تقویت رشد مو و پیشگیری از ریزش مو با قرص فولیکوژن

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
قرص فولیکوژن چیست؟

داشتن موهای پرپشت و سالم از دغدغه‌هایی است که گاهی‌اوقات فقط با تغذیه‌ی مناسب نمی‌توان به آن دست یافت. در این مواقع، مصرف بعضی از مکمل‌ها مثل قرص فولیکوژن (Folicogen) می‌تواند نقش موثری در تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن ایفا کند. اما قرص فولیکوژن چیست؟ فولیکوژن یک نوع مکمل غذایی است که ویتامین‌ها، مواد معدنی و اسید آمینه‌های مورد نیاز برای تقویت رشد مو و پیشگیری از ریزش مو را تامین می‌کند.

اگر از کم‌پشت شدن موهایتان شکایت دارید، قرص فولیکوژن می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌ها برای شما باشد. در این مقاله از دیجی‌کالا مگ با این مکمل و تاثیر آن روی بدن آشنا می‌شوید. همچنین در مورد نحوه‌ی مصرف و عوارض احتمالی آن اطلاعات کسب می‌کنید. با ما همراه باشید.

کاربرد قرص فولیکوژن چیست؟

قرص فولیکوژن با ترکیبات خاص خود می‌تواند در موارد زیر موثر باشد:

  • پیشگیری از ریزش موی ناشی از سوء تغذیه یا رژیم غذایی نامناسب
  • حفظ سلامت مو و کمک به رشد آن
  • درمان کمبود مواد مغذی به‌دلیل رژیم غذایی نامناسب یا مصرف دارو

علاوه بر قرص فولیکوژن، مکمل‌های دیگری مانند قرص فیتو هم برای تقویت مو مورد استفاده قرار می‌گیرند. اگر می‌خواهید بدانید قرص فیتو چیست و چه فوایدی دارد، مقاله‌ی مربوط به آن را مطالعه کنید.

 فولیکوژن اروند فارمد بسته 60 عددی

قرص فولیکوژن از چه موادی تشکیل شده است؟

این مکمل حاوی ترکیبات مهمی است که همگی به بهبود سلامت عمومی بدن و جلوگیری از ریزش مو کمک می‌کنند. این ترکیبات عبارتند از:

۱. ال-متیونین و ال-سیستین

ال-متیونین و ال-سیستین ۲ نوع اسید آمینه هستند که با تقویت ساختار مو و افزایش انعطاف‌پذیری آن جلوی ریزش مو را می‌گیرند و به حفظ سلامت و شادابی آن کمک می‌کنند. این اسید آمینه‌ها را می‌توان در فرمولاسیون بسیاری از مکمل‌های مخصوص مو از جمله قرص فولیکوژن و قرص پریورین یافت. برای آشنایی با محصولات مختلف، پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌ی «قرص پریورین چیست» را بخوانید.

۲. زینک

زینک یا روی یک ماده‌ی معدنی ضروری است که بدن برای بسیاری از عملکردهای فیزیولوژیکی خود به آن نیاز دارد. زینک عملکرد غدد چربی پوست سر را تنظیم کرده و موهای آسیب‌دیده را ترمیم می‌کند.

تحقیقات نشان می‌دهد سطح زینک در خون مردانی که به طاسی با الگوی مردانه مبتلا هستند، در مقایسه با دیگران کمتر است. زینک نمی‌تواند طاسی را درمان کند. اما کمبود شدید آن ممکن است به ریزش مو منجر شود.

تقویت مو با قرص فولیکوژن

۳. مس

مس برای بقا ضروری است. چرا که در ساخت گلبول‌های قرمز خون و حفظ سلامت سلول‌های عصبی نقش دارد، رادیکال‌های آزاد را از بین می‌برد و باعث تقویت سیستم ایمنی می‌شود. همچنین به حفظ کلاژن در بدن کمک می‌کند. کلاژن از اجزای اصلی ساختار بدن است و در استخوان‌ها، عضلات، رگ‌ها، پوست و مو یافت می‌شود. کاهش این پروتئین باعث می‌شود پوست و مو شادابی خود را از دست بدهند.

۴. سلنیوم

سلنیوم خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد و از فولیکول‌های مو در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. همچنین برای عملکرد مناسب غده‌ی تیروئید ضروری است؛ به طوری که کمبود آن احتمال ابتلا به تیروئیدیت هاشیموتو (یک نوع کم‌کاری‌ تیروئید خودایمنی) را افزایش می‌دهد. این بیماری علائم مختلفی دارد که ریزش مو یکی از آن‌ها است.

البته زیاده‌روی در مصرف مکمل‌های حاوی سلنیوم هم برای سلامتی مضر است و حتی گاهی‌اوقات می‌تواند به مرگ منجر شود. علائم مسمومیت با این ماده‌ی معدنی عبارتند از: ریزش مو، سرگیجه، حالت تهوع، استفراغ، گرگرفتگی صورت و درد عضلانی.

۵. ویتامین‌های گروه B

قرص فولیکوژن حاوی پانتوتنیک اسید (ویتامین B5)، پیریدوکسین (ویتامین B6)، بیوتین (ویتامین B7) و فولیک اسید (ویتامین B9) است. این ویتامین‌ها در تولید سلول‌های جدید از جمله سلول‌های مو نقش دارند و باعث تقویت مو می‌شوند. همچنین بعضی از آن‌ها به تشکیل گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کنند. گلبول‌های قرمز اکسیژن و مواد مغذی را به فولیکول‌های مو می‌رسانند و از رشد مو حمایت می‌کنند.

ویتامین‌های گروه B محلول در آب هستند؛ به این معنی که در بدن ذخیره نمی‌شوند. کسانی که نمی‌توانند این ویتامین‌ها را به اندازه‌ی کافی از غذاها دریافت کنند، باید مکمل بخورند. ویتامین‌های گروه B در بسیاری از مکمل‌های مخصوص مو یافت می‌شوند. اگر می‌خواهید به غیر از قرص فولیکوژن با سایر محصولات حاوی این ویتامین‌ها آشنا شوید، مقاله‌ی «قرص هیرتامین چیست» را بخوانید.

۶. ویتامین D3

کمبود ویتامین D می‌تواند به یک بیماری خودایمنی به‌نام آلوپسی آره‌آتا یا ریزش موی سکه‌ای منجر شود. در بعضی از تحقیقات مشاهده شده است که سطح ویتامین D خون در افراد مبتلا به آلوپسی پایین است. زمانی که در معرض نور خورشید قرار می‌گیرید، ویتامین D در بدن‌تان تولید می‌شود.

ویتامین D در تعداد کمی از غذاها (مثل زرده‌ی تخم‌مرغ و ماهی‌های چرب) و بعضی از مکمل‌ها وجود دارد. مصرف‌ بیش‌ازحد مکمل ویتامین D ممکن است به مشکلات زیادی از جمله سنگ کلیه منجر شود.

قرص فولیکوژن برای ریزش مو

۷. ویتامین E

ویتامین E خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد و رادیکال‌های آزاد را از بین می‌برد. بنابراین می‌تواند از فولیکوها در برابر عوامل محیطی و استرس اکسیداتیو محافظت کند و جلوی ریزش مو را بگیرد.

سطح ویتامین E در خون افراد مبتلا به آلوپسی آره‌‌آتا در مقایسه با دیگران کمتر است. به‌علاوه، مکمل‌های ویتامین E می‌توانند سلامت مو را در افراد مبتلا به آلوپسی بهبود ببخشند و از ریزش مو جلوگیری کنند. با این حال، در مصرف این محصولات باید حد اعتدال رعایت شود. چون دریافت بیش‌ازحد ویتامین E به ریزش مو و عوارض دیگری منجر می‌شود.

عوارض قرص فولیکوژن چیست؟

مصرف این مکمل در مقادیر توصیه‌شده عارضه‌ی خاصی ندارد. اما استفاده‌ی بی‌رویه از آن ممکن است نفخ، دل‌درد، حالت تهوع، اسهال یا یبوست را به همراه داشته باشد. همچنین احتمال دارد در بعضی از افراد به واکنش آلرژیک منجر شود که گاهی‌اوقات می‌تواند بسیار خطرناک باشد. اگر در حین مصرف قرص فولیکوژن با علائم جدی مثل کهیر، خارش، تورم صورت و لب‌ها، درد قفسه‌ی سینه یا تنگی نفس مواجه شدید، مصرف مکمل را قطع کنید و فورا نزد پزشک بروید.

چه کسانی نباید از قرص فولیکوژن استفاده کنند؟

فولیکوژن می‌تواند بهترین قرص ویتامین برای ریزش مو باشد. با این حال، مصرف آن به همه‌ی افراد توصیه نمی‌شود. اگر یکی از موارد زیر در مورد شما صدق می‌کند، از مصرف این محصول بپرهیزید:

  • حساسیت به مواد تشکیل‌دهنده‌ی فولیکوژن
  • ابتلا به هایپرکلسمی (افزایش کلسیم خون) یا هایپرکلسیوری (بالا بودن سطح کلسیم ادرار)
  • افزایش بیش‌ازحد ویتامین D خون
  • سابقه‎ی ابتلا به مشکلات کلیوی از جمله سنگ کلیه

اگر از داروی خاصی مثل داروی‌ دیورتیک (ادرارآور) استفاده می‌کنید یا به بیماری خاصی به‌ویژه اختلال الکترولیت، مشکلات غدد پاراتیروئید یا سارکوئیدوز مبتلا هستید، قبل از مصرف این مکمل با پزشک معالج خود در مورد فواید و عوارض احتمالی آن مشورت کنید.

زنان باردار و شیرده یا زنانی که قصد بارداری دارند نباید بدون مشورت با پزشک مصرف هیچ مکملی از جمله قرص فولیکوژن را شروع کنند.

درمان ریزش مو

بهترین زمان مصرف قرص فولیکوژن

تا این بخش از مقاله در مورد اینکه قرص فولیکوژن چیست و چه ترکیباتی دارد، صحبت کردیم. اکنون می‌خواهیم نحوه‌ی مصرف آن را توضیح دهیم. معمولا توصیه می‌شود هر روز یک عدد از این قرص را با یک لیوان آب بخورید. مکمل را همراه با غذا و ترجیحا صبح مصرف کنید تا هم استفاده از آن را فراموش نکنید و هم احتمال بروز مشکلات گوارشی را به حداقل برسانید.

برای دستیابی به نتیجه‌ی مطلوب باید از قرص فولیکوژن به‌طور منظم استفاده کنید. البته این مکمل به‌تنهایی برای درمان ریزش مو کافی نیست. از این‌رو پیشنهاد می‌شود مواد غذایی سالم و غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی را در برنامه‌ی روزانه خود بگنجانید.

کلام پایانی

قرص فولیکوژن یک مکمل غذایی محبوب برای رفع کمبودهای تغذیه‌ای است. این مکمل ویتامین‌ها، مواد معدنی و اسید آمینه‌های مهمی دارد که باعث تقویت موها می‌شوند و جلوی ریزش آن‌ها را می‌گیرند. با این حال، اگر در مصرف فولیکوژن زیاده‌روی کنید، ممکن است به مشکلات گوارشی و عوارض دیگری مبتلا شوید.

این مطلب صرفا جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منابع: skinkraft, medicalnewstoday

سوالات متداول
قرص فولیکوژن چیست؟
فولیکوژن یک مکمل غذایی است که از ال-متیونین، ال-سیستین، ویتامین‌های گروه B، ویتامین E، ویتامین D، زینک، مس و سلنیوم تشکیل شده است و به تقویت مو کمک می‌کند.
قرص فولیکوژن برای چه کسانی مناسب است؟
افرادی که به‌دلیل رژیم غذایی نامناسب یا سوء تغذیه بعضی از مواد مغذی ضروری را به اندازه‌ی کافی دریافت نمی‌کنند یا از ریزش مو شکایت دارند، می‌توانند از این مکمل استفاده کنند.
آیا می‌توان قرص فولیکوژن را بدون تجویز پزشک مصرف کرد؟
بله. این محصول بدون نیاز به نسخه‌ی پزشک در داروخانه‌ها و فروشگاه‎‌های آنلاین به فروش می‌رسد. اما اگر دارو مصرف می‌کنید، بیمار هستید یا در دوران بارداری و شیردهی به‌سر می‌برید، بدون مشورت با پزشک یا متخصص تغذیه از آن استفاده نکنید.


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X