اگر آیفون شبیه گوشیهای سامسونگ باشد آن را میخرید؟
اپل همیشه در طراحی گوشیهای خود سعی کرد روشی را در پیش بگیرد که در نهایت محصول خود را با ظاهری متفاوت از گوشیهای اندرویدی راهی بازار کند. حال اگر این سیاست به قیمت عقب افتادن از فناوری روز دنیا تمام میشد. اما سوال اینجاست که اگر اپل این کار را نمیکرد آیا باز هم مشتریان خود را داشت؟ برای مثال اگر یکی از گوشیهای این شرکت یعنی یک آیفون ظاهری شبیه به نمایندههای سامسونگ داشت، آیا باز هم به خرید آن تمایل داشتید؟
- اپل قرار است آیفونهای نسل آینده را با طراحی دوربین سلفی حفرهای طراحی کند.
- مدتهاست اپل طراحی گوشیهایش را تغییر نداده است.
- اگر اینبار اپل از طراحی دوربین سلفی حفرهای برای گوشیهایش استفاده کند، شباهت آن به گوشیهای اندرویدی بیشتر خواهد شد.
- سامسونگ قرار است وظیفهی ساخت نمایشگر گوشیهای آیفون آینده را برعهده بگیرد.
اپل یکی از شرکتهای پیشرو چه در زمینهی تولید گوشی و چه در زمینهی نرمافزار و فناوریهای مربوط به آن به حساب میآید. این شرکت آمریکایی بیش از یک دهه است که کار خود را در تولید گوشیهای هوشمند آغاز کرده و از همان ابتدا توانست نظر مثبت بسیاری از کاربران را به خود جلب کند. البته آیفونها در آن زمان هر سال فناوریهای بیشتر و جذابتری در خود میدیدند، برخلاف این چند سال که تغییرات کاملا جزئی هستند و در بین آنها یک یا نهایتا دو مورد بسیار مهم دیده میشود.
اما اگر دقت کرده باشید قطعا متوجه میشوید که اپل گوشیهای خود را با ظاهری متفاوت از سایر گوشیهای دیگر طراحی میکند. البته این چیزی نیست که فقط امسال شاهد آن بوده باشیم. از همان ابتدای شروع به کار این شرکت در زمینهی تولید گوشی هوشمند، آیفونها فقط به آیفونهای نسل قبل شباهت داشتند و نه هیچ گوشی اندرویدی دیگری. بودند شرکتهای اندرویدی زیادی که تلاش کردند از طراحی آیفونها برای ساخت گوشیهای خود الهام بگیرند اما هیچوقت اپل در طراحی آیفونها از شرکت خاصی ایده نگرفت چرا که یک طراحی هر چند سال یکبار برای این گوشیها در نظر گرفته میشود و نیازی هم به خلاقیت زیادی نیست که بخواهد کار اپل را در این زمینه سخت کند.
برای مثال این شرکت از زمان آیفون ۳G تا آیفون ۸، گوشیهایش را با حواشی زیاد در قسمت بالا و پایین نمایشگر و همچنین یک کلید فیزیکی هوم طراحی میکرد. بعد از آیفون ۸، یعنی در واقع همزمان با ورود آیفون X، شرکت آمریکایی تصمیم گرفت این طراحی را بعد از سالها کنار گذاشته و به تولید گوشیهایی بپردازد که از ناچ روی صفحه برخوردار بودند. ناچی که درون آن حسگر تشخیص چهره قرار داشت و در نتیجه بعد از مدتها، حسگر اثرانگشت از گوشیهای آیفون حذف شد در حالی که رقبای اندرویدی نظیر سامسونگ و بسیاری از شرکتهای دیگر به استفاده از این سنسور آن هم به شکل پنهان شده در زیر نمایشگر روی آوردند.
زمانی که اپل تصمیم گرفت تجربهی کار با گوشی تمام صفحه را برای کاربران به ارمغان بیاورد، شرکتهای اندرویدی همچنان گوشیهای خود را با اندکی حواشی در بخش بالا و پایین نمایشگر راهی بازار میکردند. اما اپل بعد از سال ۲۰۱۷ که حدودا ۴ سال هم از آن میگذرد، طراحی گوشیهایش را تغییر نداد در حالی که شرکتهای تولیدکنندهی گوشیهای اندرویدی بارها و بارها حالتهای مختلف را تست کردند تا در نتیجه دروبین سلفی درون نمایشگر به عنوان یک راه حل استاندارد برای طراحی پنل جلو در نظر گرفته شد.
بعد از همهگیر شدن این طراحی، تجربهی کار با گوشی تمام صفحه به معنای واقعی در اختیار کاربران قرار گرفت. اگرچه این حفرهی کوچک روی نمایشگر در برخی شرایط نظم آن را برهم میزند اما به صورت کلی خیلی بهتر از گزینههای دیگر نظیر طراحی قطرهای دوربین، ناچ روی صفحه، دوربینهای سلفی با مکانیزم پاپ آپ، حواشی و مواردی از این دست است چرا که نه مثل مکانیزم پاپ آپ باعث افزایش قطر و ضخامت گوشی میشود، نه مثل طراحی قطرهای (V یا U شکل)، از زیبایی گوشی میکاهد.
تلاش شرکتهای اندرویدی اما در زمینهی تولید محصولی با ظرافت و زیبایی بیشتر نتیجه داد و اکنون گوشیهایی را شاهد هستیم که سال به سال از میزان حواشی آنها در قسمت بالا و پایین فریم کاسته میشود و در نتیجه گوشی زیباتر و جذابتر به نظر میرسد. همچنین با حذف هرچه بیشتر حواشی دیگر نیازی نیست که شرکتها برای افزایش اندازهی نمایشگر حتما اندازهی کلی گوشی را افزایش دهند چرا که با کاهش حاشیه، به خودی خود نمایشگر بزرگتر میشود و این کمک میکند وزن گوشی خیلی بالا نرود یا در برخی موارد کمتر از قبل باشد.
اپل اما در تمام طول این مدت بدون سر و صدا مشغول انجام کار خود بود. شرکت آمریکایی بدون اینکه به خود زحمت بدهد فناوری جدید را در گوشیهایش مورد استفاده قرار دهد، چهار سال پیاپی (آیفون X، آیفون ۱۱، آیفون ۱۲ و آیفون ۱۳)، گوشیهای خود را با ظاهری تقریبا یکسان راهی بازار کرد. البته باید به این تلاش شرکت آمریکایی هم اشاره داشته باشیم که با انتقال بلندگوی مکالمه به بخش بالایی فریم، اپل توانست اندازهی ناچ را تا حد چشمگیری در سری آیفون ۱۳ کاهش دهد و به نظر میرسد سال آینده و با ورود سری آیفون ۱۴ به صورت کلی شاهد حذف آن هم باشیم. دلیل اینکه چنین ادعایی را مطرح میکنیم این است که مینگچی کو، یکی از تحلیلگران نام آشنای اپل هم چنین چیزی را گفته بود و حتی منابع داخلی هم از دریافت سفارشات متعدد از سوی سامسونگ دیسپلی برای تامین نمایشگر با طراحی حفرهای برای گوشیهای آیندهی اپل خبر دادهاند.
اینطور هم که به نظر میرسد، اپل نمیخواهد از فناوری تشخیص چهرهی سهبعدی خود دست بکشد. البته شاید با خود بگویید اگر قرار باشد چنین سنسوری را در سری آیفون ۱۴ هم شاهد باشیم، پس چگونه قرار است این گوشیها با دوربین سلفی حفرهای راهی بازار شوند؟ دو فرضیه در این باره وجود دارد؛ اول اینکه اپل دو مدل استاندارد و مکس را همچنان با ناچ روی صفحه و با پشتیبانی از حسگر تشخیص چهره راهی بازار کند در حالی که برای دو مدل پرو از نمایشگر حفرهای ولی با حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر استفاده کند. این احتمال هم وجود دارد که شرکت آمریکایی سنسور تشخیص چهره را زیر نمایشگر پنهان کند اما با علم بر سیاست اپل در راستای استفاده از فناوریهای روز دنیا در گوشیهایش میتوانیم تا حدودی چنین چیزی را غیرممکن در نظر بگیریم.
البته یک نکته وجود دارد که میتوان به آن امیدوار بود. سامسونگ در حال حاضر توانسته از یک دوربین سلفی زیر نمایشگر در گوشی گلکسی زد فولد ۳ استفاده کند. اگرچه کیفیت این دوربین به خوبی کیفیت دوربینهای سلفی با طراحی معمولی نیست اما میتواند به عنوان اولین تلاش شرکت کرهای، رضایتبخش ارزیابی شود. اگر سامسونگ مسئول تولید نمایشگرهای اینچنینی برای گوشیهای آیفون باشد، به نظر میرسد پنهان کردن سنسور مادون قرمز حسگر تشخیص چهره در زیر نمایشگر نباید خیلی برای آن کار سخت و طاقتفرسایی باشد. البته شاید اپل ریسک نکند و حسگر اثرانگشت را هم به عنوان گزینهی جایگزین برای کاربران در دسترس قرار دهد. فعلا چیزی در این رابطه به طور حتم مشخص نیست.
اینطور که به نظر میرسد، الجی هم ظاهرا قرار است به عنوان یک تامینکنندهی دیگر، برای گوشیهای آیفون سال آینده نمایشگرهایی با طراحی حفرهای دوربین سلفی تولید کند. البته در ابتدا باید دید آیا این شرکت کرهای واجد شرایط برای تولید نمایشگرهای مد نظر اپل هست یا خیر. در غیر این صورت باز هم باید سامسونگ را به عنوان تنها تامینکنندهی نمایشگر گوشیهای آیفون در نظر بگیریم.
اگر این اتفاق رخ دهد، آیفونها برای اولین بار از نسبت صفحه به بدنه با درصد نزدیک به ۹۰ بهرهمند خواهند شد. بدین ترتیب یک رکورد دیگر هم خواهد شکست و آن، تبدیل آیفون ۱۴ پرو مکس به تنها محصولی است که از بزرگترین نمایشگر قابل استفاده در تاریخ گوشیهای آیفون بهره میبرد. حال این سوال پیش میآید که اگر این اتفاق بیافتد و اپل گوشیهای آیفون سال آیندهی خود را شبیه به گوشیهای سامسونگ یا به طور کلی گوشیهای اندرویدی تولید کند، آیا باز هم مثل قبل برای خرید گوشیهای این شرکت هیجان دارید یا تصور میکنید آنچه که برای شما باعث ترجیح اپل بر سایر برندهای تولیدکنندهی گوشی بوده صرفا خاص بودن آیفونها در طراحی بوده است؟ لطف نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: PhoneArena
هر کدوم از شرکتها سامسونگ و اپل ، امکانات و طراحی خودشون دارند.
مهم این که کاربری که محصولات یکی از این دو شرکت میخره
توانایی و دانش استفاده از امکانات گوشی که خریده را داشته باشه یا نه (:
به شخصه هم آیفون داشتم هم سامسونگ
آیفون به قول همین مقاله طراحیش دستخوش تغییری نمیشه ولی سامسونگ همیشه ایده های مختلف رو تست میکنه
آیفون درحال حاضر از ناچی استفاده میکنه که از ارزون ترین گوشی های سامسونگ هم بزرگتره
آیفون سیستم عامل بسیار روونی داره که هیچ گوشی ای تا به حال نداشته و ساپورت خوبی هم داره به طور متوسط هر گوشی رو تا ۵ سال ساپورت میکنه ولی از این خبرا تو سامسونگ نیست و پرچمداران سامسونگ نهایت ۳ سال پشتیبانی میشن
ولی به شخصه برای طراحی های متفاوت و صفحه نمایش بهتر سامسونگ رو انتخاب میکنم ولی از نظر نرم افزار قطعا اپل بهترینه
من تا الان سامسونگ در حد ۵ دقیقه دست هم نگرفتم دیگه چه برسه اینکه ایفون مثل سامسونگ باشه😂
روند من این جور بوده تا بوده سونی اریکسون دست گرفتم (پول نداشتم ان ای سی گرفتم)
سونی اریکسون رفت سونی گرفتم نرسیدن بودجه(ویندوز فون گرفتم نوکیا)😂
بعد هواوی امد تا پی سی رو رفتیم تحریم شد ولی باز سامسونگ رو نگرفتم ترجیح دادم بنجولا شیائومی بگیرم ولی سامسونگ ن😂
ایفون که داخل ایران هرکی دست میگره برای پوز دادن هست (ربع یک گوشی اندرویدی کا آرایی نداره داخل ایران)
دوستان لطفا بحث الکی نکنید که اپل گرونه و نمیصرفه و این چیزا
یه موبایل آیفون ۶ سال ساپورت میشه اخرشم با قیمت خوب میفروشید
ولی برند های دیگه بعد ۱ سال نهایت شانس بیارید ۲ سال هنگی میشن و دیگه تعمیرکارا یک چهارم قیمت هم نمیخرن ازتون
حالا فرض کنید بجای یه موبایل ایفون ۳ ۴ تا موبایل دیگه عوض کنید و هیچ کدومم نتونید بفروشید کدومش ضرر خالصه و کدومش میصرفه؟؟؟
من همه ی برند های هواوی و سامسونگ و شیاومی و اپل رو از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۱ استفاده کردم و دارم این حرف رو میزنم، قابل مقایسه نیستن ….!
و اینکه من هم اصلا ادمی نیستم از خودم عکس بگیرم مخصوصا سلفی تو اینه و (پضضض) دادن 🙂 پس بحث (پضضض) و اینا هم نیست که طرفداری الکی کنم …
یکم منطقی باشیم …