به دنبال باز شدن آنتن، جیمز وب از فضا به زمین سلام کرد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه
باز شدن آنتن گیمبالی تلسکوپ فضایی جیمز وب

یکی دیگر از مراحل مهم تلسکوپ فضایی جیمز وب در آغاز سفر فضایی خود با موفقیت انجام شد و دقایقی پیش با باز شدن آنتن اصلی، این فضاپیما داده‌های آزمایشی را به زمین مخابره کرد.

کمی پس از ساعت ۱۰:۰۰ صبح منطقه‌ی زمانی شرقی (۱۸:۳۰ به وقت تهران) امروز ۲۶ دسامبر (۵ دی)، تیم مأموریت «تلسکوپ فضایی جیمز وب» (James Webb Space Telescope) فرآیند باز کردن «مجموعه‌ی آنتن گیمبال‌دار» (Gimbaled Antenna Assembly) یا GAA مجموعه را آغاز کرد.

این آنتن با نرخ انتقال بالا برای ارسال حداقل ۲۸٫۶ گیگابایت اطلاعات علمی از رصدخانه، دو بار در روز استفاده خواهد شد. تیم وب اکنون مجموعه‌ی آنتن را آزاد و حرکت آن را آزمایش کرده است. کل این فرآیند حدود یک ساعت به طول انجامید.

به‌طور جداگانه در طول شب، حسگرهای دما و کرنش (نیروهای وارده به سازه‌ی تلسکوپ) در تلسکوپ برای نخستین بار فعال شدند. داده‌های دما و کرنش اکنون در اختیار مهندسانی است که بر سیستم‌های گرمایی و سازه‌ای وب نظارت می‌کنند.

تلسکوپ وب صبح روز گذشته (بعدازظهر به وقت تهران) از پایگاه فضایی گویان فرانسه در آمریکای جنوبی راهی فضا شد تا پس از سال‌ها انتظار مأموریتی تاریخی را آغاز کند. این تلسکوپ نسل بعدی ناسا که در طیف فروسرخ فعالیت می‌کند، با آینه‌ی ۶.۵ متری قرار است ضعیف‌ترین پرتوها را از ابتدای کیهان، زمانی قدیمی‌تر از ۱۳٫۵ میلیارد سال پیش، شناسایی کند.

برای پرهیز از تداخل گرمای دیگر اجرام مانند زمین و خورشید، لازم است تلسکوپ به اندازه‌ی کافی خنک نگه داشته شود. به همین منظور تلسکوپ هم‌اکنون راه خود را به سوی نقطه‌ی لاگرانژی ۲ خورشید-زمین که یک نقطه‌ی گرانشی پایدار دورتر از زمین و در مدار خورشید است ادامه می‌دهد.

عملیات مهم قبلی آتش تصحیح مداری بود که شب گذشته (بامداد امروز به وقت تهران) انجام شد. پس از این مرحله بقیه‌ی مراحل نیاز به زمان‌بندی دقیق ندارند و تیم مأموریت بسته به نیاز می‌تواند برنامه‌ریزی اصلی را تغییر دهد. طی یک ماه آینده وب یک مسیر پر چالش را برای رسیدن به مدار L2 و استقرار کامل پیش رو خواهد داشت.

عکس کاور: باز شدن آنتن گیمبالی تلسکوپ فضایی جیمز وب
Credit: NASA

منبع: NASA



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۷ دیدگاه
  1. حمید

    سلام
    برای من ی سوال پیش اومد .با توجه به اینکه این تلسکوپ در مدار خورشید قرار می گیره قطعاً بعنوان یک قمر تاثیر گذار خواهد بود و سوال اینه که آیا این تأثیر برای زمین و سایر سیارات مخرب خواهد بود یا نه؟

    1. 🎩🎩🎩

      یه تلسکوپه دیگه اندازه یک زمین تنیس
      اینقدر شلوغش نکن

  2. Omid

    بنظرم مرحله بعدی وجود نداره امروزت را زندگی کن بفکر فردا هم نباش بعد از ما و قبل از ما هیچ توجیهی برای ما ندارند مهم زمان حالی که زندگی جریان داره

  3. Md

    زمین تبعید گاهی هست برای ما وبرای شناخت خودمان ما هم کنون هم در نقاط مختلف کهکشانها هستیم و زمین تنها یک بعد آن است علم انسان هر چقدر هم پیشرفت کند قادر نخواهد بود به غیر از زمین در جای دیگر پایدار بماند زیرا در این بعد از خاک زمین آفریده شده ایم و به او بازمیگردیم تا مرحله بعد را ببینیم

  4. مهران

    قطعا به رویا ها خواهیم رسید البته اگر جهل ادمها کمی پایین تر بیاد وگرنه راه علم درست و چشم انداز ها فوق‌العاده روشن…

  5. جعفر امیدیان

    آیا بشر به رویای دیرینه خود دست می یابد!؟
    برای من که بسیار هیجان انگیز است که تصور زندگی های دیگر و وجود حیات در دور دست ها را به چشم ببینم.
    شاید هم عمر ما کفاف ندهد اما خیلی امیدوارم روزی در کهکشانها سیر کنم.
    ب امید آن روز

  6. داود یگانه

    پیش به سوی آزادی ، علم ، اکتشافات ، گذشته ،

    آینده و …… زنده باد انسانیت

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X