چه کسانی نباید شکلات تلخ بخورند؟
اگر از افراد بپرسند خوراکی مورد علاقهتان چیست احتمالا تعداد افرادی که میگویند شکلات تلخ، تعداد قابل توجهی باشند. بسیاری از افراد برای کاهش وزن یا جلوگیری از مصرف قندهای مصنوعی از این خوراکی در رژیم غذایی خود و مخصوصا برای میانوعده استفاده میکنند. از دیگر خواص شکلات تلخ میتوان به خواص ضد سرطانی آن و محافظت از بدن در برابر رادیکالهای آزاد اشاره کرد. شکلات تلخ علیرغم اینکه مزایای بسیاری دارد ممکن است برای بسیاری از افراد ضرر داشته باشد و باعث بروز سردرد، اختلال گوارشی و تغییر خلقوخو شود. اگر برای شما هم سوال است که چه کسانی نباید شکلات تلخ بخورند؛ تا پایان این مقاله از دیجیکالا مگ همراه ما باشید.
شکلات تلخ چه ضرری دارد؟
شکلات تلخ از جمله خوراکیهای پرطرفداری است که افراد بسیاری برای بهبود سلامت قلب، کنترل میزان کلسترول خون، تنظیم فشار خون و بهبود عملکرد ذهن و مغز خود از آن استفاده میکنند. اما در برخی از موارد مصرف این شکلات نه تنها باعث بهبود عملکرد بدن نمیشود بلکه ضررهای بسیاری نیز دارد. از ضررهای شکلات تلخ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- افزایش میزان کافئین و تئوبرومین در بدن
- بروز مشکلات گوارشی
- حساسیتهای غذایی
- افزایش وزن
- خطر سنگ کلیه
- افزایش قند خون (در برخی از شکلاتها)
- تداخل دارویی
شکلات تلخ برای چه کسانی مضر است؟
اگر شما هم جزو علاقهمندان شکلات تلخ هستید و از این شکلات در میانوعدههای خود استفاده میکنید بهتر است قبل از تهیه و مصرف آن اطلاعاتی درباره شرایط مصرف آن به دست آورید. در ادامه به افرادی که بهتر است شکلات تلخ مصرف نکنند اشاره کردهایم:
- افراد حساس به کافئین: کافئین محرک سیستم عصبی مرکزی است و ممکن است باعث بروز مشکلاتی مانند افزایش ضربان قلب، بیخوابی و اضطراب شود. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید بهتر است از مصرف شکلات تلخ بیش از ۷۰٪ پرهیز کنید.
- افرادی با مشکلات گوارشی: کاکائوی موجود در شکلات تلخ سرشار از متیل زانتین است. این ماده باعث شل شدن عضلات پایین مری و بروز رفلاکس معده میشود. در این شرایط اسید معده به مری برمیگردد. سوزش سر دل و التهاب مری از علائم این مشکل است.
- مبتلایان به دیابت: شکلات تلخ نسبت به سایر شکلاتها قند کمتری دارد. اما خالی از قند و کربوهیدرات نیست. به همین دلیل مصرف این شکلات باعث افزایش سطح گلوکز خون میشود. افرادی که قند خون خود را مدام چک نمیکنند و مبتلایان به دیابت، مخصوصا دیابت نوع ۲، بهتر است از مصرف شکلات تلخ پرهیز کنند.
- افرادی با فشار خون بالا: در بسیاری از موارد، شکلات تلخ به کاهش فشار خون کمک میکند. اما در افرادی که سابقه فشار خون بالا دارند این شکلات برعکس عمل میکند و باعث بیشتر بالا رفتن فشار خون میشود. شکلات تلخ سرشار از کادمیوم و سرب است که ممکن است به سیستم عروقی شما آسیب برسانند و باعث افزایش فشار خون شوند.
- افرادی با آلرژی به مواد غذایی خاص: آلرژنهای موجود در شکلات تلخ باعث بروز علائمی مانند کهیر، خارش و تورم در بسیاری از افراد میشود.
- افرادی با مشکلات کلیوی: اگزالاتهای موجود در شکلات تلخ منجر به تشکیل سنگ کلیه میشوند. این ترکیبات علاوهبر شکلات تلخ در سایر مواد غذایی وجود دارند و از طریق ترکیب شدن با کلسیم باعث تشکیل سنگ کلیه میشوند.
- خانمهای باردار: آنتیاکسیدانها و پتاسیم موجود در شکلات تلخ برای سلامت مادر و جنین مفید است. اما مصرف بیشازحد شکلات تلخ باعث بروز مشکلاتی از جمله افزایش فشار خون، سقط جنین، زایمان زودرس و کاهش رشد جنین میشود.
سخن آخر؛ شکلات تلخ یکی از کمخطرترین خوراکیها است. این خوراکی با تنظیم فشار خون، تقویت ذهن، بهبود سطح کلسترول و بهبود سلامت قلب باعث تقویت سلامت عمومی بدن شما میشود. اما شکلات تلخ نیز مانند سایر خوراکیها بدون ضرر نیست. از مهمترین ضررهای شکلات تلخ میتوان به افزایش وزن و تشکیل سنگ کلیه اشاره کرد. اگر سابقه آلرژی به مواد غذایی مانند شیر را دارید یا به دیابت نوع ۲ مبتلا هستید بهتر است قبل از مصرف شکلات تلخ با پزشک خود مشورت کنید.
منبع