سرویس ماهواره‌ای اسنپدراگون Satellite چیست؟ هر آنچه باید بدانید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه

برقراری ارتباط ماهواره‌ای بین گوشی‌های هوشمند دیگر یک رویا نیست. چندی پیش اپل با معرفی و عرضه‌ی نسل جدید آیفون‌ها یعنی سری ۱۴، قابلیت ارتباط ماهواره‌ای را به این گوشی‌های هوشمند پرچم‌دار آورد. همین موضوع نیز موجب شد تا توجهات اکثر رسانه‌های خبری به سمت این فناوری متمایل شود. در همین زمینه، کوالکام اواسط زمستان سال گذشته از سرویس اسنپدراگون Satellite در جریان نمایشگاه CES 2023 رونمایی کرد که یک سرویس ارسال پیام ماهواره‌ای برای گوشی‌های پرچم‌دار اندرویدی به شمار می‌رود. در این مطلب قصد داریم به معرفی فناوری ارتباط ماهواره‌ای کوالکام و نحوه عملکرد آن بپردازیم و شما را با قابلیت‌های احتمالی که این فناوری به گوشی‌های هوشمند اندرویدی پرچم‌دار می‌آورد آشنا کنیم. با دیجی کالا مگ در این مقاله همراه باشید.

فناوری اسنپدراگون Satellite چیست؟

همانطور که از نام آن بر می‌آید، فناوری اسنپدراگون Satellite، یک تکنولوژی ارتباطی زمین به ماهواره است که شرکت کوالکام آن را توسعه داده و قرار است در آینده‌ی نزدیک بیشتر در مورد آن بشنویم. از آن جایی که طیف گسترده‌ای از گوشی‌های اندرویدی موجود در بازار گوشی‌های هوشمند از تراشه‌های اسنپدراگون کوالکام بهره می‌برند، این موضوع می‌تواند به این معنی باشد که این فناوری احتمالاً بسیار بیشتر از فناوری اتصال ماهواره‌ای اپل در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت. در حقیقت، انتظار می‌رود که در آینده این قابلیت به همه‌ی چیپست‌های 5G کوالکام، حتی سری اسنپدراگون ۴ نیز برسد و به صورت گسترده‌ای در اختیار کاربران گوشی‌های مجهز به این تراشه‌ها قرار بگیرد.

درست مانند سایر فناوری‌های ارتباط ماهواره‌ای که تاکنون دیده‌ایم، فناوری اسنپدراگون Satellite نیز قرار نیست جایگزین ارتباط سلولار شما شود. در واقع باید اشاره کنیم که این فناوری زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که شما نتوانید هم از دیتا و هم از وای فای گوشی هوشمند خود استفاده کنید؛ به عنوان مثال در بیابان گم شده‌اید یا در یک کشتی تفریحی در وسط اقیانوس هستید و تحت پوشش شبکه دیتا یا وای‌فای قرار ندارید. البته آن طور که شایعات حاکی از آن هستند، فناوری ارتباط ماهواره‌ای گران و البته کم‌ سرعت است و بنابراین نمی‌توانید از آن به عنوان یک شبکه اتصال عادی استفاده کنید. بسیاری از کاربران گمان می‌کنند که این فناوری جایگزین اینترنت 5G یا وای‌فای خواهند شد، اما این موضوع به هیچ عنوان صحت ندارد.

طبق ادعای کوالکام، فناوری ارتباط ماهواره‌ای اسنپدراگون Satellite، همانند آیفون‌ها، ابتدا صرفاً از پیام‌های اضطراری پشتیبانی خواهند کرد و سپس امکان ارسال پیام‌های عادی را به کاربران این فناوری ارائه می‌دهد. هنگامی که شما نیاز به اتصال به خدمات اضطراری دارید، این فناوری ماهواره‌ای جدید کوالکام ابتدا به سیستم Garmin Response متصل می شود. سپس مختصات GPS شما را به اولین دریافت‌کننده به جهت کمک‌رسانی ارسال می‌کند.

شنیده‌ها حاکی از آن است که این فناوری در آینده، به شما امکان ارسال و دریافت پیام‌های عادی (SMS) را می‌دهد اما با استفاده از آن نمی‌توانید از دیتای موبایل بهره ببرید و تماس‌های صوتی نیز برقرار کنید. علاوه بر این محدودیت‌ها، همچنین باید به این نکته نیز اشاره کنیم که شما صرفا قادر خواهید بود تا پیام‌های با حداکثر حجم ۱۴۰ بایت را با فناوری اسنپدراگون Satellite ارسال کنید. اگرچه شاید این موضوع برای بسیاری از کاربران قابل قبول نباشد، اما این فناوری کمی بهتر از فناوری اپل است که صرفا امکان ارسال یک سری پیام‌های آماده SOS را به کاربران می‌دهد.

گوشی موبایل سامسونگ مدل Galaxy S22 Ultra 5G دو سیم کارت ظرفیت 512 گیگابایت و رم 12 گیگابایت

فناوری اسنپدراگون Satellite چگونه کار می‌کند؟

اگرچه کوالکام اعلام کرده که تراشه‌ی پرچم‌دار اسنپدراگون ۸ نسل ۲ از ارتباط ماهواره‌ای پشتیبانی می‌کند، با این حال، این ویژگی هنوز عرضه نشده و در دسترس عموم کاربران قرار نگرفته است. در مورد نحوه عملکرد این فناوری از منظر فنی باید اشاره کنیم که مودم اسنپدراگون X70 5G از باندهای با فرکانس فوق‌العاده بالا پشتیبانی می‌کند و به گوشی‌های هوشمند این اجازه را می‌دهد تا مستقیماً با ماهواره‌های مستقر در مدار پایین آسمان ارتباط برقرار کنند. از آنجایی که این ماهواره‌ها بالاتر از برج‌های مخابراتی زمین قرار دارند، می‌توانند مناطق بسیار وسیع‌تری را تحت پوشش خود قرار دهند.

اسنپدراگون Satellite

کوالکام برای فناوری اسنپدراگون Satellite، با شرکت آمریکایی Iridium Communications که مجموعه‌ای متشکل از ۶۶ ماهواره را اداره می‌کند، قرار همکاری امضا کرده است. اگر نام این شرکت آمریکایی برای شما آشنا به نظر می‌رسد، به این دلیل است که گارمین نیز از ماهواره‌های این شرکت برای ارتباطات inReach خود استفاده می‌کند. این قرارداد همکاری شباهت‌های بسیار زیادی با قرارداد همکاری اپل با شرکت Globalstar دارد که ۴۸ ماهواره را اداره می‌کند. با این حال، تکنولوژی ارتباط ماهواره‌ای کوالکام و شرکت Iridium Communications یک مزیت ویژه‌ نسبت به فناوری ماهواره‌ای اپل دارد و آن هم این است که شما می‌توانید از فناوری اسنپدراگون Satellite در نقاط بیشتری از جهان استفاده کنید.

برخلاف فناوری ارتباط ماهواره‌ای آیفون که در ارتفاع‌های خاصی کار می‌کند، کوالکام دارای پوشش قطب به قطب است. به عنوان مثال اگر در شمال کانادا یا آلاسکا زندگی می‌کنید، فناوری اسنپدراگون Satellite به راحتی در دسترس شما قرار خواهد داشت. آن طور که گفته می‌شود، این سرویس ماهواره‌ای ابتدا صرفاً در اروپا و آمریکای شمالی عرضه خواهد شد. از زمانی که کوالکام از فناوری اسنپدراگون Satellite در جریان نمایشگاه CES 2023 رونمایی کرده، می‌دانیم که این فناوری امکان ارسال SMS، حتی زمانی که به ماهواره متصل هستید، را به کاربران می‌دهد. در واقع، گوشی‌های اندرویدی مبتنی بر این فناوری قادر خواهند بود به طور دو طرفه از قابلیت ارسال و دریافت پیام بهره ببرند. بنابراین به احتمال زیاد کوالکام با اپراتورهای مخابراتی مختلفی نیز در این زمینه همکاری خواهد کرد.

گوشی موبایل سامسونگ مدل Galaxy S23 Ultra دو سیم کارت ظرفیت 256 گیگابایت و رم 12 گیگابایت

کدام گوشی‌های اندرویدی از Snapdragon Satellite پشتیبانی می‌کنند؟

از آنجا که تراشه‌ی جدید پرچم‌دار کوالکام یعنی اسنپدراگون ۸ نسل ۲ از فناوری اسنپدراگون Satellite پشتیبانی می‌کند، شاید فکر کنید که شرکت‌ها برای فعال‌سازی این فناوری در گوشی‌های مجهز به این تراشه، صرفا نیاز به انتشار یک به‌روزرسانی دارند، اما متاسفانه این امر متحمل به نظر نمی‌رسد. علاوه بر چیپست و مودم مناسب، گوشی‌های هوشمند برای استفاده از این فناوری نیاز به یک آنتن ویژه‌ای نیز دارند. از این رو، انتظار نداشته باشید همه گوشی‌های هوشمند پرچم‌دار سال ۲۰۲۳ از این فناوری جدید پشتیبانی کنند. برای مثال قدرتمندترین گوشی‌ هوشمند پرچم‌دار سامسونگ یعنی گلکسی S23 اولترا از باندهای لازم جهت اتصال به این فناوری پشتیبانی نمی‌کند.

Snapdragon

با این حال، کوالکام احتمالا تلاش خواهد کرد تا به‌زودی فناوری اسنپدراگون Satellite را به بازار عرضه کند، چراکه در این بازار رقبای سرسختی دارد و باید با آن‌ها به رقابت بپردازد. علاوه بر اپل، اپراتور آمریکایی T-Mobile نیز با اسپیس ایکس همکاری کرده تا در آینده نزدیک ارتباط ماهواره‌ای را به گوشی‌های هوشمند بیاورد. این شرکت ادعا کرده که فناوری ارتباط ماهواره‌ای را در دسترس کاربران همه‌ی گوشی‌های هوشمند 5G قرار می‌دهد و برای این کار نیازی به نصب مودم و سخت‌افزار تخصصی در گوشی‌های هوشمند ندارد.

زمانی که فناوری ارتباط ماهواره‌ای اسنپدراگون Satellite در دسترس عموم قرار بگیرد، کاربران احتمالاً به یک رابط کاربری ویژه برای استفاده از آن دسترسی پیدا می‌کنند. وصل شدن به ارتباط ماهواره‌ای می‌تواند چند ثانیه طول بکشد. اگر موانعی بین شما و آسمان وجود داشته باشد، برای مثال هوا صاف نباشد، باید مدت زمان بیشتری را برای متصل شدن منتظر بمانید. به گفته‌ی کوالکام، حتی برگ‌ها یا پوشش درختان نیز می‌توانند در فرآیند ارسال هر پیام تأخیر حدود ۱۰ ثانیه‌ای را ایجاد کنند. همچنین هزینه‌ی ارسال پیام‌های عادی با فناوری ارتباط ماهواره‌ای اسنپدراگون Satellite هنوز مشخص نشده است. با این حال، کوالکام گفته که استفاده از این ویژگی برای تماس یا خدمات اضطراری، بدون هزینه یا با هزینه‌ی بسیار کمی در دسترس خواهد بود.

سخن پایانی

در این مطلب به معرفی فناوری ارتباط ماهواره‌ای کوالکام، نحوه عملکرد آن و قابلیت‌های جدید و احتمالی که ارائه خواهد کرد پرداختیم و شما را با اطلاعاتی در این زمینه آشنا کردیم. امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید.

منبع: androidauthority

سوالات متداول در مورد سرویس اسنپدراگون Satellite
اسنپدراگون Satellite چیست؟
اسنپدراگون Satellite، یک سرویس ارسال پیام ماهواره‌ای برای گوشی‌های پرچم‌دار اندرویدی محسوب می‌شود.
اسنپدراگون Satellite چه زمانی در دسترس عموم قرار می‌گیرد؟
هنوز مشخص نیست که سرویس اسنپدراگون Satellite چه زمانی در اختیار عموم کاربران قرار می‌گیرد.
راهنمای خرید گوشی موبایل


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X