کت واک چیست و چه تاریخچه‌ای دارد؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۰ دقیقه
کت واک چیست؟

اگر به تازگی به دنیای مد و فشن علاقه‌مند شده باشید حتما می‌دانید که یادگیری اصطلاحات مخصوص این حرفه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. یکی از مهم‌ترین عبارت‌های پرکاربردی که همه‌ی ما حداقل یک بار آن را شنیده‌ایم، عبارت «کت واک» است که آشنایی با معنا و تاریخچه‌ی آن می‌تواند درک مفاهیم و اصطلاحات مربوط به فشم شوها را برای شما راحت‌تر کند. اگر برای شما هم سوال پیش آمده است که کت واک چیست و دقیقا چه معنایی دارد تا آخر این مطلب از دیجی‌کالا مگ با ما همراه باشید.

کت واک چیست؟

در قدم اول باید بدانیم که اصطلاح کت واک به چه معنا است و به چه مفهومی اشاره دارد. برخلاف آنچه که بسیاری از افراد تصور می‌کنند این عبارت به سکوی طولانی و باریکی گفته می‌شود که مدل‌های زن و مرد روی آن راه می‌روند تا بتوانند لباس‌ها و دیگر آیتم‌های پوشیدنی طراحی شده توسط طراحان یک برند را به تماشاچیان نشان دهند.

سکوهای کت واک (Cat Walk) معمولا طولی بین ۱۲ تا ۳۰ متر دارند؛ این اندازه به مدل‌ها اجازه می‌دهد تا با راحتی بیشتر ویژگی‌های آیتم‌های پوشیدنی طراحی شده را به حضار نشان دهند. از طرفی دیگر عرض سکوی کت واک بیشتر از ۱.۲ متر است که براساس تصمیم طراحان دکوراسیون می‌تواند بیشتر هم باشد تا دو مدل بتوانند در کنار یکدیگر حرکت کنند. طول و عرض سکوی کت واک می‌تواند براساس شکل آن،‌ دایره، T شکل یا مستقیم، تغییر کند.

در کنار همه‌ی موارد گفته شده‌، نوع نورپردازی، دکوراسیون و سیستم صداگذاری در سکوی کت واک و محیط اطراف آن‌ هم نسبت به رویدادهای دیگر دنیای فشن متفاوت است. سکوهای کت واک معمولا مجهز به سیستم‌های نورپردازی حرفه‌ای هستند که می‌توانند جزئیات و ویژگی‌های آیتم‌های پوشیدنی یک مجموعه را به خوبی و بدون ایجاد تغییر در رنگ آن‌ها به نمایش بگذارند.

محیط اطراف سکوی فشن با تم لباس‌های یک برند همخوانی دارد و به عبارتی باید بتواند زیبایی‌شناسی مورد نظر طراحان کالکشن را به تماشاچیان القا کند. سیستم‌های صوتی هم برای پخش موسیقی و ایجاد فضای مناسب در طول نمایش ضروری هستند. سکوهای کت واک و نمایشی که روی آن‌ها برگزار می‌شود در صنعت فشن از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند و می‌توانند باعث افزایش محبوبیت یک برند یا طراح شوند.

مدلینگ کت واک چیست؟

کت واک یعنی چه؟

اما مدل‌هایی که روی این سکوها راه می‌روند و به اصطلاح کت واک انجام می‌دهند چه ویژگی‌هایی دارند و باید چه قوانینی را رعایت کنند؟ مدل‌های زن و مردی که روی سکوی کت واک راه می‌روند براساس میزان توانایی خود در به نمایش گذاشتن لباس‌ها و اکسسوری‌های طراحی شده توسط طراحان استخدام می‌شوند. این افراد باید بتوانند نقطه‌ی دید طراح را به خوبی درک کنند و با اعتماد به نفس زیادی از طریق ژست‌ها و نوع راه رفتنشان نظر مخاطب را به ویژگی‌های آیتم‌های یک مجموعه‌ی لباس جلب کنند.

مدلینگ کت واک نیاز به یادگیری مهارت‌ها و تکنیک‌های خاصی دارد. مدل‌های کت واک باید قدم‌های صاف و سبکی بردارند و وضعیت بدنی خود را با کنترل حالت دست‌ها و بازوها حفظ کنند. آن‌ها همچنین باید بتوانند حس‌وحال و تم لباسی که پوشیده‌اند را از طریق زبان بدن و حالات چهره‌ی خود به مخاطبان انتقال دهند. به طور کلی نوع راه رفتن مدل‌ها روی سکوی کت واک باید مانند گربه‌ای باشد که با غرور و اعتماد به نفس ذاتی خود می‌خواهد روی یک سطح باریک قدم بردارد.

علاوه بر این دسته از نمایش‌ها، مدل‌های کت‌ واک ممکن است در محیط‌های دیگری هم مشغول به کار شوند؛ مانند نمایشگاه‌ها و رویدادهای تبلیغاتی برندهای مختلف که در آن‌ها مهارت‌های راه رفتن و ژست گرفتن برای نشان دادن لباس‌ها و اکسسوری‌ها حائز اهمیت هستند.

تاریخچه‌ی کت واک چیست؟

تاریخچه‌ی فشن شو و کت واک

حال که با ماهیت کت واک آشنا شده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم بدانید که تاریخچه‌ی پیدایش کت واک چیست و این نوع نمایش لباس دقیقا چگونه به وجود آمده است. مورخان صنعت مد و فشن معتقد هستند که یک طراح انگلیسی به نام چارلز فردریک ورث (Charles Frederick Wort) برای اولین بار ایده‌ی استفاده از مدل‌ها را برای به نمایش گذاشتن لباس‌ها و اکسسوری‌ها مطرح کرده است.  آقای فردریک ورث دقیقا از اواسط دهه‌ی ۱۸۶۰ میلادی استخدام زنان جوان به عنوان مدل‌های زنده‌ی سالن مد خود را آغاز کرد و این کار را تا مدت‌ها ادامه داد.

این ایده‌ی چارلز فردریک که در واقع نوعی پیشرفت تلقی می‌شود رابطه‌ی میان خیاط و مشتری را به طور کلی تغییر داد. از آن زمان به بعد، طراحان دیگر به مشتری‌های خود مراجعه نمی‌کردند و مشتریان آن‌ها طرح‌های لباس‌ها را از طریق ارائه‌ی ساده و بدون هیاهویی به نام «دفیله» در تن مدل‌ها می‌دیدند. این روند تا زمانی ادامه داشت که یک طراح انگلیسی دیگر به نام لیدی داف گوردون (Lady Duff Gordon) در سال ۱۹۰۱ اولین نمایشی که ما می‌توانیم لقب «شوی کت واک» را به آن بدهیم برگزار کرد.

این طراح برای نشان دادن لباس‌های مجموعه‌ی جدید خود به سراغ مدل‌های زن رفت؛ اما در کنار آن فضای نمایش را با طراحی صحنه نوآورانه، انتخاب موسیقی مناسب و نورپردازی منحصر به فرد تغییر داد. در این نمایش، مدل‌های زن ویژگی‌ها و جزئیات لباس‌های طراحی شده توسط لیدی گوردون را با ژست‌ها و حالت‌های راه رفتن خود به مخاطبان نشان می‌دادند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این نمایش نخسین فشن شوی تاریخ مد و فشن به شمار می‌آید.

از آن زمان تا به حال انواع استایل‌های پرطرفدار جایگزین سبک‌های پوشش قدیمی شده‌اند و صنعت مد و فشن هم تغییرات بسیار زیادی کرده است؛ که البته سکوهای کت واک هم از این حریان استثنا نیستند. برای مثال فضای نمایش‌های کت واک دیگر مانند قبل ساده و شبیه به یکدیگر نیستند و در واقع برندهای مختلف سعی می‌کنند فضاهای منحصر به فرد و جدیدی را برای نشان دادن مجموعه‌های خود به وجود بیاورند.

علاوه بر این، استانداردهای زیبایی برای انتخاب مدل‌های کت واک هم تغییر کرده‌اند و برندهای معروف برای حفظ جایگاه خود در میان مردم و ترویج نگرش مثبت به انواع شکل‌های بدن سعی می‌کنند از مدل‌های پلاس سایز برای فشن شوهای خود استفاده کنند. همچنین دیگر مدل‌های کت واک نیاز به داشتن پوستی صاف و ظاهری بی‌نقص ندارند و همین چهره‌ی متفاوت آن‌ها باعث می‌شود که فرصت‌های شغلی بیشتری را به دست بیاورند.

تفاوت میان مدل فشن و مدل کت واک چیست؟

بسیاری از افراد تفاوت میان مدل‌های کت واک و مدل‌های فشن را نمی‌دانند و به اشتباه هر دوی آن‌ها را در یک دسته قرار می‌دهند. مدل‌های مد و فشن که اغلب با مقاله‌های مهم و معروفی چون ووگ کار می‌کنند باید قد بلند، بدنی ظریف و چهره‌ای فتوژنیک داشته باشند. این مدل‌ها باید زوایای خوب چهره و بدن خود را به خوبی بشناسند و تکنیک‌های نشان دادن جذابیت آیتم‌های پوشیدنی را بلد باشند.

در همین حال، مدل‌های ران‌وِی یا کت واک باید مهارت‌های فیزیکی بیشتری داشته باشند؛‌ برای مثال بتوانند با هر نوع لباس و کفشی به خوبی راه بروند،‌ بچرخند یا بایستند. طراحان لباس برای انتخاب مدل‌های کت واک سخت‌گیری‌های بیشتری دارند.

آموزش کت واک زنانه و مردانه

کت واک رفتن درست مانند یک مدل واقعی کار سخت و چالش برانگیزی است که نیاز به تمرینات بسیار زیادی دارد. اما اگر به این کار علاقه‌مند باشید می‌توانید با دنبال کردن راهنمای زیر و تماشای ویدئوی کت واک سوپرمدل‌ها آن را به خوبی انجام دهید.

۱. حالت چهره‌ی خود را تنظیم کنید

برای داشتن چهره‌ی یک مدل کت واک شما باید چند نکته‌ی مهم را رعایت کنید. در قدم اول چانه‌ی خود را کمی رو به پایین نگه دارید؛‌ به طوری که سر شما آویزان به نظر نرسد و از طرف دیگر خیلی هم به سمت بالا نباشد. تصور کنید که سر شما از بالا به یک ریسمان نامرئی متصل شده است و باید آن را در یک حالت متناسب نگه دارید.

۲. لبخند نزنید و صورت خود را در حالت طبیعی نگه دارید

مهم‌ترین اصلی که باید به یاد داشته باشید این است که هرگز لبخند نزنید و لب‌های خود را در حالت طبیعی بسته نگه دارید. برای این کار، روبروی یک آینه بایستید و سعی کنید آرامش و خونسردی چهره‌ی خود را حفظ کنید. اگر دهان شما به صورت طبیعی نیمه باز می‌ماند نیازی نیست که سعی کنید حتما آن‌ها را ببندید.

۳. نگاه چشمان خود را روی یک نقطه نگه دارید

وقتی صحبت از داشتن چهره‌ی یک سوپرمدل حرفه‌ای به میان می‌آید، هیچ کدام از اعضای صورت شما به اندازه‌ی حالت چشم‌ها و ابروهایتان اهمیت پیدا نمی‌کنند. چشم‌های خود را روی نقطه نگه دارید و هرگز به اطراف خود نگاه نکنید. ممکن است وسوسه شوید و بخواهید با یکی از تماشاچیان ارتباط چشمی برقرار کنید؛‌ اما پیشنهاد می‌کنیم که هرگز تسلیم این وسوسه نشوید و تنها به نقطه‌ی هدف خود زل بزنید. در حین قدم برداشتن مراقب باشید که زمین نخورید. شما باید گهگاه وضعیت راه رفتن خود را فقط با چشمان خود بررسی کنید تا تعادل و اعتماد به نفس خود را حفظ کنید. می‌توانید از یک فرد دیگر بخواهید که ظاهرتان را بررسی کند و نقص‌هایتان را به شما بگوید.

۴. صاف و آرام بایستید

صاف ایستادن می‌تواند مرحله‌ی بسیار سخت و دشواری باشد؛ با این حال بهترین راه این است که تصور کنید یک ریسمان نامرئی از ستون فقرات تا سر شما را صاف نگه داشته است. شانه‌های خود را کمی رو به عقب نگه دارید و تا جایی که می‌توانید صاف بایستید. حتی اگر یک مدل بلند قد نباشید هم حفظ این حالت باعث می‌شود توجه مخاطبان به سمت شما جلب شود. گفتنی است که شما برای قد بلندتر دیده شدن نیازی به سفت نگه داشتن بدن خود ندارید و در واقع باید بدون توجه به اطرافتان روی حالت اندامتان تمرکز کنید.

۵. یک پا را جلوی پای دیگر قرار دهید و قدم‌های بلند بردارید

یک پای خود را جلوی پای دیگرتان قرار دهید و با برداشتن گام‌های بلند راه بروید. تصور کنید که در حال راه رفتن روی یک طناب هستید و وقتی یک پا را جلوی پای دیگر قرار می‌دهید، لگن شما به حالت ویژه‌ای از این طرف به آن طرف می‌چرخد. مهم‌ترین اصل این است که سعی کنید هنگام راه رفتن اعتماد به نفس خود را نشان دهید.

اگر می‌خواهید مدلینگ مردانه انجام دهید، نیازی نیست که حتما یک پا را مستقیما جلوی پای دیگر بگذارید. در عوض می‌توانید به صورت طبیعی‌تری راه بروید. علاوه بر این هرگز سعی نکنید که به شیوه‌ی غیرعادی و مبالغه‌آمیزی راه بروید.

۶. حالت بازوها و دست‌های خود را حفظ کنید

اجازه دهید بازوهایتان در کنار بدنتان آویزان بمانند و به طور همزمان دستان خود را آرام نگه دارید. نیازی نیست که دست‌های خود را تکان بدهید یا بچرخانید؛ بگذارید دست‌هایتان به طور طبیعی در کنار بدن شما تکان بخورند. همچنین، انگشتان دست خود را مشت نکنید و فاصله‌ای نیم سانتی‌متری بین آن‌ها نگه دارید.

۷. راه رفتن با کفش پاشنه بلند را تمرین کنید

هیچ کت واکی بدون پوشیدن یک جفت کفش پاشنه بلند کامل نمی‌شود؛ بنابراین سعی کنید از همان اولی تمرینات خود را با کفش پاشنه‌دار انجام دهید تا به آن‌ها عادت کنید.

۸. ژست خود را نشان دهید

وقتی به انتهای مسیر کت واک خود رسیدید کمی صبر کنید و سپس با اعتماد به نفس و متانت تمام به یک لگن خود تکیه دهید. اکنون می‌توانید از پایین به مخاطبان خود نگاه کنید و لحظه‌ای از حالت متمرکز نگه داشتن چشم‌هایتان خارج شوید. نیازی نیست سر خود را بیش از اندازه تکان دهید، پس فقط حالت صورت خود را حفظ کنید، برگردید و مانند قبل راه بروید و از روی سکو خارج شوید.

سخن پایانی

همانطور که فهمیدید کت واک‌ها در طول تاریخ دنیای فشن همواره از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده‌اند؛‌ به طوریکه برندهای مختلف در هر سال برای نمایش مجموعه‌های لباس جدید خود با مدل‌های حرفه‌ای و معروف قرارداد می‌بندند. در این مطلب سعی کردیم به خوبی به سوال کت واک چیست پاسخ دهیم و تاریخچه و ویژگی‌های آن را به شما معرفی کنیم تا با این بخش از صنعت فشن آشنایی بیشتری پیدا کنید.

منابع: HARPER’S BAZAAR ,wikiHow



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X