندی هیچ محدودیتی در طراحی بازی وجود ندارد!
۳. شبیهساز بز (Goat Simulator)
سبک: شبیهساز بز!
سازنده: Coffee Stain Studios
زمان مورد نیاز برای اتمام: حدود ۵ ساعت
حجم بازی: نزدیک به ۳ گیگابایت
برای کنسول نسل ۹ بهینه شده است: خیر
عجیبتر از این بازی در دنیای گیمینگ وجود ندارد. بازی شبیهساز بز یکی از جالبترین ایدهها را در میان بازیهای ویدئویی دارد. قطعاً این بازی زندگی یک بز ساده را به شما نشان نمیدهد ولی یکی از بهترین شبیهسازیهای ممکن است. شما باید با کرکتر خود به گونهای رفتار کنید که یک بز در شهر رفتار میکند. به همین دلیل تجربه شبیهساز بز چیزی نیست که در هیچ عنوان دیگری تجربه کنید.
به شکل بز رفتار کردن یعنی اینکه شما هرچیزی که میبینید را از بین ببرید. شما در این بازی در مخربترین حالت خود قرار داشته و باید به طرز عجیبی رفتار کنید. چیزی که کاملاً از یک بز انتظار میرود. از طرفی با وجود اینکه طراحی شبیهساز بز چندان دقیق نیست ولی به طور کلی هیچ چیز این بازی مانند عناوین دیگر نیست!
۲. اسلایم رنچر (Slime Rancher)
سبک: اول شخص و ماجراجویی
سازنده: مونومی پارک (Monomi Park)
زمان مورد نیاز برای اتمام: حدود ۱۶ ساعت
حجم بازی: نزدیک به ۱ گیگابایت
برای کنسول نسل ۹ بهینه شده است: خیر
اگر میخواهید از هیاهوی اطراف خود به دور باشید، بازی اسلایم رنچر مخصوص شماست. در اصل این بازی خلاقیت چندانی در سبک خود ندارد ولی تجربه بسیار آرامی را در اختیار شما قرار میدهد. شما باید در این بازی از اسلایمها مراقبت کنید و به طور کلی طراحی بازی نیز بسیار ساده است. با اینحال در میان عناوین ایندی این بازی بسیار متفاوت است.
در دنیای بازیهای ویدئویی اکشن یکی از عناصر اصلی است. با اینحال سازندگان اسلایم رنچر تصمیم گرفتند تا به جای ساخت یک بازی پر از سر و صدا، یک عنوان آرام را بسازند. با تجربه این بازی شما برای مدت کوتاهی از شلوغی دنیای امروزی به دور بوده و میتوانید کمی با ذهن خود خلوت کنید.
۱. هالو نایت (Hollow Knight)
سبک: پلتفرمر دو بعدی و ماجراجویی (مترویدوینیا)
سازنده: تیم چری (Team Cherry)
زمان مورد نیاز برای اتمام: حدود ۳۰ ساعت
حجم بازی: نزدیک به ۷ گیگابایت
برای کنسول نسل ۹ بهینه شده است: خیر
هالو نایت یکی از بهترین عناوین ساخته شده در تاریخ بازیهای ویدئویی است. این بازی ترکیبی از سبک سولز لایک و مترویدوینیا (Metroidvania) است. به همین دلیل تجربه بسیار خوبی را در اختیار کاربران قرار میدهد. طراحی بازی هالو نایت بسیار خاص بوده و همین باعث میشود تا عنوانی مشابه آن وجود نداشته باشد. دنیای بسیار گسترده این بازی باعث میشود تا شما به طور دائم به دنبال گشت و گذار در آن باشید.
جالب است که در کنار اینکه بازی نسبتاً دشوار است، تجربه بسیار آرامش بخشی را به شما ارائه میدهد. کرکترها با زبان خاصی با یکدیگر صحبت کرده و عناصر نقش آفرینی نیز به لذت هالو نایت میافزاید. بازی هالو نایت نه تنها یکی از بهترین عناوین ایندی، بلکه یکی از بهترین بازیهای ساخته شده در تاریخ گیمینگ است. پس اگر فرصت آن را دارید، از تجربه هالو نایت دریغ نکنید.
بیشتر بخوانید: نقد و بررسی بازی Hollow Knight
این لیست تنها به تعدادی از عناوین ایندی موجود در گیمپس اشاره کرد. با اینحال بازیهای بسیار زیادی وجود دارند که در اصل در سبک ایندی هستند ولی با گسترشی که پیدا کردهاند دیگر در این لیست جای نمیگیرند. از مثالهای این حالت میتوان به ماینکرفت اشاره کرد. حال نظر شما چیست؟ آیا به نظر شما عنوانی وجود دارد که در لیست نباشد؟ با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: GameRant.com