۹ راهکار برای افزایش برابری جنسیتی در خانه و جامعه

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
روش‌های افزایش برابری جنسیتی

«دخترها که فوتبال بازی نمی‌کنند!» جمله‌ی آشنا اما تلخ که به احتمال زیاد همه‌ی ما شنیده‌ایم. متاسفانه فرقی ندارد که یک کشور توسعه‌یافته باشد یا در حال توسعه، نابرابری جنسیتی در تمام جوامع وجود دارد، فقط میزان آن فرق دارد. جالب است بدانید که یک مقاله در سال ۲۰۱۷ به این نتیجه رسید که زنان فقط به ۶۸ درصد حقوق‌ها و فرصت‌هایی که مردان در جهان دارند، دسترسی دارند. محققان به این نتیجه رسیده‌اند که ۱۰۰ سال طول می‌کشد تا جهان از نابرابری‌های جنسیتی پاک شود!

این آمارها تکان‌دهنده‌ هستند، اما خبر خوب این است که امروزه افراد زیادی در حال مبارزه با نابرابری جنسیتی هستند، چون آن‌ها به فواید حقوق برابر پی برده‌اند. یک مطالعه نشان داد که تا سال ۲۰۲۵ شکاف جنسیتی در بازار کار در جهان تا ۲۵ درصد کاهش پیدا می‌کند. اگر افزایش برابری جنسیتی دغدغه‌ی شما هم است، مقاله‌ی درستی را برای خواندن پیدا کرده‌اید. در مقاله‌ای که امروز در دیجی‌کالا مگ برای شما آماده کرده‌ایم، قرار است روش‌های کاربردی را به شما معرفی کنیم که به کاهش نابرابری جنسیتی کمک می‌کنند. تا پایان این مقاله در کنار ما بمانید.

۱. کارهای خانه و مراقبت از کودک را به‌طور مساوی انجام دهید

متاسفانه بعضی از مردان تصور می‌کنند که کارهای خانه و مراقبت از کودکان وظیفه‌ی زنان است و اگر آن‌ها به همسر خود در این کارها کمک کنند، مردانگیشان زیر سوال می‌رود، در صورتی که این تصور کاملا غلط است. در دنیای امروز بسیاری از خانم‌ها در کنار همسر خود در بیرون از منزل کار کرده و به تامین هزینه‌ها کمک می‌کنند. پس آقایان هم باید در کارهای خانه و بچه‌داری به همسر خود کمک کنند تا کارها به بهترین نحو ممکن انجام شود و طوری نباشد که مسئولیت تمام کارهای منزل فقط با یک نفر باشد. بر اساس نتایج مطالعات مختلف، فراوانی کارهای منزل می‌تواند احتمال ابتلا به مشکلات روانی را در زنان افزایش دهد و بهره‌وری آن‌ها را در محل کار پایین بیاورد که این موضوع طبیعتا روی حقوق آن‌ها اثر می‌گذارد.

۲. حواستان به نشانه‌های خشونت خانگی باشد

اگر یکی از دوستان یا آشنایانتان از خشونت خانگی یا سایر خشونت‌ها رنج می‌برد، حتما از افراد و سازمان‌های مربوطه کمک بگیرید. در نظر داشته باشید که خشونت خانگی فقط شامل تعرض فیزیکی نمی‌شود. خشونت کلامی (فحش دادن و تهدید کردن) و سوءاستفاده‌ی روانی (کنترل کردن و رفتارهای سوءاستفاده‌گرانه) هم می‌تواند زنان را به طرز منفی تحت تاثیر قرار دهد. معمولا تمام این‌ها با هم رخ می‌دهند. اگر شما هم خشونت خانگی را تجربه می‌کنید، مطلع باشید که شما تنها نیستید. حتما گزارش این موضوع را به سازمان‌های مربوطه بدهید. نتایج تحقیقات انجام شده نشان می‌دهند که تنها کمتر از ۴۰ درصد زنانی که تجربه‌ی خشونت خانگی را دارند، از خانواده و دوستان خود برای حل این مشکل کمک می‌گیرند و فقط تعداد کمی از آن‌ها به دنبال دریافت کمک از پلیس هستند. بر اساس نتایج تحقیقات، تنها کمتر از ۱۰ درصد زنان بعد از تجربه‌ی خشونت خانگی به پلیش مراجعه کردند.

۳. مادران را حمایت کنید

حمایت از مادران

افرادی که مسئولیت کودکان و نوجوانان را به عهده دارند، به حمایت نیاز دارند. دادن صندلی خود در اتوبوس به یک خانم باردار یا ارائه‌ی خدمات خاص به خانم‌های باردار توسط شرکت‌ها از جمله کارهای مهمی هستند که باید انجام شوند. داده‌های سازمان ملل در سال ۲۰۱۵ نشان می‌دهند که فقط ۵۳ درصد کشورها دست‌کم ۱۴ هفته مرخصی بارداری به کارمندان خود می‌دهند. بدتر از همه اینکه فقط ۴۸ درصد کشورها به کارمندان خود مرخصی بارداری می‌دهند.

۴. در مقابل رفتارهای متعصبانه سکوت نکنید

تحقیر کردن زنان، بدرفتاری با آن‌ها و ضایع کردن حقوق آن‌ها امری غیرطبیعی است و باید جلوی چنین رفتارهایی گرفته شود. اگر چنین رفتارهایی را دیدید، سکوت نکنید. با افرادی که چنین رفتارهایی دارند، خیلی رک صحبت کنید و به آن‌ها بگویید که رفتار آن‌ها شما را اذیت می‌کند.

۵‌. به زنان در به دست آوردن قدرت کمک کنید

بر اساس داده‌های به دست آمده در سال ۲۰۱۷، فقط ۱۷ درصد کشورها مسئولان زنان در دولت دارند. همه‌ی افراد جامعه باید به دیده شدن بیشتر زنان در حوزه‌های مختلف از جمله هنر، علوم، ورزش و سایر حوزه‌ها کمک کنند.

۶. برای کار یکسان حقوق برابر پرداخت کنید

همه‌ی ما خوب می‌دانیم که در بسیاری از شرکت‌ها حقوق یکسانی به کارمندان زن و مرد پرداخت نمی‌شود. وظیفه‌ی شما به‌عنوان یک کارفرما این است که به کارمندان خود صرف‌نظر از جنسیت آن‌ها حقوق یکسان پرداخت کنید. شما به‌عنوان یک خانم نباید به حقوق کمتر از سایر همکاران خود راضی شوید. حتی اگر فکر می‌کنید حرفتان تاثیرگذار نخواهد بود، با این حال باید از حق خودتان دفاع کنید و به کارفرمای خود ثابت کنید از حقوق خود باخبر هستید.

۷. تعرضات جنسی و نژادپرستی را به هیچ وجه تحمل نکنید

 تعرضات جنسی و نژادپرستی را به هیچ وجه تحمل نکنید

متاسفانه بسیاری از خانم‌ها در سراسر جهان در محل کار یا حتی در مکان‌های عمومی مورد آزار جنسی قرار می‌گیرند و وقتی این اتفاق میفتد، هیچ کاری نمی‌کنند. اگر چنین اتفاقات تلخی را تجربه کردید، حتما از فرد خاطی شکایت کنید و تا حق خود را نگرفته‌اید و فرد خاطی مجازات نشد، کوتاه نیایید.

۸. با زنان و دختران صحبت کنید

مهم‌ترین قدم برای رسیدن به برابری جنسیتی در جامعه این است که زنان و دختران را از حقوقی که دارند آگاه کنیم. متاسفانه بسیاری از زنان از حقوق خود آگاه نیستند و به همین دلیل مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرند. معمولا به نظرات و تصمیمات زنان در مسائل مهم توجهی نمی‌شود که این موضوع اصلا خوب نیست.

۹. به متوقف کردن کودک همسری و آزار جنسی کمک کنید

اگر می‌خواهیم دختران تحصیلات خود را تکمیل کنند، باید کودک همسری را متوقف کنیم. کودکانی که در سن کم ازدواج می‌کنند، هیچ درک درستی از زندگی مشترک ندارند و با مشکلات فراوانی روبه‌رو می‌شوند. علاوه بر این باید به‌طور جدی با آزار جنسی کودکان مبارزه شود. کودکان نمی‌توانند به‌خوبی بزرگسالان از حق خود دفاع کنند و این وظیفه‌ی والدین آن‌هاست که مراقب آن‌ها باشند و اجازه ندهند هیچ اتفاق ناگواری برای آن‌ها بیفتد.

کلام آخر

نابرابری جنسیتی مشکلی است که بسیاری از جوامع با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند. در مقاله‌ای که امروز در بخش سلامت ذهن دیجی‌کالا مگ برای شما آماده کردیم، درباره‌ی روش‌هایی برای افزایش برابری جنسیتی صحبت کردیم. شما چه روش‌های مفیدی را برای بالا بردن سطح برابری جنسیتی در جامعه می‌شناسید؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با ما و مخاطبان دیگر در میان بگذارید.

منبع: giving compass, believe.earth



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X