واتساپ رمزگذاری را به نسخهی پشتیبان پیامها هم اضافه میکند
واتساپ بهزودی قابلیت رمزگذاری سراسری را که در واقع راهکار امنیتی این اپلیکیشن برای محافظت از حریم خصوصی کاربران حین رد و بدل کردن پیام است به پیامهای پشتیبانگیری شده اضافه خواهد کرد.
واتساپ از لحاظ امنیت و حفظ حریم خصوصی کاربران، اگرچه بهترین نیست اما قطعا یکی از بهترین اپلیکیشنهای پیامرسان به حساب میآید. به همین خاطر کاربران بسیار زیادی آن را بهعنوان اپلیکیشن پیامرسان پیشفرض خود انتخاب میکنند. از آنجایی که به خاطر شیوع ویروس کرونا تعداد کاربران واتساپ به صورت ناگهانی افزایش پیدا کرد، قابلیتهای خوبی هم در راستای جذب هرچه بیشتر مخاطب به آن اضافه شد و هنوز هم شاهد اضافه شدن قابلیتهای بیشتر به آن هستیم.
یکی از این قابلیتها اما به جای اینکه نرمافزاری باشد و به صورت مستقیم روی تجربهی کاربری تأثیر بگذارد، به حریم خصوصی و امنیت مربوط میشود. البته هنوز شاهد عرضهی رسمی آن برای اپلیکیشن نیستیم اما گفته میشود که بهزودی این اتفاق خواهد افتاد. آنچه دربارهی آن حرف میزنیم، اضافه شدن رمزگذاری سراسری برای پیامهای پشتیبانگیری شده است.
در حال حاضر این قابلیت فقط برای پیامهایی که به صورت لحظهای بین مخاطبین خود رد و بدل میکنید وجود دارد اما اینطور که به نظر میرسد، قرار است برای پیامهای پشتیبانگیری شده هم شاهد این شیوهی امنیتی باشیم. اگر با رمزگذاری سراسری آشنایی ندارید باید بگوییم که این ویژگی End-to-End Encrypted نام دارد و روش آن برای محافظت از پیامها، تولید یک کد ۶۴ رقمی تصادفی برای هر پیامی است که در این اپلیکیشن ارسال میشود. بدین ترتیب حتی خود واتساپ هم قادر به رمزگشایی پیامهای رد و بدل شده بین کاربران نخواهد بود.
تا به این لحظه پیامهایی که کاربر از آنها فایل پشتیبان تهیه میکرد بدون اینکه رمزنگاری شوند در حسابی که وارد کردید ذخیره میشدند. بنابراین هیچگونه امنیت خاصی برای محافظت از آنها وجود نداشت. اما بهزودی واتساپ این امکان را برای پیامهایی که میخواهید در حساب کاربری خود ذخیره کنید هم فراهم میکند. سپس این پیامها را میتوان در سرویسهای ابری نظیر گوگل درایو یا آیکلاود ذخیره کرد.
کاربران حتی قادر خواهند بود برای پیامهای قدیمی خود رمز عبور در نظر بگیرند. در این صورت کد تصادفی تولید شده در یک Backup Key Vault با ماژول امنیتی سختافزاری ذخیره میشود. زمانی که این پیامها ذخیره شوند، کاربر میتواند رمز عبور خود را وارد Backup Key Vault کند تا کد رمزگذاریشدهی خود را دریافت کند و به پیامهای قدیمی دسترسی داشته باشد. اگر هم به تعداد دفعات خاصی کلید خود را به اشتباه وارد کنید، دیگر قادر به استفاده از آن نخواهید بود. بنابراین باید کاملا نسبت به حفظ رمز عبور خود هشیار عمل کنید.
با توجه به خبرهای منتشر شده پیرامون این موضوع، قابلیت رمزگذاری سراسری برای پیامهای پشتیبانگیری شده طی هفتههای آتی برای سیستمعامل اندروید و iOS عرضه خواهد شد اما متأسفانه از تاریخ دقیق آن بیخبریم.
منبع: Android Authority