هایپرلوپ نخستین آزمایش سریع‌السیر خود را با مسافر انسانی انجام داد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
نخستین آزمایش انسانی ویرجین هایپرلوپ

شرکت ویرجین هایپرلوپ (Virgin Hyperloop) نخستین آزمایش جابه‌جایی سیستم حمل‌ونقل سریع‌السیر لوله‌ی خلا «هایپرلوپ» (Hyperloop) را با مسافر انسانی انجام داد. آزمایشی که می‌تواند حمل‌ونقل انسان و بار را متحول کند.

در نخستین آزمایش هایپرلوپ با مسافر انسانی، «جاش گیگل» (Josh Giegel) مدیر ارشد فناوری «ویرجین هایپرلوپ» و «سارا لوچیان» (Sara Luchian) مدیر تجربه‌ی مسافری این شرکت در تأسیسات لاس وگاس با واگن هایپرلوپ (Pod) حداکثر سرعت ۱۷۲ کیلومتر بر ساعت را تجربه کردند.

«سلطان احمد بن سلیمان» (Sultan Ahmed Bin Sulayem) رییس «ویرجین هایپرلوپ» و رئیس گروه اجرایی «دی‌پی ورلد» (DP World) امارات که به دنبال توسعه‌ی سیستم‌های حمل‌ونقل آینده است، گفت: «من واقعا لذت دیدن اینکه تاریخ در برابر چشمانم شکل می‌گیرد را حس کردم.»

سفر در مسیر آزمایشی ۵۰۰ متری هایپرلوپ تنها ۶٫۲۵ ثانیه به طول انجامید و مسافران ۳ برابر شتاب گرانش زمین (G) را تجربه کردند. این در حالی است که لوچیان به نیویورک تایمز گفت: «این سفر بسیار روان‌تر از آنچه انتظار داشتم بود.» گیگل هم خاطرنشان کرد: «تجربه‌ی هایپرلوپ خیلی نسبت به شتاب گرفتن در خودروهای اسپورت متفاوت نیست.»

ویرجین هایپرلوپ مستقر در لس‌آنجلس آینده‌ای را درنظر می‌گیرد که واگن‌های شناور که پر از مسافر و بار هستند، از طریق لوله‌های خلاء با سرعت ۹۶۶ کیلومتر بر ساعت یا سریع‌تر حرکت می‌کنند.

در یک سیستم هایپرلوپ که از جابه‌جایی مغناطیسی برای ایجاد سفری تقریبا بی‌صدا استفاده می‌کند، سفر بین شهرهایی با فاصله‌ی نیویورک تا واشنگتن تنها ۳۰ دقیقه طول خواهد کشید. این سرعت، دو برابر سریع‌تر از پرواز جت‌های مسافربری تجاری و چهار برابر سریع‌تر از قطار سریع‌السیر است.

این شرکت به مدیرعاملی «ریچارد برانسون» (Richard Branson) که پیش از این با نام «هایپرلوپ وان» (Hyperloop One) شناخته می‌شد، در گذشته بیش از ۴۰۰ آزمایش بدون مسافر انسانی را در تاسیسات لاس‌وگاس، نوادا انجام داده است.

واگن ویرجین هایپرلوپ

واگن (غلاف) ویرجین هایپرلوپ
Credit: Virgin Hyperloop

آزمایش اخیر یک ماه پس از آن انجام شد که رویترز برای نخستین بار اعلام کرد که ویرجین هایپرلوپ ایالت ویرجینیای غربی آمریکا را به‌عنوان مرکز صدور گواهینامه‌ی ۵۰۰ میلیون دلاری و مسیر آزمایشی انتخاب می‌کند تا بستری برای اثبات این فناوری باشد.

طبق اعلام ویرجین هایپرلوپ، این شرکت در تلاش است تا سال ۲۰۲۵ گواهینامه‌ی ایمنی دریافت کند و تا سال ۲۰۳۰ عملیات تجاری خود را آغاز نماید. این چشم‌انداز در حالی است که دیگر شرکت‌های حمل‌ونقلی ویرجین هم مشغول پیشبرد فعالیت‌های خود هستند. ازجمله ویرجین گلکتیک برای نخستین پرواز خود از بندرگاه فضایی آمریکا آماده می‌شود.

ایده‌ی سامانه‌ی حمل‌ونقلی هایپرلوپ در شکل کنونی برای نخستین بار توسط ایلان ماسک مطرح شد و به جز «ویرجین هایپرلوپ» شرکت‌های دیگری هم به دنبال توسعه‌ی این طرح هستند. برای نمونه شرکت «ترنسپاد» (Transpod) کانادا و «زلروس» (Zeleros) اسپانیا در نظر دارند با فناوری‌های مشابهی به استفاده از شبکه‌های حمل‌ونقل سنتی مسافر و حمل بار پایان دهند که به گفته‌ی آن‌ها باعث کاهش زمان سفر، کاهش ازدحام و کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی مرتبط با خودروهای سوخت فسیلی خواهد شد.

عکس کاور: نخستین آزمایش ویرجین هایپرلوپ با مسافر انسانی

Credit: Virgin Hyperloop

منبع: Auto Blog



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X