۵ راهکار برای جلوگیری از دریافت ایمیل اسپم؛ از شر ایمیلهای مزاحم خلاص شوید!
احتمالا بارها با ایمیلهای اسپم یا به اصطلاح هرزنامه روبهرو شدهاید. در این مطلب به شما کمک میکنیم با ارائهی پنج راه حل کاربردی، برای جلوگیری از دریافت ایمیل اسپم اقدام کنید. هر چند در ابتدای امر، توضیح میدهیم که چرا در وهلهی اول با ایمیلهای اسپم مواجه میشوید.
هجوم زیاد ایمیلهای اسپم؛ یک علامت هشدار
چرا به طور ناگهانی تعداد زیادی ایمیل اسپم دریافت میکنم؟
آدرس ایمیل شما در سایتهایی لیست شده
آدرس ایمیل شما لو رفته
یکی از مخاطبین شما هک شده
شما به یک لیست تبلیغاتی اضافه شدهاید
شرکتها، آدرس ایمیل شما را میفروشند
شما با ایمیل اسپم تعامل داشتهاید
بمباران ایمیل!
برای جلوگیری از دریافت ایمیل اسپم چه کار کنیم؟
۱. امنسازی حساب کاربری ایمیل
۲. بررسی فعالیتهای مشکوک در سایر حسابهای کاربری
۳. امنسازی هر حساب کاربری که توسط فعالیت مشکوک تحت تاثیر قرار گرفته
۴. خودداری از حذف انبوه ایمیلهای اسپم
۵. تعیین فیلترهای شخصیسازی شده اسپم
پوشه اسپم حساب ایمیلتان را رها نکنید
مواجه شدن با حجم زیادی از ایمیلهای اسپم در صورت عدم تعامل با آنها مشکل خاصی را برای شما به دنبال نخواهد داشت و حتی این هرز نامهها در صورتی که روی لینکهای مشکوک داخل آنها کلیک نکنید، به هیچ عنوان تهدیدی برای امنیت حساب کاربریتان محسوب نمیشوند. با این حال، روبهرو شدن با ایمیلهای بسیار زیاد که هیچ ارتباطی با کارتان ندارند، امکان دارد شما را کلافه کند. بنابراین، در این مطلب تصمیم گرفتهایم به منظور جلوگیری از دریافت ایمیل اسپم راه حلهایی را به شما ارائه کنیم.
هجوم زیاد ایمیلهای اسپم؛ یک علامت هشدار
اکثر کاربرها به مرور زمان با ایمیلهای اسپم مواجه میشوند؛ هر چند، اگر به طور ناگهانی با حجم بسیار زیادی از ایمیلهای اسپم روبهرو شدهاید، این موضوع میتواند یک علامت هشدار از این بابت تلقی شود که افرادی سودجو قصد کلاهبرداری از حساب کاربری شما را دارند. در خوشبینانهترین حالت ممکن، صرفا آدرس ایمیل شما توسط افرادی کلاهبردار به طور مداوم رصد میشود.
اسپمرها با ارسال تعداد بسیار زیاد هرز نامهها در تلاش هستند به اطلاعاتی نظیر لیست تراکنشهای بانکی، سرقت هویت و مواردی از این قبیل دست پیدا کنند. در هر صورت، به این موارد اشاره کردهایم تا شما برای بررسی اسپمهای ایمیل خود هر چه سریعتر اقدام کنید.
چرا به طور ناگهانی تعداد زیادی ایمیل اسپم دریافت میکنم؟
دانستن دلایل رایجی که موجب میشود تا شما به یک باره با تعداد زیادی ایمیل اسپم مواجه شید، به شما کمک میکند تا در آینده مرتکب اشتباه نشوید. همچنین، امکان تشخیص و عیبیابی حساب کاربری ایمیلتان از این طریق هم وجود دارد.
آدرس ایمیل شما در سایتهایی لیست شده
اگر آدرس ایمیل شما در وبسایتهای مختلف در ملا عام لیست شده باشد، هکرها، اسپمرها و هر فردی میتواند به راحتی برای شما محتواهای مختلفی را ارسال کند. اسپمرها دارای ابزارهای خاصی هستند که با کمک آنها، به دنبال آدرسهای ایمیل با فرمت example@domain.com هستند. بنابراین، اگر آدرس ایمیل شما در وبسایتتان، حسابهای شبکههای اجتماعی یا هر مکان دیگری به طور آنلاین ظاهر شده باشد، اسپمرها به راحتی میتوانند آن را پیدا کنند. در سناریوی بدتر، اسپمرها لیست ایمیلهای کشف شده را به سایر افراد و شرکتها برای مقاصد تجاری و بازاریابی میفروشند.
آدرس ایمیل شما لو رفته
به احتمال زیاد، یکی از دلایل مهم ارسال بسیار زیاد ایمیلهای اسپم در این موضوع نهفته که شما به تازگی در وبسایتهای مختلفی ثبت نام کردهاید. شما شاید این تصور را دارید که میتوان به راحتی به شرکتهای عظیم حوزهی فناوری اعتماد کرد، اما اطلاعات شخصی شما چیزی است که هکرها و مجرمین اینترنتی به دنبال آن هستند و از طریق لو رفتن اطلاعاتتان، این گروه از افراد به آسانی به آدرسهای ایمیل دسترسی پیدا میکنند.
معمولا در اکثر نفوذ هکرها، آدرسهای ایمیل اولین چیزی است که لو میرود. اگر دو به شک هستید که آیا تا به حال آدرس ایمیلتان لو رفته یا خیر، یک وبسایت به اسم Have I Been Pwned روی کار آمده تا شما صرفا با وارد کردن آدرس کامل ایمیل خود، پاسخ سوالتان را مبنی بر لو رفتن ایمیل پیدا کنید.
با بررسی این موضوع از طریق وبسایت مذکور، حداقل میتوانید در صورت اطمینان از لو رفتن ایمیل، خطر هک شدن حساب کاربری خود را با انجام فعالیتهایی مثل تغییر رمز عبور و احراز هویت دو مرحلهای تا حد بهسزایی کاهش دهید.
یکی از مخاطبین شما هک شده
وقتی هکرها وارد حساب کاربری ایمیل فردی میشوند، به طور روتین مخاطبین فرد قربانی را هم به عنوان اهداف بعدی خود تعیین میکنند. بزرگترین خطر اینجاست که این ایمیلها میتوانند وارد صندوق دریافتی شما شوند. بنابراین، اگر شما مدتی است که با ایمیلهای عجیب از سمت افرادی روبهرو میشوید که آنها را میشناسید، احتمال دارد حساب کاربری مخاطبین شما هک شده باشد.
شما به یک لیست تبلیغاتی اضافه شدهاید
اکثر کمپانیها میخواهند محصولات خود را با تعداد بیشتر به فروش برسانند. به همین خاطر در اکثر سایتها با عبارت Subscribe به معنای «دنبال کردن» روبهرو میشوید. به همین دلیل، اگر شما این شرط را بپذیرید، با ایمیلهای تبلیغاتی روبهرو خواهید شد.
متاسفانه ساخت یک لیست از ایمیلهای مختلف از مشتریان حال حاضر و مشتریان بالقوه برای شرکتها زمانبر و به خصوص هزینهبر است. اسپمرها با فروختن لیست ایمیلها به شرکتها به نوعی کسب درآمد میکنند.
شرکتها، آدرس ایمیل شما را میفروشند
از لحاظ فنی شرکتها نباید آدرس ایمیلتان را بدون رضایت شخصی به افراد یا سایر شرکتها بفروشند. مشکل اینجاست که اکثر کاربرها اطلاع ندارند که در زمان ثبت نام حساب کاربری در سایتها و فروشگاههای مختلف، دقیقا تا چه میزان رضایت را از بابت فروش اطلاعات شخصی به وبسایتها ارائه میدهند. از طرفی، برخی از شرکتها چندان به قانون کسب رضایت از کاربرها پایبند نبوده و وقتی پای پول به میان کشیده شود، سناریو برای این نوع شرکتها کاملا مشخص خواهد بود.
در دنیای واقعی، بسیاری از کمپانیها مشتاق هستند تا اطلاعات شخصی شما را به ویژه آدرس ایمیل به فروش برسانند. خوشبختانه، روشهای مختلفی وجود دارد تا شما از فروخته شدن آدرس ایمیلتان با خبر شوید. هر چند، پرداختن به این موضوع به یک مقاله جداگانه احتیاج دارد و در مطلب حال حاضر، نمیتوان به این موضوع پرداخت.
شما با ایمیل اسپم تعامل داشتهاید
معمولا اسپمرها به صورت فلهای هرز نامهها را به آدرسهای مختلف ارسال میکنند و هیچ ایدهای در ابتدا ندارند که آیا یک حساب کاربری فعال است یا خیر. اگر شما با ایمیل اسپم تعامل خاصی داشته باشید، در این زمان اسپمرها از فعال بودن آدرس ایمیل به خوبی مطلع میشوند. اسپمرها میتوانند با استفاده از نرمافزارهای خاصی که در اختیار دارند، به خوبی مشاهده کنند آیا ایمیل را باز کردهاید یا جایی از ایمیل را کلیک کردهاید یا خیر. حتی زدن دکمه Unsubscribe هم توسط اسپمرها قابل شناسایی خواهد بود. در هر صورت، اطمینان حاصل کردن اسپمر از فعال بودن یک آدرس ایمیل باعث میشود تا شما با ایمیلهای اسپم بیشتری در آینده نزدیک روبهرو شوید.
بمباران ایمیل!
در بدترین سناریوی ممکن، شما به نوعی با بمباران ایمیل مواجه میشوید. به این معنا که در یک ۲۴ ساعت ممکن است صدها ایمیل اسپم برای شما ارسال شود. اگر شما با محتوای داخل ایمیل تعامل داشته باشید، به زودی تعداد ایمیل بیشتری برای شما ارسال خواهد شد.
گاهی اوقات امکان دارد مجرمین اینترنتی با بمباران ایمیل، به نوعی سایر فعالیتهای خود را پنهان کنند. در هر صورت، با نادیده گرفتن دلایل مربوط به این مسئله، بمباران ایمیل اسپم میتواند یک نشانهی هشدار تلقی شود و باید حتما آن را جدی گرفت.
برای جلوگیری از دریافت ایمیل اسپم چه کار کنیم؟
به منظور جلوگیری از دریافت ایمیل اسپم پنج راه حل ساده اما در عین حال کاربردی را ارائه میکنیم. بهتر است هر چه زودتر این راه حلها را انجام دهید.
۱. امنسازی حساب کاربری ایمیل
اول از همه شما باید رمز عبور ایمیل خود را عوض کنید. همچنین احراز هویت دو مرحلهای را هم برای ایمیل خود فعال کرده تا تنها شما بتوانید وارد حساب کاربری ایمیل شوید.
۲. بررسی فعالیتهای مشکوک در سایر حسابهای کاربری
اگر چند حساب کاربری دارید، حتما مواردی که زیاد با آن سر و کار دارید را به منظور یافتن فعالیت مشکوک بررسی کنید. اگر به صورت اینترنتی کارهای بانکی را انجام میدهید، حتما حواستان به درگاههایی که وارد میشوید باشد. در مرحله بعد، ایمیلهای ارسالی را بررسی کنید تا مبادا بدون اجازه شما، هرز نامههایی به سایر مخاطبین شما ارسال شده باشد.
اگر شما ایمیل مشکوکی را پیدا کردهاید، بهتر است اصلا آن را باز نکنید. به جای آن، پیشنهاد میکنیم از بخش نوار جستوجوی داخل پیشخوان ایمیل خود، به دنبال ایمیلهای دیگری باشید که از فرد مشکوک قبلا ارسال شده است. اگر اولین مرتبهای میشود که با این ارسال کننده مواجه شدهاید، پیشنهاد میکنیم قبل از باز کردن ایمیل، حتما محتوای داخل آن را تجزیه و تحلیل کنید. اگر ایمیل مهمی نیست، آن را نادیده گرفته و نسبت به حذف آن اقدام کنید.
۳. امنسازی هر حساب کاربری که توسط فعالیت مشکوک تحت تاثیر قرار گرفته
اگر هر یک از حسابهای کاربری شما در معرض خطر قرار گرفته، هر چه سریعتر باید آنها را ایمن کنید. ابتدا، رمز عبور را تغییر داده و سپس دستگاههای ناشناسی که به اکانت شما متصل شدهاند را از لیست حذف کنید.
اگر از ایمیل شما برای مقاصد واریز یا دریافت تراکنشهای مالی استفاده شده، بهتر است هر چه سریعتر بانکهای مربوطه را نسبت به این اقدام مطلع سازید. در نهایت، اگر هنوز ورود دو مرحلهای به حساب ایمیل خود را فعال نکردهاید نسبت به فعالسازی هر چه سریعتر اقدام کنید.
۴. خودداری از حذف انبوه ایمیلهای اسپم
با وجود این که حذف انبوه ایمیلهای اسپم بسیار وسوسه انگیز به نظر میرسد، شما میتوانید به همین راحتی هشدارهای کلاهبرداری و سایر پیامهای مهم را حذف کنید. همان طور که در پاراگرافهای بالاتر به این نکته اشاره کردهایم، بمباران ایمیل میتواند احتمال افزایش تعداد ایمیلهای اسپم ارسالی را افزایش دهد.
پیشنهاد میکنیم پوشهی مربوط به اسپم ایمیل خود را به طور منظم بررسی کنید. از طرفی، به اسپمهایی که دریافت میکنید توجه کنید؛ به خصوص اگر به طور ناگهانی با افزایش ایمیل اسپم روبهرو شدهاید. بنابراین، پوشه اسپم ایمیلتان ممکن است سرنخهایی را که برای شناسایی حسابهای کاربری آسیب دیده لازم است را در خود داشته باشد.
۵. تعیین فیلترهای شخصیسازی شده اسپم
اگر هیچ راه حلی برای جلوگیری از دریافت ایمیل اسپم ندارید، توصیه میکنیم به صورت دستی فیلترهایی را به این منظور تعیین کنید. فیلترهای اسپم در واقع ابزاری هستند که شما با وارد کردن کلمات و عباراتی که حدس میزنید ایمیل اسپم آنها را در بر دارد، به نوعی با تعیین فیلتر، از ورود ایمیل به حساب کاربریتان جلوگیری میکنید یا حداقل ایمیلهای مربوطه وارد سطل آشغال میشوند. اگر چه، حواستان باشد که چه عباراتی را برای فیلتر در نظر میگیرید؛ چرا که ممکن است ایمیلهای مهمی را در آینده از دست بدهید. در هر صورت، اگر آدرس ایمیل فرستنده در اکثر اسپمها یکسان است، توصیه میکنیم آدرس ایمیل را مسدود (Block) کنید.
پوشه اسپم حساب ایمیلتان را رها نکنید
برخی از کاربرها اصلا به پوشه اسپم اهمیتی نمیدهند یا هر از گاهی به طور کل ایمیلهای اسپم موجود در پوشهی مربوطه را حذف میکنند. با این تفاسیر، همان طور که به طور مفصل توضیح دادهایم رشد ناگهانی ایمیلهای اسپم میتواند یک علامت هشدار باشد و به همین دلیل، حتما باید ایمیلهای اسپم را بررسی کنید.
پیشنهاد میکنیم این عادت را برای خود نهادینه کنید که به طور مستمر پوشه اسپم را بررسی کنید. تعداد ایمیلهای اسپم و نوع اسپم دریافتی مهمترین مواردی است که باید نسبت به آنها کنجکاو باشید. اگر تعداد ایمیلهای اسپم چندان زیاد نیست، هفتهای یک مرتبه میتوانید نسبت به حذف تمام ایمیلهای اسپم حساب کاربری خود اقدام کنید.
منبع: makeuseof