۱۰ انیمیشن ضعیف پیکسار در تمام دوران
استودیوهای کمی را در میان برندهای شاخص هالیوود میشناسیم که به اندازه پیکسار به کیفیت بالای آثارشان مشهور باشند. پیکسار ۲۶ فیلم ساخته که هر کدامشان برای نسلهای مختلف مخاطبان خاطرات گوناگونی را خلق کرده است. اما در میان آثار پیکسار هم بعضی انیمیشنها با استقبال کمتری از سوی منتقدان مواجه شده است.
فیلمهایی که در تاریخ پیکسار نقدهای ضعیفی دریافت کردهاند بعضا در مقایسه با تولیدات دیگر استودیوهای انیمیشنسازی مانند دریمورکس یا ایلومینیشن عملکرد بهتر و نمرات بالاتری دارند. این انیمیشنها فقط در مقام مقایسه با بهترین فیلمهای خود استودیوی پیکسار ضعیفتر به حساب میآیند. تقریبا نیمی از پایینترین نمرات پیکسار زمانی ثبت شده که یک دنباله یا اسپینآف از این استودیو به نمایش درآمده است؛ این موضوع نشان میدهد منتقدان تمرکز پیکسار بر داستانهای بکر و ایدههای جدید را ترجیح میدهند. این امتیازات از سوی سایت راتن تومیتوز به انیمیشنها داده شده است.
- نکات مخفی آثار پیکسار که به انیمیشنهای بعدی این استودیو اشاره داشتند
- آیا انیمیشن «در جستجوی نمو» قسمت سومی هم خواهد داشت؟
- سیر تحول استودیوی انیمیشنسازی پیکسار از گذشته تاکنون
۱۰. زندگی یک حشره (A Bug’s Life)
- کارگردان: جان لستر
- بازیگران: دیو فولی، جو رنفت، فیلیس دیلر
- تاریخ انتشار: ۱۹۹۸
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۲ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۲ از ۱۰۰
یقینا هیچ اختراعی برای بار اول خوب عمل نکرده و نمونههای اولیه مدلهای ابتدایی و آزمایشی بودند. بنابراین وقتی تنها کسی هستید که میخواهد کاری را به شیوهی همیشگیاش انجام ندهید و روش جدیدی را امتحان کنید، قطعا با مخالفت اعضای گروه مواجه خواهید شد. اما فلیک در «زندگی یک حشره» توانست این کار را به خوبی انجام دهد.
فلیک نه تنها مخترع بود، بلکه به نمیتوانست خودش را با روشهای قدیمی مطابقت دهد، زیرا مشاهده میکرد که این روشها تنها روند کار را کند کرده و باعث بروز اختلاف در محل زندگیاش میشوند. او میخواست زندگی یک مورچه برایش لذتبخش و راحت باشد. اما اعضای کلونی به سختی قانع شدند و حتی نبردی نیز بین مورچهها و ملخها روی داد. اما اختراعات او در نهایت توانست کلنی را نجات دهد و بالاخره مورچهها توانستند زندگی بهتری داشته باشند. بنابراین تلاش مداوم و کار سخت او سرانجام به نتیجه رسید و لذا هر کسی که در زندگی سخت تلاش میکند میتواند با این کاراکتر همذاتپنداری کند.
۹. لوکا (Luca)
- کارگردان: انریکو کازاروزا
- بازیگران: جیکوب ترمبلی، جک دیلن گریزر، مایا رودولف
- تاریخ انتشار: ۲۰۲۱
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۵ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۱ از ۱۰۰
لوکا (به صداپیشگی جیکوب ترمبلی) یک هیولای دریایی جوان است که میتواند بر روی خشکی به شکل یک انسان تبدیل شود. در یک تابستان او و دوستش آلبرتو شهری کوچک به نام ریویرا را کشف میکنند، اما این دو برای پنهان کردن چهرهای که در زیر آب دارند، با دردسر مواجه میشوند.
با اینکه انیمیشن «لوکا» داستانش حول هیولاها به جای جانوران معمول دریایی میچرخد، اما این شخصیتها آن چنان تفاوتی با موجودات واقعی دریا ندارند. در این میان صحنههای تبدیل شدن لوکا به انسان و نماهای کنار دریا هم به زیبایی ارائه شدهاند. لوکا و آلبرتو در ابتدا هویتشان را از همه پنهان میکنند، ولی رفتهرفته یاد میگیرند تا به خود حقیقیشان وفادار بمانند و به آن افتخار کنند.
۸. به پیش (Onward)
- کارگردان: دن اسکنلون
- بازیگران: تام هالند، کریس پرت، اکتاویا اسپنسر
- تاریخ انتشار: ۲۰۲۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۴ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۸ از ۱۰۰
اکران «به پیش» در سالی بود که همه گیری ویروس کرونا باعث عملکرد ضعیف فیلمها شد. در این سال انیمیشن «روح» توانست برنده جایزهی اسکار اکران شود. متاسفانه انیمیشن «به پیش»، حداقل با توجه به سایر فیلمهای کمپانی پیکسار، بازدهای کمتر از آنچه انتظار میرفت داشت. با این وجود، داستان صمیمانه و دل نشین فیلم دربارهی الفهایی که در تلاشاند تا پدرشان را حتی برای یک روز هم که شده زنده کنند، باعث میشود که نتوانیم این موجودات فوقالعاده جذاب را دوست نداشته باشیم.
این الفهای دوست داشتنی که موهایی به رنگ آبی دارند و خودشان هم آبی رنگ هستند با گوشهای نوک تیز بزرگ خود توانستند مخاطب را به شدت جلب کنند. در حقیقت فیلم حول محور این کاراکترهای بینظیر و قلمروی فانتزیشان که به شدت با آنچه در سایر فیلمها مشاهده کردهایم متفاوت است جریان دارد. این انیمیشن، جامعهای را نشان میدهد که جادو را فدای فناوری کرده و برداشتی از الفها را ارائه میدهد که واقعا در نوع خود منحصربهفرد به حساب میآید. اما با این وجود شخصیتهای اصلی فیلم، دوباره میخواهند جادوهای کنار گذاشته شده را کشف و از آنها استفاده کنند.
۷. دانشگاه هیولاها (Monsters University)
- کارگردان: دن اسکانلون
- بازیگران: جان گودمن، بیلی کریستال، چارلی دی
- تاریخ انتشار: ۲۰۱۳
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۲ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۰ از ۱۰۰
وقتی خبر ساخت دنبالهای از انیمیشن محبوب «کمپانی هیولاها» توسط پیکسار اعلام شد، طرفداران بسیار خوشحال شدند. چرا که میتوانستند دوباره با مایک، سالی و شخصیت محبوب طرفداران بو ملاقات کنند. اما در عوض«دانشگاه هیولاها» چیزی نبود که انتظارش را داشتند. «دانشگاه هیولاها» بر روی اولین ملاقات مایک و سالی و همکاری بعدی متمرکز شد و با معرفی شخصیتهای جدید هیولاها و در نهایت پل زدن به داستان فیلم اول، دنیای این فرنچایز را گسترش داد.
در حالی که این فیلم به شکل سادهای سرگرمکننده و درخشان است، اما به دلیل نداشتن اصالت و برتری در بین دیگر فیلمهای پیکسار برجسته نیست. این بازگشت به اندازهی کافی برای روی پا برگشتن پیکسار پس از انیمیشن فاجعهبار «ماشینها ۲» خوب بود، اما هنوز هم جذابیت و گرمای مشخصهی استودیوی پیکسار را نداشت.
۶. لایتیر (Lightyear)
- کارگردان: انگوس مکلین
- بازیگران: کریس ایوانز، تایکا وایتیتی
- تاریخ انتشار: ۲۰۲۲
- امتیاز IMDb به فیلم: ۵.۳ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۷۵ از ۱۰۰
«لایت یر» جدیدترین انیمیشن پیکسار است و دیزنی پلاس مسئول عرضه آن خواهد بود. در این انیمیشن کریس ایوانز صداپیشگی باز لایتیر را بر عهده دارد و احتمالا این همان فیلمی است که سبب احیای فرنچایز «داستان اسباب بازی» خواهد شد.
در حالی که این یک فیلم سرگرم کننده است و بسیاری احساس میکنند که این انیمیشن اصلا نباید ساخته میشد، مگر اینکه پیکسار داستانی واقعا جسورانه و دسته اول برای گفتن داشته باشد.
۵. شجاع (Brave)
- کارگردان: برندا چپمن، مارک اندروز
- بازیگران: کلی مکدونالد، اما تامپسون، کوین مککید
- تاریخ انتشار: ۲۰۱۲
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۱ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۷۸ از ۱۰۰
انیمیشن «دلیر» داستانی افسانهای در مورد سرکشی است، سرکشی پرنسس مریدا (به صداپیشگی کلی مکدونالد) که ارادهاش برای آزادی منجر به طلسمی دردسرساز میشود. جادویی که منجر به تبدیل مادرش، ملکه الینور و سه برادر کوچکش به خرس میشود. حالا مریدا باید راهی برای شکستن این طلسم پیدا کند. این خرسها فقط از طریق خرخر کردن و بو کشیدن قادر به برقراری ارتباط هستند و به همین دلیل با اداهای بدنی حرفشان را میزنند. این اتفاق بامزه به نظر میرسد ولی منجر به کجفهمیهای یسیاری هم میشود. مریدا در این راه باید تفاوتها و اختلافاتش را با مادرش حل کند تا در نهایت خانواده دوباره مثل سابق دور هم جمع شوند.
«دلیر» با وجود ایراداتش، همیشه به خاطر معرفی مریدای جذاب و دوستداشتنی به دنیا در یادها خواهد ماند. شاهزاده خانمی اسکاتلندی که به دلیل تمایل شدیدش به مجرد ماندن، یک رویکرد مدرن و تازه برای الگوهای کهنه است.
۴. دایناسور خوب (The Good Dinosaur)
- کارگردان: پیتر سون
- بازیگران: لوکاس نف، جان لیسکو، جودی گریر
- تاریخ انتشار: ۲۰۱۵
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۷ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۷۶ از ۱۰۰
انیمیشن «دایناسور خوب» در جهانی که دایناسورها و انسانها به طور همزمان با هم زندگی میکنند میگذرد. یک دایناسور خجالتی و ترسو به نام آرلو طی یک طوفان به صورت ناخواسته از خانوادهاش جدا میشود. حالا او در راه برگشت به خانه با یک پسربچه غارنشین به نام اسپات دوست و همراه میشود. حرکت بدیع و جسورانه در فیلمنامه این است که آرلو به عنوان دایناسور توانایی حرف زدن دارد، ولی پسربچه انسان نمیتواند سخن بگوید. با این حال رابطهی آنها بسیار جذاب است و مملو از صحنههای احساسی، گشتوگزار در طبیعت ماقبل تاریخ و تصاویر خیرهکننده است.
واضح است که این فیلم هرگز مورد توجه منتقدان یا مخاطبان عمومی قرار نگرفت که عمدتا به دلیل داستان و مضامین سطحی آن بود. اکثر فیلمهای پیکسار پس از اتمام تیتراژ برای تحلیل عمیقتر التماس میکنند، اما این انیمیشن به طرز شگفتآوری ساده و سطحی است.
۳. ماشینها (Cars)
- کارگردان: جان لستر
- بازیگران: اوون ویلسون، پل نیومن
- تاریخ انتشار: ۲۰۰۶
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۲ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۷۶ از ۱۰۰
برای هیچ یک از طرفداران قدیمی پیکسار نباید تعجب آور باشد که سه فیلم «ماشینها» بدترین نقدهای تاریخ این استودیوی انیمیشنسازی را دریافت کردهاند. اولین قسمت از این سهگانه بهترین قسمت است، زیرا بیشترین بهره را از مفهوم دنیایی که در آن اتومبیلهای انساننما زندگی میکنند، میبرد. داستان این انیمیشن ساده و بدون الهام است و تنها نکتهی مثبت آن صداپیشگی بازیگران بزرگی است که به «ماشینها» جذابیت میدهند.
۲. ماشینها ۳ (Cars 3)
- کارگردان: برایان فی
- بازیگران: اوون ویلسون، مایکل کین
- تاریخ انتشار: ۲۰۰۶
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۷ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۷۳ از ۱۰۰
«ماشینها ۳» با درس گرفتن از اشتباهات قسمت قبل، بار دیگر با در کانون توجه قرار دادن قهرمان اصلی، لایتنینگ مککویین، داستانی را تداعی کرد که یادآور اولین فیلم این مجموعه بود. «ماشینها ۳» با طرحی بسیار بهتر و کاوش در مضامینی مانند پیر شدن و یادگیری و فرصت دادن به نسل جوان، بلافاصله به عنوان بهترین دنباله شناخته شد.
منتقدان و مردم این انیمیشن را تحسین کردند و بازگشت به روایت پیکسار از تمرکز بر روی شخصیتهای دوست داشتنی و مبارزات درونی آنها را دلیل موفقیت این قسمت دانستند. این فیلم علیرغم بهتر بودن نسبت به «ماشینها ۲»، هنوز هم خیلی خوب نیست و وقتی در کنار بهترین آثار پیکسار قرار میگیرد، اغلب به عنوان یک پروژهی متوسط و یا خنثی از آن یاد میشود.
۱. ماشینها ۲ (Cars 2)
- کارگردان: جان لستر
- بازیگران: اوون ویلسون، مایکل کین
- تاریخ انتشار: ۲۰۰۶
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۲ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۳۹ از ۱۰۰
«ماشینها ۲» نه تنها به عنوان بدترین دنبالهی پیکسار شناخته میشود، بلکه به عنوان بدترین فیلم پیکسار در تمام دوران هم شناخته میشود. این فیلم همان چیزی را از دست داد که بینندهها در قسمت اصلی این انیمیشن از آن لذت میبردند و در نهایت برای افراد بالای شش سال غیرقابل تحمل بود.
تمرکز بر شخصیت کمدی امدادگر ماتر، طرح گنگ و احمقانه و تاکید بر اکشن و سرگرمی بر سر قصههای صمیمی شناخته شدهی پیکسار، همگی عناصری هستند که استقبال ضعیف «ماشینها ۲» را در میان مردم و منتقدان توضیح میدهند. همچنین معروف بودن تنها فیلم پیکسار در تاریخ به دریافت نمرهی «پوسیده» در راتن تومیتوز، باعث از بین بردن یک رکورد عالی برای این استودیوی مشهور انیمیشن و نیز کارگردان کاربلد آن جان لستر است.
منبع: screenrant
سلام.دوستان راست میگن.فیلمایی که لیست کردین از ۱۰ تاش ۸ تاش عالین.مطمئنین که عنوان مطلب درسته؟
شوخی میکنی دیگه ماشین ها خیلی کارتون خوبیه من از بچگی باهاش خاطره داشتم، بهم توهین شد واقعا
داداش اشتباه میکنی اینا بهتریناشن غیر از زندگی یک حشره بعد وقتی میگی کارتون برا کودکانه به هییچ عنوان cars بدترین نیست بهترین نباشه جزو بهتریناست
اتفاقا زندگی یک حشره خیلی خوب بود وقتی ندیدی نگو بده
ماشین ها و لوکا و…… بهترین انیمیشن های جهان هستن آخه تو این لیست و از کجا نوشتیش👎👎👎👎😤😠😡🤬
به نظرم فقط دایناسور خوب و زندگی یک حشره و شجا جاشون اینجا بود.
علی رهبری چی فکر کردی.
بنظرم دایناسور خوب دیگه جاش تو اینا نبود شایدم تازه زندگی حشرات جزو این لیست باشه
آقا آسان من از یک به بعد را قبول ندارم در ین است باشه تازه ینها جزه فیلم های خوب جهانی هستند
همشون به جز زندگی یک حشره عالی بودن
مخصوصا سری ماشین ها، شجاع و لوکا
آقا اینا که اکثرن خوب های پیکسار بودن مگه ماشین ها بده یا دایناسور
چقد مسخره واقعا
این انیمیشن ها پر طرفدارترین های پیکسار اند چه جوری میگین ضعیف هستن؟؟؟
اگه ضعیف بودن که این همه دیده نمیشدن 🤣
فکنم برای خنده این لیست رو گذاشتید.بین اینا فقط زندگی یک حشره و لایتیر بد هستن بقیه درسته خوب نیستن ولی بد هم نیستن
انیمیشن cars 2 جز سه انیمیشن برتری هست که دیدم. درسته که تأکید فیلم بیشتر روی *اکشن و سرگرمی* بوده ولی این دلیل نمیشه که طرحش *گنگ و احمقانه* باشه و بدترین فیلم پیکسار باشه
این عنوان بیشتر شایسته فیلم زندگی یک حشره هست یا فیلم های دیگه ولی قطعا ماشین ها ۲ داره در حقش بی انصافی میشه
راستشو بخواید اصلا انیمیشن لوکا،شجاع و ماشینها جاش اینجا نبود.
واقعا انیمیشن های فوقالعاده ای بودن حتی دایناسور خوب که خیلیا دوسش نداشتن از نظر من قشنگ بود.
ولی بعضیا اصلا نباید تو این لیست میبودن😐