محصولات برنده و بازنده‌ی شیائومی در سال ۲۰۲۱

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۲ دقیقه

سال ۲۰۲۱، سالی پربار برای شیائومی بوده، به این دلیل که شیائومی امسال از ۵۰ گوشی‌ هوشمند رونمایی و سپس آن‌ها را روانه‌ی بازار گوشی‌های هوشمند کرده است. همچنین این شرکت چینی با حذف «Mi» از نام گوشی‌های هوشمند بالا‌رده، کمی نام تجاری شرکت خود را با تغییر همراه کرده است. همانطور که احتمالا می‌دانید، از نیمه دوم سال جاری این شرکت فقط از استراتژی نام‌گذاری «شیائومی + شماره مدل» در گوشی‌های هوشمند خود استفاده کرده اما به نظر می‌رسد که سال برای شیائومی هنوز به پایان نرسیده است. زیرا این شرکت قصد دارد یکی از اولین گوشی‌های مجهز به اسنپدراگون ۸ نسل ۱ -سری ۱۲ شیائومی- که احتمالا با رابط کاربری MIUI 13 پایدار عرضه می‌شود را در تاریخ ۷ دی ماه رونمایی کند. در این مطلب قصد داریم تا به اقدامات موفق و ناموفق شیائومی در سال ۲۰۲۱ اشاره کنیم.

برنده – شیائومی می ۱۱ اولترا

اگرچه اکنون پیدا کردن این گوشی هوشمند در بازارهای گوشی غیرممکن به نظر می‌رسد، اما شیائومی می ۱۱ اولترا یکی از خاطره انگیزترین گوشی‌های هوشمند سال ۲۰۲۱ به حساب می‌آید. مانند گوشی می ۱۰ اولترا در سال گذشته، این گوشی به‌عنوان ویترینی از قدرت و مهارت شیائومی طراحی شده تا مورد انتظار کاربران این شرکت چینی قرار بگیرد. همین‌طور هم شد و شیائومی توانست ده‌ها میلیون از این گوشی هوشمند را به فروش برساند.

امسال شیائومی بیشتر تمرکز خود روی دوربین گوشی‌های هوشمند معکوس کرده بود تا بتواند انتظار کاربرانش را در مقوله‌ی دوربین برآورده سازد. شیائومی می ۱۱ اولترا با بهره‌گیری از ۳ حسگر بزرگ با وضوح بالا و همراه با پردازنده‌ی قدرتمند خود توانسته تا تصاویر بی‌نظیری را به ثبت برساند و کاربران را شگفت‌زده کند. نکته‌ی جالب اینجاست که برخی از کارشناسان دوربین این گوشی هوشمند را رقیب گوشی‌های آیفون اپل می‌دانند.

سیستم دوربین سه گانه‌ی شیائومی می ۱۱ اولترا از یک لنز ۵۰ مگاپیکسلی، لنز فوق عریض ۴۸ مگاپیکسلی و یک لنز تله فوتو با امکان بزرگ‌نمایی ۵ برابری اپتیکال تشکیل شده که تصاویر فوق‌العاده باکیفیتی را ثبت می‌کنند. در حالی که بدون شک دوربین دلیل اصلی علاقمندی کاربران به این گوشی هوشمند است اما به طور کلی ما با یک گوشی خوش دست و جذاب، با صفحه‌نمایش شگفت انگیز و پردازنده‌ی قدرتمند روبه‌رو هستیم. برای یادآوری بد نیست بگوییم که شیائومی می ۱۱ اولترا پنل ۶٫۸۱ اینچی OLED سامسونگ دارد. این نمایشگر از وضوح اصلی ۳۲۰۰ در ۱۴۴۰ پیکسل و فناوری نرخ تجدید تطبیقی پشتیبانی می‌کند. نرخ رفرش ریت بسته به محتوای نمایشگر می‌تواند بین ۳۰ تا ۱۲۰ هرتز در نوسان باشد.

پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۸۸ به‌عنوان قلب تپنده‌ی این گوشی هوشمند انجام وظیفه می‌کند. درباره‌ی باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی این گوشی هم می‌توان گفت که طول عمر خوبی دارد اما عالی تلقی نمی‌شود و می‌توانست بهتر باشد. اگرچه گوشی‌های شیائومی به خاطر رابط کاربری بهینه‌ای که دارند، در مصرف انرژی همیشه عملکرد خوبی داشته‌اند اما این گوشی به رغم استفاده از باتری ۵۰۰ میلی‌آمپر ساعتی، تنها ۱ روز شما را همراهی می‌کند.

جدا از این مسائل، مشکل اصلی این گوشی هوشمند این است که حتی اگر بتوانید از قیمت ۱۲۰۰ یورویی آن چشم‌پوشی کنید، اما باز هم در بیشتر فروشگاه‌های گوشی هوشمند یافت نمی‌شود. به نظر می‌رسد که شیائومی این گوشی را در نسخه‌های محدودی عرضه کرده و فقط تعداد کمی از کاربران خوش‌شانس شیائومی، می ۱۱ اولترا را دریافت کردند. به هر حال این گوشی یکی از برندگان سال ۲۰۲۱ شیائومی بوده است.

برندگان – پوکو F3 و پوکو X3 پرو

ما این دو گوشی هوشمند را با هم در یک گروه قرار دادیم، زیرا برخلاف قیمت متفاوتشان از مشخصات تقریبا یکسانی برخوردار هستند. صفحه‌نمایش ۱۲۰ هرتزی، یک چیپست پرچم‌دار قدرتمند اسنپدراگون، باتری و دوربین بسیار خوب از مقوله‌هایی است که در هر دو گوشی پوکو F3 و پوکو X3 پرو دیده می‌شود.

اگر قصد دارید تا ۳۰۰ یورو برای خرید یک گوشی هوشمند هزینه کنید، می‌توانید پوکو F3 شیائومی را انتخاب کنید. این گوشی هوشمند با پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۷۰ روانه‌ی بازار شده که تراشه‌ی بسیار قدرتمندی به حساب می‌آید و به لطف بهره‌گیری از مودم X55 از شبکه ۵G هم پشتیبانی می‌کند. نمایشگر این گوشی هوشمند ۶٫۶۷ اینچ با رزولوشن ۱۰۸۰p است، اما به جای LCD مبتنی‌ بر فناوری اولد است. در قاب پشتی این گوشی شاهد دوربین سه‌گانه هستیم که از لنز اصلی ۴۸ مگاپیکسلی، اولترا واید ۸ مگاپیکسلی و تله‌ماکرو ۲ مگاپیکسلی تشکیل شده است.

اگر قصد شما از خرید، یک گوشی هوشمند ۲۰۰ یورویی است پوکو X3 پرو گزینه‌ی خوبی برای شماست. قلب تپنده‌ی این گوشی پردازنده‌ی قدرتمند اسنپدراگون ۸۶۰ است که نسخه‌ی بهود یافته‌ی اسنپدراگون ۸۵۵ پلاس به حساب می‌آید. جالب است بدانید که این تراشه، جزء معدود تراشه‌هایی به حساب می‌آید که از GPU برای اجرای گیم‌پلی ۱۲۰ فریم بر ثانیه پشتیبانی می‌کند. پوکو X3 پرو از نمایشگر ال‌سی‌دی ۶٫۶۷ اینچی ۱۲۰ هرتز با رزولوشن ۱۰۸۰p بهره می‌برد که از کیفیت خوب و روانی برخوردار است.

پوکو F3 با دوربین قدرتمند و پوکو X3 پرو با پردازنده‌ی فوق‌العاده می‌تواند بر اساس نیاز کاربران، گزینه‌های خوبی برای آن‌ها باشد. شیائومی موفق شد در کمتر از دو ماه دو میلیون از این گوشی‌های هوشمند را به فروش برساند.

بازنده – شیائومی می میکس فولد

چه اتفاقی برای اولین گوشی هوشمند تاشوی شیائومی افتاد؟ این اتفاق در حالی افتاده که شیائومی می میکس فولد بر روی کاغذ از مشخصات بسیار خوبی بهره می‌برد. نمایشگر ۸٫۱ اینچی آن با رزولوشن ۲۴۸۰ در ۱۸۶۰ و پشتیبانی از استانداردهای HDR10+ و دالبی ویژن، یکی از بزرگ‌ترین و باکیفیت‌ترین نمایشگرهای گوشی هوشمند به حساب می‌آید. در این گوشی تاشو، حالت دسکتاب برای بهینه‌سازی هر چه تمام نمایشگر وجود دارد. نمایشگر بیرونی این گوشی هوشمند نیز با اندازه‌ی ۶٫۵۲ اینچی و با رزولوشن ۸۴۰ در ۲۵۲۰ توجه بسیاری از کاربران را به خود جلب کرده است.

شیائومی می میکس فولد از اسنپدراگون ۸۸۸ به‌عنوان پردازنده بهره می‌برد که عملکرد پردازشی خوبی دارد. این گوشی تاشوی هوشمند، اولین گوشی با لنز اولترا واید مایع است که به لنز تله فوتو آن اجازه می‌داد تا به حالت ماکرو تبدیل شود. شیائومی حتی از تراشه‌ی اختصاصی Surge C1 خود در این گوشی برای پردازش تصاویر ثبت شده بهره برده که برای فوکوس خودکار، تنظیم نوردهی و تنظیم وایت بالانس از آن استفاده می‌شود.

سیستم دوربین سه‌گانه این گوشی تاشو از سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی ساخت سامسونگ، دوربین اولترا واید ۱۳ مگاپیکسلی و دوربین ۸ مگاپیکسلی تشکیل شده است. همچنین دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی آن در حفره‌ی نمایشگر قرار دارد. در واقع می‌توان گفت که شیائومی می میکس فولد یک ویترین عالی از فناوری‌های پیشرفته این شرکت چینی است. اما چه چیزی باعث شد تا این پروژه‌ی این گوشی تاشو با شکست روبرو شود؟ آیا این مشکلات تولید بود که شیائومی را از فروش گسترده آن باز داشت؟

هر چه که بود، ما هرگز واقعا متوجه نشدیم که آیا آن لنز مایع استفاده شده در دوربین این گوشی واقعا مفید بوده یا نه. نمایشگر بزرگ آن هم اکنون از فناوری بسیار عقب افتاده، زیرا پنل‌های تاشوی مدرن امروزی نرخ تازه‌سازی بالا و حتی دوربین‌های زیر نمایشگر را ارائه می‌دهند. همچنین ساختار برخی از لولای گوشی‌های تاشوی مدرن به شکلی است که این گوشی‌ها را ضدآب کرده است.

اگر شیائومی می‌خواهد که یک گوشی هوشمند تاشوی موفق بسازد نیاز دارد تا هم از نظر طراحی و هم از نظر تکنولوژی می میکس فولد را با تغییرات و بهبودهای زیادی همراه سازد. این روزها گوشی‌های هوشمند تاشو طرفداران زیادی پیدا کرده و سامسونگ توانست با عرضه‌ی گوشی‌های تاشوی با کیفیت و مدرن، بازار گوشی‌های تاشو را در دستان خود بگیرد. در همین حال اما می میکس فولد از بازار چین خارج نشد و بسیاری از کاربران حتی نمی‌دانستند که شیائومی یک گوشی هوشمند تاشو را روانه بازار کرده است. این را هم می‌توان به دلایل شکست این پروژه اضافه کرد.

برنده – ردمی نوت ۱۰ پرو (مکس)

سری ردمی نوت از زمان معرفی تاکنون حدود ۲۴۰ میلیون گوشی فروخته که بیشترین آن هم مربوط به گوشی هوشمند ردمی نوت ۱۰ پرو (در هند با نام پرو مکس شناخته می‌شود) است که با استقبال خوب کاربران روبرو شد. این گوشی هوشمند شباهت‌هایی با پوکو F3 دارد، اما این دو گوشی با قیمت‌های مختلفی در اختیار کاربران قرار گرفته‌اند. ردمی نوت ۱۰ پرو از پردازنده‌ی پرچم‌دار و حتی ۵G هم پشتیبانی نمی‌کند، اما تمام تمرکز شیائومی بر روی دوربین این گوشی هوشمند بوده است. ردمی نوت ۱۰ پرو از دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی (مبتنی بر سنسور Isocell HM2) بهره می‌برد. این سنسور با ترکیب ۹ به یک پیکسل‌ها عکس‌های ۱۲ مگاپیکسلی باکیفیتی را تحویل کاربران می‌دهد.

از دیگر لنز‌های سیستم دوربین این گوشی هوشمند می‌توان به لنز اولترا واید ۸ مگاپیکسلی، تله‌فوتو ماکرو ۵ مگاپیکسلی و سنسور تشخیص عمق ۲ مگاپیکسلی اشاره کرد. ردمی نوت ۱۰ پرو از نمایشگر ۶٫۶ اینچی اولد با رزولوشن FHD+ و نرخ تازه‌سازی ۱۲۰ هرتز بهره می‌برد که کیفیت خوبی دارد، علاوه‌ بر این‌ها، این گوشی هوشمند از کارت حافظه‌ی میکرو SD و جک ۳٫۵ میلی‌متری نیز پشتیبانی می‌کند.

ردمی نوت ۱۰ پرو به کاربرانی که اهل گیم نیستند و دوربین قدرتمند برای آن‌ها اولویت بیشتری دارد پیشنهاد می‌شود، زیرا شیائومی برای این گوشی از تراشه‌ی اسنپدراگون ۷۳۲G استفاده کرده که زیاد مناسب اجرای برنامه‌های سنگین نیست. اگرچه ممکن است عدم پشتیبانی از اینترنت همراه نسل پنجم (۵G) کمی برای کاربران آزاردهنده باشد، اما در سایر بخش‌ها این گوشی عملکرد خوبی دارد. باتری ۵۰۲۰ میلی‌آمپر ساعتی این گوشی شارژدهی بسیار خوبی را برای کاربران به ارمغان می‌آورد و از شارژ سریع ۳۳ وات هم پشتیبانی می‌کند. نسل بعدی این سری یعنی ردمی نوت ۱۱ قطعا نسبت به سری ۱۰ پیشرفت قابل توجه‌ای خواهد داشت، اما تا اوایل سال آینده در سطح جهانی در دسترس نخواهد بود.

بازنده – رابط کاربری MIUI

مقوله‌ی رابط کاربری اختصاصی بسیار بحث برانگیز است، اما سرعت به‌روزرسانی آن‌ها این‌طور نیست. بیاید یک واقعیت را قبول کنیم و آن این مورد است که رابط کاربری MIUI هرگز بهترین رابط کاربری مبتنی بر اندروید نبوده است. معمولا یک نسخه اصلی MIUI از دو نسخه‌ی جداگانه اندروید به‌عنوان نسخه‌ی پایه استفاده می‌کند که گویا درباره‌ی MIUI 13 که مبتنی بر اندروید ۱۱ و ۱۲ خواهد بود صدق می‌کند.

اولین نسخه‌های بتا سیستم عامل جدید در حال حاضر منتشر شده‌اند، اما به طور گسترده میان عموم کاربران ارائه نشده‌اند. لی جون، مدیرعامل شیائومی وعده داده که رابط کاربری MIUI 13 پایدار قبل از پایان سال منتشر خواهد شد. اما به نظر می‌رسد که او به گوشی‌های سری شیائومی ۱۲ اشاره دارد که این رابط کاربری به صورت پیش‌فرض بر روی آن‌ها نصب شده است. شاید در این میان، برای کاربران گوشی‌های ردمی K50 هم انتشار یابد.

این‌طور که پیش می‌رود هیچ گوشی فعلی شیائومی تا قبل از پایان سال، نسخه‌ی پایدار اندروید ۱۲ را دریافت نخواهد کرد. در مورد نسخه‌ی فعلی رابط کاربری MIUI 12.5 هم باید گفت که برخی از مدل‌های ۲۰۱۹ آن را دریافت می‌کنند (مانند می ۹ و ردمی نوت ۷). مدت زمان پشتیبانی نرم افزاری شرکت‌ها از گوشی‌های هوشمندشان به‌تازگی توسط برخی از شرکت‌ها کمی بیشتر شده و شیائومی هم مجبور است برای این مقوله هم چاره‌ای بیاندیشد.

طبق اعلام برخی از منابع، شمار تعداد کاربران MIUI در ماه ژوئن (تیر ماه) به ۴۵۴ میلیون کاربر رسید و این شرکت شروع به ارائه گزینه هایی با پشتیبانی طولانی‌تر کرده است. برای مثال کاربران گوشی‌های هوشمند ۱۱ تی و ۱۱ تی پرو شیائومی سه به‌روزرسانی اندروید و چهار سال پک امنیتی را دریافت خواهند کرد. بنابراین به نظر می‌رسد که این شرکت چینی در مسیر درستی گام نهاده و فقط باید این مقوله را به مدل‌های بیشتری تعمیم دهد. باید دید در سال ۲۰۲۲ شیائومی در این خصوص چه خواهد کرد.

بازنده – می بند شیائومی

بیش از یک میلیون مچ بند هوشمند می اسمارت بند ۶ شیائومی تا پایان ماه آوریل (اردیبهشت ماه) در سراسر جهان به فروش رفت، اگرچه فروش جهانی آن تنها چند هفته زودتر آغاز شده بود. این آمار و ارقام چندان بد تلقی نمی‌شود، اما با نگاهی به گذشته در می‌یابیم که می بند ۴ تنها در ۸ روز به یک میلیون فروش رسید. فروش مچ‌ بندهای هوشمند شیائومی حتی قبل از عرضه‌ی سری ۶ آن‌ها، با کاهش فروش در سراسر جهان روبه‌رو شده بود.

اعداد و ارقام بازار حاکی از آن است که این مچ‌ بندهای هوشمند به طور کلی در مقایسه با ساعت‌های هوشمند فروش ضعیفی دارد و علیرغم وجود چندین مدل، ساعت‌های هوشمند شیائومی هم فروش خوبی ندارند. اما در عوض، هدفون‌های این شرکت عملکرد بسیار خوبی در فروش داشته‌اند. بد نیست یادآوری کنیم که سری ۶ می بند شیائومی از نمایشگر ۱٫۵۶ اینچی امولد با رزولوشن ۱۵۲ در ۴۸۶ پیکسل، عمر باتری ۱۴ روزه، ردیابی ۳۰ حالت ورزشی و سنسور پایش اکسیژن خون بهره می‌برد.

برنده – فناوری و تکنولوژی شیائومی

گوشی هوشمند می ۱۱ اولترا بدون بهره‌مندی از یک سازنده‌ی دوربین معتبر توانست به نتایج عکاسی چشمگیری دست یابد، اما شرایط در حال تغییر است. از آنجایی که هواوی به دلیل تحریم‌های آمریکا دستش از بازار بین المللی قطع شده، شریک آن یعنی شرکت سازنده‌ی لنزهای دوربین لایکا به دنبال یک همکار جدید است و به نظر می‌رسد این همکار شیائومی باشد. این خبر هنوز به تأیید رسمی نرسیده، اما ممکن است که شیائومی ۱۲ اولترا با نام تجاری Leica وارد بازار شود.

این شرکت ارتقای جدیدی را در فناوری خنک‌کننده گوشی‌های هوشمند به نام Loop LiquidCool ارائه کرده که وعده می‌دهد چیپست‌های قدرتمند را ۵ تا ۸ درجه سانتی‌گراد خنک‌تر نگه دارد. این فناوری پیشرفته برای استفاده در پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ سری گوشی‌های هوشمند شیائومی ۱۲ آماده نمی‌شود. اما به نظر می‌رسد که پرچم‌داران شیائومی که در نیمه‌ی دوم سال ۲۰۲۲ عرضه می‌شوند از این فناوری بهره ببرند.

از دیگر نوآوری‌های فناوری‌ شیائومی در سال ۲۰۲۱ می‌توان به استاندارد سازی شارژ سریع ۱۲۰ واتی اشاره کرد که گوشی‌ میان‌رده ردمی نوت ۱۱ پرو از این فناوری پشتیبانی می‌کند. شارژ سریع ۲۰۰ واتی این شرکت نیز در حال توسعه است و امکان دارد سال آینده در پرچم‌داران عرضه شود. شیائومی یک شارژر بی سیم ۱۰۰ واتی را با قیمت کمتر از ۱۰۰ دلار به فروش می‌رساند.

همچنین این شرکت قصد دارد تا تولید انبوه اولین خودروی خود را در سال ۲۰۲۴ آغاز کند. شیائومی در نظر دارد طی ۱۰ سال آینده ۱۰ میلیارد دلار در پروژه خودروهای برقی خود سرمایه گذاری کند.

برنده – شرکت شیائومی

به طور کلی می‌توان گفت که این شرکت، یک سال کاری موفق را پشت سر گذاشته است. این غول چینی در سه ماهه‌ی سوم، اپل را پشت سر گذاشت و در اروپا نیز با اندکی اختلاف نسبت به سامسونگ در جایگاه دوم ایستاد و همچنین در بازار هند رتبه‌ی نخست را از آن خود کرد. همچنین این شرکت آزمایش‌های ۵G را با اپراتور هندی Jio انجام داد تا نشان دهد که ردمی نوت ۱۱ تی برای شبکه‌های نسل بعدی هم کاملا آماده است.

 شیائومی

شیائومی در اقدامی دیگر، مرکز تعمیرات Xiaomi Cares خود را در هند راه‌اندازی کرد تا به مشتریان خدمت‌رسانی و پشتیبانی بهتری برای تعمیر محصولات خود بدهد. همچنین مدیرعامل این شرکت اعلام کرده که تا پایان اکتبر سال ۲۰۲۲، ۱۰۰۰۰ مرکز تعمیرات شیائومی در سراسر جهان افتتاح خواهد شد.

امسال این غول فناوری چینی روند خوبی را طی کرده است، باید دید در سال ۲۰۲۲ این شرکت می‌تواند روند رو به رشد خود را حفظ کند یا نه.

منبع: GSMArena



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما