کارت کپچر چیست و آیا تمام استریمرها به آن نیاز دارند؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
کارت کپچر

اگر به پخش زنده بازی‌های ویدیویی در توییچ یا یوتیوب فکر می‌کنید، احتمالا درباره‌ی خریدن یا نخریدن کارت کپچر سؤالاتی برای شما پیش آمده است. به طور مختصر و مفید باید بگوییم که اگر می‌خواهید محتوای بازی‌های موجود در کنسول‌های مانند ایکس‌باکس یا پلی‌استیشن را از طریق کامپیوتر به صورت زنده پخش کنید، به یک کارت کپچر نیاز دارید. اما برای پخش گیم‌پلی کامپیوتر پاسخ این سؤال عموما منفی است اما گاهی اوقات هم چاره‌ای جز استفاده از کارت کپچر ندارید.

کارت کپچر چیست؟

در ابتدایی‌ترین حالت، یک کارت کپچر دو کار را انجام می‌دهد؛ یک استریم ویدیویی را برای پردازش به کامپیوتر می‌فرستد و سپس از چیزی به نام روند انتقال (passthrough) پشتیبانی می‌کند که سیگنال مدنظر به طور هم‌زمان در مانیتور قابل مشاهده باشد. فرایند ارسال استریم ویدیو به کامپیوتر اهمیت زیادی دارد زیرا بسیاری از دستگاه‌ها (مانند کنسول یا دوربین) نیاز به واسطه‌ای دارند که جریان ویدیویی خام را از آن‌ها بگیرد و به چیزی قابل پردازش برای کامپیوتر تبدیل کند.

زمانی که کامپیوتر چنین ویدیویی را دریافت می‌کند، معمولا رمزگذاری شده است و می‌تواند در سیستم ذخیره شود، به صورت زنده در اینترنت پخش شود یا اینکه هر دو کار انجام شود. در این بین، «روند انتقال» ارائه‌ی درست بازی برای مانیتور در کنار ضبط محتوا توسط کامپیوتر را امکان‌پذیر می‌کند.

اکثر کارت‌های کپچر به دو شکل ارائه می‌شوند؛ یک گجت مبتنی بر USB که از طریق این پورت به سیستم وصل می‌شوند و بخشی دیگر هم کارت داخلی PCIe هستند که درون کیس سیستم قرار می‌گیرند. برای نوع دوم، در مادربرد سیستم خود به اسلات خالی نیاز دارید.

کارت کپچر

معمولا ساده‌ترین شکل استفاده از کارت کپچر شامل ارسال سیگنال ویدیویی از کنسول یا یک دستگاه دیگر به کارت مدنظر از طریق کابل HDMI است. سپس خروجی HDMI سیگنال مدنظر را به یک مانیتور ارسال می‌کند. کارت‌های اکسترنال از طریق پورت USB به سیستم وصل می‌شوند ولی کارت‌های PCIe در تمام شرایط به سیستم متصل هستند و برای این موضوع لازم نیست کار جداگانه‌ای انجام شود.

اگرچه بیشتر کارت‌های کپچر برای انتقال استریم ویدیو و سپس انتقال آن به کامپیوتر طراحی شده‌اند، اما حداقل یک دستگاه وجود دارد که می‌تواند تمام این کارها را انجام دهد. Elgato 4K60 S یک دستگاه جداگانه است که می‌تواند به صورت مستقیم و بدون نیاز به سیستم، گیم‌پلی را در کارت SD ذخیره کند. البته این دستگاه به صورت مستقل فقط می‌تواند ویدیو را ضبط کند و برای انجام پخش زنده به سیستم نیاز دارید.

کارت کپچر چه چیزهایی نیست

کارت کپچر

در صورتی که می‌خواهید محتوای یک دستگاه اکسترنال را در سیستم ذخیره کنید یا آن را به صورت زنده به کامپیوتر منتقل کنید، استفاده از کارت کپچر ضروری است. اما اگر به دنبال استریم کردن گیم‌پلی از طریق کامپیوتر هستید، معمولا به کارت کپچر نیازی ندارید. در این شرایط، می‌توانید از نرم‌افزارهایی مانند OBS، XSplit یا امکانات مربوط به استریم نرم‌افزارهای کارت‌های گرافیک AMD یا انویدیا استفاده کنید.

با این حال، اگر مثلا از کیفیت وب‌کم خود راضی نیستید و می‌خواهید برای پخش زنده از دوربین DSLR استفاده کنید، معمولا برای بهره‌گیری از بهترین کیفیت ممکن باید به فکر استفاده از کارت کپچر باشید. برخی می‌گویند که کارت کپچر منجر به کاهش بار گرافیکی سیستم می‌شود اما این‌طور نیست. در نهایت تمام پردازش‌های سنگین مربوط به فشرده‌سازی ویدیوها یا پخش زنده باید توسط سیستم انجام شود.

کارت کپچر

اگر استریمر هستید و متوجه شده‌اید که کیفیت استریم‌های شما چندان مناسب نیست، پس بهتر است استفاده از سیستم ثانویه را در نظر بگیرید. بسیاری از استریمرهای محبوب توییچ معمولا از دو سیستم استفاده می‌کنند و در این شرایط به کارت کپچر نیاز دارید.

وقتی که یک سیستم برای گیمینگ باشد و دیگری برای استریمینگ استفاده شود، کارت کپچر محتوای مدنظر را از سیستم گیمینگ راهی سیستم استریمینگ می‌کند. روی هم رفته چنین سیستم‌هایی به توان پردازشی بالایی نیاز دارند و اگر مثلا پردازنده‌ی سیستم قدیمی است و گرافیک آن هم یکپارچه است، احتمالا برای استریم کردن تجربه‌ی جذابی نخواهید داشت.

برای خرید کارت‌ کپچر باید به چه نکاتی توجه کنید؟

کارت‌ کپچر‌

اولین نکته‌ی مهم برای خرید کارت کپچر، تصمیم درباره‌ی اینترنال یا اکسترنال بودن آن است. اگر عملکرد آن اهمیت زیادی برای شما دارد، یک کارت داخلی PCIe می‌تواند به خوبی نیازهای شما را برطرف کند؛ البته برای استفاده از چنین کارتی به کامپیوتر دسکتاپ نیاز دارید. اما اگر می‌خواهید در محیط‌های مختلفی ضبط و استریم کنید، بهتر است کارت اکسترنال بخرید.

سؤال مهم بعدی مربوط به رزولوشن است. استریم کردن در رزولوشن ۷۲۰p و ۱۰۸۰p برای بسیاری از کاربران بهترین انتخاب محسوب می‌شود. هنگام بررسی کارت‌ها، به رزولوشن مربوط به «روند انتقال» (passthrough) هم توجه کنید. اگر می‌خواهید گیم‌پلی خود را با رزولوشن ۴K ضبط کنید ولی با رزولوشن ۷۲۰p آپلود کنید، پس به کارتی نیاز دارید که از روند انتقال ۴K پشتیبانی کند.

کارت‌ کپچر‌

همچنین اگر می‌خواهید تا چند سال خیالتان بابت رزولوشن راحت باشد، بهتر است بین کارت‌های کپچر ۴K دست به انتخاب بزنید. با این حال، این نوع کارت‌ها معمولا قیمت بالاتری دارند. از طرف دیگر اگر خواهان استفاده از رزولوشن ۴K هستید، بسیاری از مانیتورهای سازگار با این رزولوشن معمولا از HDR هم پشتیبانی می‌کنند و به همین خاطر برای خرید کارت کپچر به این مشخصه هم توجه کنید.

خریدن یا نخریدن کارت کپچر؛ مسأله این است

کارت کپچر یک ابزار مفید برای انتقال محتوا از منابع بیرونی به سیستم برای پخش زنده یا ضبط کردن آن‌ها است. اگر گیم‌پلی بازی روی سیستم شما اتفاق می‌افتد، دوربین جداگانه ندارید و سیستم هم از توان کافی برای اجرای بازی و استریم همزمان آن بهره می‌برد، پس کارت کپچر مناسب شما نیست.

منبع: How To Geek



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۳ دیدگاه
  1. محمود

    خیلی ممنون جامع ترین مطلبی بود که درباره استریم و کارت کپچر خوندم .تقریبا به همه سوالهام جواب داد

  2. هادی

    من نفهمیدم سیستم دوم برا چی میزارن ؟ شما میگی خود گرافیک این کار رو برا استریم انجام میده دقیقا سیستم دوم چیکار میکنه لطفا یکم واضح تر بگید

    1. محمود

      سیستم دوم برا مواقعی هست که میخوای با کیفیت بالاتر و کمترین افت فریم در گیم ،بازی رو استریم کنید.برای کیفیتهای زیر فول اچ دی و در صورت داشتن سیستم قوی میشه بدون استفاده از سیستم دوم و کارت کپچر و البته با کمی افت فریم بازی رو با استفاده از نرم افزار استریم کرد.خود انویدیا و ای ام دی هم نرم افزارهایی برای این کار دارن

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما