چرا LG از بازار گوشی هوشمند خارج شد؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
موبایل LG

اواخر دهه ۱۹۹۰ و اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی، تمام تولیدکنندگان لوازم الکترونیکی که سرشان به تنشان می‌ارزید شروع به ساخت گوشی‌های همراه کرده بودند. موبایل‌ها دیگر جزء تجهیزات تجاری گران‌قیمت به حساب نمی‌آمدند، بلکه محصولی برای مصرف‌کنندگان بودند و فرصت‌های بزرگی برای تصاحب این بازار به چشم می‌خورد. اکثر ابتکار عمل‌هایی که شرکت‌ها به خرج دادند مربوط به سخت‌افزار می‌شد و در برهه‌ای کوتاه شاهد پیشرفت‌های سریع تکنولوژیک مانند دوربین‌ها و نمایشگرهای رنگی و همین‌طور آزمون و خطا با فرم فاکتور دیوایس‌ها بودیم.

با از راه رسیدن «موبایل‌های هوشمند» همه‌چیز تغییر کرد. دیگر حتی بلک‌بری هم نمی‌توانست به ساخت موبایل‌های به‌شدت خواستنی خود ادامه دهد و به شکلی اجتناب‌ناپذیر قرار بود شاهد تلفات در بازار موبایل باشیم.

بسیاری از شرکت‌هایی که در بازار گوشی‌های همراه پیشرو به حساب می‌آمدند، یا جادوی سال‌های پیش خود را از دست دادند یا خیلی ساده از فعالیت در این بازار دست کشیدند. افول بلک‌بری و نوکیا نشان می‌داد که داریم وارد دوران جدیدی می‌شویم و حالا که عصر موبایل‌های ۵G و تاشو از راه رسیده، LG را هم باید به لیست شرکت‌هایی که نتوانستند دوام بیاورند اضافه کنیم.

LG در دنیای موبایل

ال‌جی اندروید

این کمپانی غول لوازم الکترونیکی کره‌ای که به‌تازگی خبر از خروجش از بازار موبایل‌های هوشمند داده، یکی از بزرگترین بازیگران عصر پیشا-اسمارت‌فون بود که می‌توانست دیوایس‌هایی نوآورانه و دلربا بسازد. در سال ۲۰۰۶ موبایل کشویی LG Chocolate از راه رسید که درست مانند موبایل تاشوی Motorola Razr، صرفا یک وسیله ارتباطی نبود و می‌توانست نقش لوازم جانبی را در دنیای فشن ایفا کند. این پر فروش‌ترین موبایل کمپانی LG در تمام تاریخچه‌اش بود.

یک سال بعد، LG Prada آمد که حتی از موبایل قبلی هم بهتر بود. این نخستین موبایل جهان بود که همراه با نمایشگر لمسی خازنی از راه می‌رسید و خیلی ساده نشان می‌داد LG در دوران اوج خود به سر می‌برد.

گشتاور کمپانی کره‌ای برای همیشه دوام نداشت، اما حتی زمانی که صنعت موبایل با محوریت تنها دو پلتفرم -iOS و اندروید- به کار خود ادامه می‌داد هم LG توانست یکی از تولیدکنندگان برجسته بازار باقی بماند. این کمپانی حتی با گوگل وارد همکاری شد و موبایل «نکسوس ۴» را طی سال ۲۰۱۲ میلادی طراحی کرد. از سوی دیگر هم موبایل‌های پرچم‌دار سری «G» را داشتیم که باعث می‌شدند LG بتواند به آسانی جایگاه «سومین» تولیدکننده برتر بازار را از آن خود کند.

همین‌طور که دهه‌ی اخیر ادامه می‌یافت، بازار رقابتی‌تر و اشباع‌تر شد و چالش‌های پیش روی LG هم دوچندان. نام سامسونگ تبدیل به مترادفی برای بهترین موبایل‌های اندرویدی با قیمت‌گذاری‌های پریمیوم شد و در قلمروی موبایل‌های اقتصادی و میان‌رده هم انبوهی تولیدکننده چینی را داشتیم که مشتری‌پسندتر از هر زمان دیگر عمل می‌کردند.

در آن سوی بازار، تنها هواوی بود که شانسی برای مقابله با مونوپلی دوگانه اپل و سامسونگ را داشت؛ حداقل تا پیش از اینکه گرفتار دشواری‌های سیاسی شود. در جایی دیگر، امثال اوپو و شیائومی به شکلی سریع رشد کردند و نبض بازار میان‌رده را دست گرفتند؛ به‌خصوص در بازارهای نوظهور. همین‌طور که اعتبار این برندها پیش مشتریان افزایش می‌یافت، LG مزایای خود را از دست می‌داد.

دشواری‌های بازار

ال‌جی

آخرین دیوایس‌های پرچم‌دار LG هم در تأثیرگذاری روی بازار و هم در به دست آوردن دل مشتریان ناکام بودند؛ روزهای شکوه Chocolate به پایان رسیده بود. اگرچه یکی از بازارهای نویدبخش برای کره‌ای‌ها بازار ایالات متحده بود که در تاریخچه این کمپانی همواره به دادش رسیده، اما سهم LG از این بازار هم اخیرا چیزی فراتر از ۹ الی ۱۳ درصد نرفته است.

با سهم ۲ درصدی از بازار موبایل‌های هوشمند در تمام جهان و ضررهایی که داشتند میلیارد دلاری می‌شدند، LG تحت فشار فراوان بود و باید بالاخره به فعالیت‌هایش پایان می‌داد.

در ماه‌های اخیر سؤال این نبود که آیا LG از تجارت موبایل‌های هوشمند خارج می‌شود یا خیر، سؤال این بود که چطور از بازار خارج می‌شود. شایعه‌ها از این حکایت داشتند که LG به گفت‌وگو با چندین تولیدکننده موبایل پرداخته تا حداقل آن‌ها به تولید و عرضه اسما‌رت‌فون‌های برند LG ادامه دهند.

متخصصین عقیده دارند که کمبود جهانی چیپ هم از دیگر فاکتورهای مؤثر بر وضعیت ناگوار LG بوده است. بر خلاف رقبایی مانند سامسونگ، LG بدون تردید به‌سختی قادر به تأمین منابعی باثبات از چیپ و دیگر قطعات لازم برای تولید موبایل‌های هوشمند بوده است. در کنار سردردهای دیگری نظیر آوردن موبایل‌ها به بازار و انجام این کار با ضررهای مالی قابل توجه، LG باید راجع به سرنوشت خود یک تصمیم قاطع اتخاذ می‌کرده است. این موضوع یک حقیقت جالب دیگر را هم فاش می‌کند که بزرگترین تولیدکنندگان قطعات موبایل در جهان مانند کوالکام، همواره امثال اپل، سامسونگ و شیائومی را در اولویت قرار می‌دهند.

برای بسیاری، فرجام کار LG غم‌انگیز خواهد بود. بسیاری از مردم عاشق ابتکار عمل‌ها و گستردگی فعالیت‌های LG بودند؛ به‌خصوص از منظر طراحی موبایل‌ها. البته که بازار موبایل کنونی بسیار بالغ‌تر از آن بازاری است که LG چند دهه پیش به آن ورود کرد. فرصت‌ها هم بیشتر شده‌اند. شبکه‌های ۵G (و در آینده نزدیک ۶G) جهانی تازه از دیوایس‌های متصل به یکدیگر را به ارمغان خواهند آورد و موبایل‌های هوشمند تنها یکی از آن دیوایس‌ها هستند.

ناکامی LG در جاه‌طلبی‌هایش، نشان‌دهنده میزان رقابت در این بازار است و همین‌طور هشداری به برترین تولیدکنندگان موبایل امروزی که شرایط برای همیشه همین‌طور نخواهد ماند.

منبع: TechRadar



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۴ دیدگاه
  1. M

    موبیل های الجی خیلی عالی بودند شما بروید موبایل ال جی G2 را برسی کنیید یا همین k10 خیلی عالی هستند اما یک دفعه کیفیت موبایل های ال جی سقوط کرد

  2. Farzad

    به نظر من حق الجی همین بود که سرش اومد،من یک گوشی v10خریده بودم که چند روز بعد از مهلت گارانتیش دیگه روشن نشد،بعدا فهمیدم که اکثر الجی ها همینطورن،اون روز با اون پول میشد یه پراید ۵ سال کار خرید

    1. سعید

      من ال جی k10 داشتم با اینکه الان شیایومی دارم ولی هنوز که نگاش میکنم از ال جی لذت میبرم حیف شد گوشی بی آزار و بی ادعا و خوش قیمت و کاربردی درست میکرد

  3. 88santana@gmail.com

    اولین تاچ خازنی و اولین گوشی با صفحه نمایش خمیده !!! بالاخره ال جی هم نوآوری‌های خودش را داشت . اما نشد که بشه .

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما