احیای مو چیست و چگونه انجام می‌شود؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
احیای مو چیست

استفاده‌ی زیاد از سشوار و اتوی مو یا محصولات حاوی مواد شیمیایی خشن، دوش گرفتن با آب داغ، قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا باد و کارهایی از این قبیل باعث آسیب‌دیدگی موها می‌شوند. موهای آسیب‌دیده معمولا خشک، کدر، وز و شکننده هستند و به‌سرعت دچار موخوره می‌شوند. خوشبختانه، امروز راهکارهای زیادی برای رفع مشکلات مو وجود دارد که اغلب از آن‌ها به‌عنوان احیاسازی مو یاد می‌شود. برای اینکه بدانید احیای مو چیست، چگونه انجام می‌شود و چه فواید و عوارضی دارد، توصیه می‌کنیم این مقاله از دیجی‌کالا مگ را تا انتها بخوانید.

منظور از احیاسازی مو چیست؟

احیاسازی مو را می‌توان به‌معنی دوباره زنده کردن مو در نظر گرفت. چرا که باعث تقویت و استحکام ساقه‌ی مو می‌شود و آسیب‌های واردشده به آن را برطرف می‌کند.

احیای مو را می‌توان هم در خانه و هم در سالن‌های زیبایی انجام داد. با این حال، تکنیک‌های به‌کاررفته در سالن‌های زیبایی معمولا در مقایسه با اقداماتی که خودتان در منزل انجام می‌دهید تخصصی‌تر و حرفه‌ای‌تر هستند. درنتیجه، از کیفیت، تاثیرگذاری و ماندگاری بالاتری برخوردارند.

انواع روش‌های احیای مو

اگر می‌خواهید موهای خود را به حالت سالم و زیبا برگردانید، از یکی از روش‌های زیر برای احیای آن‌ها استفاده کنید:

۱. کراتینه

کراتینه‌ی مو چیست؟ کراتینه فرآیندی است که به صاف کردن موهای وز و آسیب‌دیده کمک می‌کند. در این روش، آرایشگر یک محصول بر پایه‌ی کراتین را روی موها قرار می‌دهد و سپس از یک اتوی مخصوص برای جذب بهتر آن استفاده می‌کند.

شما باید حداقل تا ۲ روز بعد از کراتینه از شستن موهای خود بپرهیزید. بعد از آن هم باید از نرم‌کننده‌ها و شامپوهای فاقد سولفات استفاده کنید تا موهایتان برای مدت زمان بیشتری صاف باقی بمانند.

مزیت مهم کراتینه کردن مو این است که تاثیر طولانی‌مدت دارد. از سوی دیگر، می‌تواند زمان صرف‌شده برای حالت دادن موها را کاهش دهد. حتی ممکن است بعضی از افراد دیگر نیازی به انجام این کار نداشته باشند. چون موها به‌طور طبیعی صاف می‌شوند و براق به نظر می‌رسند.

قبل و بعد موهای کراتینه‌شده

۲. پروتئین‌تراپی

تارهای مو از پروتئین مهمی به نام کراتین تشکیل شده‌اند. استفاده‌ی مداوم از ابزارهای حرارتی حالت‌دهنده‌ی مو و رنگ مو و همچنین مواجهه طولانی‌مدت با عوامل محیطی مثل اشعه‌ی ماوراء بنفش خورشید روی کراتین تاثیر منفی دارد و باعث تجزیه‌ی آن می‌شود. تجزیه‌ی کراتین هم به نوبه‌ی خود به شکستگی تارهای مو و وز شدن آن‌ها منجر می‌شود.

پروتئین‌تراپی یک روش مراقبت از مو است که برای ترمیم و تقویت موهای آسیب‌دیده انجام می‌شود. در این روش، پروتئین هیدرولیزشده به موها اضافه می‌شود تا یک لایه‌ی محافظ مقاوم روی آن‌ها ایجاد کند و دوام تارهای مو را افزایش دهد. اصطلاح هیدرولیزشده به این معنی است که پروتئین به واحدهای سازنده‌ی خود تقسیم شده است و به همین دلیل می‌تواند به‌راحتی به داخل مو نفوذ کند.

پروتئین‌تراپی ممکن است شبیه کراتینه‌ی مو به نظر برسد، اما این دو در حقیقت با هم متفاوت هستند. در کراتینه معمولا فقط از پروتئین کراتین استفاده می‌شود، در حالی که پروتئین‌تراپی شامل مجموعه‌ای از پروتئین‌های مختلف است. کراتینه باعث تقویت و احیای مو می‌شود، اما تمرکز اصلی آن روی صاف شدن تارهای مو است. در مقابل، پروتئین‌تراپی بیشتر باعث ترمیم، تقویت و افزایش رطوبت موها می‌شود و تاثیر کمتری روی صاف شدن آن‌ها دارد.

برای اینکه درباره‌ی روش‌های احیاسازی و صاف کردن مو اطلاعات بیشتری کسب کنید، توصیه می‌کنیم مقاله‌ی «پروتئین‌تراپی چیست؟»، «چگونه موهای خود را صاف کنیم؟» و «ریباندینگ مو چیست؟» را بخوانید.

۳. بوتاکس مو

بوتاکس مو چیست؟ آیا روند انجام آن شبیه بوتاکس پوست است؟ این‌ها سوالات رایجی هستند که از سوی بسیاری از مردم مطرح می‌شوند. در پاسخ باید بگوییم که بوتاکس مو با بوتاکس پوست متفاوت است و ربطی به باکتری کلستریدیوم بوتولینوم ندارد. در حقیقت، این اصطلاح فقط برای توصیف عملکرد مشابه استفاده می‌شود. همان‌طور که بوتاکس پوست خاصیت ارتجاعی پوست را افزایش می‌دهد، بوتاکس مو هم همین تاثیر را دارد.

بوتاکس مو شامل مجموعه‌ای از ویتامین‌ها و روغن‌های ضروری است که روی تارهای مو را می‌پوشانند و قسمت‌های شکسته‌ی آن‌ها را پر می‌کنند. درنتیجه، باعث می‌شوند موها براق‌تر و صاف‌تر به نظر برسند. همچنین به موهای شما حجم می‌دهند، وز آن‌ها را از بین می‌برند و باعث کاهش موخوره می‌شوند.

با این حال، بوتاکس مو برای همه موثر نیست و حتی در بعضی موارد ممکن است نتیجه‌ی مطلوب نداشته باشد. از سوی دیگر، کارشناسان توصیه می‌کنند که بیش از سه بار در سال انجام نشود. چون به فولیکلول‌های مو آسیب می‌رساند و باعث کم‌پشت شدن مو می‌شود.

بوتاکس مو و نقش آن در احیاسازی مو

فواید احیای مو چیست؟

اگر احیای مو با محصولات باکیفیت و با استفاده از تکنیک صحیح انجام شود، به از رفتن مشکلات ساختاری مو کمک می‌کند و ظاهر آن را بهبود می‌بخشد. از سایر فواید احیاسازی مو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ترمیم موهای شکسته و آسیب‌دیده
  • بهبود حالت ارتجاعی موها
  • شاداب شدن موها
  • صاف و لخت شدن موها
  • از بین رفتن وز موها
  • براق شدن موها و افزایش درخشندگی آن‌ها
  • شانه‌پذیری بیشتر موها

 

عوارض احیای مو چیست؟

زیاده‌روی در هر کاری از جمله احیاسازی مو توصیه نمی‌شود. چون اگر این کار را به‌طور مکرر انجام دهید، نه‌تنها سطح سلامت موهایتان ارتقا پیدا نمی‌کند، بلکه به آن‌ها آسیب‌ جدی وارد می‌شود. به‌عنوان مثال، ممکن است به فولیکول‌های مو آسیب برسد، رطوبت تارهای مو از بین برود و آن‌ها خشک و کدر شوند.

از سوی دیگر، بعضی از ترکیباتی که برای احیای مو به‌کار می‌روند برای سلامتی مضرند. برای مثال، در مورد کراتینه اختلاف‌نظر وجود دارد. چون برای انجام آن از فرمالدهید یا ترکیبات آزادکننده‌ی فرمالدهید استفاده می‌شود. فرمالدهید یک گاز بی‌رنگ و سمی است که در صورت استنشاق یا تماس با چشم و پوست می‌تواند اثرات مضری روی سلامتی داشته باشد. این اثرات عبارتند از:

  • سرفه
  • خس‌خس سینه
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • سردرد
  • سرگیجه
  • واکنش‌های آلرژیک
  • درد قفسه‌ی سینه

کارشناسان همچنین تماس مکرر با سطوح بالای فرمالدهید را با بعضی از انواع سرطان از جمله لوسمی (سرطان خون) مرتبط می‌دانند. با این حال، برای درک بهتر این موضوع باید تحقیقات بیشتری انجام شود.

بعضی از محصولات بیان می‌کنند که فاقد فرمالدهید هستند. اما در حقیقت به جای آن از متیلن گلیکول یا سایر مواد شیمیایی استفاده می‌کنند که ممکن است هنگام گرم شدن فرمالدهید آزاد کنند. به عبارت دیگر، نام فرمالدهید در فهرست مواد تشکیل‌دهنده‌ی این محصولات درج نشده است، اما همچنان می‌توانند شما را در معرض خطر مواجهه با این ماده‌ی شیمیایی قرار دهند.

عوارض احیا مو چیست

اشتباهات رایج که باعث آسیب‌دیدگی موها می‌شوند

اکنون که متوجه شدید احیای مو چیست، باید درباره‌ی اشتباهاتی که باعث آسیب موها می‌شوند و راه‌های برطرف کردن آن‌ها اطلاعات کسب کنید. چون بعضی از کارهایی که به‌طور روتین در طول روز انجام می‌دهید روی سلامت و ظاهر موها تاثیر منفی دارند.

خبر خوب این است که با ایجاد چند تغییر ساده در سبک زندگی و روتین مراقبت از موی خود می‌توانید از آسیب بیشتر مو جلوگیری کنید. در ادامه شما را با عادت‌های نادرستی که باعث آسیب‌دیدگی مو می‌شوند و راه‌های اصلاح آن‌ها آشنا می‌کنیم:

  • شامپو را به ساقه‌ی موهای خود می‌مالید. شامپو را به‌آرامی روی پوست سر خود ماساژ دهید. هنگامی که سر خود را آبکشی می‌کنید، شامپو از پوست سر به روی ساقه‌ی مو جاری می‌شود و آن را تمیز می‌کند.
  • از نرم‌کننده‌ی مو استفاده نمی‌کنید. هر بار که موهای خود را با شامپو می‌شویید باید از نرم‌کننده استفاده کنید.
  • موی خود را با حوله مالش داده و خشک می‌کنید. بهتر است موهای خود را در حوله بپیچید تا آب آن‌ها جذب شود. راهکار دیگر این است که بگذارید موهایتان به کمک هوا خشک شوند.
  • از برس زمانی استفاده می‌کنید که موهای شما هنوز خیس هستند. اجازه دهید موهایتان کمی خشک شوند. سپس آن‌ها را با یک شانه‌ی دندانه‌پهن مرتب کنید.
  • دائما از سشوار یا سایر ابزارهای حرارتی استفاده می‌کنید. استفاده از این ابزارها را به حداکثر یک بار در هفته محدود کنید، مدت زمان تماس آن‌ها را با مو کاهش دهید و حرارت را روی کمترین درجه بگذارید.
  • از محصولات حالت‌دهنده‌ی مو با ماندگاری بالا استفاده می‌کنید. مدل مویی را انتخاب کنید که به این محصولات نیاز نداشته باشد.
  • موهای خود را محکم به سمت عقب می‌کشید و می‌بندید. سایر مدل‌های مو را امتحان کنید یا موهای خود را به‌صورت شل ببندید.
  • به‌طور مکرر موهایتان را رنگ یا فر می‌کنید. دفعات انجام این کار را کاهش دهید و بعد از هر بار شستن مو حتما از نرم‌کننده استفاده کنید. همچنین توصیه می‌شود در هنگام مواجهه با نور آفتاب از موهای خود به کمک کلاه لبه‌پهن یا نرم‌کننده‌های حاوی زینک اکساید (اکسید روی) محافظت کنید.

آسیب‌دیدگی مو در اثر رنگ کردن آن

احیای مو چیست؟ کلام پایانی

در این مقاله در مورد اینکه احیای مو چیست و چگونه انجام می‌شود، صحبت کردیم. اگر راهکارهای فوق به شما در داشتن موهای سالم و زیبا کمک نکردند، وقت آن فرا رسیده است که به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر از ریزش مو یا کم‌پشت شدن موهای خود شکایت دارید، باید نزد پزشک بروید. چون گاهی‌اوقات این مشکلات از بیماری‌های زمینه‌ای ناشی می‌شوند. خوشبختانه، بیشتر این عوامل زمینه‌ای را می‌توان کنترل یا درمان کرد. با این حال، هر چقدر زودتر اقدام کنید، به نتایج بهتری خواهید رسید.

این مطلب صرفا جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منابع: aad, medicalnewstoday, skinkraft

سوالات متداول
فواید کراتینه‌ی مو چیست؟
کراتینه کوتیکول مو (لایه‌ی خارجی مو) را صاف می‌کند و وز آن را کاهش می‌دهد. همچنین باعث می‌شود مو براق‌تر به نظر برسد.
بوتاکس مو برای چه کسانی مناسب است؟
افرادی که موخوره دارند، حجم موهایشان کم است یا موهایشان به‌دلیل استفاده از رنگ مو آسیب دیده است، کاندیدای مناسبی برای بوتاکس مو به شمار می‌روند. همچنین کسانی که موهای وز دارند می‌توانند از این روش استفاده کنند.
مدت زمان ماندگاری بوتاکس مو چقدر است؟
مدت زمان ماندگاری بوتاکس مو به کیفیت محصول مورد استفاده بستگی دارد. اگر از محصول باکیفیت استفاده شود، بوتاکس مو حداقل ۲ تا چهار ماه دوام می‌آورد.
بوتاکس مو بهتر است یا کراتینه؟
هر ۲ روش مزایا و معایب خاص خود را دارند. اما اگر موضوع ایمنی در میان باشد، بوتاکس گزینه‌ی بهتری محسوب می‌شود. چون برای کراتینه معمولا از محصولات حاوی فرمالدهید استفاده می‌شود. فرمالدهید یک ماده‌ی شیمیایی است که ساختار صاف موها را حفظ می‌کند و نتایج طولانی‌مدت ارائه می‌دهد. با این حال، به‌عنوان یک ماده‌ی سرطان‌زا شناخته شده و به همین دلیل در بعضی از افراد نگرانی ایجاد کرده است.


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما