فیلر چیست؟ انواع، کاربردها و عوارض احتمالی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۰ دقیقه
فیلر چیست

استفاده از فیلر یکی از محبوب‌ترین روش‌های غیرجراحی در حوزه‌ی زیبایی است. فرآیند تزریق فیلر کمتر از یک ساعت زمان می‌برد و نتایج آن بلافاصله قابل مشاهده است. اگرچه این روش کم‌خطر تلقی می‌شود، اما می‌تواند عوارض موقت نظیر تورم، قرمزی و کبودی به همراه داشته باشد. انتخاب یک پزشک مجرب برای تزریق فیلر نقش مهمی در کسب نتیجه‌ی مطلوب و کاهش خطر عوارض جانبی دارد. در این مقاله از دیجی‌کالا مگ به این سوال که فیلر چیست و چه مزایا و عوارضی دارد، پاسخ می‌دهیم. تا انتهای این مطلب همراه ما بمانید.

فیلر چیست؟

فیلرها یا پرکننده‌ها‌ی پوستی موادی نرم و ژل‌مانندی هستند که به زیر پوست تزریق می‌شوند. این محصولات اغلب برای بهبود ظاهر پوست، کاهش چین‌و‌چروک و ایجاد حجم در نواحی مختلف صورت استفاده می‌شوند و بسته به نوع فیلر و محل تزریق آن می‌توانند چند ماه یا چند سال دوام بیاورند.

این روزها انواع مختلفی از فیلر در بازار یافت می‌شود که هر کدام از آن‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارد و از تراکم، طول عمر و بافت منحصربه‌فردی برخوردار است؛ به این معنی که یک ماده‌ی خاص ممکن است برای ناحیه‌ی مشخصی از صورت مناسب‌تر باشد.

انتخاب فیلر مناسب مستلزم راهنمایی یک پزشک باتجربه است که آناتومی صورت را به‌طور کامل بشناسد و با انواع فیلرهای موجود و تکنیک‌های تزریق آن‌ها آشنا باشد. پزشک شرایط و خواسته‌های شما و آنچه که باید قبل، در حین و بعد از تزریق فیلر انتظار داشته باشید را بررسی می‌کند تا سریع‌تر به نتیجه‌ی مطلوب برسید.

کاربرد تزریق فیلر

پوست، چربی، عضله و استخوان چهار جزء اصلی صورت هستند. با بالا رفتن سن، کاهش حجم در این ساختارها به بروز علائم قابل مشاهده‌ی پیری منجر می‌شود.

به‌عنوان مثال، از دست دادن استخوان با گذشت زمان باعث تورفتگی خط فک و پایین آمدن بینی می‌شود. حجم و الاستیسیته‌ی عضلات صورت هم کاهش می‌یابد و تخلیه‌ی چربی صورت علائم پیری را تشدید می‌کند. در نهایت، پوست کشیده می‌شود و خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهد. درنتیجه، به‌تدریج با علائم پیری شامل چین‌و‌چروک، افتادگی پوست و… مواجه می‌شوید.

بسیاری از تغییرات ایجادشده در دوران میانسالی و سالمندی اساسا به از دست دادن کلاژن مربوط می‌شوند. کلاژن ماده‌ی مهمی است که در سراسر بدن از جمله پوست، عضلات، استخوان‌ها و بافت‌های همبند وجود دارد. وقتی سطح کلاژن کاهش می‌یابد، پوست به‌تدریج شل و نازک می‌شود، خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهد و شروع به افتادگی می‌کند.

پزشکان از فیلر برای کاهش علائم پیری یا رفع آسیب‌های ناشی از نور خورشید استفاده می‌کنند. فیلر می‌تواند:

  • به پوست شما حجم بدهد.
  • خطوط ریز و چین‌و چروک‌ها را کم کند.
  • لکه‌های پیری، اسکارها و سایر مشکلات بافت پوست را کاهش دهد.

استفاده از این محصول همچنین در موارد زیر کمک‌کننده است:

  • افزایش حجم لب‌ها
  • به حداقل رساندن گودی زیر چشم
  • صاف کردن پل بینی
  • حجم‌دهی گونه‌ها
  • بهبود فرم و تقارن صورت

کاربرد فیلر چیست

انواع فیلر از نظر محل تزریق

اکنون که متوجه شدید فیلر چیست، بهتر است با انواع آن آشنا شوید. فیلر در قسمت‌های مختلف صورت تزریق می‌شود تا مشکلات زیبایی از جمله چین‌وچروک، افتادگی پوست و… را برطرف کند. در ادامه به نواحی خاصی از صورت که معمولا برای تزریق فیلر مورد استفاده قرار می‌گیرند اشاره می‌کنیم:

۱. فیلر بینی

بعضی از پزشکان از مواد پرکننده برای اصلاح ایرادات بینی استفاده می‌کنند. این روش که یک راهکار کم‌تهاجمی است، نتایج سریع و موقتی ارائه می‌دهد و برای کسانی که می‌خواهند در ظاهر بینی خود تغییرات جزئی ایجاد کنند، گزینه‌ی خوبی محسوب می‌شود.

فیلر بینی برای اصلاحات کوچک مناسب است و نمی‌تواند مشکلات ساختاری بزرگ بینی را حل کند. علاوه بر این، ممکن است در موارد نادر به نکروز بافت (مرگ سلول‌ها) و حتی مشکلات بینایی منجر شود.

۲. فیلر لب

در بسیاری از موارد از فیلر برای افزایش حجم لب‌ها و بهبود شکل ظاهری آن‌ها استفاده می‌شود. فیلر نه‌تنها ظاهر پرتر و برجسته‌تری به لب‌ها می‌بخشد، بلکه می‌تواند عدم تقارن آن‌ها را اصلاح کند. به همین دلیل، امروزه فیلر لب محبوبیت زیادی در بین مردم پیدا کرده است. اگر می‌خواهید درباره‌ی این موضوع اطلاعات بیشتری کسب کنید، مقاله‌ی «فیلر لب چیست» را بخوانید.

۳. فیلر خط خنده

خطوط خنده که به آن‌ها خطوط لبخند هم می‌گویند، از کناره‌های بینی شروع می‌شوند و تا گوشه‌های دهان امتداد می‌یابند. این خطوط معمولا با افزایش سن و کاهش تولید کلاژن در پوست روی صورت نمایان می‌شوند. با تزریق فیلر می‌توان عمق این خطوط را کاهش داد و به جوانسازی نیمه‌ی پایینی صورت کمک کرد.

۴. فیلر زیر چشم

از فیلر زیر چشم برای رفع فرورفتگی‌ها و چین‌و‌چروک‌های موجود در این ناحیه استفاده می‌شود. پرکننده‌های پوستی پف زیر چشم را کاهش می‌دهند و ظاهر جوان‌تری به چشم‌ها می‌بخشند. همچنین به روشن‌تر شدن ناحیه‌ی زیر چشم کمک می‌کنند. تیرگی زیر چشم که معمولا به‌دلیل کاهش حجم و نازک شدن پوست رخ می‌دهد، با استفاده از فیلر بهبود می‌یابد.

۵. فیلر گونه و صورت

فیلرها می‌توانند حجم گونه‌ها را به‌خصوص در کسانی که به‌طور طبیعی گونه‌های کم‌حجم دارند یا گونه‌های خود را به‌دلیل بالا رفتن سن از دست داده‌اند، افزایش دهند.

فیلر افتادگی گونه را برطرف کرده و در این ناحیه یک لیفتینگ ملایم ایجاد می‌کند. همچنین باعث پر شدن خطوط و چین‌وچروک‌های اطراف گونه می‌شود و به آن ظاهر صاف‌تر و جوان‌تری می‌دهد. با بهبود شکل و حجم گونه‌ها، تعادل بین اجزای مختلف صورت بهبود می‌یابد.

۶. فیلر چانه

بعضی از افراد به‌طور طبیعی دارای چانه‌ی کوچک یا فرو رفته‌ هستند که می‌توان این مشکل را با استفاده از فیلر برطرف کرد. فیلر چانه به ایجاد یک خط فک قوی‌تر و متناسب‌تر کمک می‌کند و جذابیت ظاهری فرد را بهبود می‌بخشد.

۷. فیلر بدن

علاوه بر فیلر صورت، ممکن است از پرکننده‌ها برای افزایش حجم و بهبود ظاهر سایر نواحی بدن مثل باسن، دست و… هم استفاده شود. این فیلرها مشابه فیلرهای صورت عمل می‌کنند، اما به منظور تزریق در نواحی بزرگتر طراحی شده‌اند.

انواع فیلر از نظر نوع ترکیبات

این روزها انواع مختلفی از پرکننده‌های پوستی با فواید مختلف تولید می‌شود، از جمله:

۱. هیالورونیک اسید

هیالورونیک اسید (HA) ماده‌ای است که به‌طور طبیعی در پوست وجود دارد. HA به پوست حجم می‌دهد و آن را هیدراته نگه می‌دارد. اما با افزایش سن، بدن تولید این ماده را متوقف می‌کند. نتایج حاصل از تزریق HA معمولا ۶ ماه تا یک سال طول می‌کشد.

فیلر هیالورونیک اسید

۲. کلسیم هیدروکسی‌آپاتیت

کلسیم هیدروکسی‌آپاتیت (CaHA) یک نوع پرکننده است که از ماده‌ی موجود در استخوان‌ها تشکیل شده است. نتایج حاصل از تزریق این پرکننده حدود یک سال باقی می‌ماند. پزشکان معمولا از پرکننده‌های CaHA برای رفع چین‌و‌چروک‌های عمیق استفاده می‌کنند.

۳. پلی-ال-لاکتیک اسید

پلی-ال-لاکتیک اسید (PLLA) ماده‌ای است که به بدن در ساخت کلاژن کمک می‌کند. پلی-ال-لاکتیک اسید برای رفع چین‌و چروک‌های عمیق روی صورت استفاده می‌شود و ۲ سال یا بیشتر دوام می‌آورد.

۴. پلی‌متیل متاکریلات

پلی‌متیل متاکریلات (PMMA) شامل دانه‌های ریزی است که از یک مایع سنتتیک ساخته شده‌اند. پزشکان اغلب از PMMA برای از بین بردن چین‌و چروک‌های عمیق یا حجیم کردن لب‌ها استفاده می‌کنند. این محصول بیشتر از سایر فیلرها دوام می‌آورد، اما برای کسب نتیجه‌ی مطلوب ممکن است لازم باشد آن را طی چند جلسه تزریق کنید.

۵. تزریق چربی اتولوگ

گاهی‌اوقات به جای فیلرهای ژل‌مانند از چربی بدن شما برای رفع نواقصی که از آن‌ها شکایت دارید، استفاده می‌شود. در این روش، پزشک چربی را به کمک تکنیک لیپوساکشن از بخش‌های خاصی از بدن مثل شکم برمی‌دارد و آن را به ناحیه‌ی دیگری از بدن تزریق می‌کند.

چگونه برای تزریق فیلر آماده شویم؟

قبل از تزریق فیلر نزد پزشک بروید و با او در مورد محصولات مختلف و اهداف خود صحبت کنید. بسته به شرایط، پزشک فیلر مناسب را پیشنهاد می‌دهد و با شما درباره‌ی عوارض جانبی احتمالی و مدت زمان بهبودی صحبت می‌کند. همچنین ممکن است صورت‌تان را علامت‌گذاری کند تا به شما نشان دهد که تزریق در کدام نواحی انجام می‌شود.

علاوه بر این، پزشک موارد زیر را که ممکن است روی نتیجه‌ی تزریق فیلر تاثیر بگذارند، مورد بررسی قرار می‌دهد:

  • سابقه‌ی ابتلا به هر نوع بیماری به‌خصوص بیماری پوستی
  • سابقه‌ی کبودی یا خونریزی پس از انجام اقدامات مشابه
  • مشکلات عصبی
  • آلرژی
  • داروها و مکمل‌های مصرفی
  • سابقه‌ی استفاده از الکل و سیگار
  • سایر اقدامات زیبایی که در گذشته انجام داده‌اید

نحوه‌‌ی تزریق فیلر

بسیاری از مردم این سوال را مطرح می‌کنند که فیلر چیست و چگونه تزریق می‌شود. در پاسخ باید بگوییم که روش تزریق فیلر ممکن است بسته به نوع پرکننده‌ی پوستی که انتخاب می‌کنید کمی متفاوت باشد. با این حال، به‌طور کلی شامل موارد زیر است:

  • آماده‌سازی محل تزریق: پزشک محل تزریق را تمیز و ضدعفونی می‌کند. همچنین ممکن است بعضی از قسمت‌های آن را علامت‌گذاری کند.
  • بی‌حس کردن: از روش‌های مختلف مثل سرما یا پماد بی‌حس‌کننده‌ برای کاهش درد استفاده می‌شود. نوع بی‌حسی به روش تزریق فیلر و ترجیحات شما بستگی دارد.
  • تزریق: پزشک فیلر را به ناحیه‌ی مورد نظر تزریق می‌کند. هر تزریق باید کمتر از یک دقیقه طول بکشد. پزشک ممکن است به‌آرامی محل تزریق را ماساژ دهد تا فیلر را در صورت نیاز پراکنده کند. بسته به اینکه فیلر به چند ناحیه تزریق می‌شود، این فرآیند بین ۱۵ دقیقه تا یک ساعت طول می‌کشد.
  • بهبودی: پس از تزریق فیلر ممکن است پزشک برای کاهش درد و تورم به شما کمپرس خنک بدهد.

بهترین روش تزریق فیلر چیست

روند بهبودی چگونه است؟

زمان بهبودی به مقدار فیلر تزریق‌شده و نوع آن بستگی دارد. در بیشتر موارد، می‌توانید بلافاصله بعد از تزریق فیلر مطب را ترک کنید و فعالیت‌های روزمره‌ی خود را از سر بگیرید. البته توصیه می‌شود تا چند روز از انجام فعالیت بدنی شدید بپرهیزید.

در دوره‌ی نقاهت ممکن است موارد زیر را تجربه کنید:

  • کبودی
  • تورم
  • حساسیت به لمس
  • بی‌حسی
  • قرمزی یا تغییر رنگ
  • ایجاد برآمدگی در محل تزریق
  • واکنش کهیر مانند

این عوارض معمولا طی چند ساعت یا چند روز به‌طور خودبه‌خود برطرف می‌شوند. با این حال، کمپرس خنک می‌تواند به کاهش تحریک پوست کمک ‌کند. اگر مطمئن نیستید عوارضی که در حین بهبودی تجربه می‌کنید طبیعی هستند یا خیر، با پزشک خود تماس بگیرید.

بسیاری از مردم بلافاصله پس تزریق فیلر می‌توانند نتیجه‌ی ‌آن را مشاهده کنند. اما این موضوع در بین افراد مختلف متفاوت است. چون به عوامل مختلفی از جمله نوع فیلر تزریق‌شده بستگی دارد.

میزان اثربخشی فیلر چقدر است؟

تزریق پرکننده‌‌ی پوستی یک روش کم‌تهاجمی و بسیار موثر برای رفع مشکلات مربوط به حجم و بافت پوست است. اما نتایج حاصل از آن موقتی است و بسته به نوع فیلر و محل تزریق آن بین چند ماه تا چند سال طول می‌کشد.

بالا رفتن سن، قرار گرفتن در معرض نور خورشید، سیگار کشیدن و سایر عوامل هم ممکن است سرعت از بین رفتن نتایج به دست آمده را افزایش دهند. برای بهبود دوام فیلر توصیه می‌شود در خارج از منزل از کرم ضدآفتاب، کلاه و عینک استفاده کنید.

عوارض تزریق فیلر چیست؟

اگرچه فیلر یک روش کم‌تهاجمی محسوب می‌شود، اما همچنان ممکن است عوارضی ایجاد کند که باید از آن‌ها آگاه باشید. این عوارض عبارتند از:

  • درد یا تحریک
  • خونریزی در محل تزریق
  • ضایعات آکنه مانند
  • نامتقارن بودن محل تزریق یا کسب نتیجه‌ی نامطلوب
  • آسیب‌دیدگی پوست و اسکار
  • عفونت که در موارد شدید می‌تواند به نکروز منجر شود
  • نابینایی
  • واکنش آلرژیک

بعید است که بعد از تزریق فیلر با عوارض شدید مواجه شوید. با این حال، در موارد نادر ممکن است پزشک فیلر را به اشتباه به جای پوست به داخل عروق خونی تزریق کند که این امر به مسدود شدن جریان خون، از دست دادن پوست، زخم شدید، سکته‌ی مغزی یا تغییرات بینایی منجر می‌شود.

مشکلات بینایی معمولا زمانی ایجاد می‌شوند که محل تزریق نزدیک چشم باشد. اگر در حین بهبودی دچار اختلالات بینایی یا ضعف در یک طرف بدن خود شدید، به‌دنبال درمان اورژانسی بروید.

فیلر چیست؛ کلام پایانی

در این مقاله به این سوال که فیلر چیست و چه کاری برای شما انجام می‌دهد، پاسخ دادیم. همچنین درباره‌ی عوارض احتمالی آن صحبت کردیم. اکنون می‌دانید که فیلر به پوست حجم می‌دهد، در کاهش علائم پیری نقش دارد و به رفع عدم تقارن یا سایر مشکلات ظاهری شما کمک می‌کند.

در حال حاضر، انواع مختلفی از فیلر در بازار وجود دارد که می‌توانید بسته به نیاز و ترجیحات شخصی خود گزینه‌ی مناسب را انتخاب کنید. برای کسب نتیجه‌ی مطلوب توصیه می‌شود با متخصص پوست مشورت کنید و هرگز برای تزریق فیلر به محیط‌های غیرپزشکی نروید.

این مطلب صرفا جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منابع: healthline, my.clevelandclinic, health.harvard

سوالات متداول
مزایای تزریق فیلر چیست؟
فیلر در کمتر از یک ساعت به ناحیه‌ی مورد نظر تزریق می‌شود و تقریبا نتایج فوری ایجاد می‌کند. به‌علاوه، در مقایسه با جراحی ارزان‌تر و کم‌تهاجمی‌تر است و به زمان بهبودی کمتری نیاز دارد.
آیا استفاده از فیلر بی‌خطر است؟
تزریق فیلر یکی از ایمن‌ترین درمان‌های زیبایی محسوب می‌شود. سال‌ها است که متخصصان پوست از پرکننده‌ها برای کاهش علائم پیری و اصلاح مشکلات ظاهری صورت استفاده می‌کنند. اما ذکر این نکته ضروری است که تزریق فیلر توسط افراد غیرپزشک یا بی‌تجربه می‌تواند به عوارض جانبی جدی منجر شود.
تفاوت بوتاکس و فیلر چیست؟
بوتاکس برای شل کردن عضلات ایجادکننده‌ی چین‌وچروک طراحی شده است. اما از فیلر برای افزایش حجم و پرتر به نظر رسیدن صورت استفاده می‌شود.
روتین پوستی


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X