بازی‌های Play-to-Earn چه بازی‌هایی هستند؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
بازی‌های Play to earn

تب رمزارزها حوزه‌های بسیاری را فرا گرفته است، اما بی‌شک یکی از مهم‌ترین آن‌ها حوز‌ه‌ی گیمینگ است. بسیاری از توسعه‌ دهندگان بازی‌ها به ادغام بازی‌های خود با رمزارزها و NFT روی آورده‌اند. حالا دیگر بسیاری از آیتم‌های بازی‌ها را می‌توان در قالب NFT به مالکیت خود درآورد، اما مدلی از بازی‌ها هم وجود دارد که با نام Play to earn از آن یاد می‌شود و پا را فراتر گذاشته و امکان درآمدزایی از طریق بازی کردن را فراهم کرده‌ است.

بازی‌های Play to Earn

این بازی‌ها که به اختصار آن‌ها را P2E هم می‌نامند، در واقع بازی‌های هستند که رمزارز و NFT بخش جدایی ناپذیری از گیم‌پلی آن‌هاست. در این نوع بازی‌ها، کاربر اغلب به‌جای خریدن خود بازی، آیتم‌ها و تجهیزات درون بازی را خریداری می‌کند، مانند کاراکترها، اسلحه و هر چیز دیگری که فکرش را بکنید!

شاید فکر کنید این اتفاق جدیدی نیست و بسیاری از بازی‌ها از مدلی مشابه استفاده می‌کنند، به‌ویژه بازی‌هایی که از آ‌ن‌ها با عنوان Free to play (F2P) نام‌ برده می‌شود. این بازی‌ها رایگان هستند و به شما اجازه می‌دهند از طریق بازی کردن آیتم‌هایی را کسب کنید، اما معمولا این آیتم‌ها را یا باید بخرید، یا مدتی طولانی برای کسب آن‌ها صبر کنید.

با این حال، آنچه بازی‌های P2E را از بازی‌های F2P جدا می‌کند این است که در بازی‌های P2E شما می‌توانید دارایی‌های خود را با دیگر گیمرها معامله کنید. در حقیقت، اکثر دارایی‌های این بازی‌ها در قالب NFT قابل نگه‌داری هستند یا می‌توان آن‌ها را به NFT تبدیل کرد.

برای این که بهتر با این دسته از بازی‌ها آشنا شوید، به بازی Axie Infinity به‌عنوان یکی از مشهورترین بازی‌های P2E نگاهی کوتاه خواهیم داشت. ایده‌ی پشت این بازی ساده است: بازیکنان موجودات فانتزی کوچکی به نام اکسی (Axie) را کنترل می‌کنند و با اکسی‌های خود به جنگ اکسی سایر بازیکنان می‌روند. این بازی به‌ نوعی یادآور پوکیمون هم هست، اما سرمایه‌گذاری عظیمی روی آن انجام شده است.

اکسی اینفینیتی

بازیکنان می‌توانند اکسی‌های مورد نظر خود را از کاراکترهای آماده‌ی موجود در فروشگاه درون بازی انتخاب کنند یا اکسی خود را پرورش دهند. پرورش اکسی با AXS یا همان رمزارز بازی و کوین دیگری به نام small love potion یا SLP همراه شده است. AXS و SLP را می‌توان با بازی کردن (مبارزه با سایر بازیکنان، شرکت در تورنومنت‌ها و …) یا خرید آن‌ها از فروشگاه بازی به‌دست آورد.

با این تفاسیر، آنچه اکسی اینفینیتی را به یک بازی جذاب و پرطرفدار تبدیل کرده این است که شما فقط برای این بازی پول خرج نمی‌کنید، بلکه از آن درآمد هم کسب می‌کنید. اگر اکسی‌های کمیاب پرورش دهید، می‌توانید آن‌ها را در بازار بفروشید یا منابع اضافی خود را برای فروش بگذارید. اما در بازی‌های F2P مسیر تمام پول‌های در گردش به توسعه دهنده‌ی بازی ختم می‌شود. بنابراین، مزیت بازی‌های P2E نسبت به F2P این است که در بازی‌های Play to earn بخشی از پول به بازیکنان هم می‌رسد و حتی این بازی‌ها به منبع درآمد بعضی از افراد تبدیل شده‌اند.

مدل تجاری Play to earn

اگرچه در قسمت قبل به بازگشت بخشی از پول به بازیکنان و امکان کسب درآمد از بازی‌های P2E اشاره کردیم، اما پولی که به بازیکنان می‌رسد به اندازه‌ای نیست که شما فکر می‌کنید. در محیطی که همه‌چیز پولی است، افرادی که این محیط را کنترل می‌کنند راه‌هایی را در نظر گرفته‌اند که همه‌چیز به‌گونه‌ای تنظیم شوند تا همیشه خودشان در اولویت درآمدزایی باشند. اگر چنین نبود، دیگر تجارتی برایشان باقی نمی‌ماند.

در نتیجه، همه‌ چیز در اکسی اینفینیتی قیمتی دارد. خرید یک اکسی، SLP و AXS برای شما چند اتر (رمزارز مورد پذیرش در این بازی) هزینه خواهند داشت. بسیاری از منابع را می‌توان در بازی به‌دست آورد، اما آن‌ها اغلب به زمان محدود هستند و آنچه کسب می‌کنید بعد از پایان تایمر در نظر گرفته شده برایش از دست می‌رود؛ مگر اینکه برای به‌دست آوردن آن پول واقعی بپردازید.

بیشتر بخوانید: بهترین بازی‌های ارز دیجیتال برای کسب درآمد؛ بازی‌ کنید و ثروتمند شوید!

روی کاغذ، شما می‌توانید به این بازی به‌عنوان یک سرمایه‌گذاری کوچک نگاه کنید که در آن اکسی‌های استارتر را می‌خرید و سپس سخت تلاش می‌کنید تا به اندازه‌ی کافی AXS و SLP به‌دست بیاورید تا بتوانید موجودات جدید بخرید و پیشرفت کنید. اما بازی‌های P2E از حقه‌های روان‌شناسانه‌ی مورد استفاده در بازی‌های F2P استفاده می‌کنند تا شما را به خرید بیشتر در بازی ترغیب کنند.

برای مثال، تنوع گسترده‌ای از اکسی‌ها وجود دارد که هر یک ویژگی خاص خود را دارند و همیشه شما را وسوسه می‌کنند تا بیشتر از آن‌ها داشته باشید. اگر تجربه‌ی بازی‌های این‌چنینی را داشته‌اید حتما متوجه مقصود ما می‌شوید. هر بازیکنی که پول بیشتری به بازی سرازیر کند اکسی‌هایی با ویژگی‌های بیشتر در اختیار خواهد داشت.

در نتیجه، بازیکنانی که پول می‌پردازند به راحتی بازیکنانی را که رایگان بازی می‌کنند از صحنه‌ی بازی محو خواهند کرد. بنابراین، بازیکنانی که رایگان بازی می‌کنند یا از بازی کنار گذاشته می‌شوند، یا مجبور می‌شوند برای باقی ماندن در بازی هزینه کنند. بیرون آمدن از این چرخه دشوار است و می‌تواند آغازگر یک اعتیاد باشد.

سایر بازی‌های Play to earn

به‌ غیر از اکسی اینفینیتی بازی‌های P2E دیگری هم وجود دارند، مانند Gods Unchained یا Illuvium که از تاکتیکی مشابه در قالبی متفاوت استفاده می‌کنند. به لحاظ فنی، Gods Unchained که یک بازی مبارزه‌ای مبتنی بر کارت‌ها است و به بازی Magic: The Gathering شباهت دارد که یک بازی F2P محسوب می‌شود. کارت‌های شما آیتم‌هایی هستند که می‌توانید برای خود نگه دارید، اما برای انجام عملی خاص باید آن‌ها را به NFT قابل معامله تبدیل کنید. تا پیش از این کار، کارت‌ها فقط دارایی‌های درون بازی به شمار می‌آیند و ارزش دیگری ندارند. برای کسب کارت‌های خوب باید هزینه کنید تا فرایند مربوطه سریع‌تر انجام شود.

Illuvium هم یک بازی فانتزی دیگر است که در آن هیولاها با یکدیگر مبارزه می‌کنند. این بازی بی‌پرده اعلام می‌کند که شرط‌ بندی بین بازی‌هایی که میان کاربران در حال انجام است را میزبانی می‌کند و البته به کاربران هم اجازه می‌دهد تا مبارزان خود را با دیگران معامله کنند.

آیا شما واقعا مالک دارایی‌های درون بازی خودتان هستید؟

بازی‌های Play to earn

علاوه بر ساختار بازی‌های P2E که تعجب برانگیز است، وعده‌هایی که به بازیکنان می‌دهند هم کنجکاوی ما را برمی‌انگیزد. ایده این است که شما بازی کنید یا برای آن هزینه کنید و دارایی‌هایی مانند اکسی‌ها، کارت‌ها و هر چیز دیگری که بازی ارائه می‌کند را به مالکیت خود در آورید. این دارایی‌ها در واقع NFT هستند و شما مالک آن‌ها محسوب می‌شوید، نه کمپانی توسعه دهنده‌ی بازی. بازی Gods Unchained در وب‌سایت خود روی این موضوع مانور بسیاری داده است.

با این وجود، واقعیت نشان می‌دهد موضوع به این سادگی هم نیست. مشکل بزرگی که درباره‌ی NFT وجود دارد این است که اگر سرورهایی که سوابق را ثبت می‌کنند توزیع شوند، NFT شما ناپدید می‌شود. لازم به ذکر است که این اتفاق به‌تازگی رخ داده است.

برای مثال، F1 Delta Time یک بازی اتومبیل‌رانی مسابقه‌ای بود که تمام دارایی‌هایش را توکن کرده بود. این بازی به‌تازگی ورشکست شد و تمامی دارایی‌هایش که در قالب NFT ضرب شده بودند اکنون ارزش خود را کاملا از دست داده‌اند. موضوع هنگامی ناراحت کننده می‌شود که بدانید بعضی از کاربران مبالغی معادل قیمت یک خانه را برای خرید اتومبیل‌های این بازی خرج کرده بودند و اکنون تمام آن سرمایه‌گذاری‌ها نقش بر آب شده‌اند.

همچنین، ریسک‌های رایج دیگری مانند به سرقت بردن اموال هم وجود دارند. به‌‌عنوان مثال، در خبرها اعلام شد به‌دلیل نقص امنیتی، در ماه مارس سال جاری ۶۰۰ میلیون دلار از اکسی اینفینیتی به‌سرقت رفته است. با در نظر گرفتن اینکه چه میزان ثروت در حساب‌های آنلاین نگهداری می‌شوند، این بازی‌ها می‌توانند به هدفی وسوسه کننده برای مجرمان تبدیل شوند.

بنابراین، پاسخ به این سوال که آیا شما مالک دارایی‌های درون بازی خود هستید، مثبت است. شما مالک اکسی‌ها یا کارت‌ها یا هر آیتم دیگری که بازی ارائه می‌کند هستید، اما فقط تا زمانی که سرورها سرپا و امن باقی بمانند. در حقیقت، زمانی که مشغول بازی‌های P2E هستید، فقط روی درآمدی که از مسابقات کسب می‌کنید شرط نبسته‌اید، بلکه روی موفقیت کمپانی توسعه دهنده هم شرط بسته‌اید و نمی‌توان با اطمینان به موفقیت این کمپانی‌ها نگاه کرد.

با توجه به تمامی مطالب فوق، پیشنهاد می‌کنیم مانند هر حوزه‌ی دیگری که با رمزارزها ادغام شده است، در حوزه‌ی بازی‌های P2E هم پیش از ورود و سرمایه‌گذاری، دانش خود را در این حوزه بالا ببرید.

منبع: How to Geek



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما