کلید WPS روی مودم چیست؟
اگر به دنبال پاسخ به این سوال هستید که کلید WPS روی مودم چیست، در این مطلب قصد داریم زیر و بم این تکنولوژی را توضیح دهیم؛ فناوری خاصی که بسیاری از کاربران اینترنتی از آن بیخبر هستند.
قابلیت WPS چه کاربردی دارد؟
چگونه کلید WPS روی مودم کار میکند؟
چه دستگاههایی با WPS کار میکنند؟
دکمه WPS کجای مودم قرار دارد؟
مزایا و معایب استفاده از کلید WPS روی مودم
مزایای استفاده از کلید WPS روی مودم
معایب استفاده از کلید WPS روی مودم
کلید WPS روی مودم؛ خوب یا بد؟
اگر تا به حال یک مودم بیسیم را به تنهایی راهاندازی کردهاید یا به تازگی با خرید مودم قصد اتصال به اینترنت را دارید، احتمالا نام WPS را شنیدهاید. ممکن است این اصطلاح را در منوهای پیکربندی مودم ببینید یا پشت مودم خود یک دکمه به این اسم مشاهده کنید. با این حال، آیا میدانید WPS واقعا به چه معناست و چگونه کار میکند؟ اگر نمیتوانید به این سوالات پاسخ دهید، این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.
قابلیت WPS چه کاربردی دارد؟
WPS مخفف WiFi Protected Setup است. این عبارت در واقع یک استاندارد امنیت شبکه بیسیم به شمار میرود که فرآیند اتصال دستگاه شما به مودم را سرعت بخشیده و ساده میکند. این قابلیت کمک میکند تا به سرعت بدون وارد کردن رمز عبور وای-فای به اینترنت متصل شوید. برای فعالسازی WPS باید یک دکمهی فیزیکی یا لمسی را که در پشت مودم شما قرار دارد پیدا کنید یا آن را در منوی تنظیمات مودم روشن کنید. وقتی آن را روشن میکنید، حالت WPS به شما اجازه میدهد تا دستگاههای مختلف خود را با استفاده از رمز عبور WPS، که به عنوان کلید WPA-PSA نیز شناخته میشود، به مودم خود متصل کنید. در واقع، WPS هیچ مسئولیتی در قبال اتصال وای-فای ندارد. این فناوری تنها برای ارسال دادههای اتصال بین مودم و دستگاه بیسیم طراحی شده است.
WPS ایدهای از سازمان غیرانتفاعی “Wi-Fi Alliance” بود. این اتحادیه در واقع یک انجمن از بزرگترین شرکتهایی به حساب میآید که کامپیوترها و دستگاههای وای-فای را تولید میکنند. بیش از ۶۰۰ عضو در این اتحادیه شرکت دارند، از جمله شرکتهایی مانند مایکروسافت، سامسونگ و اینتل. این اتحادیه در سال ۱۹۹۹ تاسیس شد تا فناوریهای وای-فای را ترویج دهد و محصولات وای-فای را در سراسر جهان گواهی کند. این استاندارد در سال ۲۰۰۷ برای سادهسازی فرآیند اتصال ایجاد شد و از آن زمان، بیشتر سیستمهای وای-فای در سراسر جهان آن را پذیرفتهاند.
چگونه کلید WPS روی مودم کار میکند؟
اگر میخواهید دستگاه بیسیم خود را متصل کنید، باید رمز عبور شبکه وای-فای را بدانید. این فرآیند دشوار نیست اما برای بهدست آوردن دادههای ضروری کمی زمان میبرد. WPS این کار را آسانتر و کمی سریعتر میکند. از بهترین مودم بیسیم گرفته تا مودمهای ارزان قیمت معمولا از این فناوری بهره میبرند.
روشهای مختلفی برای انجام این کار وجود دارد. اول از همه، WPS میتواند یک راهحل برای اتصال به وای-فای بدون رمز عبور باشد. برای این کار، باید دکمه WPS را روی مودم خود فشار دهید تا شناسایی دستگاه فعال شود. سپس، دستگاه خود را بردارید و شبکهای را که میخواهید به آن متصل شوید را انتخاب کنید. اتصال بلافاصله در دسترس خواهد بود و سیستم از شما نمیخواهد که رمز عبور را وارد کنید.
برخی از تجهیزات الکترونیکی بیسیم مانند پرینترها نیز دکمه WPS دارند که میتوان از آن برای ایجاد اتصالات سریع استفاده کرد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که هر دو دکمه را (روی دستگاه و مودم) فشار دهید تا به شبکهی بیسیم دسترسی پیدا کنید. شما نیازی به وارد کردن هیچ دادهای در اینجا ندارید؛ چرا که WPS بهطور خودکار رمز عبور را ارائه میدهد. همچنین، آن دستگاه قادر خواهد بود در آینده بدون فشار دادن دکمههای WPS به همان مودم وای-فای متصل شود؛ چرا که رمز عبور به یاد خواهد ماند.
گزینهی دیگر برای اتصال، به استفاده از کد پین (PIN) هشت رقمی نیاز دارد. زمانی که WPS روی یک مودم فعال است، یک کد پین به طور خودکار تولید میشود. کد پین را میتوان در صفحه تنظیمات WPS پیدا کرد. برخی از دستگاههایی که دکمه WPS ندارند، به کد پین نیاز خواهند داشت.
آخرین گزینه نیز میتواند با استفاده از همان کد پین هشت رقمی انجام شود. برخی از دستگاهها دکمه WPS ندارند اما از WPS پشتیبانی میکنند، بنابراین این دسته از دستگاهها یک کد پین تولید میکنند که توسط مودم برای اتصال دستگاه به شبکه استفاده خواهد شد. شما فقط باید کد پین را در تنظیمات مودم خود وارد کرده تا به آن دسترسی پیدا کنید.
متاسفانه، روشهایی که نیاز به استفاده از کد پین دارند، هیچ مزیتی در سرعت فرآیند اتصال ندارند. شما همان مقدار زمان را برای وارد کردن رمز عبور روتر و کد پین صرف میکنید. بنابراین باید فقط روشی را انتخاب کنید که برای شما راحتتر است.
چه دستگاههایی با WPS کار میکنند؟
WPS توسط طیف وسیعی از دستگاهها پشتیبانی میشود، که به طور معمول شامل مودمهای بیسیم است. با این حال، شما میتوانید دکمه WPS را روی چاپگرهای بیسیم و تقویتکنندههای دامنهی وای-فای هم پیدا کنید، که معمولا قابلیتهای WPS را نیز ارائه میدهند. در نهایت، عملکرد WPS در برخی از لپتاپهای بالارده، تبلتها، گوشیهای هوشمند و دستگاههای ۲ در ۱ یا همان هیبریدی در دسترس است، جایی که معمولا از طریق نرمافزار به جای دکمههای فیزیکی پیادهسازی میشود.
دکمه WPS کجای مودم قرار دارد؟
WPS در قالب یک دکمهی فیزیکی یا شاید هم لمسی روی مودم شما قرار دارد. اغلب، این دکمه در پشت دستگاه در میان پورتها و اتصالات قرار دارد، به طوری که کاربران نمیتوانند به طور تصادفی آن را فشار دهند.
برخی از دستگاهها ممکن است دکمه WPS را در جلوی مودم داشته باشند، بنابراین بیشتر قابل مشاهده است. اگر در پیدا کردن دکمه WPS روی مودم خود مشکل دارید، دفترچهی راهنمای مودم را بررسی کنید.
مزایا و معایب استفاده از کلید WPS روی مودم
با وجود این که WPS در بیشتر تجهیزات وای-فای گنجانده شده، مزیت این استاندارد هنوز یک موضوع بحث برانگیز شناخته میشود. برخی از کاربران حرفهای به استفاده از آن تمایل دارند؛ چرا که اتصال به مودم را آسانتر و سریعتر میکند، در حالی که دیگران به دلیل اینکه WPS امنیت فرآیند اتصال را کاهش میدهد، از آن پرهیز میکنند. با این حال، میتوان مزایا و معایب WPS را در موارد زیر خلاصه کرد:
مزایای استفاده از کلید WPS روی مودم
- بسیار سریع است؛ به ویژه اگر مودم و دستگاه مورد نظر دارای دکمهی WPS باشند.
- بسیار ساده بوده و به هیچ دانش فنی نیاز ندارد. هیچ روش سادهتری برای اتصال و صرفا بر اساس فشردن یک دکمه بین مودم و سایر دستگاهها وجود ندارد.
- فناوری WPS تقریبا توسط تمام مودمها و دستگاههای شبکه پشتیبانی میشود. WPS همچنین میتواند برای ایجاد شبکههای وای-فای روی اکثر سیستم عاملها مثل ویندوز، اندروید و لینوکس مورد استفاده قرار گیرد.
معایب استفاده از کلید WPS روی مودم
- واقعا امن نیست! اتصالات WPS با استفاده از پین به نظر میرسد یک رفتار تهاجمی برای ورود به شبکه است. یک حملهی WPS موفقیت آمیز به هکر اجازه میدهد به راحتی به شبکهی وای-فای شما دسترسی پیدا کند. به همین دلیل، غیر فعالسازی WPS تنها راه حل در این زمینه شناخته میشود.
- هر فردی که دسترسی فیزیکی به مودم دارد میتواند از WPS استفاده کند. بنابران، اگر فردی مطلع باشد جایگاه دقیق مودم کجاست، این قدرت را دارد تا بدون اجازهتان به آن متصل شود.
- فناوری WPS توسط شرکت اپل پشتیبانی نمیشود. بنابراین، اگر شما صاحب آیفون، مکبوک یا آیپد هستید، به هیچ وجه نمیتوانید با WPS به شبکهی وای-فای متصل شوید. از آنجایی که اپل اعتقاد دارد WPS از جنبهی امنیتی چندان قوی نیست، هیچ یک از محصولات اپل از این تکنولوژی پشتیبانی نخواهند کرد.
کلید WPS روی مودم؛ خوب یا بد؟
همانطور که متوجه شدهاید، استاندارد امنیتی شبکه WPS هم مزایا و هم محدودیتهایی دارد. از یک سو، به ما کمک میکند تا از یادآوری رمز عبور وای-فای خودداری کنیم و به سرعت به اینترنت متصل شویم. از سوی دیگر، WPS به اندازهی کافی امن نیست تا اعتماد کاربران را به طور کلی جلب کند. بنابراین، تصمیم استفاده از WPS یا عدم استفاده از آن به شما بستگی دارد. در هر صورت، میتوانید این عملکرد را در هر زمان که بخواهید با خاموش کردن دکمه WPS غیرفعال کنید.
منبع: passwork