بدترین و خطرناک‌ترین لوازم دکوری آکواریوم در خانه

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
معرفی 10 وسیله‌ی دکوری مخصوص آکواریوم در خانه

آکواریوم یکی از آن چیزهایی است که وقتی در خانه باشد احساس سرزندگی و جنب‌وجوش را با خود به همراه دارد. اما خیلی از ما نمی‌دانیم که لوازم خطرناک و نامناسبی هستند که وقتی در آکواریوم قرار می‌گیرند می‌توانند باعث مرگ ماهی‌ها شوند. فیلتر، بخاری، دماسنج و وسایل تزئینی مخصوص بازی و استراحت ماهی‌ها از قسمت‌های جذاب ماجرا است. اما گیاهان پلاستیکی، لوازم دکوری سرامیکی رنگ شده و سنگ ریزه‌ها از بدترین لوازمی هستند که می‌توانید به آکواریوم در خانه اضافه کنید.

شاید بپرسید چرا این وسایل بد و خطرناک هستند. در این مطلب از دیجی‌کالا مگ قرار است به جواب همین سوال برسیم و ببینید چرا این لوازم جزو بدترین لوازم برای آکواریوم در خانه هستند.

بدترین لوازم دکوری آکواریوم در خانه

بدترین لوازم دکوری آکواریوم در خانه

همانطور که اشاره کردیم سه دسته از لوازم دکوری بدترین انتخاب برای آکواریوم در خانه هستند. در ادامه با دلیل این موضوع آشنا می‌شوید.

گیاهان پلاستیکی

  • گیاهان پلاستیکی و مصنوعی یکی از پرکاربردترین لوازم تزئینی برای آکواریوم هستند چون مزایای بسیار زیادی دارند که در لیست زیر می‌بینید:
  • نیاز به نگهداری خاصی ندارند و بدون نور، غذا و حتی رسیدگی سال‌ها سالم و خوشرنگ باقی می‌مانند.
  • ماهی‌ها آن‌ها را نمی‌خورند و دائم نباید برای گیاهان مخصوص آکواروم هزینه کنید.
  • انگل نمی‌گیرند. اگر مراقب گیاهان زنده نباشید و آن‌ها را از فروشگاه معتبری تهیه نکنید می‌توانند با انگل‌های مختلف وارد آکواریوم شوند. پس باید گیاهان تازه را قبل از گذاشتن در آکواریوم قرنطینه کرده و خوب تمیز کنید. اما گیاهان مصنوعی این دردسرها را ندارند.
  • گیاهان مصنوعی نامیرا هستند. شما می‌توانید آن‌ها را برای سال‌های طولانی در آکواریوم خود داشته باشید.

خب با توجه به توضیحات بالا به نظر می‌رسد که گیاهان پلاستیکی و مصنوعی یک گزینه‌ی عالی برای آکواریوم هستند. اما ماجرا فراتر از این حرف‌هاست. این گیاهان به معنای واقعی برای ماهی‌های شما خطرناک هستند. روی بدن ماهی‌ها با یک لایه‌ی نازک لجن که از مووپروتئین تشکیل شده، پوشیده شده است.

این لایه به عنوان مانعی در برابر همه چیز عمل می‌کند و از تماس باکتری‌های کوچک گرفته تا اشیا مختلف با بدن ماهی جلوگیری می‌کند. از بین رفتن این لایه می‌تواند برای ماهی کشنده باشد و گیاهان پلاستکی به راحتی می‌توانند روی این لایه خراش ایجاد کنند. لبه‌های تیز و سطح زبر گیاهان پلاستیکی می‌تواند به لایه‌ی لجنی و فلس‌های ماهی آسیب‌های جدی بزند. پس هرگز برای آکواریوم در خانه از گیاهان مصنوعی استفاده نکنید. فرقی ندارد جنس آن‌ها از چیست، استفاده از هر گیاه غیرطبیعی ممنوع است.

لوازم دکوری سرامیکی رنگ شده

استفاده از لوازم دکوری سرامیکی برای آکواریوم در خانه همیشه محل بحث پر بین افرادی است که آکواریوم دارند. بعضی از لوازم سرامیکی کاملا ایمن هستند اما بعضی دیگر به دلیل حل شدن لعاب و فلزات سنگینی که دارند می‌توانند آب را برای ماهی‌ها مسموم کنند. این سموم به راحتی در آکواریوم به راحتی پخش شده و همه چیز را از بین ببرند. تشخیص ایمن یا خطرناک بودن یک وسیله‌ی سرامیکی بسیار سخت است پس بهتر است به صورت کلی آن‌ها را از آکواریوم در خانه حذف کنید.

موضوع دیگری که باید به آن توجه کنید لوازم سرامیکی رنگ شده است. آبزیانی که در قسمت‌های پایینی آب زندگی می‌کنند، مثل حلزون و میگو، این تزئینات را می‌مکند یا می‌جوند. پس طبیعی است که به مرور زمان لعاب سرامیک‌ها را بخورند. به جای استفاده از سرامیک‌های رنگی می‌توانید از سرامیک‌های بدون لعاب استفاده کنید.

سنگ ریزه

شن‌ها و سنگ‌های رنگی معمولا از نظر مواد به کار رفته در آن‌ها ایمن هستند. چون مواد شیمیایی رنگ را به آب پس نمی‌دهند و ماهی‌ها هم آن‌ها را نمی‌خورند. اما مشکل اصلی در اندازه‌ی آن‌ها است. ماهی‌ها می‌توانند به راحتی یک دانه شن یا یک سنگ خیلی کوچک را بلعیده و خفه شوند. پس در زمان انتخاب سنگ برای بستر آکواریوم در خانه حتما به سراغ سنگ‌های بزرگ بروید که احتمال خورده شدن آن‌ها توسط ماهی‌ها به صففر برسد.

مرور کلی

داشتن آکواریوم در خانه بسیار جذاب و هیجان‌انگیز است اما وقتی نکات مهم درباره‌ی آن را ندانید ممکن است به راحتی ماهی‌های خود را از بین ببرید. لوازم دکوری مورد استفاده برای آکواریم متنوع و جذاب هستند اما همه‌ی آن‌ها برای ماهی‌ها خوب نیستند. مواد به کار رفته در آن‌ها، جنس و حتی اندازه‌شان می‌تواند زندگی ماهی‌ها را با خطر مرگ مواجه کند. در این مطلب ۳ دسته لوازم دکوری بد و خطرناک برای آکواریوم در خانه را به شما معرفی کردیم. اگر شما هم از دسته افرادی هستید که از ماهی نگهداری می‌کنید همین حالا آکواریوم خود را بررسی کنید و اگر این لوازم در آن‌جا قرار دارد، تمام آن‌ها را به سرعت از ماهی‌هایتان دور کنید.

منبع: medium

خرید اقساطی لوازم خانگی دیجی‌کالا


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X