چرا دو مانیتور بهتر از یک مانیتور اولترا واید است؟
در چند سال گذشته استفاده از چند مانیتور و البته مانیتور های اولترا واید بسیار بیشتر شده است. در شرایط مختلف هرکدام از این گزینهها بهتر است ولی در این مطلب میخواهیم دلایلی را برای بهتر بودن استفاده از دو مانیتور به جای مانیتور اولترا واید مطرح کنیم.
قیمت منطقیتر
انعطافپذیری برای جهت قرارگیری مانیتور
استفاده از ورودیهای مختلف برای مانیتور
قیمت مناسب پایههای نگهدارنده مانیتور برای دو مانیتور
مصرف انرژی کمتر
خیال راحت بابت داشتن مدل اضافه
قیمت منطقیتر
دلیل اصلی انتخاب دو مانیتور به جای مانیتور اولترا واید، قیمت منطقیتر است. به طور مشخص با همان قیمت مشابه، اگر دو مانیتور را انتخاب کنید، میتوانید از فضای نمایشگر بیشتری بهرهمند شوید.
به طور متوسط، مانیتورهای ۲۷ اینچی 4K حدود ۲۵۰ دلار قیمت دارند. اگر دو مانیتور ۲۷ اینچی را در کنار هم قرار دهید (هزینه ترکیبی ۵۰۰ دلار)، همان فضای نمایش یک مانیتور اولترا واید ۴۹ اینچی (نسبت تصویر ۳۲:۹) را به دست میآورید که قیمتی بیش از ۱۰۰۰ دلار دارد. بنابراین، شما اساساً بیش از دو برابر قیمت را برای همان فضای نمایش پرداخت میکنید.
با این حال، 4K معمولاً گرانتر است. در مورد FHD (1080p) چطور؟ خب، قیمت متوسط یک مانیتور ۲۷ اینچی FHD حدود ۱۲۰ دلار است. یک مانیتور اولترا واید ۳۴ اینچی FHD خوب ۲۲۰ تا ۳۰۰ دلار قیمت دارد که در همان محدوده قیمتی دو مانیتور ۲۷ اینچی با وضوح برابر قرار میگیرد. با این حال، این هنوز هم یک مقایسه مستقیم نیست زیرا با یک مانیتور اولترا واید ۳۴ اینچی در مقایسه با دو مانیتور ۲۷ اینچی فضای نمایش کمتری به دست میآورید. مانیتور اولترا واید فضای کافی برای باز کردن سه پنجره چسبیده در کنار هم دارد. چهار پنجره کمی شلوغ به نظر میرسد که مانیتورهای دوگانه به راحتی از پس آن برمیآیند.
انعطافپذیری برای جهت قرارگیری مانیتور
مانیتورهای اولترا واید با جهتگیری ثابت عرضه میشوند؛ تخت یا خمیده. از سوی دیگر، مانیتورهای دوگانه، انعطافپذیری بینظیری ارائه میدهند. شما میتوانید آنها را در زوایای مختلف قرار دهید.
با این حال، زمانی که پایه نگهدارنده مانیتور وارد معادله میشود، انعطافپذیری به طور قابل توجهی افزایش پیدا میکند. با استفاده از پایه نگهدارنده، میتوانید یک مانیتور را نزدیک به خود و دیگری را در پس زمینه داشته باشید. میتوانید یک مانیتور را بالای دیگری قرار دهید. این رویکرد برای زمانی که با فضای افقی کار میکنید، بسیار مفید خواهد بود.
در این میان بسیاری از کاربران ترجیح میدهند یک مانیتور را در حالت عمودی و دیگری را در حالت افقی قرار دهید. با این کار برای برخی کارها مانند کدنویسی، مطالعه فایلها و بررسی فایلهای اکسل میتوانید از مانیتور عمودی به خوبی استفاده کنید. طبیعتا چنین رویکردی برای عموم کاربران کاربردی نیست ولی برای بخشی از کاربران حرفهای میتواند به شدت جذاب باشد و بهرهوری را افزایش دهد.
استفاده از ورودیهای مختلف برای مانیتور
در صورت استفاده از دو مانیتور، هر صفحه به طور بالقوه میتواند خروجی دستگاههای مختلفی را نمایش دهد. برای مثال، تمام مانیتورهای مدرن دارای ۲ یا ۳ ورودی HDMI هستند. میتوانید ورودی اصلی HDMI هر مانیتور را به رایانه شخصی خود متصل کنید. سپس، میتوانید خروجی ثانویه یکی از مانیتورها را به کنسول بازی خود متصل کنید. این امکان به شما میدهد تا بر روی یک صفحه بازی کنید و همزمان راهنماها را مشاهده کرده یا در صفحه دیگر چت کنید.
اگر ورودیهای HDMI محدودی دارید، میتوانید از اسپلیترهای HDMI استفاده کنید. این دستگاهها به شما اجازه میدهند یک پورت HDMI واحد بر روی مانیتور خود را به دو یا چند منبع ورودی متصل کنید.
البته، باید به این نکته اشاره کرد که مانیتور های اولترا واید هم وجود دارند که به شما اجازه میدهند صفحه را تقسیم کرده و نمایشگر دو منبع ورودی مختلف را نشان دهید. این ویژگی “تصویر در تصویر” نامیده میشود. البته تعداد مانیتورهایی که این مشخصه را دارند اصلا بالا نیست.
قیمت مناسب پایههای نگهدارنده مانیتور برای دو مانیتور
مانیتور های اولترا واید به دلیل اندازه بزرگتر و در نتیجه وزن بیشتر، نیازمند پایههای محکمتر و در نتیجه گرانتر هستند. در مقابل برای دو مانیتور، میتوانید پایههای ارزانتر و مناسبی را به راحتی پیدا کنید. در این میان باید خاطرنشان کنیم که نمیتوان در خرید بازوی نگهدارندهی مانیتورهای اولترا واید صرفهجویی کرد. همانطور که گفته شد، این مانیتورها سنگین هستند و بازوهای ارزانتر به تدریج قدرت خود را از دست داده و باعث افتادگی مانیتور تحت تأثیر نیروی جاذبه میشوند.
اگر پایه نگهدارنده موردنظر توان خیلی بالایی نداشته باشد، ممکن است هر چند ساعت یک بار نیاز به تنظیم مجدد آن داشته باشید. شما میتوانید برای مانیتورهای ۲۷ اینچی خود بازوی نگهدارندهی اقتصادی انتخاب کنید و نگران افتادگی نمایشگرها نباشید، زیرا معمولاً اینقدر سنگین نیستند.
مصرف انرژی کمتر
با استفاده از مانیتور اولترا واید، تمام صفحه نمایش همواره انرژی مصرف میکند، حتی اگر شما تنها از بخشی از آن استفاده کنید. اما در یک سیستم دو مانیتوره، شما این انعطاف را دارید که فقط از آنچه نیاز دارید استفاده کنید.
گاهی اوقات، وقتی تنها به یک مانیتور نیاز دارید، میتوانید به سادگی دیگری را خاموش کنید تا از مصرف انرژی و هزینه برق کاسته شود. این انعطاف نه تنها انرژی را ذخیره میکند، بلکه به شما امکان کنترل بیشتر بر روشنایی فضای کارتان را میدهد که بهویژه در جلسات کاری دیرهنگام ارزشمند است. علاوه بر این، برخی از مانیتورها دارای حالت “ECO” هستند که روشنایی و مصرف انرژی را کاهش میدهد. با داشتن دو مانیتور، میتوانید یکی را در حالت ECO برای وظایف نهچندان مهم نگه دارید و بدین ترتیب صرفهجویی بیشتری در انرژی داشته باشید.
خیال راحت بابت داشتن مدل اضافه
در نهایت، با داشتن یک سیستم دو مانیتوره همیشه یک پشتیبان دارید. با یک مانیتور اولترا واید، اگر آن خراب شود، شما در وضعیت بدی قرار میگیرید. اما در یک سیستم دو مانیتوره، اگر یکی از مانیتورها خراب شود، میتوانید به کارتان با مانیتور دیگر ادامه دهید تا زمانی که تعویض یا تعمیر انجام شود.
البته، ممکن است هر دو مانیتور به طور همزمان خراب شوند، اما احتمال وقوع این اتفاق بسیار کم است. به طور کلی، داشتن سیستمی که به عنوان پشتیبان خود عمل میکند، میتواند نجاتدهنده باشد، به ویژه زمانی که با مهلتهای فشرده یا پروژههای مهم مواجه هستید. این یک لایه اضافی از اطمینان است که یک مانیتور اولترا واید نمیتواند ارائه دهد.
همانطور که میبینید، سیستمهای دو مانیتوره مزایای زیادی دارند که به جریانهای کاری مختلف پاسخ میدهند. اما برخی معایب نیز دارد. عیب اصلی این است که حاشیههای مانیتورها صفحهها را قطع میکنند. اگر به شدت در مصرف رسانه یا بازیهای رایانهای علاقهمند هستید، یک مانیتور اولترا واید ممکن است تجربهی یکپارچهتری را ارائه دهد. تماشای فیلمها بر روی یک مانیتور اولترا واید میتواند فوقالعاده باشد، بدون نوارهای سیاه در بالا و پایین. برای بازیهای رایانهای، بهویژه با عناوینی که از وضوحهای اولترا واید پشتیبانی میکنند، نمای پانورامیک میتواند واقعاً چشمگیر باشد.
منبع: HowToGeek