نقد و بررسی کلاسیک گوشی شیائومی 13T پرو
شیائومی به لطف عرضهی گوشیهای جذاب ولی اقتصادی، موفق شده طی سالهای گذشته به یکی از بزرگترین شرکتها در بازار موبایل تبدیل شود. در این میان شیائومی برای افرادی که دنبال پرچمداران با قیمت پایینتر هستند، مدلهای سری T را عرضه میکند که نسبت به مدلهای اصلی، امکانات کمتری دارند ولی در عوض با قیمت پایینتری به فروش میرسند. شیائومی 13T پرو یکی از این گوشیهای جذاب است که در ادامه این گوشی را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار میدهیم.
بستهبندی
اول از همه سراغ بستهبندی گوشی شیائومی 13T پرو میرویم. درون جعبه، با شارژر ۱۲۰ واتی روبرو هستیم که در کل این روزها شارژر موجود در جعبهی گوشی به یک مورد کمیاب تبدیل شده است. همچنین مطابق معمول، یک قاب ژلهای هم در اختیار شما قرار میگیرد تا حداقل برای مدتی دغدغهی خرید قاب نداشته باشید.
طراحی شیائومی ۱۳T پرو
وقتی گوشی را در دست میگیرید، اولین چیزی که توجه شما را جلب میکند، ابعاد بزرگ و وزن بالای بدنه است. این گوشی آنقدر بزرگ است که پتانسیل تبدیل شدن به یک تبلت کوچک را هم دارد. این گوشی با ۴ رنگ راهی بازار شده ولی نکتهی قابل توجه این است که فقط رنگ آبی از پنل پشتی مبتنی بر چرم مصنوعی بهره میبرد. در کمال تعجب، این گوشی دارای فریم پلاستیکی است که یکی از نقاط ضعف آن محسوب میشود.
اطراف نمایشگر لبههای باریکی قرار دارد و به لطف همین موضوع، با وجود اینکه ابعاد تقریبا یکسانی با گلکسی S23 FE دارد، ولی این مدل دارای نمایشگر بزرگتری است. بر روی نمایشگر با شیشه محافظ گوریلا گلس ۵ قرار دارد که میتواند به خوبی از نمایشگر محافظت کند. در ضمن نباید ضدآب بودن بدنهی این گوشی را از قلم بیندازیم.
نرمافزار و رابط کاربری
شیائومی 13T پرو با اندروید ۱۳ و رابط کاربری MIUI 14 راهی بازار شده است. شیائومی وعده داده که این گوشی، ۴ نسخهی بعدی اندروید را هم دریافت خواهد کرد و این یعنی از این نظر، تفاوتی با گوشیهای سامسونگ ندارد. به لطف همین مشخصه، قرار است اندروید ۱۷ را هم دریافت کند و در نتیجه تا سالها بدون هیچ نگرانی بابت این موضوع میتوانید از آن استفاده کنید.
یکی از مهمترین ضعفهای رابط کاربری MIUI این است که همراه با گوشی، تعداد زیادی اپلیکیشن بدون استفاده ارائه میشود که البته میتوانید تعدادی از آنها را حذف کنید.
حسگر اثر انگشت شیائومی ۱۳T پرو
حسگر اثر انگشت این گوشی زیر نمایشگر تعبیه شده و از نوع اپتیکال است. اگر دست شما خیس نباشد یا عرق نکرده باشد، عملکرد خیلی سریع و دقیقی دارد. در ضمن با این حسگر میتوانید ضربان قلب را هم اندازهگیری کنید.
نمایشگر
بدون شک یکی از مهمترین مشخصههای این گوشی، نمایشگر آن است. اندازهی نمایشگر به ۶.۶۷ اینچ میرسد و از تمام معیارهای یک نمایشگر ایدهآل، بهره میبرد. رفرشریت این نمایشگر به ۱۴۴ هرتز میرسد و میتواند انواع اپها و بازیها را به روانترین شکل نشان دهد. به لطف این نمایشگر و البته اسپیکرهای باکیفیت، حتی کار سادهای مانند گشت و گذار در اینترنت هم بسیار لذتبخش میشود.
چیپست و عملکرد شیائومی ۱۳T پرو
دایمنسیتی ۹۲۰۰ پلاس، بهعنوان قلب تپندهی این گوشی انجام وظیفه میکند. این چیپست همردهی اسنپدراگون ۸ نسل ۲ است و بنابراین این گوشی از نظر عملکردی میتواند با بهترین گوشیهای بازار مانند گلکسی S23 اولترا رقابت کند. به لطف سیستم خنککنندهی قدرتمند، عملکرد گوشی حین بازی کردن با افت روبرو نمیشود ولی اگر مدت زیادی بازیهای سنگین را اجرا کنید، بدنه تا حد قابل توجهی داغ میشود.
باتری و سرعت شارژ
باتری قرار گرفته در این گوشی، ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت ظرفیت دارد. این باتری میتواند یک روز کامل انجام وظیفه کند. زمانی هم که این باتری نیاز به شارژ داشت، به لطف پشتیبانی از شارژ ۱۲۰ واتی، در عرض فقط ۱۹ دقیقه به طور کامل شارژ میشود.
دوربینهای شیائومی ۱۳T پرو
در نهایت باید سراغ دوربینهای این گوشی برویم. دوربین اصلی از سنسور ۵۰ مگاپیکسلی ساخت سونی بهره میبرد که بر روی آن، لنز ۲۴ میلیمتری لایکا تعبیه شده است. عکسهای ثبت شده با دوربین اصلی، کنتراست خیلی خوبی دارند و رنگها هم به طور طبیعی ثبت میشوند. در محیطهای تاریک، کیفیت عکسها افت میکند و بهخصوص در این زمینه نمیتواند با دوربین اصلی S23 FE رقابت کند. برای دوربینهای اولترا واید و تلهفوتو هم در طول روز با عکسهای خوبی روبرو میشویم ولی در طول شب، کیفیت آنها افت میکند. در ضمن این دو دوربین لرزشگیر اپتیکال هم ندارند.
سخن پایانی
مانند مدلهای قبلی، شیائومی 13T پرو یک مدل ایدهآل برای افرادی است که برای یک گوشی پرچمدار نمیخواهند هزینهی خیلی زیادی بپردازند. اما در نهایت باید بگوییم که اگر کیفیت عکسها اهمیت خیلی زیادی برای شما دارد، توصیه میکنیم به S23 FE هم نگاهی داشته باشید.
سری جدید نقد و بررسی کلاسیک دیجیکالا مگ به نویسندگی «محمد یوسفیزاده»، فیلمبرداری و تدوین «فرزان دلدار» و روایت گرم و آشنای «شاهین شرافتی» هر هفته به نقد و بررسی گجتهای خاص دنیای فناوری میپردازد؛ گجتهایی که شاید بسیاری از شما دوست داشته باشید آنها را خریداری کنید اما نیاز به یک راهنمای دقیق و تخصصی برای این کار دارید.