از دوربین گوشی‌های سال ۲۰۲۲ چه انتظاراتی داشته باشیم؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
دوربین گوشی‌های هوشمند

به طور کلی گوشی‌های هوشمند به حدی رسیده‌اند که خریدن یک گوشی بد، کار بسیار دشواری محسوب می‌شود مگر اینکه بخواهید مبلغ بسیار اندکی را برای آن هزینه کنید. اما این موضوع به معنای خسته‌کننده شدن این گوشی‌ها نیست و حداقل در رابطه با دوربین گوشی‌های هوشمند روزبه‌روز جذابیت آن‌ها دوچندان می‌شود. اما از دوربین گوشی‌های هوشمند سال ۲۰۲۲ چه انتظاراتی می‌توانیم داشته باشیم؟

بهبود روزافزون دوربین گوشی‌های هوشمند

در سال ۲۰۲۱ گلکسی S21 اولترا با داشتن دوربین‌های عالی توجهات زیادی را جلب کرد. در حال حاضر این یکی از بهترین گوشی‌های اندرویدی محسوب می‌شود که از یکی از بهترین دوربین‌های موبایل هم بهره می‌برد. سامسونگ برای S21 اولترا از سنسور اصلی غول‌پیکری استفاده کرده که می‌تواند حتی در کم‌نورترین محیط‌ها هم نور و رنگ کافی را بیرون بکشد.

علاوه بر این، دوربین تله‌فوتوی دوگانه با زوم ۳ برابری و ۱۰ برابری دست کاربران را برای بزرگنمایی باز می‌گذارند. اگر دوربین این گوشی را با گوشی‌های هوشمند سال ۲۰۱۶ مقایسه کنید که داشتن یک دوربین اصلی نسبتا مناسب برای محیط‌های کم‌نور با استقبال روبه‌رو می‌شد، می‌بینید که طی چند سال گذشته شرکت‌ها در این حوزه پیشرفت شگفت‌انگیزی داشته‌اند.

دوربین گوشی‌های هوشمند

سنسورهای غول‌پیکر به دوربین‌های موبایل اجازه می‌دهند تا نور بیشتری را دریافت کنند و افزایش توان پردازش گوشی‌ها هم به کمک عکاسی محاسباتی می‌آید تا عکس‌های جذاب‌تری به دست کاربران برسد. در این بین، بسیاری از گوشی‌ها در کنار دوربین اصلی از دوربین‌های اولترا واید و تله‌فوتو بهره می‌برند و این دوربین‌ها انعطاف‌پذیری کاربران را برای ثبت سوژه‌های مختلف افزایش می‌دهند.

وضعیت دوربین موبایل در آینده‌ی نزدیک

دوربین گوشی‌های هوشمند همچنان جای پیشرفت زیادی دارند. مدتی قبل شرکت شارپ از اولین گوشی دارای سنسور دوربین ۱ اینچی رونمایی کرد و به‌زودی این سنسور غول‌پیکر همراه با برخی گوشی‌ها به دست کاربران می‌رسد. در رابطه با اهمیت این موضوع باید بگوییم که سنسور ۱ اینچی قبلا فقط برای دوربین‌های عکاسی کامپکت نسبتا گران‌قیمت استفاده می‌شد اما راهیابی آن به گوشی‌های هوشمند خبر بسیار مهمی محسوب می‌شود.

دوربین گوشی‌های هوشمند

این سنسور علاوه بر اینکه بدون نیاز به استفاده از حالت شب می‌تواند در محیط‌های کم‌نور عکس‌های بسیار خوبی ثبت کند، در کنار آن مزایای متعددی را به ارمغان می‌آورد. هرچقدر سنسور بزرگ‌تر باشد، نور بیشتری جذب می‌کند و این موضوع منجر به افزایش سرعت شاتر و در نتیجه ثبت عکس‌های جذاب‌تر از سوژه‌های متحرک می‌شود. بنابراین اگرچه امکانات سنسور ۱ اینچی در بیشتر شرایط چندان استفاده نمی‌شود، اما در محیط‌های کم‌نور امکانات جذابی را ارائه می‌دهد.

گفتنی است عکاسی محاسباتی می‌تواند کیفیت عکس‌های ثبت شده با سنسورهای کوچک را هم متحول کند. بهترین مثال در این زمینه، قابلیت HDR+ گوگل است که به طور پیش‌فرض توسط دوربین گوشی‌های پیکسل استفاده می‌شود. در این روش، دوربین چندین فریم را ثبت می‌کند و سپس با ترکیب آن‌ها به صورت هوشمندانه بخش‌هایی از تصویر را شفاف‌تر و روشن‌تر می‌کند.

گوگل پیکسل

گوگل همچنین با دوربین‌های معمولی این گوشی‌ها و با بهره‌گیری از پردازش‌های نرم‌افزاری می‌تواند رزولوشن تصاویر را افزایش بدهد. یکی دیگر از قابلیت‌های جذاب این گوشی‌ها، عکاسی از آسمان شب است که کاربران با بهره‌گیری از آن می‌توانند از ستارگان عکس‌های خوبی ثبت کنند. با وجود اینکه گوگل در ابتدا در این زمینه تقریبا بی‌رقیب بود، اما شرکت‌های دیگر هم روزبه‌روز امکانات بیشتری در راستای عکاسی محاسباتی ارائه می‌دهند.

در کنار نکات ذکر شده، نباید دوربین‌های پریسکوپی را از قلم بیندازیم که فقط با بهره‌گیری از فضای بسیار اندکی از بدنه‌ی گوشی، می‌توانند زوم ۵ تا ۱۰ برابری اپتیکال را امکان‌پذیر کنند. اما مهم‌ترین مشکل دوربین‌های سوپرزوم موجود در گوشی‌های هوشمند این است که از فاصله کانونی ثابتی بهره می‌برند. این یعنی اگر یک گوشی از دوربین تله‌فوتو با زوم ۵ برابری استفاده کند، برای سطوح زوم بین ۱ تا ۵ برابر باید زوم دیجیتالی استفاده شود.

شرکت شیائومی برای گوشی تاشوی می میکس فولد به منظور حل این مشکل از لنز مایع استفاده کرده است. در این نوع لنزها، با بهره‌گیری از جریان الکتریکی فوکوس و فاصله کانونی تغییر پیدا می‌کند. دوربین موجود در می میکس فولد با بهره‌گیری از این قابلیت به‌عنوان دوربین ماکرو و تله‌فوتو انجام وظیفه می‌کند. با این حال، با پیشرفت این تکنولوژی می‌توان قابلیت‌های آن را بهبود بخشید تا نیاز به بهره‌گیری از دوربین‌های متعدد برطرف شود. طبق شایعات منتشر شده، گلکسی S22 احتمالا با دوربین پریسکوپی مبتنی بر زوم متغیر راهی بازار خواهد شد.

شیائومی می میکس فولد

از طرف دیگر، باید به دوربین‌های سلفی هم اشاره کنیم. طی چند سال گذشته شرکت‌ها به کیفیت دوربین‌های سلفی توجه چندانی نشان نداده‌اند زیرا برای آن‌ها کاهش اندازه‌ی این نوع دوربین‌ها به منظور کوچک‌تر شدن حفره‌ی نمایشگر اهمیت بیشتری داشته است. با توجه به اینکه به زودی برخی گوشی‌ها همراه با دوربین سلفی زیر نمایشگر راهی بازار می‌شوند و این نوع دوربین‌ها هم کیفیت خیلی خوبی ندارند، حداقل در آینده‌ی نزدیک نباید انتظار بهبود گسترده‌ی کیفیت دوربین‌های سلفی را داشته باشیم.

از جمله راهکارها برای افزایش کیفیت دوربین سلفی و یک‌دست کردن نمایشگر، استفاده از دوربین چرخان است که مثلا ایسوس ذن‌فون ۸ فلیپ از این راهکار بهره می‌برد. با این کار، دوربین‌های اصلی به عنوان دوربین سلفی هم انجام وظیفه می‌کنند و کیفیت این نوع عکس‌ها هم بهتر می‌شود. اگرچه طی چند سال گذشته چند شرکت مختلف راهکار دوربین چرخان را امتحان کرده‌اند، اما این رویکرد دوام گوشی را پایین می‌آورد و از طرف دیگر چندان با استقبال کاربران مواجه نشده است.

دوربین گوشی‌های هوشمند

یکی دیگر از راهکارها برای حل این مشکل، تعبیه‌ی یک نمایشگر بسیار کوچک در پنل پشتی است تا کاربران با استفاده از دوربین اصلی بتوانند عکس‌های سلفی ثبت کنند. به‌عنوان مثال شیائومی می ۱۱ اولترا از چنین قابلیتی بهره می‌برد و شاید در ادامه برخی از شرکت‌ها این ایده را عملی کنند.

در حال حاضر، بیشتر گوشی‌های هوشمند بخش بزرگی از نیازهای کاربران را به‌خوبی برطرف می‌کنند. اگرچه بخش‌هایی مانند نمایشگر، باتری و رم تا حد زیادی به بلوغ رسیده‌اند، اما دوربین گوشی‌های هوشمند همچنان جای پیشرفت زیادی دارند و روی هم رفته طی ماه‌های آینده شاهد معرفی گوشی‌های مبتنی بر دوربین‌های جذاب‌تری خواهیم بود.

منبع: Android Central



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. علی دایی

    ماکه با این قیمت ها نمیتونیم بخریم ولی من بین نوت ده و پوکو ام ۳ مونده ولی پوکو ارزون تره

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما