هر آنچه در مورد تئوری اینترنت مرده باید بدانید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
تئوری اینترنت مرده

تئوری اینترنت مرده، یک تئوری توطئه آنلاین است که هر از گاهی مطرح می‌شود. این نظریه بیان می‌کند که بیشتر محتوای اینترنت توسط انسان‌ها ایجاد نشده است، اما آیا این چیزی امکان‌پذیر است و آیا اصلاً اهمیتی دارد؟

تئوری اینترنت مرده به طور خلاصه

اینترنت فضایی شلوغ است، با میلیاردها تعامل، میلیون‌ها بخش محتوا و تعداد باورنکردنی حساب‌های کاربری شبکه‌های اجتماعی و داده‌های مربوط به افراد.

تئوری اینترنت مرده (اگر بخواهیم صادق باشیم، بیشتر شبیه یک فرضیه است) بر این ایده استوار است که بیشتر (نه همه) محتوا و تعاملاتی که در اینترنت مشاهده می‌کنید، توسط انسان‌ها ایجاد نشده‌اند. بلکه همه آن‌ها توسط الگوریتم‌ها و نرم‌افزارهای هوش مصنوعی تولید می‌شوند، به اندازه‌ای زیاد که اینترنت دیگر واقعاً جایگاهی برای انسان‌ها نیست. بر اساس این نظریه، انسان‌ها در اینترنت به اقلیت تبدیل شده‌اند، بدون آنکه حتی متوجه آن باشند.

تئوری اینترنت مرده

چرا این موضوع اهمیت دارد؟ به تأثیر اینترنت بر جامعه مدرن فکر کنید. اینترنت اصلی‌ترین راه کسب اطلاعات برای مردم است. همچنین  مسیر انتشار اطلاعات گمراه‌کننده در مورد مسائل پزشکی یا سیاسی با نظارت کم یا بدون نظارت است. با توجه به اینکه اینترنت چنین فناوری اثرگذار و محوری در جامعه انسانی مدرن محسوب می‌شود، بدیهی است که جعلی بودن بخش اعظم آن، می‌تواند نگرانی بزرگی باشد.

آیا چنین چیزی اصلا امکان‌پذیر است؟

درست یا نادرست بودن این نظریه فعلاً کنار می‌گذاریم، اما آیا اصلاً چنین چیزی ممکن است؟ چند سال پیش، پاسخ با اطمینان «خیر» بود، اما امروزه این موضوع کاملاً قابل باور به نظر می‌رسد. توانایی ایجاد تقریبا هر چیزی به صورت مصنوعی، امری عادی شده است. به همین دلیل، باید نسبت به هر چیزی که در اینترنت می‌بینید، شک و تردید داشته باشید.

تئوری اینترنت مرده

فناوری‌های هوش مصنوعی قادرند هر تصویری را خلق کنند، ساختن چهره‌های انسانیِ غیرواقعی بسیار ساده شده است و سیستم‌های هوش مصنوعی می‌توانند گفتگوهایی طبیعی با انسان‌ها داشته باشند، به گونه‌ای که بسیاری را فریب دهند. بنابراین، حتی اگر این ادعا که بخش عمده‌ای از اینترنت توسط موجودات غیرزنده اداره و ساخته می‌شود، صحت نداشته باشد، قطعا بخش‌هایی از آن به این شکل اداره و ساخته می‌شوند. با پیشرفت این فناوری‌ها، به نظر می‌رسد که سهم محتوای ساخته‌شده توسط سیستم‌های غیر انسانی در اینترنت، همچنان رو به افزایش خواهد بود.

اگر درست باشد چه؟

فرض کنیم برای پیشبرد بحث، این تئوری حقیقت داشته باشد. این موضوع از لحاظ عملی چه معنایی خواهد داشت؟ ما قبلا دیده‌ایم که «ربات‌ها» در پلتفرم‌هایی مانند ایکس (که قبلا توییتر نام داشت) و فیس‌بوک چگونه می‌توانند دست به هر کاری بزنند، از دستکاری افکار عمومی گرفته تا تداوم کلاهبرداری و نشر اطلاعات غلط. یک مطالعه توسط شرکت امنیت سایبری چِک (Cheq) تخمین می‌زند که  تا ۱۲ درصد از کاربران ایکس می‌توانند ربات باشند. فیس‌بوک نیز در سال ۲۰۱۹ تعداد حیرت‌انگیز ۳ میلیارد حساب کاربری جعلی را حذف کرد که بدون شک تعداد قابل توجهی از آن‌ها ربات بوده‌اند.

تئوری اینترنت مرده

در اینکه الگوریتم‌ها، هوش مصنوعی و انواع مختلف دیگر از نرم‌افزارهای خودکار می‌توانند پیامدهای واقعی و جدی برای زندگی انسان‌ها روی این کره‌ی خاکی داشته باشند، تردیدی نیست. این پیامدها می‌تواند شامل رادیکالیزه شدن افراد در شبکه‌های اجتماعی، ایجاد اتاق‌های پژواک توسط الگوریتم‌ها یا تأثیرگذاری افرادی که اصلاً وجود خارجی ندارند بر روی افراد واقعی باشد. به طور کلی، تصاحب کامل کنترل توسط چنین نرم‌افزارهایی می‌تواند جامعه‌ی بشری را به مسیری کاملاً متفاوت در تاریخ هدایت کند.

هوش مصنوعی بخش جدایی‌ناپذیر آینده‌ی اینترنت است

تئوری اینترنت مرده یکی از آن تئوری‌های توطئه است که به دلیل اشاره به ترس یا نگرانی‌ای خاص، همچنان پابرجا مانده است. مسئله اینجاست که وقتی صحبت از نویسندگان انسانی در وب به میان می‌آید، احتیاط نسبت به هر آنچه می‌بینید و می‌شنوید کاملاً منطقی است. شما واقعاً نمی‌توانید بدانید که آیا یک فرد این متن را نوشته است یا اینکه من وجود خارجی دارم. البته این موضوع در محافل فلسفی تازگی ندارد، اما اکنون به یک مسئله‌ی کاملاً فراگیر تبدیل شده است!

این حقیقت وجود دارد که اینترنت جهانی، خانه‌ی عامل‌های مصنوعی خودمختار و بسیار هوشمند خواهد بود. چه هوش مصنوعی مهارگسیخته‌ای باشد که علاقه‌مندان به سکونت در دریا آن را روی سرورهایی در آب‌های بین‌المللی اجرا می‌کنند، و چه هوش مصنوعی بازاریابی‌ای که توسط شرکت فست‌فود موردعلاقه‌ی شما اداره می‌شود، امکان پس گرفتن این چراغ جادو وجود ندارد. تئوری اینترنت مرده به شکل اولیه‌ی خود ممکن است پوچ یا درست باشد. مدرک قاطعی برای هیچ‌کدام از این دو حالت وجود ندارد. با این حال، به نظر می‌رسد در حال نظاره تولد نسخه‌ای از آن هستیم که همه‌ی ما باید با آن زندگی کنیم.

منبع: HowToGeek

سوالات متداول
تئوری اینترنت مرده چیست؟
بر اساس این تئوری توطئه، بیشتر محتوای موجود در اینترنت توسط بات‌ها ارائه شده است.


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X