از انتقام‌جویان تا محافظان کهشکان؛ چرا بازی‌های مارول مدام شکست می‌خورند؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
بازی marvel's avengers

اوایل اکتبر سال جاری میلادی، سرورهای بازی Marvel’s Avengers به طور رسمی خاموش شدند. در حالی که این تصمیم احتمالا کسانی را که بازی را از زمان عرضه‌ی نه چندان موفق آن در سال ۲۰۲۰ دنبال کرده‌اند شگفت‌زده نمی‌کند، اما وقتی به یاد بیاورید که زمانی چقدر انتظارات از آن زیاد بود، مأیه‌ی تاسف است. در این میان خاموش شدن سرورهای این بازی همچنین آخرین مورد از یک مجموعه از شکست‌های نسبی برای بازی‌های پرمخاطب مارول است.

چندین بازی اخیر مارول از جمله Marvel Future Revolution ،Marvel Heroes ،Marvel Avengers Academy و Marvel Realm of Champions از زمان انتشارشان با اتفاق ذکر شده مواجه شده‌اند. طبق گزارش‌ها، دو بازی Marvel’s Midnight Suns و Guardians of the Galaxy نیز نتوانسته‌اند انتظارات فروش را برآورده کنند. هنگامی که برخی از این اطلاعات اخیراً توسط کاربری در توییتر اشاره شد، حساب CanWeGetSomeToast که خبرهای مرتبط با مارول را منتشر می‌کند اعلام کرد که این کمپانی از این ناکامی‌ها آگاه است و به پیشرفت پروژه‌های آینده مانند Black Panther (پلنگ سیاه) و بازی‌ Iron Man (مرد آهنی) الکترونیک آرتز چشم دوخته است تا ببیند آیا آن‌ها می‌توانند شرایط را تغییر دهند یا خیر.

بازی Guardians Of The Galaxy

هرچند در حال حاضر اطلاعات زیادی در رابطه با جزئیات آن گزارش در دسترس نیست، با این حال، انکار این موضوع که بازی‌های اخیر مارول برای دستیابی به موفقیت تجاری مداوم در تلاش بوده‌اند، دشوار است. این اطلاعات دو سؤال مهم را ایجاد می‌‌کنند: چرا این اتفاق می‌افتد؟ و چه کاری می‌توان در مورد آن انجام داد؟

پاسخ قطعی به سوال اول دشوار است. می‌توان گفت که مشکل «کیفیت» است و این در برخی موارد حداقل تا حدی درست است. با این حال، لزوماً در رابطه با دو مورد از بزرگترین بازی‌های ذکر شده یعنی Marvel’s Midnight Suns و Guardians of the Galaxy صادق نیست. با اینکه این بازی‌ها برای همه نبودند اما توسط استودیوهای بزرگی ساخته شده‌اند و کیفیت خوبی دارند. از طرفی استودیوی درگیر در پروژه ممکن است بخشی از مشکل در مورد Guardians of the Galaxy باشد. در اینجا در مورد کاری استثنایی که استودوی Eidos-Montréal انجام داده صحبت نمی‌کنیم بلکه در مورد لکه‌ی ننگی صحبت می‌کنیم که پروژه‌های مارول اسکوئر انیکس را پس از شکست‌های بازی انتقام‌جویان احاطه کرده است.

علی‌رغم تفاوت‌های زیاد بین این بازی‌ها، شباهت‌های آن‌ها نیز بسیار زیاد است. هر دوی این بازی‌ها از اسکوئر انیکس بوده‌اند و هر دو حس و حال دنیای سینمایی مارول را داشته‌اند. همچنین اینطور نیست که تیم بازاریابی Guardians of the Galaxy بتواند به سادگی بیان کند که این بازی توسط افرادی ساخته شده که قبلا در اثری دخیل بوده‌اند که از آن ناامید شده‌اید. از طرفی این موضوع نتوانست به خوبی نشان دهد که محافظان کهکشان در واقع اثر بزرگ جدید استودیوی سازنده بعد از ریبوت‌های Deus Ex بود.

بازی نگهبانان کهکشان

شما می‌توانید مورد مشابهی را درباره‌ی Midnight Suns بگویید. به هر حال، این یک بازی جدید ساخته شده توسط استودیوی سازنده‌ی XCOM بود که به نوعی شبیه XCOM است، اما در واقع یک بازی استراتژی مبتنی بر کارت بود که تا حد زیادی استثنایی بود، اما زمان زیادی در تلاش برای نشان دادن اینکه واقعا چیست و چرا مردم باید به آن علاقه‌مند شوند، تلف شد. به طور کلی، ارتباط با بازی‌های مارول مشکل‌ساز بوده است. دنیای سینمایی مارول به مخاطبان مدرن مارول آموزش داده است تا انتظار تجربه‌ی نسبتاً یکنواختی از هر فیلم از منظر سبک‌های مشابه، چهره‌های آشنا و ادامه‌ی داستان داشته باشند. تصمیم به جدا کردن بازی‌های اخیر مارول از جهان سینمایی مارول (MCU) از نقطه نظر خلاقانه به نظر ایده‌آل است اما سردرگمی ایجاد شده را نمی‌توان دست کم گرفت.

با این حال اینکه یکی از بازی‌های مارول یک اثر اکشن ماجراجویی نسبتاً خطی است، دیگری یک بازی استراتژی مبتنی بر کارت است و یک بازی لایو سرویس نیز وجود دارد، باعث سردرگمی شده و کیفیت نهایی آن‌ها لزوماً برای نجات آن‌ها از گمنامی به وجود آمده در نتیجه‌ی این سردرگمی کافی نیست. در حال حاضر، بازی‌های مارول از نظر کیفیت، ژانر و ارتباطشان در رابطه با پروژه‌های قابل توجه جهان سینمایی مارول که ممکن است در یک نگاه برخی از عناصر را با آن‌ها به اشتراک بگذارند، بسیار متفاوت هستند. اگر تنها بخواهیم درباره‌ی فروش صحبت کنیم، این موارد تا حد زیادی اهمیت دارند.

در این صورت، می‌توان به این نتیجه رسید که دخالت بیشتر مارول در این پروژه‌ها یک راه‌حل مناسب باشد. البته این بدان معنا نیست که رویکرد فعلی مارول نمی‌تواند تا حد زیادی نتیجه دهد چرا که ما قبلاً شاهد دو نمونه‌ی قابل‌توجه از آن رویکرد بوده‌ایم که شامل بازی‌های مرد عنکبوتی اینسامنیاک گیمز و بازی موبایلی مارول اسنپ می‌شود.

بازی Marvel Snap

این بازی‌ها اگرچه روی کاغذ بسیار متفاوت هستند اما هر دو نشان‌دهنده‌ی سرمایه‌گذاری‌های بسیار مطمئنی هستند که به روش‌های هوشمندانه انجام شده‌اند. اسپایدرمن یک بازی اکشن ماجراجویی از اینسامنیاک گیمز است؛ استودیویی که اخیراً با این سری موفقیت چشمگیری داشته است. این بازی از سوی دیگر شامل شخصیتی است که فارغ از نوع رسانه، محبوبیت به شدت بالایی دارد و در تعدادی از بازی‌های فوق‌العاده در طی سال‌ها حضور داشته است.

مارول اسنپ نیز تا حدودی داستان مشابه‌ای دارد. این بازی استراتژی کارتی است که توسط سازنده‌ی بازی محبوب Hearthstone ساخته شده و روی پلتفرمی منتشر شده که همیشه پذیرای این نوع تجربیات بوده است. بسیاری از سردرگمی‌ها و تردیدهایی که Midnight Suns را احاطه کرده بود، برای مارول اسنپ وجود نداشت چرا که بسیاری از گیمرهای موبایل به دنبال این سبک هستند و از طرفی کسانی که با یکی از بزرگترین آثار این سبک یعنی Hearthstone آشنا هستند، مشتاقانه منتظر بازی بودند.

البته عوامل دیگری نیز وجود دارد. هر دو بازی فوق‌العاده خوب ساخته شده‌اند و خاطرات خوشایند مارول را بدون اینکه مستقیماً به جهان سینمایی مارول متصل شوند، تداعی می‌کنند. از طرفی این بازی‌ها دارای خریدهای درون‌برنامه‌ای فراوان نیستند که مسلماً به نابودی برخی از پروژه‌های دیگر مارول کمک کرد. البته می‌توان گفت که عوامل مختلف دیگری نیز وجود دارد که به تعیین اینکه کدام بازی موفق و یا شکست می‌خورد، کمک می‌کنند.

بازی اسپایدرمن

در هر صورت یک بازی مرد عنکبوتی جهان باز از یک توسعه‌دهنده‌ی مشهور برای پلی‌استیشن به صورت انحصاری و یک بازی استراتژی مبتنی بر کارت موبایلی با کمترین خریدهای درون‌برنامه‌ای به رهبری یک شخصیت برجسته در این ژانر منتشر شده است. ژانرهایی اثبات شده روی پلتفرم‌هایی اثبات شده و ساخته شده توسط توسعه‌دهندگان اثبات شده که می‌توانند بهترین نسخه‌های آن ایده‌های مورد تقاضا را ارائه دهند، سرمایه‌گذاری مطمئنی به نظر می‌رسند. این همیشه یک دستور‌العمل برای موفقیت نیست، اما چیزی است که از دیگر بازی‌های اخیر مارول ندیده‌ایم.

شاید مارول بتواند در آینده این کار را بهتر انجام دهد و بازی‌های آینده‌ی الکترونیک آرتز به سرنوشت بهتری دست پیدا کنند زیرا دیگر در دوره‌ای نیستیم که بازیکنان تنها با دیدن لوگوی مارول روی یک بازی آن را خریداری کنند. در حال حاضر، مارول باید با یافتن شرکای مناسب برای پروژه‌های مناسب، مسیر تلاش‌های خود در زمینه‌ی بازی را تغییر دهد و به استودیوهایی اجازه‌ی ساخت بازی دهد که احتمالا از ساخت بازی بزرگ بعدی مارول بسیار خوشحال می‌شوند.

منبع: Den of Geek

صفحه‌ی اصلی بازی دیجی‌کالا مگ | اخبار بازی، تریلرهای بازی، گیم‌پلی، بررسی بازی، راهنمای خرید کنسول بازی


کنسول بازی سونی مدل PlayStation 5 ظرفیت 825 گیگابایت ریجن 1200 آسیا

کنسول بازی مایکروسافت مدل XBOX SERIES S ظرفیت 512 گیگابایت


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X