فناوری‌های بی‌سیم Unifying و Bolt لاجیتک چه فوایدی برای کاربر دارند؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۲ دقیقه
لاجیتک Unifying و Bolt

اگر تاکنون از فناوری بی‌سیم Unifying و Bolt لاجیتک چیزی نشنیده‌اید، حتما در این مطلب همراه ما باشید تا شما را با این دو قابلیت جذاب محصولات لاجیتک آشنا کنیم.

فناوری بی‌سیم

مفهوم «لوازم جانبی بی‌سیم» از سال ۱۹۸۰ شکل گرفته و همچنان بعد از گذشت بیش از ۴ دهه، در بین کاربران وجود دارد. اما در طول این چهل و اندی سال، این فناوری دستخوش تغییراتی اساسی و قابل توجه شده، معنای جدیدی به خود گرفته و در زندگی کاربران هم نقش مهم و غیر قابل انکاری پیدا کرده است. هر شرکت فعال در حوزه‌ی تولید محصولات فناوری روش‌های خاص خود را برای به کار گیری فناوری بی‌سیم در محصولاتش دارد که یکی از بهترین و محبوب‌ترین شرکت‌ها هم لاجیتک است.

قبل از اینکه به هدف اصلی این مطلب یعنی تعریف فناوری بی‌سیم Unifying و Bolt لاجیتک بپردازیم، باید در رابطه با سابقه‌ی طولانی لاجیتک در این زمینه بگوییم که این شرکت سوئیسی نخستین شرکتی بود که ماوس بی‌سیم را طراحی، تولید و در سال ۱۹۸۴، یعنی ۴ سال بعد از خلق مفهوم فناوری بی‌سیم راهی بازار کرد. لاجیتک از آن زمان تا کنون همچنان با قدرت به کار خود در زمینه‌ی تولید لوازم جانبی کامپیوتر ادامه داده و در حال حاضر یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌ها در این زمینه (چه از نوع بی‌سیم و چه با سیم) به حساب می‌آید.

مفهوم Unifying و Bolt لاجیتک هم در واقع زاده‌ی تفکرات مهندسین این شرکت است. اما این مفاهیم دقیقا چه هستند، چه کمکی به افراد می‌کنند و چگونه می‌توان از آن‌ها استفاده کرد؟ در این مطلب همراه ما باشید تا شما را با فناوری جذاب لاجیتک آشنا کنیم.

لاجیتک Unifying چیست؟

معمولا شرکت های بزرگ فعال در زمینه‌ی تولید محصولات هوشمند و غیر هوشمند سعی می‌کنند یک شبکه‌ی هماهنگ و مستقل را برای خود ایجاد کنند. لاجیتک هم یکی از این شرکت‌هاست که تصمیم گرفت در سال ۲۰۰۹ از یک دانگل اختصاصی و جذاب رونمایی کند. این دانگل که از آن به عنوان دانگل Unifying یاد می‌شود اجازه می‌دهد چندین دستگاه ساخت لاجیتک به هم متصل شوند.

البته تمام محصولات جانبی بی‌سیم لاجیتک به شکل مشابه و یکسانی ساخته نمی‌شوند. داستان در واقع از یکی دو سال قبل شروع شد. اما قبل از آن یک فلش بک به سال ۲۰۰۷ می‌زنیم. سالی که لاجیتک در آن از دانگل نانو رونمایی کرد. یک دانگل که در واقع اندازه‌ی مناسبی که داشت باعث شد بسیار نوآورانه باشد. این محصول به جای اینکه شبیه به یک فلش درایو معمولی باشد، آنقدر کوچک بود که وقتی آن را به پورت USB متصل می‌کردید، بخش بسیار کوچکی از آن بیرون می‌ماند. البته یکی از نقاط ضعف این محصول این بود که فقط می‌شود به یک لوازم جانبی آن را متصل کرد. در واقع این محدودیتی بود که باعث شد نانو دانگل به آن محبوبیتی که باید نرسد.

در سال ۲۰۰۹، ماوس Performance رونمایی شد. عضوی از خانواده‌ی MX که در واقع نخستین محصولی از لاجیتک بود که از دانگل Unifying بهره می‌برد. این محصول اگرچه از لحاظ ظاهری همچنان شبیه به نانو دانگل بود اما با این حال به جای امکان اتصال به فقط یک محصول، امکان اتصال به شش دستگاه به صورت همزمان را فراهم می‌کرد تا یکی از جذاب‌ترین دانگل‌های آن زمان لقب بگیرد. همچنین یک نرم‌افزار هم برای کنترل بهتر این دانگل و محصولات متصل به آن از سوی لاجیتک طراحی شده بود. همچنین محصولاتی هم که با نانو دانگل سال ۲۰۰۷ سازگار بودند هم از این دانگل Unifying جدید لاجیتک پشتیبانی می‌کردند.

لاجیتک Unifying و Bolt

اما همانطور که در بالا هم گفته شده، تمام محصولات بی‌سیم لاجیتک یکسان نبودند. در نتیجه این دانگل Unifying جدید با تمام محصولات این شرکت عرضه نشد. در واقع برای اینکه یک محصول دیگر از این شرکت به دانگل یادشده مجهز شود تقریبا یک سال طول کشید؛ در سال ۲۰۱۰، لاجیتک از صفحه کلید K750 خود رونمایی کرد که درون جعبه‌ی آن یک دانگل Unifying جدید قرار داشت. البته جای نگرانی وجود نداشت چون این دانگل به صورت مجزا هم برای خرید در دسترس قرار داشت. در واقع یکی از اهداف تولید این دانگل این بود که بتوان از راه فروش آن به صورت لوازم جانبی هم کسب درآمد کرد؛ در نتیجه آن دسته از افرادی که محصولی بی‌سیم فاقد این دانگل را خریداری می‌کردند می‌توانستند در صورت نیاز به صورت مجزا به خرید آن اقدام کنند.

اما همه چیز برای لاجیتک خوب پیش نرفت. مدت زمان کمی از ظهور فناوری جذاب Unifying نگذشته بود که کاربران متوجه شدند در این سیستم لاجیتک یک سری رخنه‌های امنیتی وجود دارد. این نقص‌های امنیتی در واقع سیگنال‌های رادیویی را که به گیرنده ارسال و از آن دریافت می‌شد رمزگذاری نمی‌کرد تا بدین ترتیب امکان انجام حملات سایبری نظیر «جک ماوس» و «جک کلید» به ماوس‌ها و صفحه کلیدهای این شرکت به وجود بیاید.

کیبورد بی سیم لاجیتک مدل K380

لاجیتک Bolt چیست؟

بعد از به وجود آمدن رخنه‌های امنیتی یادشده، لاجیتک تصمیم گرفت آپدیت‌های فریم‌ور متعددی را برای محصولات Unifying خود منتشر کند تا بلکه بتواند از ایجاد مشکلات امنیتی در آن‌ها جلوگیری کند. اما این تمام ماجرا نبود. رخنه‌های امنیتی یکی پس از دیگری کشف می‌شدند و محصولات این شرکت سوئیسی را تهدید می‌کردند. در واقع مشکل اینجا بود که دانگل به خاطر یک سری محدودیت‌های فنی امکان رمزنگاری فرستنده‌های رادیویی را نداشت. در نتیجه نیاز بود تا یک فناوری جدید با امکانات بهتر تولید شود.

در سال ۲۰۲۱، همان اتفاقی که بسیاری از کاربران لاجیتک به آن نیاز داشتند رخ داد. لاجیتک از یک ماوس بسیار جذاب برای اهداف کسب و کار رونمایی کرد؛ محصولی با نام MX Master 3 و امکانات زیاد که در واقع مشابه همان MX Master 3 بود که در سال ۲۰۱۹ راهی بازار شد. البته منظورمان از امکانات زیاد این است که لاجیتک تصمیم گرفت سطح امنیتی آن را در مقایسه با نسل قبل به مراتب افزایش دهد.

وقتی می‌گوییم «افزایش» منظورمان جایگزینی است. این یعنی شرکت سوئیسی تصمیم گرفت برای حفظ امنیت محصولات خود به صورت کلی یک روش امنیتی جدید را در پیش بگیرد. بدین ترتیب دانگلی که به همراه MX Master 3 به بازار عرضه شده بود در واقع Bolt نام داشت. از لحاظ ظاهری هیچ تفاوت معناداری بین نانو، Unifying و Bolt وجود نداشت اما از لحاظ امنیتی، مدل جدید یک سر و گردن وضعیت بهتری از مدل‌های قدیمی‌تر داشت. یک آیکون هم برای دانگل جدید در نظر گرفته شده بود تا بدین ترتیب کاربران بتوانند گیرنده‌ها را به شکل بهتری ساده‌تری تشخیص دهند.

ماوس بی سیم لاجیتک مدل MX MASTER 3

تفاوت بین فناوری لاجیتک Unifying و Bolt چیست؟

بین دو فناوری لاجیتک Unifying و Bolt دو تفاوت بسیار عمده و قابل توجه وجود دارد. نخست اینکه Bolt در واقع یک نسخه‌ی ارتقا یافته از لحاظ امنیتی از Unifying است که دیگر خبری از مشکلات امنیتی آزاردهنده‌ی Unifying در آن نیست. دوم اینکه محصولات سازگار با Unifying برای اتصال به سیگنال‌های ۲٫۴ گیگاهرتزی وابسته بودند در حالی که Bolt از بلوتوث بهره می‌برد تا بدین ترتیب فرایند اتصال آن به دستگاه‌های مختلف به مراتب ساده‌تر صورت بگیرد.

لاجیتک Unifying و Bolt

اما این پیشرفت خوب یک نکته‌ی منفی دارد و آن هم این است که دستگاه‌های سازگار با Bolt دیگر با Unifying و برعکس سازگاری ندارند. شما نمی‌توانید ماوس یا صفحه‌کلیدی را که به صورت پیش‌فرض با Unifying یا Bolt عرضه شده و از گیرنده‌ی آن‌ها بهره می‌برد به دانگل Bolt یا Unifying متصل کنید. محدودیتی که باعث شد خیلی از کاربران محصول خود را برای داشتن امنیت و سهولت بیشتر ارتقا دهند و مدل‌های جدید را خریداری کنند. یک نکته‌ی دیگر هم که وجود داشت این بود که از یک محصول دو مدل در دسترس قرار داشت. برای مثال از MX Keys سال ۲۰۱۹ فقط از فناوری Unifying بهره می‌برد در حالی که همان محصول که در سال ۲۰۲۱ در دسترس قرار گرفته از فناوری Bolt بهره می‌برد در حل حاضر کمتر از ۱۰ محول لاجیتک هستند که از قابلیت Bolt پشتیبانی می‌کنند.

  • MX Keys و Keys مینی برای کسب و کار
  • MX مکانیکال و مکانیکال مینی ارگو K860 برای کسب و کار
  • MX مستر ۳ برای کسب و کار
  • M575 ترکبال برای کسب و کار
  • Signature M650 برای کسب و کار
  • MX Anywhere 3 برای کسب و کار

البته در حال حاضر فرایند شناخت دانگل سازگار با محصولات لاجیتک کار بسیار راحت‌تری از قبل شده است. در رابطه با محصولات بالا هم باید بگوییم شاید اکنون تعداد آن‌ها انگشت شمار باشد اما لاجیتک قطعا لوازم جانبی بیشتری را به Bolt مجهز خواهد کرد

آیا لاجیتک Unifying و Bolt با Lightspeed سازگاری دارند؟

Lightspeed یک فرستنده / گیرنده برای تجهیزات گیمینگ لاجیتک است که کاربران می‌توانند آن را به سادگی از دانگل‌های نانو، Unifying و Bolt تشخیص دهند. هرچند از لحاظ اندازه باز هم شبیه به فلش‌های معمولی است. نکته‌ای که در رابطه با Lightspeed وجود دارد این است که محصولات سازگار با آن با فرستنده‌های Bolt و Unifying سازگار نیستند. چرا که با فناوری و اهداف متفاوتی تولید می‌شوند و نیازهای متفاوتی را پوشش می‌دهند.

لاجیتک Unifying و Bolt

Lightspeed از آن جایی که برای اهداف بازی طراحی شده، از زمان تاخیر بسیار کمتری بهره می‌برد چرا که در بازی زمان تأخیر کم اهمیت بسیار زیادی دارد. از طرفی Lightspeed فقط امکان اتصال به یک محصول را فراهم می‌کند. اما نقطه ضعف اصلی Lightspeed در واقع این است که هر مدل Lightspeed مخصوص به خود را دارد و مثلا فرستنده‌ای که بر مبنای آن برای ماوس G703 تولید می‌شود با فرستنده‌ی موجود در G903 متفاوت است و با آن همخوانی ندارد. اما از سویی دیگر، فناوری‌های Unifying و Bolt برای لوازم جانبی تولید شده‌اند که وجود امنیت در آن‌ها بسیار حائز اهمیت است. هرچند Unifying در این زمینه ناامید کننده ظاهر شد و نتوانست خیلی خوب عمل کند.

ماوس مخصوص بازی لاجیتک مدل G502 Hero

آیا فناوری‌های بی‌سیم لاجیتک با محصولات سایر برندها سازگاری دارند؟

همانطور که در بالا هم گفته شده، Unifying و Bolt دو فناوری انحصاری شرکت لاجیتک هستند که حتی در برخی از موارد، محصولات خود لاجیتک را هم به صورت یکپارچه پشتیبانی نمی‌کنند. در نتیجه نباید انتظار داشته باشیم محصولات سایر شرکت‌ها با آن‌ها سازگار باشند که اینطور هم نیست. حتی دانگل‌های Lightspeed هم با محصولات برندهای دیگر سازگاری ندارند و در بین محصولات لاجیتک هم فقط سری لاجیتک G امکان بهره‌مندی از این قابلیت را دارند که هر یک، Lightspeed مخصوص خود را دارد.

آیا فناوری‌های بی‌سیم لاجیتک با دستگاه‌های بلوتوثی سازگاری دارند؟

Unifying یک فناوری بی‌سیم بر اساس اتصال ۲٫۴ گیگاهرتزی است که بیش از ۴۰ سال است که استفاده می‌شود. Bolt اما مبتنی بر استاندارد کم‌مصرف بلوتوث است که در هر دوی آن‌ها برای سازگاری با محصولات لاجیتک دستخوش یک سری تغییرات از سوی شرکت سازنده شده‌اند. این یعنی هیچ یک از این دانگل‌ها نمی‌توانند به دستگاهی جانبی متصل شوند که از بلوتوث صرفا برای برقراری ارتباط استفاده می‌کنند.

از سری لاجیتک MX، تمام صفحه کلیدها، ماوس‌ها و ترک‌بال‌هایی که از سال ۲۰۱۵ راهی بازار شده‌اند در کنار دریافت‌کننده‌ی Unifying از بلوتوث هم پشتیبانی می‌کنند. تمام محصولات مبتنی بر Bolt هم که تاکنون راهی بازار شده‌اند از بلوتوث بهره می‌برند.

جایگزین لاجیتک Unifying و Bolt چیست؟

در حال حاضر فقط دو شرکت بزرگ تولیدکننده‌ی قطعات سخت‌افزاری کامپیوتر و لوازم جانبی مربوط به آن هستند که از فناوری‌های مشابه لاجیتک Unifying و Bolt بهره می‌برند. یکی از این شرکت‌ها ریزر است که فناوری HyperSpeed آن اجازه می‌دهد یک صفحه کلید و ماوس با یک فرستنده در کنار هم استفاده شوند. کورسیر هم یکی دیگر از این شرکت‌های معروف است که پا را از ریزر هم فراتر گذاشته و امکان اتصال یک صفحه کلید، ماوس و هدست را به صورت همزمان از طریق یک دانگل Slipstream فراهم می‌کند.

هر دو برند باز هم در مقایسه با لاجیتک از این لحاظ که به صورت همزمان چند دستگاه می‌توانند به یک دریافت‌کننده متصل شوند عملکرد محدودتری دارند. همچنین محصولات لاجیتک دردسر تنظیمات نرم‌افزاری را هم ندارند و فقط کافی است آن‌ها را به سیستم متصل کرده و در حالت اتصال بلوتوث قرار دهید تا همه چیز به صورت خودکار صورت بگیرد. امکانی که در محصولات شرکت کورسیر وجود ندارد چرا که نیازمند تنظیمات نرم‌افزاری پیچیده هستند.

آیا فناوری‌های Flow لاجیتک با Bolt و Unifying مشابه است؟

لاجیتک Unifying و Bolt

خیر. تفاوت بین Unifying و Bolt را که در بالا توضیح داده‌ایم، اما لاجیتک یک فناوری بی‌سیم دیگر هم تحت عنوان Flow برای محصولاتش دارد که باید آن را فناوری معکوس Unifying و Bolt به حساب آورد. دو فناوری یادشده اجازه می‌دهند چندین محصول به یک فرستنده متصل شوند اما Flow اینطور نیست و امکان اتصال یک محصول را به چندین دستگاه دیگر (حداکثر ۳) به صورت همزمان فراهم می‌کند.

تنظیم کردن Flow هم کار سختی نیست و از دو طریق صورت می‌گیرد؛ با استفاده از دکمه‌ی اختصاصی Flow که در محصولات لاجیتک تعبیه شده و یا با استفاده از نرم‌افزار Logitech Options پلاس که فقط برای ویندوز و مک در دسترس قرار دارد. برای مثال از طریق روش نخست شما فقط باید دانگل Unifying یا Bolt را به سیستم‌های مورد نظر متصل کرده و اتصال را آغاز کنید. در دستگاه‌های بدون پورت USB-A هم می‌شود از بلوتوث استفاده کرد. اما اگر از طریق نرم‌افزار یادشده این اتصال برقرار شود شما دسترسی‌های بیشتری نیز خواهید داشت که از جمله این موارد می‌توان به امکان کپی فایل از یک سیستم و پیست کردن آن در سیستم دیگر اشاره کرد. البته از طریق نرم‌افزار، وقتی سیستم‌ها با بلوتوث یا دانگل به هم متصل شدند، باید به یک شبکه‌ی وای‌فای هم وصل باشند تا ارتباط بین آن‌ها شکل بگیرد.

هدفون بی سیم مخصوص بازی لاجیتک مدل G935

بی‌سیم، با سیم و… همه چیز به نیاز و سلیقه بستگی دارد

دستگاه‌های بی‌سیم بدون شک برای استفاده در صنایع مختلف بسیار کارآمد و حرفه‌ای هستند و می‌توانند نیاز افراد را به شکل فوق‌العاده‌ای برطرف کنند. این محصولات به خاطر عدم بهره‌مندی از سیم جای زیادی را اشغال نمی‌کنند، حمل و نقل آن‌ها آسان است و اجازه می‌دهند از راه دور با کامپیوتر کار کرده و آن را کنترل کنید. شاید دردسر خالی شدن باتری را به عنوان نقطه ضعف این محصولات در نظر بگیرید اما رفته رفته این مشکل هم در حال برطرف شدن است؛ نه تنها این روزها نگهداری شارژ این محصولات به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کرده بلکه بسیاری از آن‌ها از باتری‌های قابل تعویض هم بهره می‌برند تا هر زمانی که خواستید بتوانید آن‌ها را تعویض کنید.

البته اگر گیمر باشید اوضاع کمی فرق دارد. یک گیمر حرفه‌ای قطعا حوصله‌ی تعویض باتری یا خالی شدن شارژ محصولی پر اهمیت مثل ماوس و صفحه کلید را نخواهد داشت. از طرفی یک دستگاه مبتنی بر بلوتوث هر چقدر هم که سریع و باکیفیت باشد باز هم به اندازه‌ی یک محصول مبتنی بر اتصال سیمی دقیق و بدون لگ نیست. از طرفی هزینه‌ی نگهداری لوازم جانبی سیمی هم به مراتب پایین‌تر از نمونه‌های بی‌سیم است چرا که دیگر نیازی به تعویض باتری نخواهید داشت. بنابراین در نهایت نیاز و سلیقه‌ی کاربران است که تعیین می‌کند کدام نوع از محصولات می‌توانند به شکل بهتری برایشان کاربرد داشته باشند.

فناوری‌های Unifying و Bolt لاجیتک اما در دنیایی که تمام شرکت‌ها به دنبال کاهش اتصال سیمی هستند یک نوآوری عالی به حساب می‌آیند. قابلیت‌هایی که اجازه می‌دهند لپ‌تاپ‌هایی که پورت زیادی ندارند بتوانند فقط با یک فرستنده، به چندین دستگاه به صورت همزمان متصل شوند که این موضوع می‌تواند آینده‌ی طراحی لپ‌تاپ‌ها را هم تغییر دهد؛ آینده‌ای که می‌توان در آن شاهد عرضه‌ی لپ‌تاپ‌هایی با تنها یک پورت و یا حتی بدون پورت بود.

منبع: MUO

سوالات متداول درباره فناوری بی‌سیم Unifying و Bolt لاجیتک
کدام فناوری بهتر است؟
از لحاظ امنیتی، فناوری Bolt عملکرد بهتری دارد چرا که لاجیتک در آن از سیستم امنیتی متفاوتی استفاده کرده است. همچنین Bolt جدیدتر نیز هست.
تفاوت بین محصولات لاجیتک از سری G و MX چیست؟
معمولا مدل‌هایی که از حرف G در آن‌ها استفاده شده برای بازی و مدل‌های MX هم برای کسب و کار هستند.


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X