آیا تصمیم اپل برای استفاده نکردن از تراشه‌ی A16 در آیفون ۱۴ درست بود؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
آیفون 14

شب گذشته اپل از خانواده‌ی آیفون ۱۴ رونمایی کرد؛ پرچم‌دارانی که می‌توان آن‌ها را نسخه‌های بهبود یافته‌ی نسل قبل دانست. اما در این میان یک اتفاق که پیش‌تر هم در شایعات به آن اشاره می‌شد بیشتر توجهات را به خود جلب کرد. اپل در آیفون ۱۴ و آیفون ۱۴ پلاس از چیپ پرچم‌دار خود استفاده نکرد و به سراغ چیپ سال گذشته‌ی خود رفت. اما دلیل این انتخاب چیست؟ و آیا این عقب‌گرد باید ما را از انتخاب آیفون‌های ۱۴ و ۱۴ پلاس منصرف کند؟

اپل همیشه سعی کرده در آیفون‌های جدیدش از قوی‌ترین و به‌روزترین چیپست سری A استفاده کند و حتی آیفون‌های ارزان‌ قیمت سری SE هم با وجود تفاوت‌های فراوان با پرچم‌داران روز و استفاده از ظاهر و سخت افزار نسبتا قدیمی، به آخرین مدل از چیپست‌های اپل مجهز بوده‌اند. اما ظاهرا در سال جاری میلادی رویکرد اپل نسبت به این موضوع تغییر کرده است.

آیفون 14

 

در سال ۲۰۲۲، تنها مدل‌های پرو به چیپ پرچم‌دار A16 Bionic مجهز شده‌اند و نسخه‌ی استاندارد و پلاس باید از چیپ A15 Bionic سال قبل استفاده کنند که در سری آیفون ۱۳ دیده بودیم. از زمانی که در شایعات به این موضوع اشاره شد، تا شب گذشته که این اتفاق با معرفی نسل جدید آیفون‌ها تایید شد، تا لحظه‌ی نگارش این مطلب؛ طرفداران اپل و اهالی دنیای تکنولوژی واکنش‌های بسیاری به این تصمیم کوپرتینویی‌ها نشان دادند. اما آیا تصمیم اپل قابل دفاع است؟ آیا واقعا مهم است که گوشی شما از کدام چیپ استفاده می‌کند؟

چرا آیفون ۱۴ و آیفون ۱۴ پلاس به چیپ A16 Bionic مجهز نشدند؟

اپل با حذف ویژگی‌های محبوب از آیفون‌هایش بیگانه نیست. با حذف جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون از آیفون ۷ برای فروش بهتر ایرپادها، حذف تاچ آی‌دی برای درخشش بیشتر فیس‌ آی‌دی روی آیفون‌ X هزار دلاری و حذف شارژر از جعبه‌ی آیفون ۱۲ به بهانه‌ی حفاظت از محیط زیست و حفظ میلیون‌ها دلار از این طریق، اپل کاملا این جمله‌ی ما را تایید کرده است.

اما هر بار که اپل ویژگی مشخصی را از آیفون‌هایش حدف می‌کند، دلیل پشت آن تمایل به کسب سود بیشتر است که یا با افزایش قیمت یا کاهش هزینه‌ها یا هر دوی آن‌ها همراه است. به‌ نظر می‌رسد کمپانی آمریکایی در خانواده‌ی آیفون‌ ۱۴ هم در حال تکرار همین استراتژی است.

A15 Bionic

استفاده از چیپست قدیمی‌تر A15 Bionic با ۵ هسته‌ی پردازشی در آیفون ۱۴ و آیفون ۱۴ پلاس هزینه‌ی تولید این ۲ مدل را کاهش می‌دهد و فرصت کسب سود بیشتر را فراهم می‌کند. همچنین، اختصاص چیپ پرچم‌دار و قدرتمند‌تر A16 Bionic به آیفون ۱۴ پرو و آیفون ۱۴ پرو مکس، خریداران را تشویق می‌کند تا برای دسترسی به قوی‌ترین سخت افزار به سراغ مدل‌های گران‌تر بروند و باز هم سود بیشتری نصیب اپل خواهد شد.

آیا عدم دسترسی به چیپ A16 Bionic اهمیت بالایی دارد؟

حالا که مشخص شد اپل قصد ندارد در نسخه‌های غیر پرو از خانواده‌ی آیفون ۱۴ از چیپ پرچم‌دار A16 Bionic استفاده کند، به سراغ این پرسش مهم می‌رویم: آیا این تصمیم اپل منطقی است؟

در واقع این یک داستان دو وجهی است و نمی‌توان فقط از یک سمت به آن نگاه کرد. در سویی اپل در استفاده نکردن از چیپ پرچم‌دار برای مدل‌های استاندارد و پلاس آیفون ۱۴ منطقی عمل کرده است؛ زیرا قیمت نسخه‌ی استاندارد نسبت به آیفون ۱۳ استاندارد سال گذشته تغییری نداشته است و در عین حال بهبودهایی مانند عمر باتری طولانی‌تر، دوربین‌های ارتقا یافته و ارتباط ماهواره‌ای را به آیفون ۱۴ اضافه کرده است.

اگر به عملکرد چیپ A15 Bionic روی آیفون ۱۳ و مقایسه‌ی آن با رقبای اندرویدی دقت کرده باشید، متوجه قدرت بسیار بالای این چیپست خواهید شد. این چیپ آنقدر قدرتمند است که به‌راحتی از پس تمامی نیازهای روزانه‌ی کاربر برمی‌آید و در استفاده‌ی روزمره شما تفاوت چندانی را بین A15 Bionic و A16 Bionic احساس نخواهید کرد. بنابراین، دلیلی برای نگرانی از ناکام ماندن آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس در رفع نیازهای شما وجود ندارد.

آیفون 14

اما در سوی دیگر، این تصمیم اپل بنا به چند دلیل اشتباه است. یک دلیل این است که افراد زیادی برای چند سال آیفون‌های خود را نگه می‌دارند و حالا مجبورند برای به‌روز ماندن و کسب بهترین تجربه از اجرای اپ‌ها و بازی‌ها و سرویس‌های مدرن، زودتر به تعویض گوشی خود با یک آیفون جدید فکر کنند.

به علاوه، اگرچه پیش‌تر اشاره کردیم در استفاده‌های روزمره تفاوتی بین چیپ امسال با چیپ سال گذشته حس نخواهیم کرد، اما موبایل گیمرها و کاربران حرفه‌ای قطعا بعد از مدتی تفاوت را حس خواهند کرد و با گذشت زمان بیشتر و آمدن نسل‌های بعدی آیفون، این تفاوت پررنگ‌تر خواهد شد و باز هم باید زودتر به فکر یک گوشی جدید باشند.

همچنین، نباید فراموش کنیم که پردازنده یکی از گران‌ترین قطعات هر گوشی هوشمند است. بنابراین، انتخاب اپل در استفاده از چیپ قدیمی‌تر می‌تواند باعث شود، بر خلاف آیفون ۱۳ که تا به‌حال به‌خوبی ارزش خود را در بازار حفظ کرده، آیفون ۱۴ نتواند در آینده ارزشش را در بازار حفظ کند.

چیپ قدیمی‌تر روی یک آیفون جدید

آنچه بیش از همه ما را درباره‌ی این تصمیم نگران کرده، این است که ممکن است انتخاب چیپ قدیمی‌تر برای یک گوشی جدید تبدیل به یک ترند در بازار موبایل شود. نیازی به توضیح نیست که اپل یکی از جریان‌سازهای اصلی صنعت گوشی‌های هوشمند است و همیشه سایر کمپانی‌ها (سریعا یا پس از مدتی) از تصمیمات جدید او الگوبرداری می‌کنند.

این روزها خرید یک گوشی هوشمند نسبت به گذشته هیجان کمتری دارد که عوامل مختلفی مانند قیمت بالا، ظاهر تقریبا یکسان، حذف ویژگی‌های محبوب، ویژگی‌های مشابه و تفاوت‌های اندک در آن نقش دارند. اما تصمیم اخیر اپل می‌تواند اوضاع را از این هم بدتر کند. قطعا هیچ یک از ما دوست نداریم از سال بعد پرچم‌دارانی را در بازار ببینیم که از چیپست‌های قدیمی‌تر استفاده می‌کنند.

منبع: Make Use Of



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X