چرا یک مانیتور اولترا واید بهتر از دو مانیتور است؟
برای بسیاری از کاربران کامپیوترهای دسکتاپ و حتی لپتاپ، استفاده از چند مانیتور جذابیت بسیار زیادی دارد. اگرچه استفاده از دو مانیتور جذابیت زیادی دارد، ولی واقعیت این است که یک مانیتور اولترا واید میتواند مزایای بیشتر نسبت به دو مانیتور ارائه کند. در ادامه به این موضوع میپردازیم.
مانیتور اولترا واید چیست؟
همانطور که نام آن پیداست، یک مانیتور اولترا واید عریضتر از مانیتورهای معمولی است و بنابراین به جای مثلا نسبت تصویر مرسوم ۱۶:۹، با نسبت تصویر عریضتری مانند ۲۱:۹ روبرو میشویم. از سوی دیگر اگرچه بیشتر مانیتورهای معمولی دارای رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ هستند، ولی یک مانیتور اولترا واید 1080p از رزولوشن ۲۵۶۰ در ۱۰۸۰ بهره میبرد. بنابراین چنین مانیتوری فقط عریضتر است و طول آن فرقی با مانیتورهای معمولی ندارد.
مولتیتسکینگ بدون مرز
معمولا مهمترین دلیل استفاده از دو مانیتور، بهبود مولتیتسکینگ است. در چنین شرایطی، میتوانید چند پنجره را در این مانیتورها باز نگه دارید و به طور همزمان به اطلاعات قرار داده شده در آنها دسترسی داشته باشید. اما از سوی دیگر، یک مانیتور اولترا واید عملا به شما اجازه میدهد چند مانیتور با ابعاد موردنظر خود را ایجاد کنید. بنابراین در مقایسه با استفاده از دو مانیتور فیزیکی، انعطافپذیری بیشتری خواهید داشت. در چنین شرایطی برای چینش پنجرههای مختلف دست شما بسیار بازتر خواهد بود.
البته واقعیت این است که در صورت استفاده از دو مانیتور هم میتوانید به روشهای مختلف پنجرهها را کنار یکدیگر قرار دهید؛ اما در این صورت، با مشکل حاشیههای نمایشگر روبرو میشوید. حتی اگر هر دو مانیتور حاشیههای بسیار باریکی داشته باشند، زمانی که کنار یکدیگر قرار میگیرند، حاشیهی بین دو مانیتور تا حد خوبی احساس میشود. بنابراین اگر مثلا بخواهید سه پنجره با سایز یکسان را به نمایش درآورید، وسط پنجرهی میانی یک خط ضخیمی دیده خواهد شد. اما مانیتور اولترا واید چنین مشکلی ندارد و به راحتی بر این مشکل غلبه میکند.
تصویر فراگیر و لذت بیشتر
طبیعتا همیشه دوست ندارید در مانیتور اولترا واید خود چندین پنجره را به نمایش درآورید. آیا میدانستید بیشتر فیلمهای سینمایی با نسبت تصویر ۲۱:۹ فیلمبرداری میشوند؟ این همان نسبت تصویر بیشتر مانیتورهای اولترا واید است. بنابراین زمانی که با مانیتورهای معمولی مشغول تماشای فیلم هستید، نوار سیاه ضخیمی در بخش فوقانی و پایینی آن به نمایش درمیآید. اما یک مانیتور اولترا واید میتواند فیلمها را به طور جذابتری و بدون این نوارهای سیاه ضخیم نشان دهد.
البته شاید این موضوع را مطرح کنید که برای تماشای فیلم و سریال بیشتر از تلویزیون استفاده میکنید. اما همین مزیت برای بازیها هم اهمیت بیشتری دارد. با استفاده از این نوع مانیتورها، به فضای بیشتری از بازی دسترسی دارید و در کنار افزایش جذابیت، میتوانید عملکرد بهتری هم داشته باشید.
زمانی هم که میخواهید روی انجام فقط یک کار تمرکز کنید، همین مانیتور اولترا واید میتواند مزیت محسوسی ارائه کند. به طور مشخص اگر مثلا مشغول طراحی هستید، میتوانید پنجرهی برنامهی موردنظر را بزرگ کنید و با این کار به راحتی به تمام ابزارها و گزینهها هم دسترسی دارید. اما در صورت استفاده از دو مانیتور برای اینکه حواستان پرت نشود، یا باید با خط ضخیم عمودی در میان نمایشگر کنار بیایید، یا تمام پنجرههای مانیتور دوم را ببندید یا اینکه به طور کلی مانیتور دوم را خاموش کنید. بنابراین عملا نمیتوانید از تمام فضای دو مانیتور بهره ببرید.
اشغال فضا
یکی از مشکلات استفاده از دو مانیتور، اشغال فضای زیاد است و در ضمن باید به کابلهای دو مانیتور هم اشاره کنیم. بنابراین عملا میز کار شما را شلوغ میکنند. این در حالی است که یک مانیتور اولترا واید، فقط دارای یک استند است و اگر هم به استفاده از پایه نگهدارنده علاقه دارید، صرفا باید از یک پایه بهره ببرید. البته باید اعتراف کنیم که این موضوع هم تا حد زیادی سلیقهای است و شاید برخی کاربران اصلا مشکلی با شلوغ شدن میز کار خود نداشته باشند.
برنامههای مختص بهبود مولتیتسکینگ
همانطور که در این مطلب گفتیم، یکی از مزیتهای مهم مانیتورهای اولترا واید، افزایش انعطافپذیری کاربر است. اما برای این که بتوانید از تمام مزایای مانیتورهای اولترا واید بهره ببرید، بهتر است از چند برنامهی مفید استفاده کنید. یکی از راحتترین راهکارها برای بهبود مولتیتسکینگ با مانیتور اولترا واید، استفاده از قابلیت مفید Snap در ویندوز ۱۱ است. اگر فقط نشانهگر ماوس را روی آیکن مربوط به بزرگ و کوچک کردن پنجرهی برنامهها قرار دهید، با ساختارهای مختلفی برای چینش پنجرهها روبرو میشوید.
اما اگر به امکانات پیشرفتهتری نیاز دارید، میتوانید از برنامه Microsoft PowerToys و به طور مشخص ابزار Fancy Zones استفاده کنید. این برنامه امکانات بسیار مفیدی را ارائه میدهد و میتوانید برای هرکدام از چینشها یک میانبر تعریف کنید.
اگر از macOS استفاده میکنید، برنامهی Rectangle عملکرد مشابه ابزار Fancy Zones را ارائه میدهد. البته این سیستمعامل از یک قابلیت داخلی به نام Split View هم بهره میبرد که چندان حرف زیادی برای گفتن ندارد.
سخن پایانی
اگر در نهایت به این نتیجه رسیدهاید که یک مانیتور اولترا واید از دو مانیتور بهتر است، پس حالا باید از بین مدلهای اولترا واید مختلف دست به انتخاب بزنید. مانند مانیتورهای معمولی، در بین مدلهای اولترا واید هم تنوع بسیار زیادی دیده میشود. اما اگر گیمر حرفهای نیستید و به امکانات عجیب و غریبی مانند رفرشریت بسیار بالا نیازی ندارید، میتوانید یک مانیتور اولترا واید مناسب با قیمت نهچندان بالا پیدا کنید.
منبع: HowToGeek