بررسی گوشی شیائومی ۱۳T؛ میانردهای در حد پرچمدار
گوشیهای سری T شیائومی معمولا ویژگیهای بسیار جذابی را در ازای قیمت مناسبی ارائه میدهند. حالا در این ویدیو به سراغ شیائومی ۱۳T رفتهایم که مدل ارزانتر ۱۳T پرو محسوب میشود. ولی واقعیت این است که با وجود اختلاف قیمت قابل توجه بین این دو گوشی، مدل استاندارد شباهت زیادی به مدل پرو دارد. در هر صورت در این ویدیو به نکات مثبت و منفی این گوشی میپردازیم تا ببینیم آیا ارزش خرید بالایی دارد یا نه.
طراحی
این گوشی از نظر طراحی کاملا مشابه مدل پرو است و از نظر ظاهری تفاوت خاصی با یکدیگر ندارند. از ماژول دوربین گرفته تا پنل پشتی، با تفاوت ظاهری روبرو نیستیم. فریم این گوشی پلاستیکی است و یک مدل آبی رنگ با پنل پشتی دارای چرم مصنوعی هم ارائه شده که این مدل جذابیت زیادی دارد.
بدنهی این گوشی در کل خوشدست محسوب میشود و خیلی خوب در دست قرار میگیرد. از دیگر ویژگیهای مهم بدنه، باید به بهرهگیری آن از گواهی IP68 اشاره کنیم که این یعنی شیائومی ۱۳T یک گوشی کاملا ضدآب به حساب میآید. در کل از نظر طراحی و کیفیت ساخت نمیتوانیم ایراد خاصی از آن بگیریم. اما همین بهرهگیری از فریم پلاستیکی یکی از ضعفهای آن محسوب میشود. البته شیائومی به طور رسمی اعلام نکرده این فریم دقیقا چه جنسی دارد ولی برخی بر این باور هستند که بخشی از این فریم، از فلز تشکیل شده است. اسپیکر این گوشی نسبت به مدل پرو تا حدی حجم صدای بیشتری دارد ولی از نظر کیفیت با تفاوت خاصی بین این دو روبرو نیستیم.
نمایشگر شیائومی ۱۳T
نمایشگر ۶.۶۷ اینچی این گوشی دارای چند ویژگی از مدلهای پرچمدار است. رزولوشن این نمایشگر بسیار بالا محسوب میشود و به طور مشخص با رزولوشن ۱۲۲۰ در ۲۷۰۰ روبرو هستیم. در کنار پشتیبانی از ۶۴ میلیارد رنگ، باید به ۱۴۴ هرتزی بودن آن هم اشاره کنیم. البته در مورد رفرشریت ۱۴۴ هرتزی این نمایشگر باید بگوییم که فقط در یک سری از اپهای خاص میتوانید از این قابلیت بهره ببرید. در نتیجه در بسیاری از برنامهها و بازیها، فریمریت نهایتا به ۱۲۰ هرتز محدود میشود. در کل واقعیت این است که رفرشریت ۱۴۴ هرتزی برای گوشیها چندان کاربردی محسوب نمیشود زیرا اپها و بازیهای زیادی نمیتوانند از این قابلیت بهره ببرند.
حداکثر روشنایی این نمایشگر برای محتواهای HDR به حداکثر ۲۶۰۰ نیت میرسد. اما برای محتواهای عادی، با حداکثر روشنایی ۱۲۰۰ نیت روبرو میشوید. این یعنی در محیطهای بیرونی به راحتی میتوانید از گوشی استفاده کنید اما در کل عدد ۲۶۰۰ نیت فقط حین پخش محتواهای HDR دستیافتنی میشود و در بیشتر اوقات نمیتوانید از این مقدار روشنایی بهره ببرید. اطراف نمایشگر با حاشیههای باریکی روبرو هستیم و در هیچ طرفی هم حاشیههای نامتقارن نیست که این موضوع منجر به افزایش جذابیت ظاهری شده است. از نظر کیفیت هم نمیتوانیم ایراد خاصی از آن بگیریم و در کل دقت رنگی خیلی خوبی هم ارائه میدهد.
چیپست و عملکرد
واقعیت این است که این گوشی از نظر عملکرد گیمینگ نسبت به ۱۳T پرو کم نمیآورد. شیائومی ۱۳T از دایمنسیتی ۹۲۰۰ اولترا بهره میبرد که سرعت کمتری نسبت به چیپست استفاده شده در مدل پرو دارد. با وجود اینکه بر روی کاغذ شاهد اختلاف زیادی بین این دو تراشه هستیم، اما در گیمینگ کمتر کاربری با اختلاف عملکرد محسوس بین این دو گوشی روبرو میشود.
از سوی دیگر، این چیپست نسبت به مدل پرو گرمای کمتری تولید میکند که این هم یکی دیگر مزایای شیائومی ۱۳T محسوب میشود. در مورد کیفیت بازیها باید بگوییم که مثلا میتواند بازی Call Of Duty را با فریمریت ۹۰ هم اجرا کند که این یک ویژگی بسیار مهم برای گیمرها محسوب میشود. حافظه داخلی این گوشی UFS 3.1 است که نسبت به UFS 4.0 نسخه پرو کمی سرعت پایینتری دارد که اصلا این اختلاف احساس نمیشود.
باتری و سرعت شارژ
این مدل مانند نسخه پرو دارای باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی است ولی نسبت به مدل پرو از نظر عمر باتری، حدود ۱۰ درصد عملکرد ضعیفتری ارائه میدهد. با این حال به راحتی یک روز کامل شما را همراهی میکند و لازم نیست نگرانی زیادی بابت این موضوع داشته باشید. همچنین به لطف شارژر ۶۷ واتی که در جعبه قرار دارد، در کمتر از ۵۰ دقیقه شارژ میشود.
با این که همردههای این گوشی از شارژ بیسیم پشتیبانی میکنند، ولی شیائومی ۱۳T از چنین قابلیتی بهره نمیبرد که این یکی از ضعفهای آن محسوب میشود.
دوربینهای شیائومی ۱۳T
در زمینهی دوربین، این گوشی دو تفاوت با مدل پرو دارد. با استفاده از این گوشی، میتوانید نهایتا ویدیوهای ۴K با سرعت ۳۰ فریم در ثانیه ضبط کنید ولی مدل پرو قادر به فیلمبرداری ۸K با سرعت ۲۴ فریم در ثانیه است. تفاوت بعدی مربوط به پردازش بهتر عکسها و فیلمها در مدل پرو است. البته این اختلاف در پردازش فقط به چشم کاربران و عکاسان حرفهای میآید و کاربران معمولی چندان متوجه این موضوع نمیشوند.
دوربین اصلی این گوشی مبتنی بر سنسور ۵۰ مگاپیکسلی است که از لرزشگیر اپتیکال بهره میبرد. همچنین باید به دوربین تلهفوتو با زوم ۲ برابری و اولترا واید ۱۲ مگاپیکسلی هم اشاره کنیم. دوربین سلفی این گوشی هم ۲۰ مگاپیکسلی است. دوربین سلفی هم نهایتا میتواند ویدیوهای ۱۰۸۰p ضبط کند که این هم از دیگر نقاط ضعف آن به حساب میآید. برخلاف دوربین سلفی که حرف زیادی برای گفتن ندارد، میتوانید روی کیفیت بالای دوربینهای اصلی حساب کنید.
نرمافزار و رابط کاربری
برای این گوشی از اندروید ۱۳ و رابط کاربری MIUI 14 استفاده شده است. شیائومی وعده داده که این گوشی ۴ سال از آپدیتهای اصلی بهرهمند میشود و بنابراین در این زمینه تفاوتی با پرچمداران سامسونگ ندارد.
قیمت شیائومی ۱۳T
در حال حاضر شیائومی ۱۳T با قیمت حدود ۱۹ میلیون تومان به فروش میرسد. از بین رقبای همقیمت میتوانیم به مدلهایی مانند شیائومی ۱۲، آنر ۹۰ و ناتینگ فون ۱ اشاره کنیم که هر سه ویژگیهای جذابی دارند.
شیائومی ۱۳T در برابر ۱۳T پرو؛ کدام مدل را بخریم؟
اگر واقعا گیمر بسیار حرفهای هستید، میخواهید با گوشیهای ادیتهای سنگینی انجام دهید یا سرعت شارژ برای شما اهمیت زیادی دارد، پس بهتر است سراغ مدل پرو بروید. در غیر این صورت و در کل برای بیشتر کاربران، خرید شیائومی ۱۳T بسیار منطقیتر محسوب میشود.
دیجیکالا به سادگی امکان دسترسی به کالا را برای افرادی که توانایی ویدیوسازی حرفهای دارند، فراهم میکند. اگر فکر میکنید استعداد، توانایی، امکانات، انگیزه و اشتیاق ویدیوسازی دارید، به دیجیکالا مگ تَلِنت بپیوندید.
برای کسب اطلاعات بیشتر روی دکمهی زیر کلیک کنید.
سلام خسته نباشی.مثل همیشه عالی و دقیق و خیلی خودمونی بود.فقط امکانش هست مدل ساعت خودتو بگی و عکسش را بزاری.ممنون