جوهر الکترونیکی چیست و چگونه کار می‌کند؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
جوهر الکترونیکی

اگر از جمله افرادی هستید که کتاب‌های زیادی می‌خوانید و حالا قصد دارید نسخه‌های الکترونیکی کتاب‌ها را مطالعه کنید، احتمالا گجت‌های مبتنی بر جوهر الکترونیکی می‌توانند نظر شما را جلب کنند. در ادامه به این فناوری، مزایایی که دارد و آینده‌ی آن می‌پردازیم.

نحوه‌ی کارکرد جوهر الکترونیکی

جوهر الکترونیکی (E-Ink) یک فناوری است که نمایشگرهای مبتنی بر آن انرژی بسیاری کمی مصرف می‌کنند و از طرف دیگر محتوای متنی را تا حد زیادی مانند کاغذ واقعی نشان می‌دهند. به همین خاطر تقریبا تمام کتابخوان‌های الکترونیکی مانند سری کیندل از این فناوری بهره می‌برند.

برخلاف نمایشگرهای مرسوم که اغلب شامل پیکسل‌های جداگانه برای نمایش رنگ‌های مختلف هستند، فناوری جوهر الکترونیکی بیشتر از هر چیزی به فرایندهای شیمیایی متکی است. این نوع نمایشگرها از لایه‌ی نازکی تشکیل شده‌اند که زیر آن میلیون‌ها میکروکپسول حاوی ذرات شناور قرار دارد و این ذرات معمولا سیاه یا سفید هستند.

جوهر الکترونیکی

این ذرات با توجه به بار الکتریکی که دریافت می‌کنند، جابه‌جا می‌شوند. در صورتی که ذرات در معرض بار منفی قرار بگیرند، رنگ سیاه نمایش داده می‌شود و بار مثبت هم منجر به نمایش ذرات سفید می‌شود. بنابراین، نمایشگر مبتنی بر جوهر الکترونیکی اساسا با ارسال سیگنال‌های الکتریکی به این کپسول‌ها کار خود را انجام می‌دهد.

به همین خاطر گجت‌های مجهز به این نوع نمایشگرها عمر باتری فوق‌العاده‌ای دارند. برخلاف نمایشگرهای مرسوم که پیکسل‌ها انرژی زیادی را مصرف می‌کنند، جوهر الکترونیکی فقط در زمان تغییر محتوا انرژی لازم را دریافت می‌کند.

تاریخچه‌ی مختصر جوهر الکترونیکی

جوهر الکترونیکی

گروهی از محققان و دانشمندان دانشگاه MIT در سال ۱۹۹۶ موفق به توسعه‌ی این فناوری شدند. این افراد در سال ۱۹۹۷ شرکتی را تأسیس کردند که پتنت مربوط به این فناوری را در اختیار دارد. سال‌ها بعد به لطف همه‌گیری کتاب‌های الکترونیکی از طرف شرکت‌هایی مانند آمازون و Barnes & Noble، این فناوری هم جلب توجه زیادی کرد. این شرکت‌ها کتاب‌خوان‌های الکترونیکی راهی بازار کردند تا کاربران برای مطالعه تجربه‌ی جذاب‌تری داشته باشند. همچنین طی این سال‌ها فناوری جوهر الکترونیکی در دیگر گجت‌ها هم به صورت محدود استفاده شده است.

در سال‌های گذشته نسخه‌های مختلفی از این فناوری توسعه پیدا کرده که به لطف این پیشرفت‌ها، جدیدترین کتاب‌خوان‌های الکترونیکی کنتراست بیشتری ارائه می‌دهد و رزولوشن بالاتری دارند. همچنین برخی از این گجت‌ها از فیلتر رنگ هم بهره می‌برند که به نمایشگرها اجازه می‌دهد تعدادی رنگ محدود هم نمایش دهند.

راحتی بیشتر برای چشم

جوهر الکترونیکی

همان‌طور که در این مطلب گفتیم، مهم‌ترین مزیت این فناوری پایین بودن مصرف انرژی آن است. همچنین در محدوده‌های روشن، به‌خصوص زیر نور خورشید، قدرت این نمایشگرها بیشتر به چشم می‌آید. برخلاف نمایشگرهای مرسوم که از خود نور منتشر می‌کنند، جوهر الکترونیکی چنین کاری را انجام نمی‌دهد و به همین خاطر حس خواندن از روی کاغذ واقعی را تداعی می‌کند. در ضمن این نوع کتاب‌خوان‌ها معمولا قیمت مناسبی دارند و در نتیجه جالب توجه افراد علاقه‌مند به مطالعه قرار می‌گیرند.

آینده‌ی گجت‌های مبتنی بر جوهر الکترونیکی

جوهر‌ الکترونیکی‌

یکی از جذاب‌ترین کاربردهای جوهر‌ الکترونیکی‌ در زمینه‌ی یادداشت‌برداری است که نسبت به تبلت‌های معمولی تجربه‌ی کاملا متفاوتی را ارائه می‌دهد. در این زمینه تعدادی از شرکت‌ها از تبلت‌های مبتنی بر جوهر الکترونیکی رونمایی کرده‌اند که به طور مشخص برای یادداشت‌برداری ساخته شده‌اند.

روی هم رفته روزبه‌روز به طرفداران فناوری جوهر‌ الکترونیکی‌ افزوده می‌شود. شرکت‌هایی مانند آمازون قیمت کتاب‌خوان‌های مبتنی بر این فناوری را پایین نگه می‌دارند و میلیون‌ها کاربر در سرتاسر جهان به خرید این گجت‌ها ادامه می‌دهند. همچنین شرکت مسؤول این فناوری همچنان مشغول بهبود جوهر الکترونیکی است. در مجموع باید بگوییم که حداقل در آینده‌ی نزدیک، مهم‌ترین کاربرد این فناوری برای کتاب‌خوان‌های الکترونیکی خواهد بود.

منبع: How To Geek



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما