سهم کشورها از اقتصاد ۹۴ تریلیون دلاری جهان را در یک اینفوگرافیک ببینید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
تولید ناخالص داخلی کشورها در سال 2021

سال ۲۰۲۱ رو به پایان است و صندوق بین‌المللی پول داده‌هایی را از اقتصاد کشورهای گوناگون در این سال منتشر کرده است که از رقم ۹۴ تریلیون دلاری مجموع تولید ناخالص داخلی جهان حکایت دارد. جزئیات این رقم به تفکیک کشورها در این اینفوگرافیک مشخص شده است.

طبق داده‌ها و بر مبنای تولید ناخالص داخلی (GDP) اسمی تنها چهار کشور شامل ایالات متحده آمریکا، چین، ژاپن و آلمان بیش از نیمی از تولید اقتصادی جهان را تشکیل می‌دهند. در این بررسی دیده می‌شود که تولید ناخالص داخلی آمریکا به‌تنهایی از مجموع تولید ناخالص داخلی ۱۷۰ کشور بیشتر است.

اقتصادهای گوناگون جهان چگونه با هم مقایسه می‌شوند؟ در این نمودار با استفاده از داده‌ها و برآوردهای صندوق بین‌المللی پول (IMF) به تولید ناخالص داخلی کشورها در سال ۲۰۲۱ نگاه می‌کنیم.

مروری بر تولید ناخالص داخلی (Gross Domestic Product)

تولید ناخالص داخلی (GDP) به‌عنوان یک شاخص کلی برای بیان میزان تولید اقتصادی یک کشور عمل می‌کند. این معیار، ارزش کل بازار کالاها و خدمات نهایی تولید شده در یک کشور را در یک بازه‌ی زمانی خاص، مانند یک‌چهارم یا یک سال اندازه‌گیری می‌کند.

علاوه بر این، تولید ناخالص داخلی، خروجی خدمات ارائه شده توسط دولت، مانند پولی که برای دفاع، مراقبت‌های بهداشتی یا آموزش هزینه می‌شود را درنظر می‌گیرد. به‌طور کلی، زمانی که تولید ناخالص داخلی در یک کشور در حال افزایش است، این نشانه‌ی فعالیت اقتصادی بیشتر و در نتیجه به نفع کارگران و مشاغل گوناگون است.

تولید ناخالص داخلی کشورها در سال 2021

اقتصاد جهانی – ۵۰ کشور برتر

با ۲۲٫۹ تریلیون دلار، تولید ناخالص داخلی آمریکا تقریبا ۲۵ درصد از اقتصاد جهانی را تشکیل می‌دهد، سهمی که در طول ۶۰ سال گذشته تغییر کرده است. صنایع مالی، بیمه و املاک و مستغلات (۴٫۷ تریلیون دلار) باعث بیشترین رشد در اقتصاد این کشور هستند و پس از آن خدمات حرفه‌ای و تجاری (۲٫۷ تریلیون دلار) و دولت (۲٫۶ تریلیون دلار) قرار دارند.

فهرستی برترین تولید ناخالص داخلی 2021 جهان فهرستی برترین تولید ناخالص داخلی 2021 جهان فهرستی برترین تولید ناخالص داخلی 2021 جهان فهرستی برترین تولید ناخالص داخلی 2021 جهان فهرستی برترین تولید ناخالص داخلی 2021 جهان
  • فهرستی برترین تولید ناخالص داخلی 2021 جهان
  • فهرستی برترین تولید ناخالص داخلی 2021 جهان
  • فهرستی برترین تولید ناخالص داخلی 2021 جهان
  • فهرستی برترین تولید ناخالص داخلی 2021 جهان
  • فهرستی برترین تولید ناخالص داخلی 2021 جهان

اقتصاد چین با تولید ناخالص داخلی نزدیک به ۱۷ تریلیون دلار، از نظر ارزش‌گذاری اسمی در رتبه‌ی دوم قرار دارد. این کشور همچنان بزرگ‌ترین تولیدکننده‌ی سراسر جهان بر اساس خروجی با تولید گسترده‌ی فولاد، لوازم الکترونیکی و رباتیک باقی مانده است.

بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا هم آلمان است که تقریبا ۲۰ درصد وسایل نقلیه‌ی موتوری جهان را صادر می‌کند. در سال ۲۰۱۹ تجارت کلی صنایع موتوری، نزدیک به ۹۰ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می‌داد.

در این فهرست ایران هم با تولید ناخالص داخلی ۱٫۱ تریلیون دلار در رده‌ی هفدهم قرار دارد.

اقتصاد جهانی – ۵۰ کشور کوچک‌تر

در سوی دیگر این رده‌بندی، کوچک‌ترین اقتصادهای جهان از نظر تولید ناخالص داخلی و عمدتا کشورهای در حال توسعه و جزیره‌ای قرار دارند.

فهرستی کوچک‌ترین تولید ناخالص داخلی 2021 جهان فهرستی کوچک‌ترین تولید ناخالص داخلی 2021 جهان فهرستی کوچک‌ترین تولید ناخالص داخلی 2021 جهان فهرستی کوچک‌ترین تولید ناخالص داخلی 2021 جهان فهرستی کوچک‌ترین تولید ناخالص داخلی 2021 جهان
  • فهرستی کوچک‌ترین تولید ناخالص داخلی 2021 جهان
  • فهرستی کوچک‌ترین تولید ناخالص داخلی 2021 جهان
  • فهرستی کوچک‌ترین تولید ناخالص داخلی 2021 جهان
  • فهرستی کوچک‌ترین تولید ناخالص داخلی 2021 جهان
  • فهرستی کوچک‌ترین تولید ناخالص داخلی 2021 جهان

تووالو (Tuvalu) با تولید ناخالص داخلی ۷۰ میلیون دلاری کوچک‌ترین اقتصاد جهان است. این کشور واقع در میان هاوایی و استرالیا، بزرگ‌ترین صنعت این مجمع‌الجزایر آتشفشانی به ماهیگیری سرزمینی متکی است.

این کشور همچنین از دامنه‌ی tv. خود درآمد قابل توجهی کسب می‌کند. بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹ این کشور سالانه ۵ میلیون دلار از شرکت‌ها، ازجمله توییچ متعلق به آمازون برای مجوز دامنه‌ی توییچ (Twitch.tv) برای این پسوند دامنه درآمد کسب کرده که معادل تقریبا ۷ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور است.

مانند تووالو، بسیاری از کوچک‌ترین اقتصادهای جهان ازجمله نائورو (Nauru)، پالائو (Palau) و کیریباتی (Kiribati) در اقیانوسیه قرار دارند. این کشورها همچنین برای بیش از یک‌سوم اشتغال‌زایی خود به صنعت گردشگری متکی هستند.

سریع‌ترین رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۱

تخمین زده می‌شود که با ۱۲۳ درصد رشد تولید ناخالص داخلی پیش‌بینی شده، اقتصاد لیبی بیشترین رشد را داشته باشد. نفت این کشور رشد اقتصاد آن را سرعت می‌دهد و روزانه ۱٫۲ میلیون بشکه نفت در کشور پمپاژ می‌شود. در کنار این، صادرات و رکود نرخ ارز، ازجمله عوامل اصلی بهبود آن است.

اقتصاد ایرلند با پیش‌بینی رشد تولید ناخالص داخلی ۱۳ درصدی، توسط بزرگ‌ترین شرکت‌های چندملیتی در جهان پشتیبانی می‌شود. فیس‌بوک، تیک‌تاک، گوگل اپل و فایزر همگی دفترهای اروپایی خود را در این کشور مستقر کرده‌اند که نرخ مالیاتی ۱۲٫۵ درصدی یا تقریبا نصف میانگین جهانی برای شرکت‌ها دارد. اما این نرخ‌ها قرار است به‌زودی تغییر کنند زیرا ایرلند به توافقنامه‌ی حداقل نرخ مالیات شرکتی ۱۵ درصدی OECD پیوست که در اکتبر ۲۰۲۱ نهایی شد.

اقتصاد ماکائو هم پس از برداشته شدن محدودیت‌های همه‌گیری کووید-۱۹ به حالت اولیه بازگشته است اما چشم‌انداز این منطقه‌ی ویژه‌ی چین چندان روشن نیست. کمپین مبارزه با فساد CCP و دستگیری‌های اخیر در این کشور، می‌تواند نشانه‌ای از روابط تیره‌تر میان سرزمین اصلی چین و بزرگ‌ترین مرکز قمار جهان باشد.

نگاهی به آینده‌ی تولید ناخالص داخلی جهان

رقم تولید ناخالص داخلی جهان با ۹۴ تریلیون دلار ممکن است امروز برای ما بزرگ به‌نظر برسد اما چنین رقمی در کل می‌تواند در آینده کم درنظر گرفته شود.

۵۰ سال پیش و در سال ۱۹۷۰ میلادی اقتصاد جهان تنها حدود ۳ تریلیون دلار در تولید ناخالص داخلی یا ۳۰ برابر کمتر از امروز بود. انتظار می‌رود که طی ۳۰ سال آینده، اقتصاد جهانی دوباره کم‌وبیش دو برابر شود و تا سال ۲۰۵۰ تولید ناخالص داخلی جهانی می‌تواند به نزدیکی ۱۸۰ تریلیون دلار برسد.

منبع: Visual Capitalist



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۱۳ دیدگاه
  1. سید محمد

    من کاری به هیچی ندارم فقط چجوری به آماری که ایرانو جزو اروپا محسوب کرده و تو رنگ سبز که رنگ نشان دهنده کشور های اروپایی دسته‌بندی شده، اعتماد کنم؟

    1. محمد

      بیسواد

      1. ali

        سلام عزیزم چرا فحش میدی راهنمایی کن برادر گلم. رنگ سبز رو تو نمودار فقط برای قاره سبز یعنی اروپا درج نکرده. برای خاورمیانه که ما هم توش هستیم همین رنگ سبز رو زده داداشم. اما آمار ایران گرچه باید به بیش از اینها و به حدود ۳ درصد برسه -با توجه به قابلیتهای همه جانبه ما از جمله منابع و شاهراه بودن و متخصصین منهای مدیران غالبا کارنابلد ما صادره از جنوب تهران- ولی تا همینجاش هم خیلی عجیب غریبه. حجم اقتصاد ایران اندکی بیش از یک درصد اقتصاد جهانه و این خوبه به شرطی که خودمون رو خراب نکنیم و این دارایی رو حرام نکنیم. خیلی کشورهای پردرآمد خاورمیانه و اروپا و شرق آسیا بعد ما هستن. باید با کمک چین و روسیه و برزیل و هند و چندتا کشور دیگه، خودمون را همراه با اینها بکشیم بالاتر. جهان کم کم مرزبندیهاش دقیقتر میشه. غرب به رهبری امریکا و پیروی انگلیس و فرانسه و آلمان و ایتالیا و ژاپن و کره و اسپانیا و استرالیا و کانادا و چند کشور اروپایی شاخص دیگه و گاهی هند و عربستان و عربهای حاشیه خلیج فارس و.. و شرق به رهبری چین و پیروی ایران و چند شریک دیگر چین و گاهی همکاری روسیه. باید از قابلیتهای روسیه استفاده کرد. روسیه را غرب زیر منگنه گذاشته و حالا وقتش است چینیها را ترغیب به همکاری با روسیه و ایران و چندکشور دیگر برای همکاری کنیم در برابر جبهه تمامیت طلب امریکا. کشورهای امریکای جنوبی و برخی افریقایی ها و برخی همسایگان چین و روسیه می توانند در جبهه شرقی عمل کنند و سنبه قوی غرب در برابر شرق را اندکی کند کنند.

    2. امیرمحمد

      سلام به نظرم اون قسمت جزو اروپا نیست نشان دهنده خاور میانه است چون که برخی دیگه از کشور های خاور میانه داخلش هستن

    3. حمید

      اول با دقت ببین بعد حرف بزن زیرش زده middle east

  2. محمدعلی

    تولید ناخالص داخلی ایران ۲۰۰ میلیارد دلاره و با فرض رشد سالانه ۸ درصد در بهترین حالت ۲۱ سال دیگه تریلیون دلاری میشه.

    1. ali

      این آمار جهانیه . دیگه این رو که خودمون نمیگیم که دروغ بگیم. دی!

      1. سالار

        سلام دوست عزیز این آمار با مبنا دلار۴۲۰۰ تومانی حساب شد عدد واقعی حدو۲۵۰ میلیارد دلار هست

    2. امیر

      بله درسته… این امار، امار اسمی هست یعنی براساس دلار رسمی ۴۲۰۰ حساب شده پس قاعدتا تولید ناخالص داخلی ما حدود ۲۳۰ میلیارد دلار هستش و اگر سرانه رو بخوایم حساب کنیم یچیزی حدود ۲۸۰۰ دلار خواهد بود که در حد کشور های ضعیف افریقایی هستیم!

      1. علی

        بله ولی همه چی که دلار نیست مهم قدرت خرید مردم هست که ایران ۱۸ ام است .

  3. حمید

    دقت کنید دلاری که محاسبه شده حدود ۶۰۰۰ تومان هست و به اگر حتی نرخ نیما یعنی ۲۴ را در نظر بگیریم ریزش زیادی خواهد داشت

    1. V.F

      یعنی تقسیم بر چهار میشه؟

    2. ali

      توضیح بیشتر میدین؟

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما