چرا گوشیهای اندرویدی در مقایسه با آیفون به رم بیشتری نیاز دارند؟
اگر دقت کرده باشید، گوشیهای اندرویدی معمولا نسبت به آیفون از رم بیشتری بهره میبرند. به عنوان مثال میتوانیم به گلکسی S22 اولترا اشاره کنیم که از حداکثر رم ۱۲ گیگابایتی استفاده میکند و چند روز قبل هم ایسوس راگ فون ۶ پرو با رم ۱۸ گیگابایتی معرفی شد. این در حالی است که مدلهای پرو آیفون ۱۳ فقط ۶ گیگابایت رم دارند و مدلهای استاندارد این خانواده دارای ۴ گیگابایت رم هستند. اما چرا آیفونها با وجود استفاده از رم مبتنی بر ظرفیت پایینتر، نسبت به گوشیهای اندرویدی از نظر عملکردی حرف زیادی برای گفتن دارند؟
رم چیست؟
RAM مخفف حافظهی دسترسی تصادفی است. به زبان ساده رم برای ذخیرهسازی موقتی دادهها طراحی و ساخته شده است. هرچقدر ظرفیت رم بیشتر باشد، گوشی موردنظر میتواند تعداد بیشتری از بازیها و اپلیکیشنها را باز نگه دارد. زمانی هم که تمام ظرفیت رم اشغال میشود، سیستمعامل با توجه به اولویتهای برنامهریزی شده شروع به بستن تعدادی از این اپها و بازیها میکند.
چرا اندروید نسبت به iOS به رم بیشتری نیاز دارد؟
در این زمینه باید چندین دلیل مختلف اشاره کنیم. اول از همه باید بگوییم که نحوهی توسعهی اپهای اندروید و iOS یکسان نیست. با توجه به اینکه سالانه فقط تعداد محدودی آیفون و آیپد راهی بازار میشود، توسعهدهندگان میتوانند اپلیکیشنهای خود را به طور مشخص برای تعداد محدودی چیپست و سختافزار آماده کنند. در ضمن کدهای نوشته شده برای اپهای iOS مستقیما به دستورالعملهای پردازنده تبدیل میشوند و در این بین هیچ ترجمهی جداگانهای برای کدها صورت نمیگیرد.
از سوی دیگر، گوشیهای اندرویدی از چیپستهای ساخت شرکتهایی مانند کوالکام، مدیاتک، سامسونگ و دیگران استفاده میکنند. به همین خاطر کدهای اپلیکیشنهای اندروید باید برای چیپست موردنظر ترجمه شوند. همین فرایند فشار بیشتری به سختافزار وارد میکند و در نتیجه یک اپلیکیشن یکسان در اندروید نسبت به آیفون رم بیشتری را اشغال میکند.
از نظر مدیریت رم هم سیستمعاملهای مختلف رویکردهای متفاوتی را اتخاذ میکنند. اندروید در زمینهی اشغال رم توسط اپلیکیشنها سختگیری کمتری اعمال میکند و همین رویکرد منجر به کاهش بهرهوری استفاده از رم شده است.
آیا استفاده از ظرفیت بیشتر رم یک نکتهی منفی است؟
در نهایت اندروید و iOS در زمینهی رم رویکرد متفاوتی دارند و به همین خاطر نیازهای آنها هم در این زمینه یکسان نیست. انعطافپذیری بیشتر اندروید نسبت به این موضوع منجر به نیاز به استفاده از رمهای بالاتر در این گوشیها شده است. از آنجایی آیفون ۱۳ پرو مکس ۱۱۰۰ دلاری و گلکسی A53 با قیمت ۴۵۰ دلار هر دو دارای ۶ گیگابایت رم هستند، کاملا روشن است که این مشخصه تاثیر زیادی بر قیمت نهایی ندارد. بنابراین اگرچه گوشیهای اندرویدی باید از رم بالاتری استفاده کنند، اما با توجه به اینکه این مشخصه منجر به افزایش قابل توجه قیمت آنها نمیشود، این تفاوت در رویکرد لزوما یک نکتهی منفی محسوب نمیشود.
منبع: Android Police