هر آنچه در مورد کارت صدا و کاربردهای مختلف آن باید بدانید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۴ دقیقه
کارت صدا استودیو چیست

ممکن است تا به حال نام کارت صدا به گوشتان خورده باشد، اما احتمالاً بسیاری از شما نمی‌دانید که کارت صدا چیست و این سخت‌افزار ارزشمند چه کاربردهایی دارد. از آنجایی که کارت صدا یکی از مهم‌ترین تجهیزات استودیویی به شمار می‌رود و کاربردهای متنوعی نیز دارد، در این مطلب قصد داریم به پاسخ جامع و کامل سوال کارت صدا چیست بپردازیم و انواع کارت صدا و اجزای تشکیل دهنده‌ی آن را مورد بررسی قرار دهیم. در انتها نیز پرفروش‌ترین کارت‌های صدا برای استودیو دیجی کالا را به شما معرفی خواهیم کرد. با دیجی کالا مگ در این مقاله همراه شوید.

کارت صدا چیست؟

برای ساخت یک استودیوی موسیقی، شما به ابزارها و لوازم جانبی بسیار زیادی نیاز دارید که باید لیستی از آن‌ها را تهیه کنید. مانیتورهای استودیویی، میکروفون‌ها و هدفون‌ها از جمله ابزارهایی هستند که قطعاً برای شروع کار خود به آن‌ها نیاز خواهید داشت. در پازل ساخت استودیو، قطعه‌ای وجود دارد که قابلیت‌های خوبی را ارائه می‌دهد و آن چیزی نیست جز کارت صدا. در پاسخ به سوال کارت صدا چیست باید اشاره کنیم که کارت صدا استودیو، در حقیقت یک قطعه‌ی کامیپوتری است که وسایلی نظیر میکروفون و دیگر تجهیزات صوتی را به کامپیوتر شما متصل کرده و در عین حال سیگنال‌های آنالوگ را به اطلاعات صوتی تبدیل می‌کند.

بهترین کارت صدا برای استودیو

در حقیقت، کامپیوترها نمی‌توانند همه‌ی سیگنال‌های ورودی را مورد تجزیه‌وتحلیل قرار دهند، بنابراین شما با استفاده از کارت صدا سیگنال‌های آنالوگ وارد شده از طریق ابزارهای صوتی نظیر میکروفون و سازهای مختلف را به به اطلاعات صوتی دیجیتال تبدیل می‌کنید تا کامپیوتر شما قادر باشد این اطلاعات را به راحتی مورد پردازش قرار دهد. باید اشاره کنیم که کارت صدا سیگنال‌های دیجیتال را از طریق اتصالات مختلف نظیر پورت USB، FireWire ،Thunderbolt و یا کارت PCI/PCIe به کامپیوتر شما انتقال می‌دهد. از آنجا که کامپیوترهای اولیه، دستگاه‌هایی تک‌بعدی بودند و صرفاً می‌توانستند به انجام محاسبات و پردازش برنامه‌ها بپردازند، فکری برای تولید صدا از آن نشده بود. اما با پیشرفت سریع تکنولوژی و ورود انواع مختلف کارت‌های صدای اکسترنال به بازار این مشکل نیز به راحتی حل شد.

کارت صدا چه وظیفه‌ای دارد؟

اکنون که پاسخ سوال کارت صدا چیست را می‌دانیم، به این موضوع خواهیم پرداخت که با نصب کردن کارت صدا روی کامپیوتر، این قطعه‌ی سخت‌افزاری با ارزش چه وظیفه‌ای را قرار است انجام دهد. در این زمینه به زبانی خیلی ساده باید اشاره کنیم که کار اصلی کارت صدا روی کامپیوتر، انتقال صدا است. اصوات صوتی در واقع سیگنال‌هایی آنالوگ مانند هستند که به دلیل ارتعاش از منبع صوتی آن هم به شکل موج‌های متوالی، منتشر می‌شوند و کامپیوتر هم دائماً در حال پردازش این سیگنال‌های آنالوگ مانند است و به همین دلیل این سیگنال‌ها تغییرات بسیار زیادی دارند. کارت صدا سیگنال‌های مختلف صوتی را برای پخش شدن از طریق بلندگوها، پردازش کردن سیگنال‌های صوتی ورودی از میکروفون و دیگر سازها و برای ذخیره کامپیوتر، آماده می‌کند.

کارت صدا استودیو چیست

بنابراین زمانی شما قادر خواهید بود تا سیگنال‌های صوتی را روی سیستم خود ذخیره کنید یا آن را مورد ویرایش قرار دهید که این سیگنال‌ها، به سیگنال‌های دیجیتال تبدیل شده باشند. نکته‌ی جالب اینجاست که کارت صدا، به شکل معکوس نیز این فرآیند را انجام می‌دهد که طی آن سیگنال‌های دیجیتال موجود در کامپیوتر را به سیگنال آنالوگ تبدیل می‌کند تا شما بتوانید آن را از طریق هدفون یا دیگر تجهیزات صوتی گوش دهید. بنابراین این سیگنال‌های صوتی به طور دائم در حال تغییر هستند و برای اهداف مختلف، کارت صدا آن‌ها را از شکلی به شکل دیگر تغییر می‌دهد.

چه افرادی نیاز دارند تا از کارت صدا استفاده کنند؟

در حال حاضر می‌دانیم که کارت صدا چیست و چه وظیفه‌ای را انجام می‌دهد. اکنون قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که چه افرادی نیاز دارند تا از کارت صدا استفاده کنند. همه‌ی کامپیوترها مجهز به کارت صدا هستند و این امکان را به شما می‌دهند تا بلندگو یا هدفون خود را به آن متصل کنید. به بیانی دیگر، کارت‌های صدا متصل شده به کامپیوتر، از یک ورودی و یک خروجی استریوی line level آن هم با کیفیت کاملاً معمولی و یک خروجی برای هدفون بهره می‌برند. از آن جا که این کارت‌های صدا کیفیت معمولی دارند و اختلالات سیگنال‌های الکترومغناطیسی، اختلالات رادیویی و همچنین تأخیرهای زیاد در انتقال صوت می‌تواند روی کیفیت صدای ورودی و خروجی تأثیر بدی بگذارد، بنابراین برای استفاده‌های حرفه‌ای به هیچ عنوان مناسب نیستند.

کارت صدا برای استودیوی خانگی

این موضوع یعنی اینکه اگر شما قصد دارید به طور حرفه‌ای در حوزه‌ی موسیقی فعالیت کنید و یا اگر به دنبال ضبط پادکست، صدابرداری استودیویی و یا استریم کردن هستید، نیاز دارید تا از یک کارت صدا کاملاً اختصاصی و حرفه‌ای و به اصطلاح اکسترنال برای انجام این دسته از کارها بهره ببرید. بدون استفاده از کارت‌های صدای کامپیوتر، شما امکان ضبط کیت‌های مختلف موسیقی را به هیچ عنوان نخواهید داشت و این کار عملاً غیر ممکن است. به طور کلی باید اشاره کنیم که کارت‌های صوتی کامپیوتر، تنها برای وصل کردن یک اسپیکر و پخش فایل‌های فشرده مانند MP3 مناسب هستند و قابلیت‌های زیادی را به کاربران ارائه نمی‌دهند. این پورت‌ها معمولا از طریق رنگ‌های مختلف و یا علامت‌های خاصی همانند شکل میکروفون یا هدفون، از یکدیگر تفکیک می‌شوند.

چند نوع کارت صدا وجود دارد؟

از جمله مواردی که در پاسخ به سوال کارت صدا چیست به ذهن کاربران می‌آید، این است که به طور کلی چند کارت صدا در بازار وجود دارد. کارت صدا که در حقیقت به آن رابط صوتی نیز گفته می‌شود، در دو نوع مختلف در بازار به فروش می‌رسد:

۱. کارت صدا داخلی یا Internal:

کارت صدا چیست

همانطور که از اسم این کارت صدا بر می‌آید، این دسته از کارت‌های صدا به صورت داخلی روی مادربرد و در داخل کیس کامپیوتر تعبیه می‌شوند و در بسیاری از سیستم‌های اداری و خانگی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. دسته‌ی دیگری از همین نوع کارت‌های صدا وجود دارد که روی مادربرد نصب می‌شود و نام آن‌ها کارت آنبورد (On Board) است. به طور کلی، کاربران می‌توانند از کارت‌های صدای داخلی برای انجام کارهای حرفه‌ای نظیر آهنگسازی الکترونیک، ساخت و تولید موسیقی، تنظیم و همچنین ویرایش صدا استفاده کنند. اما نکته‌ای که اینجا مطرح می‌شود این است که ورودی و خروجی این نوع کارت‌های صدا به راحتی در دسترس کاربران قرار نمی‌گیرد و همین موضوع نیز موجب شده تا کاربران برای سهولت استفاده‌ی خود از کارت‌های صدا خارجی یا اکسترنال بهره ببرند.

۲. کارت صدا خارجی یا External:

چگونه کارت صدا را فعال کنیم

کارت‌های صدا خارجی یا اکسترنال، برخلاف کارت‌های صدای داخلی، در خارج از کیس کامپیوتر و معمولاً در درون جعبه‌ای فلزی قرار می‌گیرد تا از مدارها و همچنین تراشه‌های آن به خوبی مراقبت شود. این دسته از کارت‌های صدا محبوبیت بیشتری نسبت به کارت‌های صدای داخلی دارند، چرا که دسترسی به ورودی و خروجی این کارت‌ها بسیار آسان است و از این بابت هیچ مشکلی وجود ندارد. البته در حال حاضر بسیاری از شرکت‌های فعال در ساخت و تولید کارت‌های صدا، محصولات خود را به دو شکل داخلی و خارجی در اختیار کاربران قرار می‌دهند.

کارت صدا چه اجزایی دارد؟

ساخت کارت صدا

کارت‌های صدا مجهز به اجزای مختلفی هستند که در ادامه به معرفی و بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

پردازنده سیگنال دیجیتال (DPS): این بخش، یکی از مهم‌ترین بخش‌های اکثر کارت‌های صدا است و به پردازش صدا‌ها می‌پردازد. در حقیقت این ریز تراشه، توان پردازشی موردنیاز DAC/ADC/CODEC جهت تبدیل سیگنال‌ها را تأمین می‌کند. اگر کارت صدا مجهز به DSP نباشد، برای تبدیل سیگنال‌ها از توان پردازشی CPU کامپیوتر شما استفاده خواهد کرد.

مبدل دیجیتال به آنالوگ (DAC): همانطور که از نام این بخش مشخص است، داده‌های صوتی دیجیتالی را از سیستم شما می‌گیرد و آن را به داده‌های آنالوگ تبدیل می‌کند. برای مثال، زمانی که به صداهای ضبط شده ساز خود گوش می‌دهید، در واقع به یک سیگنال آنالوگ را می‌شنوید که توسط DAC کارت صدا از دیجیتال به آنالوگ تبدیل شده است.

مبدل آنالوگ به دیجیتال (ADC): این بخش کارت صدا، دقیقاً عملکرد عکس مبدل دیجیتال به آنالوگ (DAC) را انجام می‌دهد و قادر است صوت‌های آنالوگ خروجی را به فرکانس‌های دیجیتال تبدیل کند.

حافظه ROM یا Flash: این بخش وطیفه‌ی بسیار مهمی دارد و جهت ذخیره‌سازی داده‌های مختلف و برنامه‌های لازم مربوطه به کارت صوتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پورت‌های ارتباطی: بسته به نوع و مدل کارت‌های صدا، پورت‌های متعددی نیز روی آن‌ها وجود دارد تا کاربران به راحتی بتوانند بین هدفون یا اسپیکر خود و کامپیوتر ارتباط برقرار کنند. از جمله مهم‌ترین پورت‌های روی کارت صدا می‌توان به پورت میدی (MIDI) برای اتصال کیبورد، میدی کنترلر، درام ماشین و دیگر موارد به کارت صدا، ورودی XRL برای وصل کردن میکروفون به کارت صدا، ورودی‌های لاین برای وصل کردن کیبورد یا سازهایی که مجهز به خروجی لاین (line) هستند به کارت صدا، ورودی و خروجی‌های با قابلیت وصل شدن به پردازنده‌های صدا مثل پری آمپ و خروجی لاین برای وصل کردن بلندگوهای مانیتورینگ به کارت صدا اشاره کرد.


پرفروش‌ترین کارت‌های صدا استودیو دیجی کالا


کارت صدا کیو وای اچ مدل V8-2

بهترین کارت صدا

فهرست بهترین کارت‌ صدا برای استودیو موجود در فروشگاه آنلاین دیجی کالا را با معرفی و بررسی یک کارت صدا پرفروش و باکیفیت از برند کیو وای اچ یعنی مدل V8-2 آغاز می‌کنیم. این محصول به لطف قابلیت‌های بسیار خوبش توانسته نظر کاربران زیادی را به خود جلب کند. کارت صدای کیو وای اچ مدل V8-2 ابعادی ۱۶.۵x۱۰.۵x۳ سانتی‌متری دارد و به راحتی می‌توان در صورت نیاز آن را حمل و نقل کرد. این محصول دارای آپشن‌های مختلف برای ایجاد افکت روی صدا و افزایش و کاهش حجم صدا است و شما می‌توانید به آن یک میکروفون کندنسر و یک میکروفون داینامیک را نیز متصل نمایید. یک باتری پرظرفیت به عنوان منبع تغذیه‌ی این کارت صدا در نظر گرفته شده که تا ۴ ساعت شارژدهی به کاربران ارائه می‌دهد. نسبت سیگنال به نویز این کارت صدا نیز ۸۸ دسی بل است.

کارت صدا کیو وای اچ مدل V8-2 از بلوتوث نیز پشتیبانی می‌کند و قابلیت استفاده از چندین میکروفون و گوشی هوشمند را برای کاربران به ارمغان می‌آورد. طیف گسترده‌ای از پورت‌های کاربردی روی این محصول دیده می‌شود که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به پورت هدفون، کامپیوتر، شارژ، لاین ۱ و لاین ۲ اشاره کرد. قابلیت ضبط صدا به لطف قرارگیری پورت هدفون در این کارت صوتی وجود دارد و شما می‌توانید از آن به عنوان میکروفون نیز استفاده کنید. کاربران امکان متصل کردن انواع سازها را نیز در این محصول خواهند داشت. این کارت صدا از کاهنده‌ی نویز نیز بهره می‌برد و امکان کاهش صدای خواننده اصلی موسیقی و تنظیم صدای میکروفون جهت همخوانی با موزیک نیز در دسترس کاربران قرار دارد. شارژ شدن این محصول حدود ۶ ساعت زمان می‌برد.

کارت صدا کیو وای اچ مدل V8-2

کارت صدا مدل V8

کارت صدا اکسترنال

اگر به دنبال خرید یک کارت صدای خوب و باکیفیت برای استودیو خانگی خود هستید، می‌توانید کارت صدا مدل V8 را به عنوان یکی از بهترین گزینه‌های موجود در بازار برای خود در نظر بگیرید. این کارت صدا ابعادی ۲۰x۱۴x۱۰ سانتی‌متری دارد و وزن آن نیز حدود ۲۰۰ گرم است تا کاربران مشکلی از بابت حمل و نقل آن نداشته باشند. در نگاه اول تعداد پورت‌های متنوع این کارت صدا خود نمایی می‌کند که شامل ۲ پورت میکروفون داینامیک، یک پورت میکروفون کندانسر، پورت هدفون و اسپیکر به جهت مانیتورینگ و یا اتصال به اسپیکر، پورت شارژ برای شارژ کردن کارت صدا، پورت Accompany Instrument برای اضافه کردن موزیک به کارت صدا و پورت‌های لاین ۱ و لاین ۲ برای ارسال خروجی کار به طور همزمان می‌شود.

کارت صدا مدل V8 به عنوان قلب تپنده‌ی خود از پردازنده‌ی قدرتمند دو هسته‌ای ccm4021 برای انجام پردازش‌های پیچیده صوتی به صورت استریو بهره می‌برد که کار خود را به خوبی نیز انجام می‌دهد. این محصول امکان اتصال گوشی و لپ‌تاپ به وسیله بلوتوث را نیز دارد و با انواع سیستم‌های صوتی از جمله فانتوم پاور نیز سازگار است. از دیگر قابلیت‌های این کارت صدای پرفروش دیجی کالا می‌توان به کاهش نویز، تقویت صدا، امکان صداگذاری و قابلیت افکت‌گذاری اشاره کرد. همچنین دامنه‌ی پردازش این کارت صدا به صورت کامل از ۲۰ هرتز تا ۲۰ کیلو هرتز از تمام ورودی و خروجی‌ها صورت می‌گیرد. امکان تنظیم زیری، بمی و اکوی صدا نیز در این محصول وجود دارد. نسبت سیگنال به نویز این کارت صدا نیز ۵ دسی بل است. این محصول درون یک جعبه‌ی ضد ضربه همراه با سه عدد کابل مخصوص به شما تقدیم می‌شود.

کارت صدا مدل V8

کارت صدا فکوس رایت مدل سولو G3

ساخت کارت صدا

کارت صدا فکوس رایت مدل سولو G3، جزو کارت‌های صدای سری اسکارلت سولو است که گزینه‌ی بسیار ایده‌آلی برای استودیوهای کوچک خانگی به حساب می‌آید و بیشتر از همه‌ طراحی جذاب قرمز رنگ و ابعاد جمع‌وجور آن به چشم می‌خورد. این محصول کیفیت ساخت بسیار خوبی دارد و قابلیت نصب شدن آن بر روی سیستم‌های کامپیوتر ویندوز و مکینتاش، موجب شده تا هیچ گونه محدودیتی در این زمینه نداشته باشید. این کارت صدای باکیفیت، سیگنال‌های ورودی از میکروفون را به صورت دقیقی جذب می‌کند که در نتیجه‌ی خروجی بسیار باکیفیتی را به کاربران ارائه می‌دهد.

کارت صدا فکوس رایت مدل سولو G3، ورودی مخصوص ساز گیتار الکتریک را دارد و نوازندگان این ساز می‌توانند به راحتی از این کارت صدا برای ضبط موسیقی استفاده کنند. این محصول نرخ نمونه‌برداری ۱۹۲ کیلو هرتزی را ارائه می‌دهد و شما می‌توانید به آن هدفون و اسپیکر مانیتورینگ نیز متصل کنید. این کارت صدا، سیگنال‌های صوتی را با تأخیر حداقلی ارسال می‌کند و این موضوع به شما امکان می‌دهد تا با افکت‌های افزوده شده خودتان به خلق آثار هنری جذاب بپردازید.

کارت صدا فکوس رایت مدل سولو G3

کارت صدا استودیو پری سونوس مدل AudioBox 96 USB

کارت صدا کامپیوتر

کارت صدا استودیو پری سونوس مدل AudioBox 96 USB، یکی دیگر از کارت‌های صدا پرفروش موجود در فروشگاه آنلاین دیجی کالا است که کیفیت ساخت مطلوبی دارد و قابلیت‌های بسیار خوبی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. این کارت صدا برای افرادی که به صورت حرفه‌ای کار موسیقی را دنبال می‌کنند و به دنبال خرید یک محصول عالی هستند، بسیار مناسب است. کارت صدا استودیو پری سونوس از طراحی دو کاناله بهره می‌برد و به شما این امکان را می‌دهد تا میکروفون و گیتار خود را به کارت صدا متصل و به طور همزمان به ضبط موسیقی بپردازید. این محصول دو ورودی و خروجی آنالوگ دارد و با رزولوشن ۲۴ بیت ۹۶ کیلو هرتز به ضبط صدا می‌پردازد.

کارت صدا استودیو پری سونوس مدل AudioBox 96 USB، به لطف سرعت عملکرد بسیار بالای خود امکان میکس Real-Time را فراهم می‌کند تا کاربران پلاگین‌های مد نظر خود را به صورت زنده به موسیقی زنده اضافه کنند. برق مورد نیاز این کارت صدا از طریق اتصال USB صورت می‌گیرد و شما را از حمل آداپتور بی‌نیاز می‌کند. این محصول ورودی و خروجی میدی (MIDI) را نیز به کاربران ارائه می‌دهد تا آن‌ها تا امکان اتصال انواع میدی کیبورد کنترلر و سینتی سایزرها را داشته باشند. از دیگر ویژگی‌های پرشمار این کارت صدای حرفه‌ای می‌توان به خروجی مونو بالانس TRS، یک خروجی هدفون و قابلیت پشتیبانی از سیستم‌عامل‌های ویندوز و مک اشاره کرد.

کارت صدا استودیو پری سونوس مدل AudioBox 96 USB

کارت صدا آرتوریا مدل MiniFuse 2

کارت صدا چیست

در نهایت می‌پردازیم به معرفی و بررسی کارت صدای آرتوریا مدل MiniFuse 2. این کارت صدا ابعادی ۲۰x۱۰x۴ سانتی‌متری دارد و کیفیت صدای حرفه‌ای و سمپل‌ ریت‌هایی با حداکثر کیفیت ۱۹۲ کیلو هرتز را در اختیار شما قرار می‌دهد. بدنه‌ی این محصول از جنس آلومینیوم تولید شده که در برابر ضربات احتمالی بسیار مقاوم است و به راحتی می‌توانید آن را حمل و نقل کنید. کارت صدا آرتوریا از داینامیک رنج ۱۱۰ دسی بلی و نویز ورودی بسیار ناچیز ۱۲۹ دسی بل پشتیبانی می‌کند و دو خروجی و ورودی آنالوگ نیز دارد. این کارت صدا همچنین دارای ورودی و خروجی MIDI نیز است که امکان اتصال انواع میدی کیبورد کنترلر و سینتی سایزرها را به کاربران می‌دهد.

کارت صدا آرتوریا مدل MiniFuse 2

سخن پایانی

در این مقاله به پاسخ جامع سوال کارت صدا چیست پرداختیم و یک سری نکات کاربردی را در مورد این قطعه‌ی سخت‌افزاری ارزشمند به شما بیان کردیم. در نهایت به معرفی پرفروش‌ترین کارت‌های صدای موجود در فروشگاه آنلاین دیجی کالا پرداختیم تا اگر قصد خرید این دسته از محصولات را دارید، انتخاب آسان‌تری داشته باشید.

منبع: audient

سوالات متداول
اگر کارت صدا خراب شود، چه مشکلاتی ایجاد می‌شود؟
در صورت خراب شدن کارت صدا،‌ مشکلاتی مثل قطع صدا و میکروفون و همچنین کاهش یافتن و یا بی‌کیفیت شدن صدا برای کامپیوتر شما پیش خواهد آمد.

چرا افراد به کارت صدا نیاز دارند؟
کارت صدایی که روی کامپیوتر نصب می‌شود از صدای محدودی برای ضبط موسیقی برخوردار است و به طبع ورودی و خروجی‌های آن‌ هم برای ضبط موسیقی، مناسب نیست.
علت تفاوت قیمت کارت‌ صداهای موجود در بازار چیست؟
موارد مختلفی نظیر کیفیت کارت صدا،‌ نوع شرکت سازنده، تعداد ورودی‌ها و خروجی‌ها و همچنین جدول صوتی که برای کاربران حرفه‌ای در نظر گرفته شده ، روی قیمت کارت صدا تأثیر می‌گذارد.

کارت صدا USB چیست؟
یکی از کارآمدترین نوع کارت صدا، کارت صدا USB است که به راحتی به مادربرد متصل شده و خروجی AUX را ارائه می‌دهد.


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. آرتین

    انصافا مقاله عالی بود…. دمتون گرم

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X