چگونه باید به نوجوانی که درگیر یک رابطه‌ی ناسالم است کمک کنید؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
نوجوان در رابطه‌ی ناسالم

بیشتر روابط دوستیابی نوجوانان پر از خطر و آشفتگی‌ است، اما مطالعه‌ای که اخیرا انجام شده است، نشان می‌دهد که نوجوانان بیش از آنچه که فکر می‌کنید در معرض قرار گرفتن در یک رابطه‌ی ناسالم و خطرات مربوط به آن هستند. در نظرسنجی‌ای که مرکز کنترل بیماری ایالات متحده آمریکا (CDC) در سال ۲۰۱۹ انجام داد، مشاهده شده است که از هر ۱۲ نوجوان، ۱ نفر در یک رابطه‌ی عاشقانه، خشونت فیزیکی، عاطفی یا جنسی را تجربه کرده است و همان‌طور که بالاتر اشاره شد، این داده‌ها فقط مربوط به چند سال گذشته است.

همچنین مطالعات در سراسر جهان نشان می‌دهند که تجربه‌ی خشونت جنسی توسط شریک زندگی افراد از زمان شروع همه‌گیری کرونا نیز در حال افزایش است. حتی اگر فرزند شما در موقعیت آزاردهنده‌ی جسمی هم نباشد، اما ممکن است در موقعیت آزاردهنده‌ی عاطفی قرار گیرد که تشخیص آن به مراتب سخت‌تر خواهد بود.

در ادامه‌ی این مقاله از دیجی‌کالا مگ به برخی از علائم هشداردهنده که زندگی نوجوانان را تهدید می‌کند و باید مراقب آن‌ها باشید، و همچنین اطلاعاتی برای زمانی که نوجوانان نیاز به حمایت دارند، می‌پردازیم.

علائم رابطه‌ی ناسالم در نوجوانان

تا زمانی که شما در جریان رابطه‌ی نوجوانتان باشید، می‌توانید متوجه برخی از این نشانه‌های ناسالم شوید، اما ممکن است با وجود اینکه هیچ رفتاری حاکی از سو استفاده از نوجوان شما وجود نداشته باشد، باز هم آن‌ها در معرض آسیب قرار بگیرند. در ادامه به برخی از علائم رابطه‌ی ناسالم که نیاز به مراقبت بیشتری از سمت شما برای آن‌ها وجود دارد، اشاره شده است:

  • دل‌مشغولی زیاد یکی از طرفین به دیگری (خارج شدن از حالت معمول)
  • حسادت بیش‌ازحد، مالکیت یا رفتارهای کنترل‌کننده
  • خیانت یا دستکاری احساسات افراد در رابطه
  • کبودی یا جراحات غیرقابل توضیح
  • انزوا و گذراندن مداوم وقت خود با یکدیگر
  • تحقیر و انتقاد بیش‌ازحد در رابطه
  • فرار از زیر بار مسوولیت
  • زیاده‌روی در هدیه دادن
  • تجاوز به حریم خصوصی افراد در زندگی واقعی یا آنلاین (مانند تجسس و نظارت بر فعالیت‌های طرفین از طریق رسانه‌های اجتماعی، تلفن‌های همراه یا تعقیب‌کردن)

البته، این احتمال وجود دارد که شما نتوانید به‌طور مستقیم هیچ یک از آن رفتارها را مشاهده کنید و فقط حس بدی به ارتباط نوجوان خود داشته باشید، اما به احتمال زیاد متوجه تغییراتی در خلق‌وخو یا رفتار فرزندتان خواهید شد، مانند:

  • علائم افسردگی یا اضطراب، از جمله افکار خودکشی
  • رفتار پرخطر مانند استفاده‌ی جدید یا بیشتر از مواد مخدر یا الکل
  • رفتارهای ضداجتماعی مانند دروغ‌گفتن، کتک‌زدن، قلدری یا دزدی

علاوه‌ بر این موضوع که نمی‌خواهید فرزندتان در این بازه‌ی سنی مورد آسیب قرار بگیرد، اما کمک به او برای شناسایی و حل این تعارضات باعث می‌شود تا نوجوان این مهارت‌های مهم را زودتر یاد بگیرد و در آینده بهتر بتواند از آن‌ها استفاده کنند. همچنین مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات متحده آمریکا بیان کرده است، زمانی که افراد در سنین نوجوانی/جوانی قربانی خشونت خانگی می‌شوند، در سنین بالاتر نیز احتمال بیشتری وجود دارد که در معرض انواع خشونت‌ها قرار بگیرند.

صحبت با نوجوان در ارتباط با نشانه‌های رابطه‌ی ناسالم

علایم رابطه ناسالم و صحبت با نوجوان

یک مساله‌ی اساسی که در ارتباط با نوجوانان وجود دارد این است که گاهی اوقات صحبت‌کردن با آن‌ها درباره‌ی نگرانی‌هایتان باعث عقب‌نشینی آن‌ها خواهد شد و ممکن است دیگر فرصت مناسبی برای صحبت مجدد شما درباره‌ی نگرانی‌هایتان و حل این مشکلات پیش نیاید. در این مواقع یکی از راه‌های جلوگیری از این امر، گفت‌وگو درباره‌ی مفهوم رضایت و اینکه یک رابطه‌ی خوب در اوایل چطور به نظر می‌رسد، خواهد بود. این موضوع بسیار مهم است که قبل از اینکه فرزندتان درگیر یک رابطه شود، با او در مورد ارتباط سالم گفت‌وگو کنید. همچنین بحث در مورد مرزها و احترام نیز اگر از سنین پایین شروع شود، در آینده نتیجه‌ی بهتری را به دنبال خواهد داشت.

در واقع اگر از این موضوعات نگران هستید و می‌خواهید آن‌ها را با نوجوانتان مطرح کنید، بهتر است با نوجوان به شیوه‌ای غیرتقابلی ارتباط برقرار کنید و نگرانی‌های خود را به‌جای سخنرانی، تهدید یا آمار با او در میان بگذارید. گفتن «من متوجه شدم که…» می‌تواند به شما کمک کند گفت‌وگو را بهتر شروع کنید و مجبور به پاسخ فوری نشوید. همچنین ممکن است فرزند شما برای اولین‌بار پاسخگویتان نباشد، بنابراین به‌خاطر داشته باشید که این گفت‌وگوها احتمالا در چندین موقعیت در طول زمان مورد نیاز خواهند بود و صرفا با یکبار شما را به نتیجه‌ی مطلوب نمی‌رساند.

درخواست کمک از افراد و سازمان‌های متخصص

خشونت جسمی، روانی در یک رابطه‌ی بی‌ثبات و ناسالم می‌تواند به‌ سرعت تشدید شود و عواقب بدی با خود به همراه داشته باشد. همچنین اگر نگران این موضوع هستید که نوجوانتان در خطر است، مهم است که فورا از سازمان‌های متولی درخواست کمک کنید و در کشور ما نیز برای مواقع این چنینی که نوجوان در معرض خطر و هر نوع خشونتی قرار دارد می‌توان با اورژانس اجتماعی به شماره‌ی ۱۲۳ یا مرکز فوریت‌های پلیس به‌شماره‌ی ۱۱۰ تماس گرفت و موضوع را با آن‌ها در میان گذاشت. برای مسائل غیراورژانسی نیز، صحبت با یک روان‌شناس می‌تواند بسیار کارگشا و موثر باشد.

نکته‌ی پایانی

رابطه ناسالم و آموزش نوجوان از سنین کم

برای همه‌ی ما قرار گرفتن در یک رابطه‌ی ناسالم می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد. در واقع علاوه‌ بر رنجی که افراد متحمل می‌شوند، در معرض آسیب روانی و جسمی جدی نیز قرار خواهند گرفت که آینده‌ی آن‌ها را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است که آموزش‌های لازم را از سنین پایین آغاز کنید و ذهن نوجوانان را نسبت به انواع خشونتی که در یک رابطه‌ی ناسالم ممکن است برایشان رخ دهد، آماده سازید.

همچنین علائم رابطه‌ی ناسالم بسیار بیشتر از آن‌ چیزی است که در بالا به آن‌ها اشاره شد و خیلی از مواقع ممکن است افراد خشونت‌هایی را تجربه کنند که هیچ‌گونه آگاهی‌ای از قبل نسبت به آن نداشته باشند، پس برای خارج کردن خود از شرایط ناسالم دریافت کمک از یک متخصص بهترین راهکار است.

این مطلب فقط جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با یک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: lifehacker



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X