۵ دلیل اینکه از دورکاری متنفر هستید (و روشهایی برای بهبود)
پس از شیوع ویروس کرونا و قرنطینههایی که در پی آن ایجاد شد، دورکاری به یک سبک زندگی جدید تبدیل شد که در ابتدا بسیار هم جذاب بهنظر میرسید. با این حال، پس از چند ماه، احتمالا شما هم با مشکلاتی مواجه شدید که تجربهی این شیوه از کار کردن را برایتان سخت و حتی شما را از این سبک کاری متنفر کرده است.
در این مطلب قصد داریم به بررسی چند مشکل بزرگی که افراد دورکار ممکن است با آنها مواجه شوند و راهکارهایی که به حل این مشکلات کمک میکنند بپردازیم.
۱. شما مشتاق تعاملات اجتماعی هستید
تنهایی یکی از مهمترین مشکلاتی است که ممکن است در شرایط دورکاری با آن روبرو شوید. اگر فردی باشید که در محیط کار خود تعاملات زیادی با افراد داشتید و به تنهایی کار کردن در تمام طول روز عادت ندارید، قطعا تحمل این شرایط برای شما دشوار است.
در هنگام حضور در محل کار، شما میتوانید در صورت بروز مشکل یا پرسشی از همکاران خود کمک بگیرید و در طول روز و حتی در هنگام عبور از راهرو با افراد مختلف مکالمات معمولی داشته باشید. اما اگر دورکار باشید، هیچیک از این شرایط را نخواهید داشت. در ادامه شما را با راهکارهایی آشنا خواهیم کرد که به شما در حل این مشکل کمک میکنند:
- اگرچه نمیتوانید آن مکالمات روزمره و معاشرت با همکاران را به محیط خانهی خود هم بیاورید، میتوانید از تکنولوژی بهعنوان ابزاری برای تعامل استفاده کنید.
- با استفاده از ابزارهای ارتباطی مانند Slack، ارتباط خود را با همکاران حفظ کنید. حتی میتوانید در زمان استراحت با هم هماهنگ باشید و از بازیهای آنلاین گروهی لذت ببرید.
- در فرصتهایی که پیش میآید، با تماس یا پیام با دوستان و اعضای خانواده ارتباط برقرار کنید. این کار به شما کمک میکند با افرادی که برایتان ارزشمند هستند احساس نزدیکی بیشتری پیدا کنید.
- اگر دوست دارید وقت استراحت خود را با یک فعالیت مفید پر کنید و ذهن خود را از افکار مربوط به کار پاک کنید، میتوانید یک کلوب کتابخوانی مجازی یا چیزی مثل آن را کلید بزنید که در آن نظرات و تجربیات خود را با افرادی که علائق مشابهی دارند به اشتراک بگذارید.
- در جوامع آنلاین حضور پیدا کنید. به لطف تکنولوژی، جوامع آنلاین بسیاری وجود دارند که میتوانید با حضور در آنها با افرادی که علایق مشترکی با شما دارند آشنا شوید. انجمنها، چترومها و گروههای موجود در شبکههای اجتماعی مرتبط با تفریحات و علائق شما میتوانند بخشی از این موارد باشند.
- خود را همیشه در خانه حبس نکنید. حتی اگر شده برای یک پیادهروی کوتاه در محله از خانه خارج شوید و کمی هوای تازه استشمام کنید. این کار به شما کمک میکند حس کنید هنوز با دنیای بیرون ارتباط دارید.
۲ . بیوقفه کار میکنید
بسیاری از افرادی که در خانه مشغول کار هستند معمولا با عدم برقراری تعادل میان کار و زندگی خود درگیر هستند. این عدم تعادل به دلیل نادیده گرفتن مرز بین این دو حیطه است، بهویژه اگر محیطی که در آن مشغول کار هستید همان اتاق نشیمن یا اتاق خواب شما باشد یا از طریق گوشی و تبلت کارهای خود را مدیریت میکنید.
در چنین شرایطی، این انتظار (یا شاید هم وسوسه) ایجاد میشود که باید به هر پیام یا اعلانی که از سوی اعضای تیم خود دریافت میکنید پاسخ دهید و همین ساعات کاری شما را طولانیتر میکند. در این شرایط، ضروری است بتوانید بین کار و زندگی شخصی خود بهگونهای تعادل برقرار کنید که به سلامت روانی و همچنین کارایی شما لطمهای وارد نشود. برای این کار، به توصیههای زیر فکر کنید:
- به ساعتهای کاری مشخص متعهد باشید و طبق همان برنامهی زمانی پیش بروید. هنگامی که برنامه داشته باشید، میتواند بهتر سیر کاری خود را پیش ببرید و از اضافه کار کردن جلوگیری کنید. همچنین، سعی کنید ساعات کاری خود را بهگونهای تنظیم کنید که در آن ساعتها بیشترین بهرهوری را دارید. میتوانید از اپلیکیشنهای مدیریت و رهگیری زمان مانند Clockify یا Timely استفاده کنید.
- در طول روز، فواصل زمانی منظمی را به استراحت اختصاص دهید تا جسم و ذهنتان آرامش پیدا کند و تمرکزتان افزایش یابد. بلند شوید و در محیط اطراف چرخی بزنید، بیرون از خانه پیادهروی کنید یا برای چند دقیقه در یک محیط آرام بنشینید. پس از انجام این کارها، میتوانید با ذهنی تازه و انرژی بیشتر به کار برگردید.
- اگر بیش از حد کار کردهاید، بعضی از وظایف را به دیگران بسپارید تا از حجم کارتان کم شود و کمی از فشاری که روی خودتان است بکاهید.
- پس از این که روز کاری به پایان رسید، اعلانها و پیامهای کاری را غیر فعال کنید.
۳. جلسات آنلاین بیش از حد
اگرچه جلسات آنلاین مانند ملاقاتهای بر بستر زوم و اسکایپ میتوانند به ارتباط بهتر شما با همکاران و انجام وظایف کمک کنند، اما هنگامی که بیش از حد باشند میتوانند اثر مخرب و خسته کنندهای بر شما و کار شما بگذارند. از جمله راهکارهای جلوگیری از این اتفاق میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سعی کنید پیش از برگزاری هر جلسه، آنها را برنامهریزی کنید. این کار از غافلگیری و گیر افتادن شما در یک تماس ناگهانی جلوگیری و ذهن شما را از قبل برای چنین اتفاقی آماده میکند.
- اگر حس میکنید یک جلسهی آنلاین بیش از حد حواس شما را پرت میکند، اصلا هراس نداشته باشید که از طرف مقابل بخواهید این تماس را به زمانی دیگری موکول کنید.
- در زمان برقراری تماسهای ویدیویی از هدفون یا ایرباد استفاده کنید تا نویز پس زمینه و صداهای محیطی به حداقل برسند و صدای شما با کیفیت بهتری به سایر افراد منتقل شود. با این کار زمان اضافی برای توضیح مجدد و بیشتر هم صرف نخواهد شد.
- برای کاهش حواس پرتی و افزایش کارایی خود، از ارتباطات غیر همزمان (ایمیل، پیامک و…) استفاده کنید.
۴. حواسپرتیها و مداخلات مداوم
قطعا محیط خانه همیشه آرام نیست و مکان مستعدی برای انواع حواسپرتیها و مداخلات است، بنابراین تبدیل آن به محل کار میتواند به یک چالش بزرگ تبدیل شود.
سر و کار داشتن با بچهها، مراقبت از حیوانات خانگی، کار کردن در اتاق نشیمن یا اتاق خواب، کار روی میز غذاخوری یا محیط بازی هر یک میتوانند بهنوعی تمرکز ما را از کاری که انجام میدهیم دور کنند. پس بهتر است از روشهای زیر کمک بگیریم:
- برای خود و برای اعضای خانواده قوانین کلی مشخص کنید تا بدانید چه زمانی را میتوان به صحبت کردن یا مشغول شدن با آنها اختصاص دهید.
- لازم است یک محل کار مشخص داشته باشید تا بتوانید بدون مزاحمت روی کارتان متمرکز شوید. این مکان ممکن است یک اتاق مجزا باشد یا حتی گوشهای خلوت از محیط خانه. بهدنبال راههایی باشید که بتوانید محیط دفتر کار را در خانه برای خود تداعی کنید، مانند اضافه کردن قاب عکس، گلدان، وسایل مرتبط با شغلتان یا جوایز تحصیلی و شغلی به محلی که در آن کار میکنید.
- از اپلیکیشنهایی مانند Freedom و RescueTime و Forest برای اختصاص زمان به تمرکز روی کار یا موضوع خاص کمک بگیرید.
۵. فرسودگی ناشی از دورکاری
قطعا دورکاری مزایای خاص خود را دارد، اما میتواند تجربهای استرسزا هم باشد. فرسودگی ناشی از دورکاری در واقع اثری است که از انباشت تمامی مشکلاتی که تا به اینجا ذکر کردیم ایجاد میشود. از جمله آثار این حالت میتوان به احساس خستگی زیاد، نگرانی، نبود انگیزه، سردرد یا اختلالات خواب اشاره کرد. برای حل این مشکل بهتر است روشهای زیر را امتحان کنید:
- یک راه موثر برای برون رفت از حالت فرسودگی ناشی از دورکاری مدیتیشن است. اگر نمیدانید چطور باید شروع کنید، میتوانید از ابزارهای دیجیتال مانند اپهای Calm و Insight Timer یا Headspace کمک بگیرید.
- هر زمان که میتوانید از کار فاصله بگیرید و به سرگرمیهای مورد علاقهتان بپردازید، مانند تماشای یک قسمت از یک سیتکام کوتاه.
- سعی کنید هر روز کمی ورزش کنید و خواب کافی داشته باشید.
- هر روز شکرگزاری را تمرین کنید تا ذهنتان روی جنبههای مثبت کار و زندگی متمرکز شود. از قلم و کاغذ یا اپهای موجود برای یادداشت برداری استفاده کنید و مواردی را که شکرگزارشان هستید یادداشت کنید تا انگیزهتان را دوباره بهدست آورید و ذهن شما به سمت نگرشهای مثبت متمایل شود.
بهبود تجربهی دورکاری و افزایش بهرهوری
قطعا در شرایط دورکاری دلتنگ بعضی از فعالیتهایی خواهید شد که در زمان حضور در محیط کار آنها را انجام میدادید، اما نمیتوانید این فعالیتها را در خانه انجام دهید. با این حال دورکاری هم مزایای خود را دارد، مانند پرهیز از رفت و آمد به محل کار، رهایی از ترافیک، راحتی محیط خانه و … که میتوان با تمرکز بر آنها و ایجاد نگرش مثبت، کار کردن از راه دور و در خانه را هم به یک تجربهی لذتبخش تبدیل کرد.
- ۵ نکتهی مهم برای دورکاری در منزل
- ویروس کرونا و دورکاری؛ ۸ راه برای بهبود بهرهوری هنگام کار در منزل
فرقی ندارد تازه دورکاری را آغاز کردهاید یا چند سال است که به این سبک کار میکنید، همیشه فرصت پیشرفت و بهبود شرایط وجود دارد. در نظر گرفتن موارد بالا و عمل به توصیههایی که عنوان شد میتوانند به شما در حل مشکلات ناشی از دورکاری و تبدیل آن به یک تجربهی دلچسب کمک کنند.
منبع: Make Use Of