خلاصه داستان فصل سوم سریال «وست ورلد» به زبان ساده
اگر اخیرا تماشای فصل چهارم سریال «وست ورلد» (Westworld) را آغاز کردهاید و هیچ ایدهای ندارید که در فصلهای گذشته چه اتفاقاتی افتاده است یا احتمالا مثل بسیاری از هواداران سریال، انگیزه و نقش برخی از کاراکترهای داستان را فراموش کردهاید میتوانید با مرور خلاصه داستان سریال «وست ورلد» تا پایان فصل سوم، برای درک هر چه بهتر اتفاقات فصل چهارم سریال آماده شوید.
«وست ورلد»، یک سریال آمریکایی در سبک علمی-تخیلی با محوریت نمایش یک دیستوپیا است که توسط جاناتان نولان و لیزا جوی ساخته شده است. سریال «وست ورلد» از سال ۲۰۱۶ میلادی از شبکه HBO پخش میشود و اقتباس به نسبت آزادی از فیلمی به همین نام، محصول سال ۱۹۷۳ به کارگردانی مایکل کرایتون است.
داستان سریال «وست ورلد» از پارکی مدرن و پیشرفته به اسم وست ورلد شروع میشود که توسط رباتهایی به اسم «میزبان» پر شده است. برای رباتها اینطور تعریف شده تا به انسانها که «مهمان» نام دارند آسیبی وارد نکنند، اما طی سلسله اتفاقاتی میزبانها در دنیای وست ورلد دچار خودآگاهی شده و برای کسب یک زندگی آزادانه قیام و به سمت تشکیل یک انقلاب حرکت میکنند. در ادامه در فصل سوم سریال «وست ورلد» میبینیم که قصه به دنیای واقعی کشیده و زندگی مردم تحت کنترل هوش مصنوعی قدرتمندی به اسم رهوبام (Rehoboam) اداره میشود. از آنجا که نوع روایت سریال به شدت پیچیده و به طرز سرسامآوری مبهم است، نیاز به یک خلاصه داستان از فصل سوم سریال «وست ورلد» به شدت احساس میشود. در این مطلب سعی شده تا بهطور خلاصهوار، رویدادهای مهم و اصلی فصل سوم صرفا برای یادآوری خط اصلی داستان اشاره شود.
وارد شدن کیلب (آرون پال) به داستان سریال وست ورلد
سومین فصل از سریال وست ورلد با معرفی شخصیت کیلب نیکولز به داستان شروع میشود؛ شخصیتی که آرون پال، بازیگر معروف نقش جسی در سریال «برکینگ بد» (Breaking Bad)، به هنرنمایی در قامت این شخص میپردازد. کیلب، یک مبارز دوران جنگ است که با از دست دادن دوستش به اسم فرانسیس در صحنهی نبرد دچار مشکلات عدیدهای از لحاظ روحی و روانی میشود. ما در قسمت اول متوجه میشویم که او یک کارگر شرکت ساختمانسازی و در عین حال، یک تبهکار رده پایینی است که از طریق یک نرمافزار مشغول به کار میشود. در فصل سوم، زمانی که کیلب با دولورس ملاقات میکند، طی اتفاقاتی به جبههی دولورس برای ماموریتش میپیوندد.
در نهایت ما متوجه میشویم که کیلب به عنوان یک «اوتلایر» (Outlier) توسط دستگاهی به اسم «سولومون» (Solomon) و رهوبام (Rehoboam) شناخته میشود. به دلیل وضعیتی که کیلب دارد، او جلسات بازتوانی را دنبال میکند؛ جلساتی که قرار است موجب احیای حافظهی کیلب شود. بر اساس زاویهی دید سولومون، فرایند درمانی موثر واقع شده و کیلب اجازه مییابد تا دوباره وارد اجتماع شود. دستاوردی که هر فردی آنقدر خوششانس نیست تا در کسب آن موفق عمل کند.
در فصل سوم سریال «وست ورلد» مشخص شد که کیلب و فرانسیس هر دو بازماندهی جنگ هستند و در واقع کیلب کسی بوده که فرانسیس را به قتل رسانده است. در حقیقت سولومون به هر دوی آنها مقداری پول پیشنهاد داده تا یکدیگر را از پا در بیاورند و فرانسیس با دنبال کردن رد کیلب باعث شد تا کیلب از سر ناچاری به او شلیک کند. یک پیچش داستانی جذاب دیگر در فصل سوم اینجاست که «ریکو»، نرمافزار جرم و جنایتی که کیلب استفاده میکند، به این دلیل توسعه یافته تا اوتلایرهایی مثل کیلب، سایر اوتلایرها را شکار کرده و از بین ببرند.
میو و کیلب با یکدیگر همکاری میکنند
میو با اکراه با شخصیتی جدید به اسم انگراند سراک (Engerraund Serac) تشکیل یک تیم را در فصل سوم میدهد. در واقع سراک به میو میگوید که کلید برای ورود به سابلیم (Sublime)، محلی که دختر میو در آنجا وجود دارد، در ذهن دولوروس قرار دارد. سراک، میلیاردر مشهوری است که رهوبام را به همراه برادرش «جین می» (Jean Mi) خلق کرده و سپس در داستان به عنوان سخنگوی رهوبام خدمت میکند.
سراک و رهوبام، گنجینهی اطلاعات مهمانها که توسط شرکت دِلوس (Delos) جمعآوری شده را طلب میکنند. آنها باور دارند که کلید رسیدن به این گنجینهی ارزشمند، در ذهن دولوروس پنهان است. در پایان فصل سوم، میو جبههی خود را در واپسین و حیاتیترین لحظات عوض کرده و به دولوروس و کیلب کمک میکند. او میگوید که تازه فهمیده چرا دولورس، کیلب را برای کمک کردن به خودش انتخاب کرده است. دولورس، این شخصیت را تنها به دلیل توانمندیهایش در اعمال خشونت انتخاب نکرده، بلکه به دلیل توانایی کیلب در قدرت انتخاب بوده که او را برمیگزیند. دولورس به کیلب اجازه میدهد تا برای آینده تصمیم گیرد. در واقع این کیلب است که به رهوبام فرمان «دستور اجرای نهایی» را میدهد. با این اتفاق، یک استراتژی جدید به سولومون داده شده و با این تصمیم، آخرالزمان اجرا میشود.
دولورسی دیگر در کار نیست؛ البته احتمالا!
در پایان فصل سوم رهوبام، حافظهی دلورس را به منظور یافتن کلید مذکور برای دسترسی به اطلاعات شرکت دلوس تخریب میکند. هر چند به خوبی میبینیم که این کلید در ذهن دولورس نبود. با تماشای این واقعه، به احتمال زیاد دیگر خبری از دولورس در داستان نخواهد بود، مگر اینکه خلاف این موضوع ثابت شود. در هر صورت سریال «وست ورلد» در شگفتزده کردن مخاطب تا به انتهای فصل سوم کاملا موفق است و حذف دولورس در داستان صرفا در حد یک احتمال دانسته میشود. بنابراین نمیتوان حکم قطعی در این رابطه صادر کرد.
شارلوت هیل در حال ساخت میزبانها است
فصل سوم رسما تایید کرده که دولورس از خودش، نسخههای مختلفی را کپی کرده است. این کپیها در کالبد شارلوت، موساشی، ماریت و لورنس وجود دارد. شارلوت قلابیِ داستان به دولورس با جعل هویت هِیل کمک میکند اما در نهایت شارلوت واقعی از این موضوع باخبر میشود. آخرین مرتبهای که شارلوت جدید را میبینیم، در صحنهی پس از تیتراژ قسمت پایانی است که او توسط نسخهی میزبان ویلیام به داستان محلق شده و به دنبال ساختن میزبانهای بیشتری است.
ویلیامِ میزبان با ویلیام اصلی جایگزین میشود
فصل سوم برای شخصیت ویلیام، یک ماجراجویی پر از غم و غصه به دنبال داشته است. او مدام از توهمهایی دربارهی دخترش رنج میبرد؛ دختری که ویلیام با دستان خودش به قتل میرساند چون نسخهی جدید شارلوت توانسته ویلیام را به خوبی در رابطه با مصنوعی بودن دخترش فریب دهد. در ادامه هم تماشا کردیم که ویلیام به یک سری جلسات درمانی آیندهنگرانهی نامتعارف روی میآورد. پس از اینکه او توانسته از تمامی این موارد عبور کند، ویلیام اعلام میکند که گناه اصلیاش موجب شده تا میزبانها خلق شوند و او تمام تلاشش را به کار میگیرد تا تمامی میزبانها قلع و قمع شوند. اگرچه، در صحنهی پس از تیتراژ قسمت پایانی، ویلیام توسط نسخهی دیگر خود به سختی مجروح میشود؛ نسخهای که به شارلوت قلابی جواب پس میدهد.
هنوز انسانهای متعدد دیگری در آن پادهای عجیب حضور دارند
سولومون در قسمت هفتم از فصل سوم افشا میکند که فرایند درمانی که به کلیب داده شد، تنها روی یک نفر از ده نفر کار میکند. با این حساب، برای سایر افراد چه اتفاقی رخ میدهد؟ ظاهرا آنها در پادها به خواب عمیقی فرو میروند؛ وضعیتی که نه اجازهی زنده ماندن دارد و نه مُردن. در قسمت هفتم به خوبی تماشا کردیم که صدها محفظهی خاکستری و ترسناک به اندازه و سایز انسانها وجود دارد.
کیلب شروعکنندهی آخرالزمان شد
در پایان قسمت آخر فصل سوم اشاره کردیم که کیلب انتخاب نهایی این فصل را انجام میدهد و در توضیح این امر میگوید که میخواسته به دنیا یک حق انتخاب دهد، درست مثل دولورس که این کار را برای او کرده بود. سریال پس از این اتفاق روی شخصیت برنارد تمرکز میکند؛ کاراکتری که اهداف و انگیزههای دولورس را روشنتر کرده و پیامدهای انتخاب کیلب را نمایانتر میکند. برنارد در نقطهای از داستان بیان میکند که دولورس قصد انقراض نژاد بشر را نداشته و اتفاقا میخواسته بشر را نجات دهد. او در ادامه میگوید هر اتفاقی که قرار بوده بیفتد، حتما رخ میدهد. سراک و برادرش تنها برای مدتی توانسته بودند جلوی اتفاقات را بگیرند. نژاد بشر هیچ وقت گناهان خودش را محاسبه نکرد. جهان ما باید به آتش کشیده شود، قبل از اینکه ما بتوانیم آزاد باشیم.
استابز در زمانی که برنارد چنین حرفهایی را به زبان میآورد در صحنه حضور داشته و از این اتفاقات به اسم آخرالزمان یاد میکند. جالب است که برنارد، حرفِ استابز دربارهی آخرالزمان را تصحیح نمیکند. در آخرین سکانس قسمت پایانی فصل سوم (منظور قبل از سکانس پس از تیتراژ پایانی)، ما کیلب و میو را میبینیم که به چند آسمانخراش نگاه میکنند که توسط انفجارهای عظیمی به لرزه در آمدهاند.
برنارد روانه سابلیم میشود
پس از کلی کش و قوس داستانی در فصل سوم در نهایت میفهمیم که کلید ورود به سابلیم دلورس نبوده و این کلید در واقع در ذهن برنارد وجود داشته است. برنارد از این کلید در پایان فصل سوم استفاده کرده تا به ادعای خودش دنبال جوابی بر این سوال باشد که چه چیزی پس از پایان دنیا اتفاق خواهد افتاد.
شاید جین می، برادر انگراند سراک را در فصل چهارم سریال «وست ورلد» ببینیم
ما جین می را در فلشبکهای فصل سوم زیارت میکنیم و این موضوع نشان میدهد که او در یکی از پادها که در قسمت ماقبل آخر دیده بودیم نشسته است. انگراند سراک در پایان فصل سوم رسما به گونهای اعتراف میکند که برادرش را تحت دستورالعملی که از رهوبام گرفته در پاد قرار میدهد. شاید در فصل چهارم جین می را بتوان یک مرتبهی دیگر رویت کرد. باید منتظر ماند تا ببینیم آیا سازندگان سریال «وست ورلد» مجدد به این کپسولهای جالب اشاره میکنند یا خیر.
منبع: CNET
واقعا سریال قاراشمیشیه برای دیدن فصل ۴ رفتم خلاصه ایی از ۳ ببینم خیلی تدوینهای بدی داره قسمتها فقط در فکر ما بهم مربوط میشن فصل ۴ هم همینطوره.
کاش این چیزها رو ویدیو کنید که هم جذاب تر باشه هم با صدا و تصویر برای یادآوری