بهترین زمان ساخت ریمیک از یک بازی ویدیویی چه زمانی است؟
طبق دادههای منتشر شده توسط IDG Consulting و Strategic Game Consulting بهترین زمان ساخت ریمیک از یک بازی ویدئویی وقتی است که آن بازی بین یازده تا بیست سال عمر دارد.
این اطلاعات از مقالهای دربارهٔ فرصتها و چالشهای مرتبط با ریمیکها و ریمسترها بهدستآمده است و در مقاله بیش از ۲۰۰ ریمیک و ریمستر که از سال ۲۰۱۲ به بعد منتشر شده و میزان فروش آنها مورد بررسی قرار گرفتهاند. برای ریمیکها، بازیهای منتشر شده بین ۱۱ تا ۱۵ سال پس از عرضهٔ بازی اورجینال بهترین عملکرد را داشتند و در جایگاه دوم بازیهایی قرار گرفتند که از عرضهٔ نسخهٔ اورجینالشان ۱۶ تا ۲۰ سال گذشته بود. در بین ریمیکهایی که ۱۱ تا ۱۵ سال پس از انتشار بازی اورجینال منتشر شدهاند، ۷۰% موفق به فروش بیش از دو میلیون نسخه شدهاند و این میزان به ۸۰% برای بازیهای ۱۶ تا ۲۰ ساله افزایش داشته است. در مقایسه تنها ۳۲% ریمیکها از بازیهای ۲۱ تا ۲۵ ساله به فروش دومیلیونی دستیافتهاند.
«ریمیکها وقتی به موفقیت میرسند که پیشرفتهای کلیدی در سختافزار و نرمافزار امکان اضافهشدن محتویات معنادار جدید و حل معضلاتی که بازیهای اورجینال با آنها روبهرو بودند را به سازندگان میدهد.»
«از نظر تاریخی، سازندگان ریمیکهایی را ترجیح دادند که بیش از یک دهه قدمت داشتند و تنها ۴% ریمیکها در مجموعهٔ دادههای ما فاصله ۰-۵ ساله بین بازی اورجینال و ریمیک دارند.»
اگر ریمیکهایی را در نظر بگیریم که زیر ده سال پس از نسخهٔ اصلی بازی ساخته شدهاند تنها دو بازی موفق به فروش بیش از دو میلیون نسخه شدند: بازیهای The Last of Us Part 1 در سال ۲۰۲۲ و Odin Sphere: Leifthrasir در سال ۲۰۱۶
«در هنگام ساخت ریمیک بازی که کمتر از ده سال عمر دارد، سازندگان باید تصمیم بگیرند که آیا ریمیکشان چیز جدید و ارزشمندی برای بازیکنان اضافه میکند که توجیهکننده خرید دوبارهٔ بازی با قیمت کامل باشد. عوامل دیگری که باید در نظر گرفته شوند شامل نحوه عملکرد بازی در زمان حاضر، مطرح بودن ژانر، رقبای مدرن و تکنولوژیهای جدید موجود میشوند.»
«متقابلاً، ساخت ریمیک از بازی که بیش از دو دهه قدمت دارد ریسک نبود رقبای جدی مدرن و قرارگرفتن در شاخهٔ بازیهای رترو را دارد که زیرگروهی به نسبت بی رقابت بهحساب میآید. با اینکه این بازیها در ایجاد حس نوستالژی و جلبتوجه بازیکنانی که به بازیهای رترو علاقه دارند موفق عمل خواهد کرد بهاحتمال زیاد در رقابت با عناوین جدیدتر که دارای گیمپلی مدرن هستند دچار چالشهایی خواهند شد.»
این گزارش همچنین به ریمسترها نیز میپردازد و طبق آمارهای بهدستآمده از آن بخش اعظم ریمسترهای موفق در کمتر از پنج سال از عرضهٔ نسخه اصلی بازی منتشر شدهاند. این رویکرد بیشتر به این خاطر ریمسترهایی است که همزمان با عرضهٔ کنسولهای نسل جدید منتشر میشوند و به سازندگان اجازه میدهند جلوههای بصری و گرافیکی بازی به نسبت جدیدی را ارتقا دهند. این مهم بهخصوص با عرضهٔ پلیاستیشن ۴ و ایکسباکس وان به چشم آمد که باعث فروش بالای ریمسترهای Grand Theft Auto 5 و The Last of U شد.
در گزارش آمده است: «اکثر این ریمسترها در سال ۲۰۱۴ با عرضهٔ نسل جدید کنسولها منتشر شدند تا دسترسیپذیری و پوشش خود را به حداکثر ممکن برسانند و درعینحال این عناوین را در بازار مطرح نگه دارند.»
«بررسی دادهها نشان داده است که در طول این چرخهٔ تازه شدن سختافزارها، ریمسترهای بازیهای جدیدتر عملکرد بهتری در مقایسه با ریمستر بازیهای قدیمیتر داشتهاند زیرا گیمپلی قدیمی این بازیها در رقابت با عناوین جدیدتر با دشواری روبهرو شده است.»
منبع: GameIndustry