سامسونگ WearOS را به دومین پلتفرم بزرگ ساعت هوشمند تبدیل کرد
در گزارشهای مربوط به سهم بازار ساعتهای هوشمند معمولا اپل، سامسونگ، Amazfit و هواوی در صدر جدول دیده میشوند. در این میان، پلتفرم WearOS در این گزارشها عمدتا جایگاه چندان خوبی ندارد اما حالا طبق جدیدترین گزارش منتشر شده، این پلتفرم توانسته سهم قابلتوجهی را کسب کند.
طبق جدیدترین گزارش شرکت کانترپوینت، سهم بازار پلتفرم WearOS طی سهماههی سوم ۲۰۲۱ به ۱۷ درصد رسیده و این در حالی است که در سهماههی قبلی سهم آن فقط ۴ درصد بود. یعنی در همین مدت کوتاه، این پلتفرم با رشد ۳۲۵ درصدی روبهرو شده است و در زمینهی محبوبیت جهانی موفق به رکوردشکنی شده است. این موفقیت تقریبا به طور کامل به لطف بهرهگیری گلکسی واچ ۴ سامسونگ از آن و کنار گذاشتن سیستمعامل اختصاصی تایزن به دست آمده است.
در سهماههی سوم ۲۰۲۱، اپل همچنان در این بازار رتبهی اول را در اختیار دارد و سامسونگ در جایگاه دوم دیده میشود. از طرف دیگر هواوی که قبلا رتبهی دوم را در اختیار داشت، حالا به رتبهی پنجم سقوط کرده است.
در رابطه با افزایش فروش ساعتهای هوشمند سامسونگ میتوانیم به عوامل مختلفی اشاره کنیم. بهعنوان مثال ساعتهای گلکسی واچ ۴ و واچ ۴ کلاسیک نقدهای مثبتی دریافت کردهاند. از طرف دیگر باید خاطرنشان کنیم سامسونگ بعد از سالها برای اولین بار یک سری ساعت هوشمند را در اندازهها، رنگها و استایلهای مختلف راهی بازار کرده است. کاربران برای خرید سری گلکسی واچ ۴ نسبت به نسلهای قبلی بین گزینههای بیشتری میتوانند دست به انتخاب بزنند.
در گزارش شرکت کانترپوینت آمده که بیش از ۶۰ درصد ساعتهای هوشمند سامسونگ در بازارهای آمریکای شمالی و اروپا فروخته شده است. با توجه به بهرهگیری ساعتهای سامسونگ از WearOS، سهم بازار این پلتفرم در آیندهی نزدیک هم بالا باقی میماند. با وجود اینکه رابط کاربری نسخهی سوم WearOS بهتر شده و حالا گوگل توجه بیشتری به آن نشان میدهد، اما به نظر میرسد گوگل در زمینهی آپدیت این پلتفرم همچنان حرف زیادی برای گفتن ندارد و همین موضوع نگرانیهایی را ایجاد کرده است.
در هر صورت اپل همچنان در صدر بازار ساعتهای هوشمند قرار دارد ولی به دلیل تأخیر در عرضهی اپل واچ سری ۷، در سهماههی سوم ۲۰۲۱ سهم بازار این شرکت نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش ۱۰ درصدی روبهرو شده است. در ضمن برخلاف سال ۲۰۲۰، امسال خبری از معرفی نسل جدید اپل واچ SE نبود.
با وجود اینکه اپل و سامسونگ مقام اول و دوم این بازار را در اختیار دارند، اما بازار مربوط به گجتهای پوشیدنی زیر قیمت ۱۰۰ دلار با رشد قابلتوجهی روبهرو شده است. باید خاطرنشان کنیم یک سوم از گجتهای فروخته شده در سهماههی سوم ۲۰۲۱ زیر ۱۰۰ دلار قیمت داشتهاند. در این حوزه، شرکتهایی مانند Amazfit توانستهاند سروصدای زیادی ایجاد کنند و احتمالا در آیندهی نزدیک به تهدیدی جدیدی برای امثال اپل و سامسونگ تبدیل میشوند.
به همین خاطر Amazfit توانست رتبهی سوم این بازار را در اختیار بگیرد و در بازار هند هم برندهای هندی مانند Noise و BoAt به ترتیب در مقام اول و دوم قرار گرفتهاند. بنابراین برای ساعتهای ارزانتر از ۱۰۰ دلار مشتریان متعددی وجود دارد که احتمالا شرکتها در آیندهی نزدیک به این بخش از بازار توجه بیشتری نشان خواهند داد.
منبع: Android Authority