در انتظار برخورد بزرگ! (راه شیری – قسمت ۳)

در سومین قسمت از برنامه راه شیری به سراغ موضوعی هیجان‌انگیز و البته کمی ترسناک رفته‌ایم؛ برخورد شهاب سنگ با زمین!

اگر در شبی تاریک، در منطقه‌ای به دور از آلودگی نوری به آسمان شب نظاره کنید، احتمالا موفق به دیدن یکی دو شهاب خواهید بود. این شهاب‌ها در اثر ورود سنگ‌های سرگردان در فضا، مانند باقی‌مانده‌های سیارک یا دنباله‌دار، به جو زمین و سوختن آن‌ها ایجاد می‌شوند.

این اجرام سرگردان گاهی جرم و ابعاد بزرگی دارند و پس از ورود به جو زمین به طور کامل نمی‌سوزند و بقایای آن‌ها به سطح زمین می‌رسد؛ به این بقایا اصطلاحا شهاب سنگ گفته می‌شود.

حال تصور کنید سنگی آسمانی با ابعاد چند صد متری و با چندین تن وزن با زمین برخورد کند؛ چیزی شبیه به شهاب سنگی که باعث انقراض دایناسورها شد! آیا ما از چنین برخوردی جان سالم به در خواهیم برد؟ اصلا چقدر احتمال برخورد شهاب سنگ با زمین وجود دارد؟ آیا راه حلی برای مقابله با برخورد شهاب‌سنگ‌ها به زمین وجود دارد؟

در قسمت سوم برنامه راه شیری به این سوالات و مواردی بیشتر پاسخ می‌دهیم.

قسمت‌های قبلی برنامه راه شیری را از طریق لینک‌های زیر تماشا کنید:
وقتی سیاه‌چاله رخ داد! (راه شیری – قسمت اول)
صبح بخیر مریخ! (راه شیری – قسمت دوم)

اگر از تماشای راه‌شیری لذت می‌برید، تماشای آن را به دوستان خود نیز پیشنهاد کنید.



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۱۸ دیدگاه
  1. shahrzad

    سلام.واقعا ممنونم از تمام عوامل تولید این برنامه مخصوصا آقای صفاریان پور.بسیار موضوع جذابی بود و ممنون از اطلاعاتی که به زبان ساده به ما مبتدیان میدید

  2. saeid_biologist

    راستی یک چیز یادم رفت. چرا اسم انگلیسی فیلم‌ها رو نمی‌گید؟ حتی زیرش همون لحظه اسمشو به انگلیسی بنویسید.

  3. saeid_biologist

    واقعا عالی بود. خیلی ممنونم. اجرای عالی مهمون‌های با سواد و با شخصیت. فقط چند تا ایراد داشت. یکی همون بحث جزام بود که به نظرم سانسورش می‌کردید بهتر بود. یکی این که آخرش نگفتید اون سنگی که ۶۵ میلیون سال پیش به زمین خورده چند متر بوده. و یک ایراد کلی این که چرا مهموناتون اولش که میان سلام نمی‌دن؟!

  4. مهدی عباسی

    به نظر من بدترین قسمت ماجرا اینه که نگاه انتقادی به قضایا وجود نداره، شاید کسی که می‌تونه کمی بفلسفه (کسی که فلسفه خونده لزوماً توانایی فلسفیدن نداره) شاید بتونه کمک کنه تا این نگاه تکنوپاستورال کمی تلطیف بشه، منظورم از تکنوپاستورال ستایش ساده‌انگارانه از تکنولوژی هست که گویا قراره تمام مشکلات عالم با ده بیست سال پیشرفت تکنولوژی حل بشه. و نگاه انتقادی به شرکت‌های بزرگی مثل گوگل، فیس‌بوک، آمازون، تسلا و … که دارن دنیا رو به سمت دیسوتوپیاهای فیلم‌های علمی-تخیلی می‌برند!

  5. سما

    برنامه ی بسیار جالب و هیجان انگیزی بود. یک درخواست هم دارم لطفا درباره تلسکوپ های مجازی هم صحبت کنید

  • 1
  • 2
loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما