سری ویوو X80 از سنسور جدید سونی و تراشه اختصاصی پردازش تصویر +V1 بهره میبرد
اینطور که به نظر میرسد، ویوو یک تراشه اختصاصی جهت پردازش تصویر تولید کرده و قرار است آن را در پرچمداران سری X80 خود که سه روز دیگر رونمایی میشوند، معرفی کند.
نام ویوو را شاید تاکنون فقط به این خاطر شنیده باشید که یک شرکت فعال در زمینهی تولید گوشی به حساب میآید اما این شرکت محصولات دیگری هم تولید میکند و عملکرد بسیار خوبی هم در آن زمینهها دارد. چند وقت پیش بود که خبری منتشر شد مبنی براینکه ویوو X80 پرو به عنوان پرچمدار مورد انتظار این شرکت، در نور شب عملکردی بینظیر دارد. در آن خبر خواندیم که ویوو برای این گوشی از سیستم پردازش تصویر مجزایی استفاده کرده که لزوما ربطی به پردازندهی مدیاتک دایمنسیتی ۹۰۰۰ بکار رفته در آن ندارد. دلیل اصلی کیفیت بالای تصاویر ثبت شده در نور شب توسط این محصول هم همین تراشه پردازش تصویر اختصاصی است.
ظاهرا شرکتهای عضو BBK قصد دارند در زمینهی دوربین عملکرد خود را به شکلی انقلابی بهبود ببخشند چون اوایل امسال اوپو هم از تراشه پردازش تصویر جدید خود با نام MariSilicon X رونمایی و از آن در سری فایند X5 استفاده کرد. حالا هم نوبت ویوو رسیده تا با +V1 وارد بازی شود. طبق اعلام این شرکت، سری ویوو X80 که قرار است سهروز دیگر شاهد رونمایی رسمی آنها نیز باشیم، از این تراشه پردازش تصویر بهره خواهند برد.
این تراشهی اختصاصی هم از پردازندهی قدرتمند دایمنسیتی ۹۰۰۰ و هم از اسنپدراگون ۸ نسل ۱ به صورت کامل پشتیبانی میکند بنابراین مشکل خاصی از این لحاظ وجود نخواهد داشت. در توسعهی تراشهی +V1 هم ویوو با مدیاتک همکاری نزدیکی داشت که در نتیجهی آن، ۳۰ پتنت جدید هم به ثبت رسید. ویوو همچنین مدعی شده تراشه پردازش تصویر آن اولین تراشهای است که با پردازندههای قدرتمند ساخت شرکتهای مختلف سازگاری دارد (چون تراشهی اختصاصی اوپو فقط با پردازندههای کوالکام سازگار است).
جالب است بدانید بیش از ۳۰۰ کارمند از مدیاتک و ویوو بیش از ۳۵۰ روز کار کردند تا بتوانند +V1 را طراحی و با پلتفرم دایمنسیتی ۹۰۰۰ سازگار کنند. این فرایند سخت و طولانی البته به اتمام رسیده و تراشه هم کاملا آماده است تا در اولین گوشی به صورت رسمی کار خود را آغاز کند. از آنجایی هم که ویوو X80 پرو از تراشهی دایمنسیتی ۹۰۰۰ بهره میبرد، انتظار میرود هماهنگی این تراشهی پردازش تصویر جدید با آن بسیار بالا باشد و در نتیجهی آن، تصاویر بینظیری هم به ثبت برسد.
ویوو همچنین با یک سری الگوریتم حذف نویز، +V1 را قادر ساخته تا در نور شب، محیط را بهگونهای تجزیه و تحلیل کند که بیشترین نور به سنسورها برسد. در نتیجهی این موضوع، سنسور بیشترین جزئیات را از دل تاریکی، با میزان نور کمتر از ۱ لوکس (یکای شدت روشنایی) بیرون میکشد و تصاویری بسیار باکیفیت ثبت میشوند. سرعت انتقال داده در این تراشه به ۸ گیگابایت بر ثانیه میرسد و میزان حافظهی SRAM آن هم ۳۲ مگابایت است. بنابراین انتظاری هم جز این عملکرد استثنائی از آن نداشتیم.
اما باید این نکته را هم بدانید که تراشهی پردازش تصویر جدید ویوو به یک سنسور هم نیاز دارد و آن سنسور، IMX866 ساخت سونی است. ویوو از مدل نسل گذشتهی این سنسور یعنی IMX766 در سری X70 استفاده کرد و نتیجه هم بسیار عالی بود. گفته میشود سنسور جدید از فیلتر رنگی RGBW بهره خواهد برد و در جذب نور عملکرد بهتری هم خواهد داشت. اندازهی این سنسور مثل گذشته همان ۱/۱٫۵ اینچی است اما از مگاپیکسل آن خبری نداریم.
ترکیب این سنسور قدرتمند با الگوریتمهای اختصاصی و تراشه پردازش تصویر بسیار حرفهای ویوو با لرزشگیر گیمبالی که گفته میشود در سری X80 بکار گرفته خواهد شد باعث میشود انتظاراتمان در بخش دوربین از این محصولات بسیار افزایش پیدا کند. البته مدل پرو قرار است به این سنسور جدید سونی مجهز شود چرا که برای مدل پرو پلاس، از سنسور GNV سامسونگ استفاده خواهد شد که ۱/۱٫۳ اینچی است و به صورت انحصاری برای ویوو طراحی شده است. حال باید دید در نهایت کدام محصول میتواند عملکرد بهتری از خود به نمایش بگذارد.
علاوه بر اینها، ویو همچنین اعلام کرد میزان روشنایی کلی تصاویر ۱۶٪ و تعادل نور سفید هم ۱۲٪ بهبود پیدا خواهد کرد. روشنترین بخش یک تصویر هم در برخی مواقع تا ۳۵۰٪ از لحاظ روشنایی شدت بیشتری پیدا خواهد کرد و این یعنی در نور شب عملا انگار در نور روز در حال عکاسی هستید. همین موضوع هم سبب میشود جزئیات تا جایی که امکان دارد در تصاویر حفظ شود. اما عملکرد این تراشه فقط برای بهبود عکاسی نیست. گفته میشود تراشهی +V1 به سیستم پردازشی گوشی کمک میکند بازیهای بیشتری را در وضوح ۹۰ یا ۱۲۰ هرتز اجرا کند و در نتیجه شاید بهزودی جانشین فناوری شرکت Pixelworks شود که در حال حاضر توسط ویوو و iQOO مورد استفاده قرار میگیرد.
ویوو میگوید در گوشیهای جدید خود الگوریتم خاصی را تعبیه کرده که کمک میکند منابع سختافزاری گوشی را بهینه میکند تا در نتیجه، تولید گرما کاهش پیدا کرده و گوشی عملکرد بهینهی خود را برای مدت زمان بیشتری حفظ کند. البته تراشهی بکار رفته در این گوشی دایمنسیتی ۹۰۰۰ است؛ همان تراشهای که از لحاظ قدرت پردازشی در بخش چند هستهای، توانایی به چالش کشیدن پردازندهی قدرتمند اپل یعنی A15 را هم دارد. از طرفی به لطف فناوری پیشرفتهی TSMC در ساخت این تراشه، به نظر میرسد دایمنسیتی ۹۰۰۰ به خودی خود یک پردازندهی بهینه و کممصرف باشد.
ویوو X80 پرو توانست در بنچمارک AnTuTu امتیاز خوب ۱٫۰۷ میلیون را کسب کند چرا که بهگونهای طراحی شده که زیر فشار سنگین هم انیمیشنهای آن روان و سریع هستند. ویوو قول داده این محصول میتواند به مدت ۳۶ ماه یعنی سهسال بدون افت کیفیت از لحاظ سختافزاری کار کند و این عالی است. حال باید دید آیا در عمل هم این ادعاها ثابت میشوند یا خیر.