G-Sync انویدیا چیست و چرا برای گیمرها اهمیت زیادی دارد؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
G-Sync انویدیا

خرید سخت‌افزار مربوط به گیمینگ روز‌به‌روز پیچیده‌تر و سخت‌تر می‌شود زیرا اولا تنوع گزینه‌ها بسیار زیاد شده و از سوی دیگر باید با اصطلاحات زیادی هم آشنا باشید. زمانی که می‌خواهید یک مانیتور گیمینگ بخرید، طبیعتا باید مشخصه‌های زیادی را در نظر بگیرید و اگر نمی‌خواهید با مشکل پارگی تصویر (screen tearing) روبرو شوید، مانیتور گیمینگ شما باید از رفرش‌ریت متغیر پشتیبانی کند. یکی از فناوری‌های مشهوری که این کار را انجام می‌دهد، فناوری G-Sync شرکت انویدیا است که در این مطلب به ویژگی‌ها و اهمیت آن می‌پردازیم.

G-Sync انویدیا چیست و چه تاثیری روی اجرای بازی‌ها دارد؟

G-Sync انویدیا

تکنولوژی G-Sync شرکت انویدیا که در سال ۲۰۱۳ معرفی شد، با پدیده «پارگی تصویر» (screen tearing) و لرزش‌هایی که ممکن است در اثر آن به وجود بیاید، مبارزه می‌کند. این امر باعث ایجاد یک تجربه بصری روان‌تر در بازی‌ها و کاهش تأخیر ورودی (input lag) می‌شود.

پارگی تصویر زمانی رخ می‌دهد که فریم‌ریت بازی با رفرش‌ریت مانیتور شما مطابقت نداشته باشد. این حالت معمولا زمانی پیش می‌آید که بازی با نرخ تازه‌سازی بالاتری نسبت به مانیتور اجرا شود. در این حالت، مجموعه‌ای از فریم‌ها در صف انتظار برای نمایش روی مانیتور قرار می‌گیرند که موجب پارگی تصویر، پرش و تأخیر ورودی بیشتر می‌شود.

G-Sync با استفاده از یک تراشه‌ی مختص رفرش‌ریت متغیر و به لطف هماهنگی بین کارت گرافیک‌ انویدیا و مانیتورهای سازگار، با این مشکل مقابله می‌کند. این هماهنگی به این صورت است که مانیتورهای سازگار، حداقل و حداکثر نرخ تازه‌سازی خود را با خروجی کارت گرافیک انویدیا تنظیم می‌کنند.

G-Sync انویدیا

بنابراین، کارت گرافیک تنها تعداد فریم مورد نیاز مانیتور را تولید می‌کند و اطمینان حاصل می‌کند که این فریم‌ها دقیقا در زمان مناسب به نمایشگر می‌رسند. از آنجایی که فریم‌های جدید نیازی به انتظار برای نمایش روی مانیتور ندارند، تأخیر در ورودی نیز کاهش پیدا می‌کند. مزایای G-Sync انویدیا بسته به نوع پشتیبانی مانیتور شما، علاوه بر رفع مشکل اصلی پارگی صفحه، موارد زیر را نیز شامل می‌شود:

  • کاهش تأخیر در ورودی
  • بهبود وضوح حرکت تصویر
  • بازتولید رنگ واقع‌گرایانه‌تر با گرادیان‌های نرم‌تر
  • روشنایی واقع‌گرایانه‌تر و گستره رنگ وسیع‌تر

با این حال، این نکته را به خاطر داشته باشید که صرف داشتن برچسب G-Sync روی مانیتور، به معنای بهره‌مندی از تمامی مزایای ذکر شده توسط شرکت انویدیا نیست. بسته به ترکیب مانیتور و کارت گرافیک شما، ممکن است تنها به تعدادی از این ویژگی‌ها دسترسی داشته باشید. بنابراین، اهمیت دارد بدانید که مانیتور و کارت گرافیک شما از کدام نوع G-Sync پشتیبانی می‌کنند.

انواع G-Sync انویدیا

G-Sync انویدیا

از زمان عرضه، G-Sync انویدیا به‌روزرسانی‌ها و بهبود‌های زیادی را به خود دیده است. این فناوری به سه دسته اصلی تقسیم می‌شود:

  • G-Sync Compatible: این مانیتورها از پردازنده‌های انویدیا برای رفرش‌ریت متغیر استفاده نمی‌کنند، اما توسط انویدیا تأیید شده‌اند تا عملکرد خوبی را در زمینه‌ی رفرش‌ریت متغیر ارائه دهند.
  • G-Sync: این سطح استاندارد G-Sync است. این مانیتورها از پردازنده G-Sync انویدیا استفاده می‌کنند و با گذراندن بیش از ۳۰۰ تست، گواهینامه دریافت کرده‌اند. همچنین از این سطح تحت عنوان native G-Sync یا true G-Sync هم یاد می‌شود.
  • G-Sync Ultimate: این مانیتورها علاوه بر استفاده از پردازنده‌های انویدیا و دریافت گواهینامه، دارای ویژگی‌های بهتر در زمینه HDR، کنتراست، بازتولید رنگ و تأخیر ورودی پایین‌تر هستند. این فناوری پیش از این با نام G-Sync HDR شناخته می‌شد.

همانطور که احتمالا حدس زدید، مانیتورهای دارای نشان  G-Sync Compatible در پایین‌ترین سطح قرار می‌گیرند و نسبت به همتایان G-Sync و G-Sync Ultimate خود قیمت پایین‌تری دارند، زیرا تولیدکنندگان ملزم به استفاده از سخت‌افزار اختصاصی انویدیا نیستند. با این حال، پردازنده انویدیا به مانیتورها اجازه می‌دهد تا از کل محدوده نرخ تازه‌سازی خود، از ۱ هرتز تا ۳۶۰ هرتز، استفاده کنند. این امر عملکرد بسیار بهتری را نسبت به مانیتورهای G-Sync Compatible ارائه می‌دهد که معمولاً بین ۳۰، ۶۰، ۹۰ و ۱۴۴ هرتز جابجا می‌شوند.

ایت، مانیتورهای G-Sync اصلی و G-Sync Ultimate همچنین می‌توانند با پردازنده‌های گرافیکی AMD کار کنند. این امر به شما گزینه‌های بیشتری برای انتخاب پردازنده گرافیکی می‌دهد، به ویژه اگر به دنبال تغییر یا ارتقاء آن در آینده باشید. همچنین، می‌توانید G-Sync انویدیا را برای مانیتورهای FreeSync که فناوری ضد پارگی تصویر AMD هستند، فعال کنید.

سخت‌افزار موردنیاز برای G-Sync و G-Sync Ultimate

مانیتور گیمینگ

برای استفاده از این نوع مانیتورها، الزامات سخت‌افزاری مشخصی وجود دارد که باید به آن‌ها توجه داشته باشید.

برای استفاده از مانیتور G-Sync با کامپیوتر رومیزی:

  • به یک کارت گرافیک GTX 650 Ti یا بالاتر نیاز دارید که از طریق DisplayPort 1.2 یا بالاتر به مانیتور متصل شده باشد.

برای استفاده از مانیتور G-Sync با لپ‌تاپ:

  • به یک کارت گرافیک GTX 980M، ۹۷۰M، ۹۶۵M یا بالاتر نیاز دارید که از طریق همان اتصال DisplayPort 1.2 به مانیتور متصل شده باشد.
  • مانیتورهای G-Sync Compatible همچنین به درایور ۵۲ یا بالاتر Nvidia که بر روی ویندوز ۱۰ یا ۱۱ اجرا می شود نیاز دارند.

الزامات G-Sync Ultimate کمی بیشتر است:

  • کامپیوترهای دسکتاپ و لپ‌تاپ‌ها: به یک کارت گرافیک GTX 1050 یا بالاتر نیاز دارند که از طریق DisplayPort 1.4 به طور مستقیم از GPU به مانیتور متصل شده باشد.
  • به درایور R396 GA2 یا بالاتر Nvidia که بر روی ویندوز ۱۰ یا ۱۱ اجرا می شود نیز نیاز دارید.

احتمالاً کامپیوتر شما از قبل این الزامات را برآورده می‌کند، بنابراین بیشتر باید روی خود مانیتور تمرکز کنید.

G-Sync در برابر FreeSync؛ تفاوت‌ها و شباهت‌ها

مانیتور گیمینگ

همانند رقابت‌های همیشگی در زمینه‌ی کارت‌های گرافیک و پردازنده‌ها، شرکت‌های انویدیا و ای ام دی نیز فناوری‌های G-Sync و FreeSync را برای تجربه‌ی بازی بدون پارگی تصویر و لگ ارائه می‌دهند. هرچند هر دو فناوری G-Sync و FreeSync به یک هدف واحد دست پیدا می‌کنند، اما از رویکردهای متفاوتی بهره می‌برند.

انویدیا از پردازنده‌های G-Sync تعبیه‌شده در نمایشگر برای همگام‌سازی نرخ فریم استفاده می‌کند. در مقابل، FreeSync با استفاده از قابلیت مدیریت نرخ تازه‌سازی مانیتور توسط پردازنده‌ی گرافیکی و فناوری Adaptive Sync که درون استاندارد Display Port قرار گرفته است، عمل می‌کند.

به همین دلیل، شما نمایشگرهای FreeSync بیشتری را در بازار مشاهده خواهید کرد که قیمتی پایین‌تر نسبت به نمایشگرهای سازگار با انویدیا دارند. با این حال، نمایشگرهای FreeSync همچنین بیشتر در معرض سایه‌ی تصویر (ghosting) قرار دارند.

آیا باید مانیتور سازگار با این فناوری را بخرید؟

مانیتور گیمینگ

بله، قطعا ارزشش را دارد (به شرطی که توان مالی آن را داشته باشید). یک کامپیوتر قدرتمند به راحتی می‌تواند فریم ریت بالایی را در بازی برای شما به ارمغان بیاورد. این امر به ویژه برای بازی‌های رقابتی اول شخص شوتر (FPS) یا بازی‌های مسابقه‌ای صادق است، جایی که نرخ فریم بازی و توانایی مانیتور در نمایش آن‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد.

فناوری G-Sync انویدیا تنها جنبه‌ی ظاهری را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد. همانطور که قبلا ذکر شد، از آنجایی که فریم‌ها دیگر نیازی به انتظار برای نمایش روی مانیتور ندارند، کاهش تأخیر ورودی (Input Lag) می‌تواند باعث شود بازی‌ها برای شما پاسخگوتر احساس شوند و به طور بالقوه بر عملکرد شما تأثیر مثبت بگذارد.

با این حال، انتظار نداشته باشید که صرفا با خرید یک مانیتور G-Sync، عملکرد بازی شما به طور چشمگیری افزایش یابد. مطمئنا بازی از نظر بصری زیباتر و از نظر عملکرد سریع‌تر به نظر می‌رسد، اما این فناوری جایگزینی برای مهارت شما در بازی نخواهد بود. اگر به دنبال خرید مانیتور گیمینگ هستید، می‌توانید به فروشگاه دیجی‌کالا سر بزنید و از بین گزینه‌های زیادی مدل موردنظر خود را انتخاب کنید.

منبع: MakeUseOf

سوالات متداول
آیا مانیتورهای گیمینگ همگی از فناوری G-Sync انویدیا بهره می‌برند؟
خیر فقط برخی از آن‌ها چنین مشخصه‌ای دارند.
آیا G-Sync انویدیا هزینه ساخت مانیتور را بالا می‌برد؟
معمولا بله و این نوع مانیتورها نسبتا قیمت بالاتری دارند.


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما