۱۱ واقعیت جالب درباره والت ویتمن؛ پدر شعر آزاد آمریکا
والت ویتمن (۱۸۱۹-۱۸۹۲) یکی از شاعران بزرگ قرن نوزدهم آمریکاست. او با استفاده از شعر آزاد نوآورانه و ارتقای چشمانداز شعر آمریکا، به نوعی اعلامیه استقلال ادبی خود را مهر کرد. ویتمن با اثر مشهور خود، برگهای علف (Leaves of Grass)، روایتی شاعرانه از زندگی، آزادی و هویت آمریکایی ارائه داد که هنوز هم در میان مهمترین آثار ادبی جهان قرار دارد. دیدگاههای انقلابی او درباره آزادی فردی، پیوند میان انسانها و پیوند آنها با طبیعت، و نیز آراء رادیکال اجتماعیاش، او را از دیگر شاعران همدوره خود متمایز کرده است.
۱. ویتمن در لانگ آیلند نیویورک به دنیا آمد و در بروکلین بزرگ شد
والت ویتمن، یکی از بهترین شاعران جهان، در سال ۱۸۱۹ با نام والتر ویتمن جونیور در وست هیلز، هانتینگتون در لانگ آیلند به دنیا آمد. او ارتباط نزدیکی با مادرش داشت، همانطور که نامههای آنها از دوران جنگ داخلی این را گواهی میدهد. پدرش به دورههای بیتابی و عصبانیت دچار میشد اما رابطه ویتمن با مادرش بسیار قوی بود.
۲. او در سن یازده سالگی از مدرسه خارج شد
ویتمن در سن یازده سالگی تحصیلات رسمی خود را رها کرد تا برای حمایت از والدین و خواهر و برادرهایش کار پیدا کند. او دومین فرزند از نه بچه بود، بنابراین خانواده پرجمعیتی داشت. شاعر جوان برای دو وکیل کار میکرد و سپس به کارآموزی برای روزنامه هفتگی لانگ آیلندر، «پاتریوت»، مشغول شد. این زمان بود که ویتمن با هنر چینش حروف و چاپ آشنا شد؛ مهارتهایی که سالها بعد هنگام آمادهسازی شعرهای غیرمعمول، بسیار مفید واقع شدند.
۳. ویتمن در دوران نوجوانی روزنامهای تاسیس کرد
ویتمن در سن نوزده سالگی روزنامه خود را با نام «لانگآیلندر» راهاندازی کرد. در اوایل دهه بیست سالگی، او نیز رسالهای در مورد اعتدال نوشیدنی به نام «فرانکلین ایوانز؛ یا، مستی: داستانی از دوران» نوشت که بعدها آن را «چرت و پرت» خواند. او به خاطر دیدگاههای رادیکال خود از چندین روزنامه اخراج شد.
۴. او تجربهای تأثیرگذار در نیواورلئان داشت
در سال ۱۸۴۸، ویتمن برای کار در روزنامههای کرسنت (Crescent) به نیواورلئان سفر کرد. در طول اقامت در آنجا، به نظر میرسد که او تجربهای تأثیرگذار داشته باشد که ممکن است تحت تأثیر سفر طولانی به نیواورلئان بوده باشد که شامل گذر از رودخانه هادسون، آبشار نیاگارا و دریاچههای بزرگ بود. برخی بیوگرافیها به یک رابطه عاشقانه پرشور با یک زن محلی اشاره کردهاند.
هرچه که بود، ویتمن از آن موقع خود را به نوعی پیامبر آمریکا میدید.
۵. برای اشعار او کاغذهایی در اندازه مخصوص طراحی شد
خطوط شعر ویتمن اغلب آنقدر بلند و روان هستند که اندازه کتابهای معمولی برایش کفایت نمیکرد. آنها عملاً نمیتوانستند در مجموعه شعرهای معمولی قرن نوزدهم گنجانده شوند.
بنابراین ویتمن اندازه صفحه خاصی طراحی کرد: هشت اینچ در یازده اینچ. صفحه وسیعتر به او این امکان را میداد که خطوط بلندتر خود را به راحتی چیدمان کند تا از خط جدید عبور نکند.
شعر آزاد ویتمن تا حد زیادی تحت تأثیر مزامیر عهد عتیق بود: بیقافیه، از نظر ریتمی نامنظم و متغیر که بسته به حرکت و حالت شعر بین بلند و کوتاه تغییر میکرد. این چیزی بود که خوانندگان ادبیات آمریکا قبلاً هرگز ندیده بودند.
۶. شعر ویتمن ممکن است الهامبخش شعر آزاد در فرانسه باشد
ویتمن به نسخه فرانسوی شعر آزاد، «ورس لیبر»، که در دهه ۱۸۸۰ توسط شاعر گوستاو کان و دیگران بنیانگذاری شد، کمک کرده است. هرچند تأثیر مستقیم ویتمن بر نمادگرایان فرانسوی به سختی قابل تشخیص است اما او به اسم کسی که به شعرای فرانسوی کمک کرده تا در خط شعر نوآوری کنند و از فرمهای منظم و سنتی دور شوند شناخته شده است.
۷. یکی از شاعران معروف آمریکا «برگهای علف» ویتمن را سوزاند
ویتمن در انتشار «برگهای علف» مشکل داشت. بنابراین او از همسایگان خود کمک گرفت تا هزار نسخه از چاپ اولیه آن را در سال ۱۸۵۵ چاپ کنند. تنها یک کتابفروشی آن را در اختیار داشت: «فاولر و ولز»، که در نیویورک و بوستون شعبه داشت. به گفته ویتمن، هیچ نسخهای فروخته نشد.
ویتمن نسخههای رایگان کتاب را برای افراد تأثیرگذار زیادی در آمریکا ارسال کرد و امیدوار بود که از آنها تأییدیهای دریافت کند. جان گرینلیف ویتیئر، گفته میشود که از ماهیت رسواییآمیز موضوعات شعرهای ویتمن چندان خوشش نیامد و نسخهای که برایش ارسال شده بود را سوزاند.
از آن زمان، شاعران دیگر دیدگاه سخاوتمندانهتری داشتهاند و اهمیت عظیم ویتمن را در توسعه شعر آمریکایی به رسمیت شناختهاند. ازرا پاند، که در آمریکا به دنیا آمد اما در اروپا شهرت پیدا کرد، او را «شاعر آمریکا» نامید و افزود: «او آمریکا است.»
۸. او در دوران جنگ داخلی آمریکا به سربازان کمک میکرد
در دسامبر ۱۸۶۲، ویتمن فهرستی از سربازان کشتهشده را خواند که او آن را به گونهای تفسیر کرد که ممکن است اشارهای به برادرش باشد (سرباز با نام «جی. دابلیو. ویتمور» فهرست شده بود، اما نامها همیشه به درستی در گزارشها درج نمیشدند).
ویتمن به جنوب رفت تا برادرش را پیدا کند و خوشبختانه او را زنده پیدا کرد. با این حال، ویتمن به شدت تحت تأثیر دیدن سربازان زخمی قرار گرفت و در واشنگتن دی. سی. شغل نیمهوقتی در دفتر پرداختی ارتش گرفت. این فرصت به ویتمن این امکان را داد تا برای پرستاری در بیمارستانهای ارتش در منطقه داوطلب شود.
۹. ویتمن اولین مجموعه شعرش را مدام توسعه میداد
«برگهای علف»، مجموعه شعر معروف ویتمن که او به دلیل آن شناخته شده است، اولین بار در سال ۱۸۵۵ منتشر شد. برای باقیمانده زندگیاش، که ۳۷ سال دیگر ادامه داشت، ویتمن ویرایشهای جدیدی از این مجموعه منتشر کرد که هر کدام بزرگتر و گستردهتر از قبلی بود.
۱۰. ویتمن به خاطر نوشتن «برگهای علف» از شغلش اخراج شد
پس از پایان جنگ داخلی، والت ویتمن در وزارت کشور مشغول به کار شد، اما به نظر میرسد که در سال ۱۸۶۴ به دلیل انتشار نسخه «رسوای» ۱۸۶۰ از «برگهای علف» از شغلش اخراج شد. این کتاب همچنین در بوستون ممنوع شد.
۱۱. او یکی از دو شاعر مهم آمریکایی قرن نوزدهم آمریکا است
مارتین سیمور-اسمیت، در راهنمای عظیم خود از ادبیات مدرن جهان، والت ویتمن و امیلی دیکنسون را تنها دو شاعر بزرگ آمریکایی قرن ۱۹ معرفی کرد؛ چرا که آنها تنها دو شاعری بودند که با آنچه شعر میتوانست انجام دهد (و اینکه چه میتواند باشد) نوآوری کردند.