چرا تابلوی مونالیزا این قدر مشهور است؟
بدون شک نقاشی مونالیزا اثر لئوناردو داوینچی مشهورترین نقاشی جهان محسوب میشود. اما در این میان سوال اصلی این است که این نقاشی چطور توانسته به این جایگاه دست پیدا کند؟ در این ویدیو به همین موضوع میپردازیم.
گفته میشود داوینچی در سال ۱۵۰۳ این نقاشی را به سفارش یک تاجر فلورانسی کشیده که این یک پرتره از همسر همین تاجر محسوب میشود. داوینچی ده سال روی این نقاشی کار کرد و قبل از اینکه بتواند آن را تمام کند، فوت شد. برخی متخصصان بر این باور هستند که به دلیل مطالعات داوینچی روی بینایی انسان، این نقاشی سبک خاصی دارد.
برخی دیگر هم میگویند که این تابلو دو بعدی، توهم عمق را به ایدئالترین شکل ممکن نشان میدهد. همچنین تعدادی میگویند با کشیده شدن چشمهای نامتقارن، لبخند او تشدید شده و بیشتر در مرکز توجه قرار میگیرد. رنگهای استفاده شده برای این نقاشی کمی کدر هستند که همین موضوع منجر به وجود آمدن نوعی حالت ابهام شده است. اما آیا صرفا به دلیل همین موارد مونالیزا مشهورترین نقاشی جهان شده است؟ بدون شک پاسخ به این سوال خیر است.
فرانسوای اول-پادشاه فرانسه-اولین کسی بود که این تابلو را خریداری کرد. در سال ۱۵۵۰، یک محقق ایتالیایی تصمیم گرفت بیوگرافی محبوبترین هنرمندان ایتالیایی در دوران رنسانس را بنویسد. این کتاب به طور گسترده ترجمه و در کشورهای مختلف به چاپ رسید. در این کتاب توضیحات زیادی در مورد اهمیت نقاشی مونالیزا و دلایل خاص بودن آن ذکر شده است. بعد از گذشت سالها، این نقاشی به یکی از حسادت برانگیزترین آثار هنری تبدیل شد. به طوری که ثروتمندان زیادی میخواستند آن را به دست آورند.
این نقاشی حتی به اتاق ناپلئون هم راه پیدا کرد اما در نهایت به موزه لوور پاریس رسید. اما شهرت این تابلو قبل از قرن بیستم به اندازهی حالا نبود. در حقیقت پس از سرقت این تابلو در سال ۱۹۱۱، شهرت این تابلو چندین برابر شد. البته سارق، حرفهای نبود و به عنوان سازندهی قابهای محافظ برای موزه لوور کار میکرد. اما تحت تاثیر زیبایی این تابلو قرار گرفت و در نهایت در روز روشن این تابلو را دزدید.
خیلی زود این دزدی خبرساز شد و افراد زیادی برای دیدن جای خالی این تابلو، راهی موزه لوور شدند. در این میان حتی نقاش معروف، پیکاسو، هم برای مدتی دستگیر و بازجویی شد. بعد از دو سال، این سارق نقاشی را به ایتالیا برد تا آن را به فروش برساند. اما خریدار دستگیر شد و این نقاشی هم به موزه برگشت. در حال حاضر بر روی این نقاشی یک شیشه ضدگلوله قرار دارد و روزانه هزاران نفر برای مشاهده این تابلو راهی موزه لوور میشوند.
دیجیکالا به سادگی امکان دسترسی به کالا را برای افرادی که توانایی ویدیوسازی حرفهای دارند، فراهم میکند. اگر فکر میکنید استعداد، توانایی، امکانات، انگیزه و اشتیاق ویدیوسازی دارید، به دیجیکالا مگ تَلِنت بپیوندید.
برای کسب اطلاعات بیشتر روی دکمهی زیر کلیک کنید.
سلام کار جالب و خوبی هست