بعد از «راهی به خانه نیست» باید به مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز فرصت دیگری بدهیم

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۸ دقیقه

دسامبر امسال اکران فیلم «مرد عنکبوتی: راهی به خانه نیست» به کارگردانی جان واتس، سومین دنباله از سه‌گانه مرد عنکبوتی استودیوی مارول که مرد عنکبوتی محبوب با آن ویژگی‌های کلاسیک را دوباره به خدمت گرفت، او را در مقابل بزرگ‌ترین دشمنان و بدخواهانش که از فیلم‌های سم ریمی و مارک وب اقتباس گردیده بودند قرار داد و توانست توجه مخاطبان زیادی را جلب کند.

استفاده از هر سه اسپایدرمن محبوب کار ساده‌ای نبود، اما نتیجه فیلم درنهایت فوق‌العاده چشمگیر بود و توانست نظر مثبت تماشاگران را به دست آورد.

در سال ۲۰۱۲ ما شاهد ورژن نه‌ چندان محبوبی از مرد عنکبوتی با بازی اندرو گارفیلد در فیلم «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز» بودیم که منجر به خسارت مالی زیادی برای دست‌اندرکارانش شد. از آنجایی‌ که در این نسخه از فیلم «مرد عنکبوتی» گروهی از انتقام‌جویان حضور نداشتند و فیلم از نبود بزرگ‌ترین دشمنان نمادین مرد عنکبوتی، مانند ونوم یا داک آک، رنج می‌برد، در نتیجه نتوانست چندان خوش بدرخشد.

راهی به خانه نیست

شاید بتوان گفت که این نسخه از مرد عنکبوتی با نقش‌آفرینی گارفیلد تنها ورژنی بود که توانست بیوگرافی شخصی پیتر پارکر را به مخاطب نشان دهد و همین امر می‌تواند این ورژن را از سایر نسخه‌های مرد عنکبوتی متمایز نماید. این نسخه از مرد عنکبوتی از واقعی بودن، بی‌تجربگی و بیان خاطرات تلخ و غم‌انگیز مرگ ناگهانی والدینش هراسی نداشت، ویژگی‌ای که سایر ورژن‌های مرد عنکبوتی هرگز از خود بروز ندادند. می‌توان گفت که سری فیلم‌های «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز» بهترین نسخه از مرد عنکبوتی را به ما نشان دادند، چراکه گارفیلد با بازی حیرت‌آور خود توانست به‌ خوبی آشفتگی‌های درونی پیتر را به نمایش بگذارد و دردی که در وجودش است را به مخاطب نشان دهد و درعین‌حال سعی نمود با رویکردی طنزآمیز به مبارزه با جرم و جنایت بپردازد.

توانایی عجیب گارفیلد در ورود به ذهن شکنجه‌ شده پیتر پارکر او را متمایز می‌کند و به همین دلیل است که می‌توان اندرو گارفیلد را بهترین مرد عنکبوتی دانست. لذا زمان آن فرارسیده که به کنکاش چهره واقعی او در زیر این نقاب بپردازیم.

گفتنی‌ها درباره‌ی فیلم‌های «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز» زیاد است اما مهم‌ترین آن‌ها ارائه نمایی واقعی‌تر و هیجان‌انگیزتر از منشأ مرد عنکبوتی است. درواقع این سری فیلم‌ها باعث می‌شوند که مخاطب به‌ خوبی درک کند که چرا وقتی فردی به عمو بن (مارتین شین) شلیک کرد، پیتر از دستگیری او امتناع ورزید و چرا وقتی توسط یک عنکبوت رادیواکتیو گاز گرفته شد آن اتفاقات مهیج روی دادند. بنابراین می‌توان به جد گفت که هنوز که هنوز است «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز» و دنباله‌اش تنها سری فیلم‌هایی از مرد عنکبوتی هستند که توانسته‌اند موضوعات شخصی مربوط به اسپایدرمن را به‌‌خوبی به مخاطب نشان دهند.

گنجاندن آسکورپ در داستان این سری فیلم‌ها (درست همانند کمیک‌های مرد عنکبوتی نهایی) و فاش نمودن این قضیه که ریچارد پارکر (کمپبل اسکات) همراه با نورمن آزبورن (کریس کوپر) در حال کار بر روی یک پروژه سری هستند، سبب گردیده که داستان این سری فیلم‌ها واقعا شگفت‌انگیز باشد و بتواند چارچوب قدرتمندی را برای پیدایش پیتر پارکر ارائه نماید. در ادامه، فیلم «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز ۲» نشان می‌دهد که نه‌ تنها ابر عنکبوت‌های آسکورپ محصول تحقیقات ابتدایی ریچارد پارکر بودند، بلکه او از خون خود به‌‌عنوان عنصر اولیه آزمایش‌هایش استفاده نموده بود.

راهی به خانه نیست

این سکانس‌های کوتاه که پس از کشف آزمایشگاه مخفی پدر پیتر توسط او نمایش داده‌ شده‌اند، به ما کمک می‌کنند تا متوجه شویم که چرا بدن پیتر به سم عنکبوت واکنش مثبتی نشان داد و به‌جای ایجاد جهشی مانند آنچه برای هری آزبورن (با بازی دین دیهان) رخ داد، سبب گردید که او به توانایی‌های مافوق بشری دست یابد. اگرچه ممکن است برخی قسمت‌ها چندان معقول به نظر نرسند، مثلا منطقی بود که بسیاری از کارمندان آسکورپ در طی این سال‌ها توسط این عنکبوت‌ها گاز گرفته شوند، با این‌ حال این اتفاق فقط برای پیتر روی داد و باعث شد که به توانایی‌های منحصر به‌ فردی دست یابد. این‌ یک قطعه از پازل آسکورپ ریچارد پارکر بود که هرگز حل نشد و متأسفانه گویا به حال خود رها گردید.

گارفیلد در نقش پیتر پارکر به‌‌خوبی توانسته هوش بالای مرد عنکبوتی را به تماشاچی نشان دهد. قطعا پیتر پارکری که مگوایر با نمایش گذاشت یک نابغه بود، اما گارفیلد به‌ گونه‌ای به ایفای نقش این کاراکتر می‌پردازد که سبب می‌شود تماشاچی، پیتر را به‌‌عنوان یک اعجوبه در نظر بگیرد. کمک‌های او به کرت کانرز (ریس ایفانس) برای تکمیل فرمول اختراع پدرش، تکمیل تارهای منحصربه‌فردش و آزمایش‌های الکتریکی او پس از مبارزه با الکترو (جمی فاکس)، سبب می‌شوند تا ما به دانش علمی عظیم پیتر پی ببریم.

او در فیلم اول درست همانند یک عنکبوت واقعی از تارهایش در فاضلاب برای ردیابی مارمولک استفاده نمود. همین چیزها سبب می‌شود که بتواند گوی رقابت را از پیتر پارکر هالند برباید و به‌عنوان باهوش‌ترین مرد عنکبوتی شناخته شود. فیلم‌های مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز به‌خوبی توانسته‌اند دانش و نبوغ مرد عنکبوتی را حتی باوجود گوئن استیسی (اما استون) که یکی از دارایی‌های ارزشمند مرد عنکبوتی به شمار می‌رفت و درعین‌ حال یکی از نقطه‌ ضعف‌های او به‌ حساب می‌آمد، به نمایش بگذارند.

حال که صحبت از گوئن شد، باید بگوییم که رابطه عاشقانه این نسخه از پیتر پارکر با گوئن بسیار عادی‌تر و طبیعی‌تر از سایر نسخه‌های دیگر اوست. مری جین (کریستین دانست) قبل از اینکه نسخه مرد عنکبوتی توبی مگوایر قدرتش را به دست آورد او را نمی‌شناخت و تنها وقتی‌ که او را به‌‌عنوان مرد عنکبوتی شناخت رابطه عاشقانه‌ای را با او برقرار کرد (حتی او از عروسی خودش هم فرار کرد).

راهی به خانه نیست

از طرف دیگر در فیلم «مرد عنکبوتی: بازگشت به خانه»، ام جی (زندیا) هم به هالند در نقش پیتر پارکر توجهی نداشت و در حالی‌ که عشق نه‌ چندان دل‌ چسب بین آن‌ها زیربنای رابطه عاشقانه دنباله بعدی را شکل می‌دهد، می‌توان گفت که عشقی که در دنباله فیلم شاهدش هستیم تا حد زیادی تصادفی است چرا که با آنچه در فیلم اول مشاهده نمودیم جور در‌نمی‌آید.

در سری فیلم‌های «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز»، پیتر و گوئن ابتدا در برهه نوجوانی رابطه کم‌وبیش عاشقانه‌ای داشتند و از قبل از اینکه او به مرد عنکبوتی تبدیل شود یکدیگر را می‌شناختند و به هم علاقه‌مند بودند. همین چیزها سبب می‌شود که رابطه آن‌ها بسیار متقاعدکننده‌تر از رابطه عاشقانه مرد عنکبوتی توبی مگوایر و مری جین باشد و شوخی‌ها و کشش فوق‌العاده‌ی بین آن‌ها سبب می‌گردد که رابطه‌شان یک سر و گردن از رابطه پیتر پارکر و ام جی بالاتر باشد.

گوئن توانست ثابت کند که پارتنر فوق‌العاده‌ای برای مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز است، زیرا واقعا چیزی از پیتر کم ندارد. درست است که او نمی‌تواند به درودیوارها بچسبد و از آن‌ها بالا برود، اما به‌ اندازه پیتر باهوش است (شاید هم از او باهوش‌تر باشد) و حتی توانست به او در پیدا کردن رد مارمولک و الکترو کمک کند و در واقع می‌توان گفت که او یک دختر ساده عادی نیست. گوئن جدا از دنیای پیتر به‌‌عنوان مرد عنکبوتی، رویاها و خانواده و زندگی خودش را دارد. هم پیتر و هم گوئن حاضرند جانشان را فدای هم کنند، (آن‌ها خوب می‌دانند که چگونه در زمان نیاز به یاری هم بشتابند و چه زمانی رویاهای خودشان را دنبال کنند). به خاطر همین موضوعات است که پیتر حتی حاضر می‌شود به خاطر او به انگلستان برود. گرچه گوئن به دست هری آزبورن که یک گابلین سبز است کشته شد اما سخنرانی او در روز فارغ‌التحصیلی سبب گردید تا پیتر مصمم شود تا دوباره در ردای مرد عنکبوتی به مبارزه با جرم و جنایت بپردازد. قطعا، مرگ گوئن سبب شد که او به شخصیتی تلخ و عصبانی تبدیل شود، اما او تا پایان فیلم دوم همچنان به خاطر او لباس مرد عنکبوتی را به تن می‌کند.

راهی به خانه نیست

«مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز ۲» با همه ایرادات کوچک و بزرگش، تصویر بزرگ‌تری از مرد عنکبوتی را ارائه می‌کند که سبب بروز فرضیات بی‌شماری در ذهن ما می‌شود و این‌گونه احتمالات و فرضیات، همان چیزی هستند که مارول تاکنون در داستان‌پردازی‌هایش از آن بهره برده است. قرار بود بزرگ‌ترین دشمنان مرد عنکبوتی در فیلم ۶ خبیث به سرکردگی شرکت آسکورپ در برابر او ظاهر شوند، اما این فیلم که هرگز ساخته نشد و به تولید دو قسمت دیگر از مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز منتج گردید و داستانی پرمحتواتر را به مخاطب ارائه نمود.

در حالی‌ که بسیاری از تماشاگران و منتقدین بر این باور بودند که «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز ۲» خیلی تند پیش رفته و زیاده‌روی کرده، اما در حقیقت آنچه در این فیلم از زندگی مرد عنکبوتی ارائه شد بیشتر با کمیک‌ها مطابقت دارد. مرد عنکبوتی همواره در حال انجام کار است و همیشه مشکلات زیادی در زندگی‌اش اتفاق می‌افتد که او هیچ کنترلی بر روی آن‌ها ندارد، به همین دلیل است که غالبا ما در این فیلم شاهد حضور مرد عنکبوتی هستیم تا پیتر پارکر.

با موفقیت‌هایی که به تازگی مارول در سریال‌هایی مانند «لوکی» و «چه می‌شود اگر…؟» که داستان‌هایی مملو از جهان‌های چندگانه و نسخه‌های متعدد یک کاراکتر دارند تجربه نموده و فیلم‌هایی نظیر «مرد عنکبوتی: راهی به خانه نیست» و «دکتر استرنج: چند جهانی دیوانگی» (به کارگردانی سم ریمی)، احتمال بازگشت مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز اندرو گارفیلد در آینده چندان دور از ذهن نیست. تمامی فیلم‌های اخیر سونی و مارول نظیر ونوم و موربیوس هم ارتباط تنگاتنگی با مرد عنکبوتی دارند و در موربیوس حتی می‌توان بازگشت شرکت آسکورپ و والچر مایکل کیتون (نسخه دیگری از او) را مشاهده نمود. پس چرا پیتر پارکر با نقش‌آفرینی اندرو گارفیلد نتواند یکی از نسخه‌هایی باشد که در دنیای ونوم (تام هاردی) و یا دکتر مایکل موربیوس (جرد لتو) زندگی می‌کند؟ مرد عنکبوتی توبی مگوایر و تام هالند هرکدام، نقش‌های خود را تکمیل نموده‌اند. پس آیا واقعا داستان «راهی به خانه نیست» نمی‌توانست طوری پیش رود تا ما در آینده شاهد پیتر پارکر اندرو گارفیلد باشیم؟

ما می‌توانیم حدس و گمان‌های زیادی را در این خصوص عنوان کنیم و همچنان امیدوار باشیم که سونی و مارول دوباره «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز» را به‌ گونه‌ای دیگر به عرصه سینما و تلویزیون بیاورند، اما اگر بخواهیم منطقی باشیم، سه‌گانه «مرد عنکبوتی» («ازجمله مرد عنکبوتی: راهی به خانه نیست») توانسته تمام چیزهایی را که در مورد مرد عنکبوتی می‌دانستیم به چالش بکشد. بنابراین با توجه به داستان‌ها و ماجراجویی‌هایی که تاکنون در رابطه با مرد عنکبوتی ارائه‌ شده، می‌توان استنباط نمود که فیلم‌های «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز» واقعا هرچه را که لازم بوده ارائه نموده‌اند، پس دیگر چه چیزی باقی‌ مانده که این سری فیلم‌ها بتوانند به مخاطب نشان دهند؟

منیع: collider



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۴ دیدگاه
  1. A

    کاش یکی دیگه با گارفیلد می ساختن

  2. رایان

    کاملا با جفتتون مخالفم

  3. علی

    ینظرم نویسنده متن نظرات و احساسات شخصیش درباره اندرو و مرد عنکبوتی شگفت انگیز رو تو متن آورده مردعنکبوتی شگفت انگیز فیلم خوبی بود ولی از اون فیلماست که یک بار ببینی کافیه ولی سه گانه مرد عنکبوتی رو بارها و بارها میبینی و خسته نمیشی از آهنگ متن شخصیت پیتر پارکر و مرد عنکبوتیش تا حتی طرز لباس پوشیدن همه یک سرو گردن از بقیه مردعنکبوتی ها بهتر بود به قول یکی از دوستان که میگفت انگار مگوایر واسه نقش اسپایدرمن ساخته شده بعد نویسنده متن میگه اندرو بهترین مردعنکبوتیه این حرف در دنیای فیلم بیشتر به یک جک شبیه

    1. حسین

      کاملا باهات مخالفم،بنظر من کاملا حق با نویسنده متن بوده، و مرد عنکبوتی شگفت انگیز واقعی ترین و نزدیک ترین فیلم به داستان مرد عنکبوتی بوده

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X