شما بگویید؛ از چه سنی باید گوشی و تبلت برای کودکان خرید؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۸ دقیقه

در این مطلب قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که مناسب‌ترین سن کودکان برای داشتن گوشی همراه یا تبلت چند سال است؟ در این مطلب نظر افراد مختلف را می‌خوانیم تا ببینیم بهترین سن برای خرید چنین گجت‌هایی برای کودکان چه موقعی است.

در این مطلب نظر شخصی نویسنده نیز ذکر شده است. از شما هم می‌خواهیم در پایان مطلب، حتما نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.

چه زمانی برای فرزندم تلفن همراه بخرم؟ چه سنی برای خرید تبلت و موبایل برای فرزندان مناسب است؟ چگونه کودکان و نوجوانان را از گوشی و محتویات درون آن دور کنیم؟ آیا درست است که به صورت پنهانی در گوشی فرزندان خود سرک بکشیم؟ خرید موبایل برای کودکان چه تبعاتی در پی خواهد داشت؟ چه اتفاقی می‌افتاد وقتی کودکان و نوجوانان به گوشی موبایل اعتیاد پیدا می‌کنند؟

تمام آنچه که در بالا مشاهده کردید، پرسش‌هایی است که والدین قبل از خرید گوشی هوشمند یا بعد از این کار مطرح می‌کنند. برخی از آن‌ها اصلا نمی‌دانند این کار ممکن است چه زیان‌هایی برای فرزندانشان در پی داشته باشد و صرفا با این منظور که قرار است به آن‌ها در اکتشاف دنیای بیرون در زمینه‌های مختلف کمک کنند، چنین ابزاری را در اختیارشان قرار می‌دهند. اما آیا واقعا استفاده از گوشی برای کودکان مضر است؟

در این مطلب تلاش می‌کنیم تا بتوانیم به پاسخ این پرسش دست پیدا کنیم. البته نظر شما نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. بنابراین حتما در بخش نظرات، تفکرات خود را با ما در میان بگذارید. پس با دیجی‌کالا مگ همراه باشید. در این مطلب به بررسی موارد زیر می‌پردازیم:

  • استفاده از گوشی و تبلت قبل از دوران کرونا
  • استفاده از گوشی و تبلت در زمان شیوع بیماری کرونا
  • مضرات و فوائد داشتن گوشی و تبلت برای کودکان و نوجوانان از دیدگاه افراد مختلف

استفاده از گوشی قبل از دوران کرونا

گوشی و تبلت کودکان

قبل از اینکه یک بیماری بسیار واگیردار نظیر کرونا تمام مردم جهان را درگیر خود کند، بسیاری از افراد حتی با گوشی هوشمند، تبلت یا گجت‌هایی مثل این آشنایی نداشتند. شاید کلمه‌ی آشنایی نداشتند اغراق‌آمیز به نظر برسد، بنابراین عبارت «تمایل نداشتن» را برای آن استفاده می‌کنیم. دلیل این موضوع هم کاملا مشخص است. وقتی می‌توان کارهای خود را بدون نیاز به گوشی انجام داد، چرا باید برای داشتن آن هزینه کرد؟

طبیعتا چنین طرز فکری روی سیاست کلی خانواده مبنی بر داشتن گجت هوشمند تاثیر می‌گذارد. در نتیجه بسیاری از کودکان و نوجوانان را شاهد هستیم که گوشی هوشمند در اختیار ندارند چرا که خانواده‌ها اصرارشان بر این است که آن‌ها تمرکز خود را روی درس و مشق بگذارند و وارد دنیای گوشی یا تبلت هوشمند نشوند. در درجه‌ی اول چون فکر می‌کنند نیازی به این کار نیست و در درجه‌ی دوم چون این محصولات را فقط ابزاری جهت تلف کردن وقت می‌دانند.

اما از طرفی بسیاری از خانواده‌ها از همان بدو کودکی فرزندانشان، برای سرگرم نگه‌داشتن‌شان، آن‌ها را با گوشی و تبلت هوشمند آشنا می‌کنند. کودکان هم اغلب به خاطر محتوای سرگرم‌کننده و دنیای نامحدود این گجت‌ها به آن وابسته شده و آن را به بخشی از زندگی خود تبدیل می‌کنند. این موضوع می‌تواند فوق‌العاده مضر باشد.

اما همه‌ی ما می‌دانیم داشتن گوشی و تبلت می‌تواند چه استفاده‌‌هایی در زمینه‌های مختلف داشته باشد. به فوائد کلی گوشی و تبلت در بخش مضرات و فوائد این گجت‌ها بیشتر خواهیم پرداخت اما ذکر همین نکته کافی است که برای انجام تحقیق‌های مختلف، یافتن بسیاری از سرگرمی‌ها، ویدیوها، کارتون و به طور کلی بسیاری موارد دیگر، وجود چنین ابزارهایی بسیار ضروری است. اما سوال اینجاست که آیا کودکان و نوجوانان باید مستقیما به آن‌ها دسترسی داشته باشند؟

به طور کلی قبل از اینکه کرونا بخواهد دنیا را تحت تاثیر خود قرار دهد، استفاده از گوشی یا تبلت هوشمند در زندگی کودکان اگرچه زیاد بود اما به نظر می‌رسد می‌شد آن را به نوعی کنترل کرد چرا که بیشتر جهت سرگرمی به آن مراجعه می‌شد و کودکان و نوجوانان هم به لطف حضوری بودن مدارس، خیلی وقتی برای استفاده از گوشی یا تبلت نداشتند.

استفاده از گوشی و تبلت در زمان شیوع بیماری کرونا

گوشی و تبلت کودکان

به نظر می‌رسد این موضوع خیلی نیاز به جزئیات ندارد چرا که به وضوح مشخص است با شیوع ویروس کرونا و اجباری شدن قرنطینه در بسیاری از کشورهای جهان، تمام کارها، از کارهای اداری گرفته تا تحصیلی به صورت مجازی دنبال شد. بدین ترتیب کاربران مجبور شدند به خرید گوشی یا تبلت هوشمند روی بیاورند چون این موضوع تقریبا به زندگی‌شان مربوط می‌شد.

بسیاری از افراد کم سن و سال در دوره‌های مختلف به گوشی هوشمند دسترسی آزادتری پیدا کردند و هرچه این روند شدیدتر شد، جدا کردن آن‌ها از این ابزارها هم سخت‌تر و سخت‌تر شد تا جایی که تقریبا می‌توان گفت در حال حاضر غیر ممکن است اگر بخواهیم کودکی را از گوشی جدا کنیم. بنابراین خیلی سخت است بخواهیم در شرایطی که این لوازم در اختیار فرزندانمان قرار دارند آن‌ها را گرفته و در سنی دیگر برایشان فراهم کنیم.

با این حال هستند بسیاری از کسانی که خیلی کنترل شده روی این موضوع نظارت دارند اما از طرفی آگاهی لازم را هم از این بابت ندارند که باید چه زمانی برای فرزندان خود گوشی هوشمند یا تبلت تهیه کنند. قبل از اینکه به این موضوع بپردازیم، بهتر است ابتدا به این پرسش بپردازیم که چرا اصلا چنین چیزی باید ذهن ما را درگیر کند؟

مضرات و فوائد داشتن گوشی و تبلت برای کودکان و نوجوانان

متاسفانه همانطور که گفته شد بسیاری از خانواده‌ها خیلی در جریان فوائد و ضررهای گوشی هوشمند یا تبلت نیستند. آن‌ها تصور می‌کنند کودکان با در اختیار داشتن گوشی می‌توانند بهتر رشد کنند. برخی‌ها نیز فرزندان خود را بعد از یک سن خاص هم از داشتن این ابزارها منع می‌کنند و به اصطلاح از این سمت بوم افتاده‌اند.

به گفته‌ی برخی از روان‌پزشک‌ها، باید یک سری قرارداد بین کودکان و والدین منعقد شود تا آن‌ها به صورت حساب شده از این لوازم استفاده کنند. آن هم در شرایطی که دسترسی به شبکه‌های اجتماعی کاملا محدود یا اصلا وجود نداشته باشد. شاید برخی‌ها این موضوع را بیش از حد سخت‌گیرانه تلقی کنند اما وقتی اینستاگرام اجازه‌ی دسترسی کودکان ۱۳ ساله را به این اپلیکیشن نمی‌دهد، آن هم در جامعه‌ای که تصور می‌کردیم باید بیش از این‌ها آزادی عمل در آن وجود داشته باشد، بنابراین نباید خیلی هم این قوانین کنترلی را سخت‌گیرانه دانست.

احتمالا می‌دانید که یکی از کارمندان سابق فیسبوک افشا کرد که شرکت آمریکایی از مضرات این اپلیکیشن روی دختران نوجوان باخبر بوده اما به این موضوع اعتراف نمی‌کرد یا اقدامی جهت بهبود این شرایط انجام نمی‌داد. این افشاگری خیلی به ضرر فیسبوک شد اما یک چیز را به همه فهماند و آن هم این بود که تا یک سن خاص، اصلا نباید به کودکان و نوجوانان اجازه داد تا به گوشی یا تبلت هوشمند دسترسی داشت چرا که به مرور با این موارد آشنا می‌شوند.

بنابراین بسیاری از خانواده‌ها ابتدا باید خودشان با طرز کار این لوازم آشنایی پیدا کرده و سپس آن‌ها را برای کودکان خود، آن هم با در نظر گرفتن شرایط خاص خریداری کنند. قابل درک است این روزها بی‌توجهی به نیاز کودکان در این زمینه آن هم در شرایطی که بسیاری از خانواده‌ها بدون توجه به موضوعات اخلاقی برای کودکان خود گوشی هوشمند تهیه می‌کنند، بسیار سخت است. مثلا چگونه می‌توانید فرزند ۱۳ ساله‌ی خود را در شرایطی که هم‌مدرسه‌ای ۹ ساله‌اش یک گوشی هوشمند دارد متقاعد کنید که نباید از گوشی استفاده کند؟

تمام این موارد به کنار، طبق تحقیقات صورت گرفته، ظاهرا جریان‌های الکتریکی در گوشی‌های هوشمند برای کودکان زیر ۱۵ سال مضر است و آن‌ها نباید تمام وقت با این لوازم درگیر باشند. نتیجه‌ی یک تحقیق نشان می‌دهد وقتی از خانواده‌ها در رابطه با دلیل تهیه‌ی گوشی برای کودکان خود پرسیده شد، آن‌ها گفتند که بیشتر برای کنترل رفت و آمد آن‌ها چنین اقدامی کردند اما تمام این افراد یا اکثریت قریب به اتفاق گوشی هوشمند داشتند در حالی که می‌شد این کار را با گوشی ساده هم انجام داد. این‌جاست که به نظر می‌رسد مواردی نظیر چشم و هم چشمی در میان کودکان و حتی خانواده‌ها باعث شده دود این کار در چشم همین افراد برود.

برخی از خانواده‌ها هنگامی که کودکان به یک سن خاصی رسیده‌اند که می‌توانند به تنهایی با دوستان خود به خارج از خانه بروند، برای آن‌ها گوشی هوشمند تهیه می‌کنند و هیچ حد و مرزی در استفاده از این وسیله برایشان تعیین نمی‌کنند. همین آزادی می‌تواند بسیار خطرآفرین باشد چون در این صورت گویا کودک خود را در کشوری بدون قانون رها کرده باشید. هر آسیبی بدون اینکه کسی به شما کمکی کند می‌تواند به کودک وارد شود در حالی که نمی‌توانید این موضوع را از جای خاصی پیگیری کنید چون انتخاب خودتان بوده که کودک‌تان در دنیای بدون حد و مرز گوشی و اینترنت آزاد باشد و آزادی بی قید و شرط هم تبعاتی دارد.

البته که داشتن گوشی هوشمند قطعا فوائد زیادی هم دارد. مثلا می‌توانید در شرایط خطرناک با افراد مختلف تماس بگیرید که این موضوع می‌تواند جان شما را در برخی مواقع نجات دهد. همچنین در زمینه‌های تحقیقاتی، یادگیری مهارت‌های جدید، ثبت تصاویر، آموزش، نقشه‌خوانی و بسیاری از کارهای دیگر هم می‌توان روی قابلیت‌های این گجت‌ها حساب ویژه‌ای باز کرد. اما تمام این موارد می‌تواند برای کودکان، در شرایطی که بدون قید و شرط از گوشی یا تبلت استفاده کنند بسیار مضر و مخرب باشد.

شما بگویید…

حال با در نظر گرفتن تمام این موارد، نظر شما چیست؟ فکر می‌کنید از چه سنی به بعد، داشتن گوشی هوشمند می‌تواند بیش از اینکه برای کودکان مضر باشد، برایشان فایده خواهد داشت؟ طبق بررسی‌های وب‌سایت PhoneArena، حدودا ۱.۶۱ درصد از کاربران، سن بین ۴ تا ۶ سال، ۱۵٫۱۴ درصد، سن ۷ تا ۱۱ سال، ۴۴٫۰۴ درصد سن ۱۲ تا ۱۴ سال، ۲۶٫۶۱ درصد، سن ۱۵ تا ۱۸ سال و حدودا ۱۱ درصد هم سن ۱۸ سال به بالا را برای داشتن گوشی هوشمند مناسب دانستند. نظر شما در این رابطه چیست؟

  • سن ۴ تا ۶ سال
  • سن ۷ تا ۱۱ سال
  • سن ۱۲ تا ۱۴ سال
  • سن ۱۵ تا ۱۸ سال
  • سن ۱۸ سال به بالا


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۱۳۷ دیدگاه
  1. ناشناس

    از ۱۲ سال به بالا یا ۱۳ سال

    1. بی نام

      بچه باید تا ۱۸ سالگی درس اش رو بخونه بعد ۱۸ باید گوشی خرید

  2. ناشناس

    از ۱۲ سال به بالا

  3. آیسان

    ۸ سال به بعد مناسب هست
    ❤🤍

  4. آیسان

    ۷ سال به بعد

  5. آیسان

    ۸سال به بعد گوشی،تبلت،…

    ۱۲سال به بعد هم اینستاگرام،واتساپ،تلگرام و…

    1. N.H

      بیا پایین بچه 😐
      بچه تا ۱۳ سالگی نباید داشته باشه
      کمترش تبلت
      ۱۵ ب بالا میتونه فضای مجازی آزاد داشته باشه
      معلومه بچه ای 😐
      برو دوغت بنوش

  6. Mohammad

    به نظرم ۱۵ جون دیگه می‌تونه جلو خودشو بگیره و همینطور درسشو بخونه و همینطور فرق خوب و بد را بداند
    قبل از اون اگه برای بازی میخواد وسایل بهتری مثل کنسول ها هست

  7. آیسان

    ۷سال به بعد گوشی،تبلت،…

    ۱۱ سال به بعد هم اینستاگرام،تلگرام،…

  8. س_ق

    ۱۵به بالا

    1. آیسان

      ۸سال به بعد

  9. مبینا

    ۱۲

  10. آیسان

    ۷سال به بعد گوشی،تبلت،…
    12سال به بعد هم اینستاگرام،تلگرام،واتساپ،…
    😁🤍🌺

    1. N.H

      عزیزم وقتی بچه ۱۰ ساله نمیتونه جلو خودشو بگیره چیکار به ۸ و ۷ داری
      تابلوئه بچه ای

      ۸ تا ۱۲ بهتره نداشته باشن ولی اگه میخری تبلت بدون سیمکارت

      ۱۳ تا ۱۵ گوشی با سیمکارت
      ۱۵ به بالا گوشی با اختیار آزاد

      برو درستو بخون

  11. Maryam

    من خودم شونزده سالمه ولی‌ گوشی ندارم ، تا هیجده سالگیم قصد خرید ندارم

    1. Ocean

      پس الان با چی اینجا کامنت دادی:|
      بلاخره یه چیزی هس دیگه…

      1. N.H

        گوشی مامانش

  12. آراد

    ۱۲ تا ۱۴ بهترین سن برای خرید گوشی
    ولی برای تبلت ۴ به بعد

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X